Slider

Karibian risteilyn ja leijasurffimatkan risteytys - St. Maarten

perjantai 7. maaliskuuta 2014

St. Maarten oli taas niitä saaria, että jo etukäteen tiesi ettei siellä ole juuri mitään. Toisin sanoen täydellinen saari leijasurffirantapäivän viettoon. Taksikuskimme sen sijaan kehui saarta maasta taivaaseen: saarella on sallittuja niin huorat kuin kasinotkin ja McDonald's on auki vuorokauden ympäri. Jaa. Mitä tuohon nyt sitten sanoisi. Emme tainneet olla täysin tämän puheen kohderyhmää :) Nyökyttelimme kuitenkin kohteliaasti ja ihastelimme miten hienosti heillä on asiat.

Le Galion, St Martin.


Leijasurffiranta, Le Galion, oli kuitenkin upea. Tasainen tuuli, ei aaltoja. Se oli Ranskan puolella saarta, ja sen takia ei St Maarten vaan St Martin. Leijasurffaus oli sallittua toisessa päässä rantaa. Toisessa päässä oli pieni ravintola rantatuoleineen. Keskiosassa oli purjelautakoulu. Heidänkään reviirilleen ei saanut leijan kanssa mennä.

Tälle rannalle tuli meidän lisäksemme yksi leijasurffaaja. Muita rannalla lekottelijoita oli ravintolan päässä rantaa.

Le Galion, St. Martin


Emme sopineet noutoaikaa taksikuskimme kanssa. Virhe. Taksin saaminen päivän päätteeksi oli todella pitkä prosessi. Ravintolan henkilökunta soitti useaan otteeseen taksia. Tuloksetta. Onneksi taksi kuitenkin tuli. Ehdimme kuin ehdimmekin ottamaan kuvat St. Maartenin tunnetuimmalta biitsiltä Simpson Bayltä, minne lentokoneet laskeutuvat lähes päitä hipoen.

Simpson Bay, St Maarten


2 kommenttia:

 1. 12 vuotta sitten oli St Maartenilla, yhteistyöyritys kutsui asiakkaan mukaan ja minä pääsin "seuraneidiksi". Hauska reissu, jossa ranskalainen kumppani järjesti erilaista ohjelmaa vesijettiajeluista muskeliveneilyyn. En muuten varmaan koskaan olisi käynyt siellä, kaupunkilomat ovat kutuienkin enemmän mieleeni.

  Tuo kentälle laskeutuminen on aika huikeaa. Kapteeni kävi merellä kääntymässä ja sitten laskeuduttiin rannalla olijoiden päätä hipoen. Kentältä käveltiin tien yli rantaan, josta oli laguuni yli venekyyti hotellille. Kätevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut ajatellutkaan, että laskeutuminen kentälle on varmasti yhtä hurjan tuntuista kuin siellä koneiden alla seisominen!

   Ihanaa, että päästi kokemaan St Maartenin itse matkaa suunnittelematta. Niin tulee usein päädyttyä paikkoihin, mitä ei muuten tulisi ajateltuakaan.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan