Slider

Pietari päivässä

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Otsikko jo itsessään on täysin mahdoton. Pietaria ei voi nähdä yhdessä päivässä. Tai tietysti riippuu siitä, mitä Pietarista haluaa nähdä, mutta jos ajatuksena on käydä syömässä persoonallisissa ravintoloissa, nauttia päivästä kahviloista herkkujen keskellä ja vierailla erikoisissa cocktailbaareissa, on sanomattakin selvää, ettei paljoa ehdi yhden päivän aikana.

Minulla ei ollut juurikaan ennakkokäsitystä Pietarista. Olin kuullut, että Pietari on paljon länsimaisempi kuin muu Venäjä. Muusta Venäjästä tulee väistämättä mieleen synkkää ja köyhää, tai päin vastoin överirikasta. Pietari ei ollut synkkä, mutta laatikkomainen. Kadut olivat leveitä ja kurinalaisen järjestyksessä. Lyhtypylväiden kukka-asetelmat toivat tunnelmaa ja herkkyyttä katukuvaan massiivisten rakennusten rinnalla. Pienet (ja yksi iso) joet olivat myös virkistävää vaihtelua.

Kukkia Pietarissa oli huomattavan paljon.


Näin koostui meidän päivämme, pintaraapaisu Pietaria:

Laivan shuttlebussi toi meidät Pyhän Iisakin kirkon luo. Kuva siitä riitti meille. Heti saimme ensimakua, että Pietarissa todellakin kaikki on suurta :)



Eremitaasi

Valitsimme päivän nähtävyydeksi Eremitaasin. En itseasiassa tiedä, että mitä muita vaihtoehtoja meillä oli, vai oliko? Nautin vain siitä, kun päivän ohjelma oli suunniteltu muiden toimesta valmiiksi. Minähän varasin matkan, joten osuuteni oli tehty jo hyvissä ajoin ennen matkaa :)

Ensin kiersimme Eremitaasin ympäri. Vahingossa, mutta se ei haitannut. Rakennus oli jo itsessään todella hieno.

Onneksi huomasimme lippuautomaatit museon sisäpihalla. Aika monet nimittäin jonottivat lipunmyyntiin, eikä jono liikkunut mitenkään liian nopeaan.




Eremitaasi oli upea myös sisältä. Puitteet olivatkin ainakin minun suosikkini. Kaikki oli valtavan suurta ja koristeellista.



Onneksi kenelläkään ei ollut innokkuutta mennä opastetulle kierrokselle. Jo näin rennosti kävellen ja samalla juoruten paikka oli valtava. En olisi varmasti jaksanut keskittyä kolmen-neljän tunnin verran, joskin silloin teoksista olisi saanut enemmän irti. Sisällä oli myös todella kuuma, eikä edes vesipulloa saanut ottaa turvaporttien sisäpuolelle.




Lasillinen Bibliotekassa

Eremitaasin jälkeen päätimme kävellä Nevski Prospektille ja mennä ensimmäiseen kivannäköiseen kuppilaan lasilliselle virkistämään jalkoja ja mieltä. Paikka oli hyvä sattuma. Näitä juuri ajattelinkin Pietarissa olevan.



Bibliotekan katutasossa oli kahvio, keskimmäisessä kerroksessa ravintola, maustekauppa ja kukkakauppa, ylimmässä baari ja kirjakauppa. Kahvilaan emme halunneet ja baari oli kiinni, joten menimme lasillisille ravintolan puolelle.



Sisustuksessa oli ihania pieniä yksityiskohtia. Juomamme nautimme keinussa kiikkuen. Täällä olisi voinut myös syödä illallisen ja piipahtaa yläkerran baarissa ilta-aikaan. Ehkä seuraavalla Pietarin visiitillä

Tällaisia pieniä roikkuvia lasipurkkimaljakoita teen ehkä meille kotiinkin.


Kruusialaista lounasta

Lounaspaikka oli suositeltu meille valmiiksi. Todella hyvä suositus. Ravintola oli kruusialainen, ja ruoka oli todella maukasta.

Alkuun otimme yhteiseksi kruusialaisen "pitsan". Täytteenä oli vain juustoa, mutta se oli ilmeisesti leivottu jotenkin puoliksi taikinaan, sillä kokonaisuus oli suussasulavaa, vaikka ulkonäkö viittasi tavalliseen juustopitsaan. Pääruuaksi otin Tbilisi at ketsin. Ruukusta löytyi ainakin vasikkaa, kanaa, sieniä ja juustoa. Mmmmm :) Yksi pöydästämme sanoi että edessä saattoi olla paras ruoka ikinä.



Piirakkaa jälkiruoaksi

Myös jälkkäripaikka oli suositeltu meille etukäteen. Piirakkakahvilan kaikki piirakat näyttivät samalta, mutta täytevaihtoehtoja oli useampi, sekä suolaisia että makeita. Hyvää oli täälläkin!



Ja tähän se päivä sitten loppuikin. Palasimme laivaan viimeisellä, klo 17:45 lähtevällä bussilla. Ohjelmaa oli riittävästi yhdelle päivälle, mutta ei riittävästi Pietarin visiittiin. Toiste on tultava.


4 kommenttia:

  1. Ihana!! Haluan mennä Pietariin!!

    http://www.stadinstyle.helsinkids.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pietari oli todellakin hieno! Suosittelen.

      Upeita kuvia blogissasi. Täytyykin tutustua blogiisi tarkemmin :)

      Poista
  2. Moi Teija! Hieno kirjoitus! Muistatko mikä oli sen gruusialaisen ravintolan nimi? Lisäisin sen tänne: http://www.visitpietari.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! En ole ollenkaan varma, onko tuo ravintola edelleen samalla paikalla tai olemassa. Linkki ravintolan sivuille on tässä: http://negoruy.ru/index.html

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan