Slider

Australian tuliaisina vinkki pääsiäispöytään: viskitynnyrikypsytetty viinisarja Jacob's Creek Double Barrel

sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Viime jouluna olin elämäni työmatkalla, kun pääsin Australian Barossaan Jacob's Creekin viinitalon vieraaksi Anni Hautalan kanssa. Kirjoittelin jo aiemmin tunnelmia luomuviinitarhoilta ja kengurupongauksista kuin myös elämyksellisestä viinitastingistä, missä pääsimme Annin kanssa toteamaan, että totta vie näköaisti on mukana viinien ja ruokien maistelussa. Olen toki ennenkin ajatellut, että kaunis ruoka on puolet nautinnosta, mutta en olisi arvannut, että näköaisti auttaa myös aromien maistelussa. Tuosta tastingistä voit lukea lisää täältä.

Nyt nimittäin kerron matkamme toisesta viinikokonaisuudesta: viskitynnyrikypsennetyistä viineistä.Jacob's Creek Double Barrel -sarjan viinit kypsytetty viskitynnyreissä


Jacob's Creek on ollut ensimmäinen viinitalo maailmassa, joka on tuonut markkinoille viinin, jota on kypsytetty viinitynnyreiden lisäksi myös viskitynnyreissä. Viinien kehitystyö on ollut pitkä prosessi, kun viinintekijät ovat testailleet, mikä rypäle sopisi minkäkinlaiseen viskitynnyriin, miten kauan viiniä pitäisi kypsyttää viskitynnyrissä, pitäisikö koko viinimäärä kypsyttää viskitynnyreissä vai vain osa.


Tällä hetkellä kehitys on tuottanut kolme eri viiniä: kaksi punaviiniä (Shiraz ja Cabernet Sauvignon) ja yhden valkoviinin (Chardonnay). Voit lukea enemmän Jacob's Creek Double Barrel -viineistä täältä.

Me pääsimme maistamaan rinnakkain koko viinisarjaa ja jokaisen rinnalla lisäksi vielä vastaavaa Jacob's Creekin viiniä, jota ei ole kypsytetty viskitynnyrissä. Viskitynnyrikypsytys antaa viineille pehmeyttä ja moniuloitteisuutta. Varsinaisia viskin aromeja viineistä en ainakaan itse löydä, mutta olen kyllä täysin myyty. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz onkin tätä nykyä yksi lempparviineistäni.

Pääsiäispöydän kruunu


Nämä viskitynnyrikypsytetyt viinit on ehdottoman laadukkaita ruokaviinejä, mutta samalla niin pehmeitä, että lasillinen tai parikin menee sellaisenaan nautiskeluviininä. En ole vielä suunnitellut pääsiäisen ruokatarjontaa, mutta koska vietämme sitä tyttären kanssa kaksistaan, ja pidämme molemmat siitä, että laitamme pöydän kauniiksi, voisin hyvinkin hauduttaa uunissa karitsaa ja korkata sen seuraan Jacob's Creek Double Barrel Shirazin. 

Yhdelle ihmiselle pullo on toki liikaa, mutta ajattelinkin jakaa pullon kolmelle päivälle. Ensin lasillinen torstain after workeilla, toinen lasillinen pitkäperjantain (kuulemma) katumusteemaisella naisten virtuaalideiteillä ja kolmannen sitten sen karitsa-aterian kanssa lauantaina. Kuulostaa suunnitelmalta!

Kierros Jacob's Creek Double Barrel -tynnyreiden keskellä


Palatakseni Australiaan, pääsimme Annin kanssa kierrokselle Jacob's Creekin tehtaalle. Viinitalo kuulostaa tässä kohtaa liian romanttiselta sanalta, sillä viinien määrä on valtaisa. Tynnyreitä oli ja oli ja oli. Ne eivät ihan heti loppuneet kesken. Pääsimmepä jopa maistamaan viiniä suoraan viskitynnyristä.

Vaikka ehkä romantiikkaa tästä puuttuikin, on ison viinitalon etuna aina tietysti se, että laatu on tasaisen korkeaa. Toki pienetkin tilat pystyvät tuottamaan korkealaatuisia viinejä, mutta isommilla taloilla resurssit tasalaatuisuuteen on luonnollisesti paremmat.Lue lisää matkastamme


Voit lukea lisää matkastamme aiemmista kirjoituksistani sekä Juomavinkin kirjoituksista seuraavista linkeistä:
Katso myös video matkastamme:
Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on myös minun yksi lempiviineistäni. Sopii erityisesti hyvin hiilillä grillatun punaisen lihan (esim. entrecote) kanssa. Viskin makua tuossa ei ole kuin vähän -- jos sellaista haluaa niin sitten amerikkalainen Apothic Inferno - joka on todella savuisen viskin makuinen punaviini. En oikein pitänyt.... mutta tuon Double Barrel Cabernet Sauvignoniin haluaisin joskus tutustua kunhan löydän vain sitä jostain Suomen Alkosta.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan