Slider

PowerPark kokemuksia

tiistai 9. heinäkuuta 2024

 Mainos: PowerPark

Olimme PowerParkissa ensikertalaisina juhannussunnuntaista maanantaihin, eli kahden kokonaisen päivän ja yhden yön verran. Matkassa meitä oli minun ja 9-vuotiaan tyttären lisäksi siskoni ja hänen 5-, 13- ja 14-vuotiaat pojat sekä vanhempani.

PowerPark kokemuksia

Sain jo ennakkoon vihiä, että PowerPark on ensikertalaisille vaikuttava näky, ja vaikka tiesin odottaa hulppeaa näkyä, en osannut arvata, millaisen wau-efektin saapuminen alueelle aiheuttaisi. Olin itsekin kuin pikkulapsi auton kyydissä katsellen, miten vuoristoradat kiemurtelevat molemmin puolin saapuvaa autotietä ja jopa sen yli.

Kaksi päivää PowerParkissa

Saavuimme alueelle ensimmäisenä huvittelupäivänämme jo hyvissä ajoin ennen puiston aukeamisaikaa, koska tiesimme, että alueella olisi ensinnäkin aivan valtavan suuri määrä huvipuistolaitteita, mutta niiden lisäksi myös paljon, paljon muuta tekemistä. Koitinkin jo ennakkoon hahmotella meille suunnitelmaa, että varmasti ehdimme nähdä ja kokea kaiken mahdollisen. 

Ensimmäisen päivän ohjelmassa meillä oli huvipuisto ja 5D-elokuva sekä saunaa ja uimista leirintä- ja mökkialueella, missä vanhempani majoittuivat asuntoautossa ja me muut kuuden hengen mökissä. Toisena päivänä aloitimme kartingilla, jatkoimme huvipuistoon, vierailimme alueen Röllikylässä, huvittelimme vielä huvipuiston puolella ja päätimme toisen päivän pizzabuffaan ja minigolfiin.

Kokemuksemme perusteella sanoisinkin, että kaksi päivää on aivan minimi PowerParkin vierailulle, jos haluaa nähdä ja tehdä kaiken. Ja todella suosittelen näkemään ja tekemään kaiken, sillä kaikki on täällä toteutettu aivan valtavan hienosti, ja lähes kaikki aktiviteetit sopivat kaiken ikäisille. Ainakin ne sopivat meidän seurueen ikähaarukalle, eli 5-vuotiaasta teineihin ja aina yli 70-vuotiaisiin vanhempiini asti.

Katso videolta päivämme PowerParkissa:

Päivä 1:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

Päivä 2:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

PowerParkin huvipuisto

PowerParkin huvipuiston puoli meni ehkä omalta osaltani Suomen huvipuistojen kärkeen. Täällä oli tosi paljon laitteita sekä isommille, hurjempia kokemuksia havitteleville huvittelijoille, mutta sen lisäksi ihan älyttömästi laitteita perheen pienimmille. 

Rannekkeet täällä on jaettu MINI- ja MAXI-rannekkeisiin, eli yli ja alle 130 cm, joskin laitekohtaisesti on vielä 10 cm välein turvarajoja. Mini-ranneke on näistä edullisempi, joskin silläkin pääsee turvarajojen puitteissa jopa 34 laitteeseen. Tyttäreni sai isomman rannekkeen, mutta silti vietimme ensimmäisestä päivästä ensimmäiset puolitoista tuntia 110-senttisten laitteissa. 

Laitteita PowerParkissa on yhteensä 44, mikä on enemmän kuin missään muussa huvipuistossa Suomessa. Niin ikään hurjien laitteiden määrä on suurin Suomen huvipuistoista. Vuoristoratoja täällä on kahdeksan, joista minun suosikkini olivat hieman pienemmille suunnattu Joyride, puuvuoristoratojen maailman TOP10 valittu Thunderbird sekä pää alaspäin useita kertoja kiepsutteleva Junker, joka kiihtyy 0-100 km/h alle kahdessa sekunnissa.

Minusta oli ihanaa myös se, että myös ihan pienille oli kiva vuoristorata. Ketään ei ole täällä unohdettu.

PowerParkin huvipuiston puolella kannattaa muistaa käydä vierailemassa Rölli-kylässä, missä pääsee aikataulujen mukaan moikkaamaan Rölliä ja Milli Menninkäistä sekä pelaamaan ja leikkimään muiden Röllikylän asukkaiden kanssa. Täällä Röllikylässä on myös kuvattu ainakin yksi Rölli-elokuva, ja nämä asumukset ovat ihan tosi hienoja!

Katso videolta, mitkä oli meidän seurueen suosikit PowerParkissa:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

Tästä videosta näet, mitä kaikkea PowerParkissa on alle 130-senttisille lapsille:

TikTok
Instagram
YouTubePowerParkin Huvivaltion muut aktiviteetit

PowerPark ei tosiaan ole pelkkä huvipuisto, vaan täältä löytyy valtava määrä muitakin aktiviteetteja.

Täällä kaikki sijaitsee hyvin lähellä toisiaan, vaikka eri aktiviteetteja on niin paljon. Askeleita toki myös kertyy tällaisen päivän aikana ihan kiitettävä määrä.

Karting Mika Salo Circuitissa

Olen viimeksi käynyt ajamassa kartingia joskus teininä, enkä muistanut, miten älyttömän hauskaa se onkaan. Ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun käyn ajamassa kartingia näin upealla radalla.

PowerParkin Mika Salo Circuit on valtavan hieno, ihan maailmanluokan kartingrata, mitä formulatähti Mika Salo itse on ollut suunnittelemassa. Täällä on järjestetty lajin EM- ja MM-kisoja, missä on kisannut nykyisiä formulatähtiäkin. 

Tänne ulkoradalle täällä on 160 cm pituusraja, joskin yli 18-vuotiaat, yli 150 cm pääsee myös ajamaan, ja istuimeen on saatavilla tuki, minkä avulla ylttää polkimille asti. Täällä on myös sisärata, missä on matalampi pituusraja, mutta me halusimme ehdottomasti tälle upealle ulkoradalle. Täällä perheen pienimmät pääsevät vauhdin hurmaan tandem-auton kyydissä, ja minulla ja siskollani molemmilla olikin alla tandem-auto, jolloin seurueemme pienimmät lapset pääsivät myös osallistumaan kartingiin.

Me emme saaneet pohja-aikoja lähellekään, mutta hauskaa oli. Päivän nopeimman ajan ajanut palkitaan täällä PowerParkin rannekkeella ja koko kauden nopein seuraavan kauden huvittelupaketilla. 

Katso videoni Mika Salo Circuit -kartingradalta:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

5D elokuva

PowerParkin 5D-elokuvateatteri oli niin ikään hieno elämys. Täällä ollaan ihan oikeassa elokuvateatterissa, joskin erona on se, että penkki liikkuu ja elokuvan aikana saat tuulta niskaan tai päälle voi tulla vaikka vettä tai savua.

Me valitsimme Villin Lännen elokuvan ja se ainakin oli aivan valtavan hyvä. Rullasimme junaradalla kuin vuoristoradalla eikä räjähdyksiltäkään vältytty.  

Katso videoni 5D elokuvasta:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

Minigolf

PowerParkin minigolf-rata oli ehkä paras minigolf-rata, missä olen koskaan ollut. Tämä oli kaunis ja kekselijäs, mutta silti pelattavuus oli todella hyvä. Kuinka monta kertaa olenkaan ollut kauniilla minigolf-radalla, missä pelaaminen ei ole onnistunut oikein ollenkaan. 

Täällä on 18 reikää, eli tänne kannattaa varata reilusti aikaa. Meitä kun oli kahdeksan pelaajaa, emme voineet lopulta katsoa muiden suorituksia, vaan jatoimme eri tahtia kenttää läpi. Lopulta kello alkoi olla niin paljon, että jouduimme jättämään radan hieman kesken, ettei kotiinpaluu olisi mennyt aivan liian myöhäiseksi. Olihan ajomatkaa kuitenkin vielä useampi tunti.

Katso videoni PowerParkin minigolf-radasta:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta

PowerPark majoitukset

PowerParkissa voi majoittua leirintäalueella, mökissä, huoneistossa tai hotellissa. Valinnanvaraa siis löytyy vähän joka lähtöön ja joka kukkarolle.

Me majoituimme kahdessa eri majoitusvaihtoehdossa. Vanhempani majoittuivat asuntoautossa leirintäalueella, ja me muut majoituimme kuuden hengen Silverstone-mökissä. Mökit sijaitsevat leirintäalueella, joten teimme pyynnön, että mökki ja asuntoautopaikka olisivat lähekkäin, ja lopulta ne olivat noin 50 metrin säteellä toisistaan. 

Silverstone-mökin toinen makuuhuoneista

Tässä Silverstone-mökissä on kaksi makuuhuonetta ja viides ja kuudes majoittuja nukkuivat parvella. Keittiöstä löytyy astiat kuudelle ja kodinkoneista hella, mikro, veden- ja kahvinkeittimet sekä jääkaappi. Uunia täällä ei ollut. Meidän mökissä oli myös sauna, mikä oli kätevästi ulkorakennuksessa terassimme toisella laidalla. Loistava keksintö, eikä näin ollen sauna kesähelteillä ole turhaan lämmittämässä mökkiä, eikä saunojat ole varaamassa kylppäriä. Suihkuja olikin mökissämme yhteensä kolme. 

Pidin kaikin puolin mökistämme. Mökki oli siisti, kaikki oli ehjää ja ennen kaikkea kaikki mökkivaihtoehdot olivat kivan persoonallisia.

Sööteimmät PowerParkin mökeistä ovat nämä vankkurit ja tämä puumaja.


Leirintäalueella kaikkien majoittujien käytössä on yhteissaunat ja tämä kuvankaunis uima-allas. Vesi ei ole lämmitettyä, joten me emme jääneet uiskentelemaan sen kauemmaksi aikaa, mutta ihanaa oli käydä pulahtamassa suoraan saunasta.

Käytössä on myös hiiligrillipaikka ja yleinen keittiö, missä on parikin astianpesukonetta.

Mökkien hintaan kuuluvat lakanat ja pyyhkeet, keittiöttömiin mökkeihin ilmeisesti lisäksi hotellin aamiainen ja vieläpä PowerParkin sisäänpääsytkin. Toki ranneke tai laitelippuja täytyy ostaa erikseen, jos haluaa laitteisiin.

Katso videolta mökkiesittely:

TikTokista
Instagramista
YouTubesta


PowerParkin muut palvelut 

Kaikkien huvituksien lisäksi PowerParkin alueelta löytyy kauppakeskus, missä on vaate-, koru- ja sisustustavaraliike, kahvila, ravintola sekä ruokakauppa ja Alko.

Saapuminen PowerParkiin

Me saavuimme PowerParkiin autolla, ja parkkeerasimme leirintäalueelle, sillä siellä meillä oli majoituksetkin. Pääsimme tosin leirintäalueelle vasta iltapäivällä, joten siihen asti parkkeerasimme yleisellä maksuttomalla parkkipaikalla. Parkkitilaa täällä on tosi paljon, eikä siitä ole kovinkaan pitkä kävelymatka huvittelualueelle.

Muutenkin alue on kivan kompakti, vaikka sinne on mahdutettu niin paljon aktiviteetteja.

PowerParkiin on mahdollista saapua tosi helposti myös junalla. Juna-asema on vain muutaman kilometrin päässä PowerParkin alueesta, ja tämän lisäksi juna-asemalta kulkee PowerParkin alueelle ilmainen bussi. 

Kaikesta löydät todella kattavasti lisätietoja PowerParkin sivustolta tästä linkistä.Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. PowerPark vaikuttaa aivan huikealta kohteelta! Luulen, että mekin viihtyisimme mainiosti, mutta kohde täytyy erityisesti pitää mielessä, kun meillä on kummityttö mukana.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan