Slider

Taaperon kanssa pitkällä lennolla – ota nämä huomioon jo ennen matkaa

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Olemme lentäneet niin pitkiä kuin lyhyitäkin lentoja lapsemme kanssa jatkuvasti hänen syntymänsä jälkeen. Marraskuussa lensimme Orlandoon Icelandairilla Reykjavikin kautta ja lapsemme oli silloin noin 2,5-vuotias.

Työkaverini kyseli ja kummasteli ennen matkaamme, miten lapsemme tulee pärjäämään lennolla. En ollut itse edes ajatellut vaihtoehtoa, etteikö hän jaksaisi ja pärjäisi. Onhan hän ennenkin jaksanut ja pärjännyt. Toisaalta kysymys herätti minut miettimään, millä kaikilla tarvikkeilla ja viihdykkeillä meidän pitäisi varautua matkaan. Viimeisimmästä pitkästä lennosta oli kuitenkin jo melkein vuosi aikaa ja puolitoistavuotiaan kanssa on aivan toista lentää kuin vuotta vanhemman.

Olemme kuitenkin todella onnekkaita, että lapsemme ymmärtää, miten lentokoneessa käyttäydytään. Vaikka uhmaikäisenä hän tilanteessa jos toisessa saattaa yhtäkkiä käyttäytyä täysin toivotun vastaisesti, istuu hän lentokoneessa omalla paikallaa tyytyväisenä piirtäen, katsoen piirrettyjä, liimaillen tarroja. Ruokailut onnistuvat käden käänteessä, eikä nukahtaminenkaan koneessa ole ongelma.

Lennot sujuivatkin helposti ja nopeasti.Näin varauduimme:


1. Ruokaa, naksuja, hedelmäsosepusseja, vettä, maitoja. Pääasia lapsen pitämisessä tyytyväisenä on, ettei hän ole nälkäinen. Näin sekä kotona että matkalla. Matkalla ajankulua ja tekemistä ainakin meidän lapselle saa helposti rusinoilla ja maissinaksuilla.2. Leluja, kirjoja, tarrakirja, tarroja. Juuri mitään viihdykkeistä emme tarvinneet lennon aikana, koska lentojen aikataulut olivat niin kätevät, että ensimmäisellä lennolla lapsemme nukkui päiväunet, toisella yöunet. Lisäksi lapsi sai Icelandairilta puuhapaketin, missä oli tekemistä pitkäksi aikaa: tarrojen liimaamista, piirtämistä, lastenohjelmien katselua hienoilla uusilla lasten kuulokkeilla. En silti jättäisi näitä kotiin. Aina on hyvä olla extratekemistä mukana varmuuden vuoksi.


3. Mukavat ja lämpimät lentovaatteet tekevät niin aikuisen kuin lapsenkin lentomatkasta miellyttävän. Me puimme lapselle ohuen merinovillaisen aluskerraston ja sen päälle college-haalarin. Ei tarvinnut miettiä paidan nousemista nukkuessa ja pyöriessä penkissä, mutta ei tarvinnut myöskään ottaa haalaria vessaan mukaan, kun alla oli toinen vaatekerta.


4. Unipupu on lapsemme tuki ja turva tilanteessa kuin tilanteessa. Tämän jääminen kotiin olisi katastrofi.

5. Vaihtovaatteita, vaippoja, kosteuspyyhkeitä, nokkamuki, kertakäyttölusikoita, nenäliinoja. Näitä perustarvikkeita kannamme muutenkin pidemmillä matkoilla mukana, ja toki olivat tälläkin erää matkassa. Vaihtovaatteet kannattaa ottaa myös itselle mukaan, jos lapsi sattuu voimaan pahoin ja oksentaa myös sinun päällesi.

6. Paljon hermoja ja hyvät yöunet pohjalla olisi olleet ihanat, mutta niitä ei tällä kertaa tullut mukaan. Menivät ne lennot näinkin, kiitos Icelandairin kätevien lentoyhteyksien, menivätkin huomattavan helposti, vaikka olimmekin molemmat mieheni kanssa melkoisen väsyneitä.


Me emme kantaneet mukana mitään omaa vilttiä, vaikka se voisi olla käteväkin olla mukana. Kerran on käynyt niin, että lennolla ei ollutkaan yhtään vilttiä. Pitkillä lennoilla näin tuskin käy, ja tähän luotimme, ja Icelandair täytti odotuksemme. Lentoemäntä suorastaan tuli tarjoamaan meille vilttiä myös lyhyellä lennolla heti koneeseen päästyämme.

Onko sinulla jotain vinkkejä, miten taaperon kanssa selviää pitkällä lennolla?

Lue myös vinkkini lentomatkalle vauvan kanssa tästä linkistä.

Lensimme Orlandoon yhteistyössä Icelandairin kanssa.

PS. Lue tästä Icelandairin kätevästä yhteydestä Floridaan ja muualle Jenkkeihin tästä linkistä.

Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Itselläni ei näin pienen lapsen kanssa reissaamisesta ole kokemusta. Jaksan silti aina ihmetellä ihmisiä, jotka kummaksuvat miten pienten kanssa pärjää lennoilla. Miksi ei pärjäisi!
  Ihanan reipas tuo teidän taapero kyllä on! Kokenut pikkureissaaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neiti on kyllä maailman reippain matkaaja, ja hyvä niin :) Minullakaan ei tosiaan tullut ensin mieleenkään, etteikö pärjättäisi lennoilla. Lapset nukkuu niin helposti koneissa, että itsehän sitä pääsee tosi helpolla :)

   Poista
 2. Ihana taapero! Hyviä vinkkejä taaperon kanssa reissaamiseen - ja tärkein kaikesta on viilipytyt vanhemmat, jotka eivät tee lentoreissusta ongelmaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo on ehkä neuvoista paras - jos itse panikoi ja stressaa, näin tekee varmasti lapsikin.

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä. Me lähdemme lastenlapsen kanssa eka kertaa keväällä reissuun mutta onneksi lentoaika on vain 2,5 tuntia. Ikää lapsella on reilut 1,5 vuotta eli juuri pahin ikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin ja puolen tunnin lento on kyllä juuri sopiva tuon ikäiselle. Voi olla, että ensimmäistä kertaa tulee "joko ollaan perillä" -kysymys heti kun olette päässeet istumaan :D Mutta tuon ajan saa kulumaan jo ihan vain syömällä eväitä :)

   Poista
 4. Minulla ei ole juuri lasten kanssa matkustamisesta muuta kokemusta kuin kerran ystävien lasten viemisestä Italiaan ja se reissu kolmen lapsen kanssa meni todella hyvin. Hyviä vinkkejä ja kuten aikaisemmissa kommenteissa mainittiin niin varmasti suuri tekijä on myös vanhempien/aikuisen rauhallisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on pääsääntöisesti niin, että lapset ovat huippumatkaseuraa :) Ja toden totta aikuisten käyttäytymisellä on se suurin merkitys.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan