Slider

Etätöissä Gran Canarialla lapsen kanssa - kohteena Bahia Feliz

maanantai 13. helmikuuta 2023

Otimme tyttäreni kanssa äkkilähdön Gran Canarialle. Lomaa minulla ei uuden työn vuoksi ole vielä kertynyt, mutta onneksi saamme tehdä etätöitä Euroopasta käsin parin viikon pätkissä. Tytärkin on jo koulussa, joten lähdimme aurinkoon etätöihin ja -kouluun.

Kaikki sujui niin hyvin, että aloin jo heti suunnitella, milloin ottaisimme saman uusiksi. Ehkä viimeistään ensi talvena tällaiseen voisi lähteä pariksikin viikoksi putkeen. Viikko vierähti täällä vähintään yhtä nopeaan, mitä se Suomessakin kuluu, vaikka täällä työt lopetin huomattavasti aiemmin kuin kotona tai toimistolla töitä tehdessäni. Ihanaa olikin, että se aika kului auringossa palmujen äärellä.

Tällaisesta saa niin paljon energiaa, että sitä on vaikea edes kuvailla.

Nettiyhteys toimi etenkin aamupäivisin

Nettiyhteys ainakin Gran Canarian Bahia Felizissä toimi erinomaisesti. Mitä nyt Microsoftin maailmanlaajuiset ongelmat Teamsin ja muiden heidän ohjelmien kanssa osuivat meidän viikolle, mutta sama ongelma minulla olisi ollut Suomessakin. Kenties iltapäivällä hotellin WiFi oli ruuhkaisimmillaan, sillä silloin se alkoi pätkiä parina päivänä. Tämä ei minua juurikaan haitannut, sillä painotin työt joka tapauksessa aamun ja aamupäivän tunteihin.

Kirjoittelen meidän hotellista TUI Blue Playa Felizistä hieman tuonnempana.

Aikaero helpottaa Kanarialta käsin

Myös aikaero on Kanarialta käsin töitä tehdessä erinomainen. Kanariallahan ollaan kaksi tuntia Suomea jäljessä, mikä tarkoittaa sitä, että jos työt lopettaa vaikkapa kolmelta Suomen aikaan, on se Kanarialla vasta yksi iltapäivällä. Siinä onkin sitten todella pitkä iltapäivä ja ilta puuhastella mitä ikinä auringossa haluaakaan puuhastella.

Me vuokrattiin pariksi päiväksi auto, ja kierreltiin saaren eteläosia, muuten uitiin ja hyödynnettiin oman hotellikompleksin palveluita.


Lastenkerhot lapsen viihdykkeenä 

Etätyöhotellin valintakriteerinä oli suomenkielinen lastenkerho, jotta lapsen ei tarvitsisi istua puhelimen äärellä hotellihuoneessa sillä välin, kun minä teen töitä. TUI Bluen Bahia Felizin hotelleissa olikin lastenkerho joka päivä kahdesti kaksi tuntia kerralla. Tyttäreni osallistui aamupäivän kerhoihin kymmenestä kahteentoista, jonka jälkeen pian minä jo pääsinkin lopettelemaan työt.

Harmillisesti suomenkieliset ohjaajat eivät olleet vetämässä niitä kerhoja, mihin tyttäreni osallistui, mutta muut ohjaajat olivat opetelleet muutamia lauseita suomea ja lisäksi he käyttivät Googlen käännösohjelmaa apunaan. Aktiviteetit ja leikit oli kuitenkin pääsääntöisesti suunniteltu niin, ettei niissä tarvinnut kommunikoida tietyllä kielellä, ja tyttäreni viihtyi kerhossa ihan todella hyvin. Joka kerta hän tuli kerhosta hymyssä suin ja jopa odotti jo seuraavaa kerhokertaa.


Kanariansaaret etätyöläisten suosiossa

Kanariansaaret ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan etätyöläisten keskuudessa, enkä yhtään ihmettele. Etätyö on nykyään niin helppoa, nettiyhteydet toimivat todella hyvin jopa lomaresorteista. Toki Kanarialla on paljon tiloja nimenomaan etätöitä tekeville, joiden nettiyhteydet ovat kuuleman mukaan vielä paremmat, mutta ainakin minun perustoimistotyötarpeisiin hotellin perus WiFi oli varsin riittävä.

Tarpeen tullenhan voi ottaa vielä puhelimesta mobiilidatayhteyden läppärille, jos Wifi sattuu pätkimään. Ehkä hyvä vinkki onkin tarkastaa oma liittymä, että sen hintaan varmasti kuuluu mobiiliyhteyden käyttö myös muista EU-maista käsin.

Uskallankin suositella etätöitä Kanarian auringon alta ihan jokaiselle, kenelle se vain on mahdollista! Ja hei toimi hyvin myös lapsen kanssa! 

Kannattaa käydä myös TikTokin ja Instagramin puolelta katsomassa matkavideoita. Olen jo koostanut useampiakin videoita matkastamme.

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

  1. Heh, itsellenikin tuo aikataulu kyllä sopisi, mutta joku voi miettiä asian toisinkin päin :D Mutta jos on aamuvirkku, niin onhan tuo ihan huippujuttu! Kuulostaa kyllä siltä, että tuolla olisi itsekin mielellään etätöissä, harmi kun se Marikalle on jokseenkin hankalaa.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aivan ihanalta etätyölomalta. Me oltiin viime maaliskuussa viikko manner-Espanjassa etätöissä. Vuokrattiin juurikin etätyöntekoon tarkoitettu asunto, johon sai jopa ekstranäytön koneeseen. Oli aivan ihana viikko ja antoi ihan eri tavalla virtaa. Harkittiin myös Kanariansaaria, lähinnä Teneriffaa, mutta lopulta manner-Espanja valikoitui lyhyemmän lennon ja halvemman majoituksen vuoksi kohteeksi.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan