Slider

Singapore Slingit Raffles Hotellilla Sigaporen 6 tunnin välilaskun aikana

sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Mikä onni olikaan, että Tämä Matka -bloggaajat olivat juuri käyneet Singaporen Raffles hotellin baarissa Singapore Slingeillä ja kirjoittivat siitä blogiinsa mitä täydellisimpään aikaan.Olimme nimittäin viime joulukuussa Anni Hautalan kanssa lähdössä Australiaan Jacob's Creekin vieraiksi, ja meillä oli lennot Singaporen kautta. Singaporeen meillä jäi kuusi tuntia aikaa ennen seuraavaa lentoa, ja ensin ajattelin, että viettäisimme ajan kentällä. Olin kyllä käynyt ennenkin Singaporessa, mutta niin monen monta vuotta sitten, ettei minulla ollut pienintäkään muistikuvaa siitä, että Singaporen lentokenttä sijaitsee todella lähellä kaupungin keskustaa.

Taksi alle ja kylille


Kun luin Tämä Matka -blogin juttua Singapore Slingeistä, ajattelin varmuuden vuoksi kurkata, miten kauan autolla kestäisi kentältä Raffles-hotelliin. Miten ihanaa oli huomata, että Google Maps näytti matka-ajaksi vain vartin verran. Ruuhkassakin ehtisimme cocktaileille takuuvarmasti.

Varmistimme vielä lentokentältä, ja jos seuraavaan lentoon on neljä tuntia aikaa, päästävät tullivirkailijat matkaajat pois kentältä. Lentokenttävirkailija pyrki kyllä pitämään meidät kentällä ja ilokseen kertoi lentokentälläkin olevan baarin, jossa tarjoiltaisiin täysin samaa Singapore Slingiä kuin Raffles-hotellissa. Kiitos, mutta ei kiitos. Me halusimme myös oikean paikan. Heitimme ylimääräiset käsimatkatavaramme matkatavarasäilytykseen ja hyppäsimme taksiin.

Matka kesti alle puoli tuntia suuntaansa, vaikka kaikki varoittelivat ruuhka-ajasta.

The kuuluisa Singapore Sling @ Raffles Hotel


Anni oli käynyt Raffles Hotellin Singapore Slingillä aiemmalla reissullaan, ja innostui siitä niin paljon, että lisäsi reseptin toiseen keittokirjaansa. Minä en vielä muinaisajoilla ensimmäisellä Singaporen matkallani ymmärtänyt hyvän päälle, ja silloin kävimme vain hotellin pihapiirissä.

Nyt taksimme karautti suoraan hotellin edustalle ja marssimme suorilta hotellin toisessa kerroksessa olevaan baariin.
Jo baarin ulkopuolella lattiat alkoivat olemaan täynnä pähkinänkuoria. Joka pöydässä on siis tarjolla pähkinöitä, ja kuoret on ihan oikeasti tarkoitus heittää lattialle. Ennen muinoin pähkinänkuoret ovat kiillottaneet lattiaa. Tätä nykyä tuota laattalattiaa ei ole tarvis samalla tavalla saada säihkymään, mutta perinne jatkuu yhä. Kovin koitin kerätä kuoria pöydälle enempää ajattelematta, mutta kun kovin pinnistin, sain kyllä minäkin viskattua roskani lattialle.Ja se itse cocktail, Singapore Sling. Onhan se tyyris, kolmisen kymppiä muistaakseni, mutta ihan joka euron arvoinen. Ethän siis saa vain hyvää ja klassista cocktailia vaan myös elämyksen historiaa huokuvassa miljöössä. Ja jos nyt Singapore Sling ei innosta, listalla on myös paljon muuta. Onhan kyseessä ihan kokonainen baari, ei vain yhden drinkin paikka.Jos cocktail, baari, hotelli ja niiden taustat kiinnostavat enemmän, käy lukemassa Tämä Matka -blogin kirjoitus. Suosittelisin tietysti myös käymään paikan päällä, ja eiköhän se vielä joku päivä ole mahdollistakin. Toistaiseksi on kuitenkin tyydyttävä näihin fiilistelyihin.

Ja hei, voihan Singapore Slingin tehdä myös kotona!

Singapore Sling 


Tarvitset:
3 cl Beefeater London Dry Gin
1 cl kirsikkalikööri
1 tl yrttilikööri
1 tl sitruslikööri
8 cl ananasmehu
1,5 cl limemehu
1 cl sokeriliemi
2 tippaa Angostura Bitter

Koristeluun:
kirsikka
tuoretta ananasta

Tee näin:
Kaikki ainekset sheikataan jäiden kera ja kaadetaan lasiin.

Vinkki kotibaariin:
Kotona voi kaikki aineet laittaa hillopurkkiin, jäät sekaan ja korkki päälle. Sheikkaa, avaa kansi ja nauti juoma suoraan hillopurkista. Kätevää!


Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

  1. Itse en yleensä ole cocktailien ystävä, mutta kyllä tuo Raffles ja Singapore Sling olisi ihan pakko kokea Singaporessa, kun siellä käymme.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että näitte vaivan! Singapore Sling on ehdottomasti nautittava Rafflesissa! Oma Raffles&Sling -kokemukseni on muutaman vuoden takaa ja drinkki on kyllä hinnan ja vaivan arvoinen. Kiva nautittuna baarin lisäksi myös Rafflesin sisäpihalla:). Muutenkin pidin Singaporesta: pieneen tilaan on saatu käsittämättömän paljon nähtävää!

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan