Slider

Paradise Cove Resort Fidzin Yasawa-saarilla - aste enemmän luksusta, jopa liikaakin?

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Vietin viime joulun Fidzillä, jossa majoituin viikon aikana kahdessa eri resortissa. Ensimmäinen resortini oli Octopus Resort (voit lukea kirjoitukseni siitä täältä), ja toinen valintani oli Paradise Cove Resort.

Valitsin Octopus Resortin, sillä se sijatsee Yasawa-saarten eteläosassa, tarkoittaen mahdollisimman lyhyttä välimatkaa pääsaarelta Viti Levulta. Paradise Cove Resortin taas valitsin, sillä se sijaitsee Octopus Resortista vain puolen tunnin lauttamatkan päässä. Täydellistä siis.Vietin Octopus Resortissa kolme yötä ja niin minun piti viettää myös Paradise Cove Resortissakin. Niin kuitenkin vain kävi, että sykloni Sarai oli lähestymässä saariryhmää, enkä olisi päässyt kolmen yön jälkeen huonon sään vuoksi palaamaan pääsaarelle ja paluulennolleni, sillä huonolla säällä yhteyslautat tai mitkään muutkaan yhteydet saarien välillä eivät kulje. Niinpä kolmen päivän vierailuni Paradise Cove Resortissa kutistui yhteen.


Pidä vakuutuksesi kunnossa huonon sään varalta


Välihuomautuksena totean, että pidäthän vakuutuksesi kunnossa, kun matkaat Fidzin pikkusaarille. Resortit täytyy maksaa ennakkoon, eivätkä he palauta rahojasi, vaikka sinut syklonin takia evakuoitaisiin saarilta. Resortit kuitenkin kirjoittavat vakuutusyhtiölle kirjeen, missä he selittävät tilanteen. Todistusaineistoa on aina hyvä olla vakuutusilmoituksen tueksi. Ja se vakuutus todella kannattaa olla kunnossa, ja vakuutuksessa kriisiturva, kuten nyt muidenkin kriisien kanssa on tässä viime päivinä tullut todettua.

Perheresort aikuisten omalla osastolla


Octopus Resortiin verrattuna Paradise Cove Resort oli todellinen perhematkakohde. Allasosasto vilisi kaiken ikäisiä lapsia ja hulinaa ja vilinää oli huomattavasti enemmän kuin Octopus Resortissa. Paradise Cove Resortin kokokin oli paljon suurempi ja majoitustilaa oli yhteensä paljon suuremmalle porukalle. Tosin vain ehkä tuplalle enemmän, eikä Paradise Coveakaan voi kovin suureksi resortiksi eurooppalaisesta näkökulmasta kutsua. Majoitustilaa ei ole sadoille ja taas sadoille ihmisille, ja lapsiakin oli kuitenkin vain kourallinen, jos vertaa vaikkapa johonkin Välimeren tai Kanariansaarten perhehotelliin.

Olin kuitenkin saapunut rauhaa ja rentoutta huokuvasta Octopus Resortista, joten olin enemmän kuin onnellinen, kun minut oli ensimmäiseksi, ja tässä tapauksessa ainoaksi yöksi upgreidattu aikuisten puolen huvilaan, missä minun olisi pitänyt viettää vasta kaksi viimeistä yötäni – taas kerran budjettia säästellen.

Lastenhoito maksaa täällä muistaakseni 7 Fidzin dollaria, eli noin 3,5 euroa tunnilta.

Kuvasta näkyy resortin "lapsipaljous". Resort on siis aika rauhallinen, mutta verrattuna Octopus Resortiin, tämä Paradise Cove Resort oli selkeästi enemmän suunnattu aikuisten lisäksi myös pikkulapsiperheille.


Jäätävän upea huvila just for me


Paradise Cove Resortin hintataso on Octopus Resortia kalliimpi, ja se näkyi majoitusten tasossa. Talot olivat tiiviimpiä ja fiinimpiä. Minun majoitukseni oli aivan jäätävän upea, ja se sijaitsi aikuisten puolella. Mutta oliko se minun makuuni kuitenkin vähän liian hieno tällaiselle omalle lomalle paratiisin keskelle? Nautin huvilastani kyllä aivan täysin rinnoin, mutta toisaalta nautin enemmän Octopus Resortin tunnelmallisesta rantabungalowistani.

Minibaarin sisältö kuuluu huoneen hintaan, mutta sen täytöstä täytyy maksaa erikseen.
Jos joku kuitenkin haluaisi minut toiste tähän resortiin tuoda, en pistäisi vastaan yhtään tippaa. Hienohan tämä oli, siitä ei pääse minnekään.

Ja myös täällä minulla oli unelmieni ulkokylpyhuone. Nämä on niiiiiiiin upeita!

Huvilan normaali hinta on lähes 900 paikallista dollaria, eli noin 450 euroa yöltä. Minä maksoin tästä aikuisten puolen huvilasta 599 Fidzin dollaria, eli noin 300 euroa yöltä, joskin tämän summanhan saan takaisin vakuutusyhtiöltä, sillä sitä en päässyt syklonin takia käyttämään ollenkaan. ”Perhepuolen” majoitukseni hinta oli 349 Fidzin dollaria, eli noin 175 euroa yöltä. Tätä majoitusta en tosin nyt päässyt lainkaan näkemään, enkä siis osaa myöskään verrata eri huonetyyppejä.

Myös täällä kannattaa muistaa nauttia ruuat ja juomat erityisellä varovaisuudella huoneessa. Jos läikytät juomaa tai karistat murusia, on takuuvarmaa, että tuhatpäinen minimuurahaisarmeija on sen kimpussa, jollet siivoa sitä. Minä ainakin nautin virvokkeeni vain terassillani olleella loikoilualueella.

Paradise Cove Resortillakaan en nähnyt ötököitä - hyttysiä, kuoriaisia, hämähäkkejä, en mitään - muuta kuin yhden minimuurahaisarmeijan jonkun ruokapalan kimpussa ulkona.

Jouluillallinen australialaisperheen kera


Myös Paradise Cove Resortissa oli Octopus Resortin tapaan sosiaalinen dinnerityyli. Minua ei olisi yhtään huvittanut mennä tuntemattomien pöytään joulupäivän illalliselle, mutta minkäs teet. Saavuin resortille samana päivänä, enkä olisi ehtinyt varata omaakaan pöytää, enkä viitsinyt alkaa säätämään.
Minut ohjattiin australialaisperheen pöytään istumaan, ja huomasin oman tunnelmani olevan täysin vääränlainen näin sosiaaliseen tilanteeseen. Hetken pöydän ylle laskeutuikin täysi hiljaisuus ja vaivaantunut tunnelma, mutta se meni onneksi sekunneissa ohi.

Jouludinneri oli todellinen lasten dinneri, ja pöytä oli alkuun täynnä karkkia ja sellaisia poksautettavia karkin näköisiä kääröjä, joista on tarkoitus vetää yksi ihminen toisesta ja toinen toisesta päästä. Olikin erinomaista, että olin pöydässä, missä oli kolme lasta (7,- 9- ja 12-vuotiaat), sillä tuntemattomien aikuisten kesken, vielä ensitapaamisella, nämä lasten leikit eivät välttämättä olisi niin hauskoja. Nyt ne olivat ja opinkin paljon uutta niin australialaisten kuin brittienkin jouluperinteistä, sillä perhe oli alunperin muuttanut Australiaan Briteistä. Ilta oli lopulta mukava.Ruuan taso hyvää, muttei hintaansa nähden niin erikoista


Ruuan taso Paradise Cove Resortissa oli ihan hyvää, tai siis todella hyvää, mutta aivan yhtä hyvää se oli myös Octopus Resortissakin. Ainoa ero oli aamiainen, missä Paradise Cove Resortissa buffasta oli haettavissa vain hedelmiä, leipää ja jotain muuta pientä, ja varsinaiset aamiaisannokset tilattiin pöytään. Minä kahmaisin eggs benedictin ja banaanipannarit – kun kerta olin maksanut. Ja olinhan maksanut aika paljon.

Pakollinen ruokapaketti maksaa Paradise Cove Resortissa 139 Fidzin dollaria, eli noin 70 euroa. Siihen kuuluvat siis aamiainen, lounas ja illallinen. Alkoholijuomat tulee ostaa erikseen.

Myös täällä pakollinen ruokapaketti on ihan ok, sillä saarella ei ole muita ruokailumahdollisuuksia, ja onhan ravintolassa aika ihanaa käydä, kun voi tilata ihan mitä vaan, mutta lasku on jo maksettuna.
Hanavettä saa juoda vain ravintolan hanoista


Hanavettä saa myös täällä juoda vain ravintolan hanoista, missä myös omat vesipullot saa ja joutuu käydä täyttämässä. Omat vesipullot siis mukaan. Täällä ei muovipulloja tuhlailla.

Aktiviteetteja laidasta laitaan


Paradise Cove Resortin aktiviteettitarjonta vaikutti olevan saman tyylistä kuin Octopus Resortissakin. snorklausta, kylävierailua, kava-seremoniaa sun muuta. Minä en ehtinyt osallistua millekään retkelle, kun olin paikalla vain yhden iltapäivän ja illan, ja aamupäivällä en halunnut lähteä kovin kauas, kun en tiennyt, milloin evakuointikyytini saapuisi hakemaan minua pois saarelta syklonin tieltä.
Ehdin kuitenkin käydä hieronnassa ensimmäisenä iltapäivänä, mikä sekin oli kalliimpaa kuin Octopus Resortissa (80 Fidzin dollaria vs. 50 Fidzin dollaria per puoli tuntia), ja aamulla ennen aamupalaa kävin pienellä juoksulenkillä etsimässä näköalapaikan. Spa-menussa oli ihania äiti-tytär-prinsessapaketteja. Tällaiseen minäkin vielä joku päivä haluan tyttäreni kanssa!Näköalapaikka oli nimeltään Sunset Point, ja koska minä olin paikalla auringonnousun, enkä -laskun aikaan, täytyy kuvaan nyt vaan koittaa kuvitella taustalle kaunis auringonlasku. Veikkaisin, että se on täällä aika upea!

Matkalla näköalapaikalle löysin myös jo aiemmin etsimäni kuntosalin. Luulin tosiaan, että se sijaitsisi sisätiloissa, mutta kuntosali”laitteet” olikin ripoteltu lenkkipolun varrelle luonnon keskelle. Aika ihanaa!

Lenkkipolun vierellä, metsässä, kulki myös pyöräreittejä. Sitä en tosin tullut katsoneeni, järjestääkö resort myös pyörälenkkejä. Luulisi järjestävän.

Sekä Paradise Cove Resortissa että Octopus Resortissa on mahdollista myös suorittaa sukellussertifikaatteja.

Octopus Resort selkeä suosikkini


Jos vertaan yleisesti ja kokonaisuudessaan Octopus Resortia ja Paradise Cove Resortia, pidin enemmän Octopus Resortista ja sen tunnelmasta.

Helppohan tosin tässä on huudella, etten oikein päässyt Paradise Cove Resortin tunnelmaan, kun olin pakotettuna sieltä lähtemään pois ensimmäisen päivän jälkeen. Enhän siis tosiasiassa ehtinyt kunnolla tutustumaan Paradise Cove Resortiin. Toki ehdin testata sen ravintolapalvelut, hieronnan, rannan, altaat ja ympäröivän luontopolun. Aktiviteettitarjonnassa ei ollut tarjolla mitään uutta, mitä en olisi ehtinyt testaamaan Octopus Resortissa.

Eli voi olla, että olen hieman jäävi vertailemaan näitä kahta resortia, mutta samalla todettakoon, että intuitioon täytyy luottaa, ja olihan näissä kahdessa resortissa huomattava ero.

Henkilökunta oli loistavaa molemmissa resorteissa. Ystävällistä ja avuliasta, mukavaa ja tuttavallista sekä yhtä aikaa asiallista ja ammattitaitoista. Kumpaankin resortiin voisin palata, mutta jos omat rahani laittaisin, laittaisin ne ehdottomasti Octopus Resortiin. Tosin, jos jostain syystä matkustaisin pienen lapsen kanssa toiselle puolelle maapalloa, mitä tuskin tulen koskaan tekemään, koska lapseni on jo nyt niin iso, valitsisin ehdottomasti Paradise Cove Resortin. Octopus Resortiin voisin matkustaa ehkä noin 10-vuotiaan tai sitä vanhemman lapsen kanssa.

Palaan vielä myöhemmin siihen, mitä kriteereitä minulla oli resorteja ja saaria Fidziltä valitessani. Pysyhän siis kuulolla.

Pysy matkassa mukana: 

5 kommenttia:

 1. Tuota vakuutuksen olemista ei muuten oikeastaan voi korostaa liikaa. Yllättävän moni suomalainen matkustaa ilman voimassa olevaa matkavakuutusta ja se on erittäin ajattelematonta. Pahimmassa tapauksessa maksettavaksi voi tulla erittäin suuret kustannukset esimerkiksi sairastumisen tms. vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin! Nämä hirmumyrskyt ja virukset ei tosiaan ole ainoita vakutuuksen ottamisen syitä. Vaan oikeasti voi joutua onnettomuuteen tai sairastua. Ilman vakuutusta se olisi kyllä kamalaa!

   Poista
 2. Ihana asunto! Suoranainen onni onnettomuudessa! Olin vähän samanlaisessa Costa Ricassa ja sama kokemus: varo muruja etteivät murkut ym marssi luoksesi:)
  Hauskasti kuvaat suomalaisen vaikutusta joulutunnelmaan:) Meillä se on vähän erilaista eikä sitä ihan heti ryöpsähdä tuiki tuntemattomien kanssa jouluilotteluun… Kiva ilta silti!
  Ihanaa että ovat hyödyntäneet myös luonnon mm lenkkipoluilla. Pisteet siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuntosali metsän keskellä oli kyllä yksi parhaita asioita tuolla resortissa. Toki myös tuo huoneisto ja ulkovessa ja moni muukin :)

   Jouludinnerillä oli vähän vääränlainen asetelma kyllä senkin puolesta, että minä olin matkassa yksin ja he lapsiperheenä. Hyvin se ilta silti sujui!

   Poista
 3. Tuo kylppäri/suihku-osasto + ulkokuntosali iskivät heti, kun olivat niin luonnon helmassa :)
  Tosi hyvä, että sulla oli kattava vakuutus, sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan