Slider

Kohteena paratiisi, tavoitteena tylsyys

sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Milloinhan olisi ollut viimeksi sellainen hetki, että minulla olisi ollut tylsää? Ei ihan lähivuosina. Eikä kyllä ihan niiden lähivuosienkaan lähivuosina. Ja oi, miten ihanaa se olisikaan. Ettei olisi mitään tekemistä, ei voisi kuin olla ja ihastella maailman kauneutta. Vesi lainehtisi vieressä, palmut kahisisivat nojautuen rantaviivaan, meri kimaltaisi turkoosina. Voisi kuulla oman hengityksen äänen ja ihmetellä omaa olemassaoloa. Voisi palata lomalta takaisin ja nauttia kiireestä. Sekin kun on aika ihanaa.Kun aloin suunnitella talvilomani kohdetta, kiinnitin katseeni Israeliin ja Jordaniaan. Tarkalleen ottaen Jordanian Petraan. Voisin kerrankin olla vastuullinen ja lentää suoralla lennolla lähelle. Haave ei kuitenkaan ollut aivan yksinkertainen. Finnair kyllä lentäisi suoraan Tel Aviviin, mutta sieltä on vielä tuntien matka Eilatiin. Eilatista viis, mutta kun sinne Petraan matkattaisiin joka tapauksessa Eilatin kautta. Tällä matkalla en haluaisi säätää. Aurinkomatkojen Eilatin matkat yksin matkustavalle eivät taas hintansa puolesta houkuttaneet. Kun löysin viikon, jolloin hinta oli vielä kohtuullisissa rajoissa, se myytiin nenäni edestä loppuun. Seuraavan mahdollisen viikon matka oli jo lähemmäs 1000 euroa. Israelista? Tonni? Ja siihen päälle vielä useamman sadan euron retki Petraan. Ei kiitos.Ei auttanut. Kun on rahaa käytettävissä vain rajallinen määrä, oli lähdettävä metsästämään uutta kohdetta. Vastuullinen minä astui hyvin nopeaan syrjään, kun bongasin Malediivien 600 euron lennot. Ei voi olla totta! Sen kerran, kun en haaveile kaukaisesta ja eksoottisesta, on se juuri se, mikä tuodaan kuin tarjottimella eteeni.En tosiaan jäänyt harmittelemaan, vaan painoin salamana varaa-nappia. Malediivithan ovat mitä mainioin kohde silloin, kun tavoitteena on tylsyys. Israelissa olisin juossut pää kolmantena jalkana Punaiselle kanjonille, Kuolleeseen mereen uimaan, sinne Petraan, myös ainakin Jerusalemiin ja minne lie muualle.

Malediiveilta valitsin mahdollisimman pienen paikallisen saaren, minne pääsee kätevillä lauttayhteyksillä. Ukulhas - valittu saareni - on vain noin kilometrin mittainen, pari-kolmesataa metriä leveä. En ole saarella yksin, vaan sieltä löytyy useampikin majoituspaikka, vähintään pari ravintolaa ja todennäköisesti siis muutama muukin turisti. Ja mikä parasta, majoituksesta maksan noin parisataa - koko viikosta!

Mukaan olen pakannut kasan kirjoja ja... öö... no, sen kasan kirjoja.

No okei, meinaan minä käydä snorkausretkellä toiveissa nähdä paholaisrauskuja (vaikka se kuinka kauhistuttaakin), ehkä vierailla jollain läheisellä resort-saarella, kuka ties, jopa illallistaa autiosaarella, tutustua viimeisenä päivänä saaren pääkaupunkiin Maleen ja ottaa satatuhatta kuvaa. Ja olla.

En tiedä haluaisinko, että tällainen uisi vastaan?


Jos Malediivit budjettikohteena kiinnostaa, kannattaa ottaa blogin Facebook- ja Instagram-tilit seurantaan. Jos vain nettiyhteydet toimivat, aion jakaa palmuja ja turkoosia vettä koko viikon ajan. Eihän minulla muutakaan tekemistä ole!

Pysy matkassa mukana:

PS. Kuvat on Pixabaysta, sillä matkahan on vasta alkamassa.

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa fantastiselta lomalta, ihanaa matkaa paratiisiin! Myötämatkaan varmasti Instassa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minunkin mielestäni kuulostaa fantastiselta :)

   Poista
 2. Näyttää aivan ihanalta kohteelta ja kuulostaa hyvältä suunnitelmalta relata. Ihanaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin kasa kirjoja on täydellinen idea :)

   Poista
 3. Ukulhas on ihan ok saari, mutta läheinen Thoddoo on paljon ihanampi papaijaviljelmineen ja palmuranta siellä on hienompi. Hyvää matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Saarta oli kyllä äärimmäisen vaikea valita, kun jokainen matkaaja suosi jotain eri saarta, kuin mitä jokin toinen oli juuri suositellut. Ensin meinasinkin jakaa viikon kahtia ja mennä Ukulhasin lisäksi Mathiverille, ja Thoddootakin katselin, mutta lopulta tulin järkiini ja valitsin vain yhden saaren. Pääseehän tuonne uudelleenkin :)

   Poista
 4. Vitsit! Kuulostaa ihanan rentouttavalle nämä lomasuunnitelmat! Budjettipostaus Malediiveilta kuulostaa myös mahtavalta, varsinkin tälläiselle budjettimatkaajalle jonka kaukainen haave olisi juurikin nuo Malediivit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin minustakin, vaikka itse sanonkin :)
   Lupaan kirjoittaa mahdollisimman houkuttelevasti, niin ei ole sinullekaan Malediivit sitten enää kaukainen haave ;)

   Poista
 5. Voi että, mikä mstka edessä. Uskon, että on kokemuksia täynnä. Kävin pari vuotta sitten Mauritiuksella, mutta Malediivit on varmasti vielä upeampi kohde. Kuvien mukaan siellä on pitkiä hiekkarantoja. Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana matka on tosiaan edessä! Minä en ole Mauritiuksella käynyt, mutta Seychellit tuli koluttua jokinen vuosi takaperin. Jokaisella noista saarista/saariryhmistä on varmasti se oma viehätyksensä. Mauritiuksellakin olisi kiva päästä käymään!

   Poista
 6. Ihania kuvia, hieman käy kateeksi! Itselleni käy juuri noin kuin alussa kuvailit eli kun ei heti varaa matkaa, niin sitten siitä saakin maksaa... Mahtavaa reissua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahkailussa olen kyllä ihan paras, kun matkavaihtoehtoja olisi niin suunnaton määrä. Mutta onneksi toisaalta vaihtoehtoja on, eikä tarvitse jäädä ilman matkaa :)

   Poista
 7. Olin tyttäreni kanssa pari vuotta sitten Jordaniassa ja otin Apollomatkojen kautta meille reissun. Oli suorat lennot ja sieltä oli kätevä tehdä retkiä mm. Petraan. Malediivit kuulostaa kyllä upealta lomakohteelta ja jään mielenkiinnolla seuraamaan matkaasi. Käyköhän sinulle kirjojen kanssa kuten minulle toissa viikonloppuna Vilnassa? Olin ensimmäistä kertaa yksin reissussa ja otin pari kirjaa varmuuden vuoksi mukaan. Noh, eipä niitä tullut juuri availtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan sinun blogistasi saanut inspiraation tuonne Petraan. Kiitos vaan! :)

   Malediivien rantaparatiisissa oli myös ihan tosi paljon ihmettelemistä, ja yksi kirja jäi minulta neljästä lukematta. Tarkoitukseni oli vieläkin enemmän ihan vaan olla ja lueskella, mutta toisaalta oli se eläinten ja luonnon ihmettely myös rentouttavaa!

   Poista
 8. Voi, että! Minäkin niin haluaisin nähdä paholaisrauskuja! Menemme syksyllä muutamaksi viikoksi snorklailemaan Indonesiaan ja toivon todella, että värikkäiden korallien ja kalojen lisäksi vastaan tulisi myös noita jättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalliset kyllä tietävät, minne ja milloin paholaisrauskut kokoontuvat. Jos vain kohteesi lähettyvillä on paholairauskujen kokoontumispaikka, niin buukkaa ihmeessä venekyyti sinne!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan