Slider

Jet lagin selätys melatoniinilla

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Melatoniini - mikä ihana pelastus aikaerosta selviytymiseen!

Olipa muuten melko hauskaa asetella melatoniineja kuvausta varten :)


Ennen viime joulun matkaa aikaero ei ole minua vaivannut. Eikä se länteen päin matkustaessa matkan aikana haittaakaan. Sitähän vain herää viideltä, nousee sängystä auringon noustessa kuudelta, on jo biitsillä lenkillä seiskalta, ja kasilta voikin jo suunnitella aamiaiselle menoa. Virkeänä ja täynnä intoa ottamaan päivän uudet kokemukset vastaan.

Mutta mitenkä kävikään kun palattiin kotiin. Ensimmäinen yö tuli nukuttua 13 tuntia kuin tukki. Olihan siinä 15 tuntia matkustamista takana. Se seuraava yö oli se ongelmien yö. Uni ei tullut. Pyörin ja hyörin tuntikausia. Lopulta nousin ja menin olohuoneeseen lukemaan kirjaa. Eikä vieläkään väsyttänyt. Postinkantajakin piipahti tuomassa aamun lehden. Uni ei tehnyt tuloaan. Ja kyseessä minä, joka nukun milloin vain, missä vain, miten päin vain. Silloin päätin, että seuraavana iltana kokeilen melatoniinia.

Taisin tosin aloittaa hieman suurella annoksella ensikertalaiseksi. Otin yhden 3 mg melatoniinin. Meni 20 minuuttia ja päässä heitti. Siitä 10 minuuttia lisää ja olin täydessä unessa. Seuraavana iltana sama, ja jet lag tiessään.

Nyt kun lähdemme Japaniin ja lennämme itään päin matkalle mennessä, en todellakaan lähde kokeilemaan josko kroppani tajuaisi aikaeron itsestään. Yhtään matkapäivää en aio tuhlata jet lagin kourissa.

Kiitos ja kumarrus sille, joka on osannut laittaa melatoniinin pillerin muotoon ja purkkiin!

2 kommenttia:

 1. Olen joskus aiemmin kokeillut melatoniinia, mutta en ehkä osannut annostella oikein, kun ei olut mainittavampaa hyötyä.

  Sen sijaan olen Yhdysvalloista ja Australiasta ostanut homeopaattisia "no jet lag"-pillereitä, jotka ovat toimineet upeasti kaikista epäilyistäni huolimatta. Massiiviset aikaero-ongelmat ovat vaihtuneet välittömään rytmiin pääsyyn. Voi olla plasebo-vaikutuskin, mutta pääasia, että toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pillerit varmasti vaikuttavat eri ihmisillä eri tavoin. Sain kerran allergialääkkeitä, jotka pistivät minut uneliaaksi ympärivuorokautisesti, vaikka otin niitä vain yhden iltaisin. Mieheni taas sanoi, ettei ne vaikuta häneen ollenkaan. Minun oli käyttö lopetettava, koska en voinut olla unessa yötä päivää :)

   Hyvä että olet löytänyt toimivan ratkaisun. Nyt vasta viime matkalta palatessa tajusin, miten kamalaa unettomuus ja jet lagista selviytyminen voikaan olla.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan