Slider

Ei tarvetta snorklaukselle Punta Surin luonnonpuistossa - eksoottiset kalat uivat kristallinkirkkaassa rantavedessä

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Yhteistyössä: Risteilykeskus

Karibian risteilymme kolmannessa kohteessa Meksikon Cozumelilla meillä oli päivän päätekemisenä vierailla Punta Surin luonnonpuistossa katsomassa krokotiileja niiden luonnollisessa ympäristössä (lue kirjoitukseni krokotiileistä täältä). Luonnonpuiston jälkeen olimme ajatelleet siirtyä puiston ulkopuolelle jollekin rannalle. Punta Surin ranta oli kuitenkin niin kaunis ja rauhallinen, ja soveltui lasten leikkeihin täydellisesti, että totesimme olevan täysin turhaa lähteä käyttämään aikaa siirtymiseen ja maksaa uusi pääsymaksu toisesta rannasta.


Ensin oli kuitenkin lounaan aika. Meksikolaiseen tyyliin rantaravintoloiden keittiöt eivät olleet vielä auki yhdeltätoista, mutta saimme tehdä jo tilauksen ja ruokamme toimitettiin meille heti, kun kokki tuli töihin. Ja näitä ruokia kannatti odottaa. Sekä tortillat että fajitakset olivat todella hyviä, eikä yksi annos maksanut edes kymmentä dollaria.

Lounaan jälkeen vaihdoimme uikkarit päälle ja menimme uimaan. Minä en ollut yhtä fiksu kuin muut, eikä minulla ollut bikineitä valmiina vaatteiden alla. Onneksi rannalla oli hyvät tilat, joissa oli wc, suihkut ja pukuhuoneet.

Miesten piti lähteä snorklaamaan hieman pidemmälle rantaviivasta ja ravintolalta olisi saanut siihen oppaankin mukaan, mutta lopulta seurueemme snorklaajat snorklailivat niin lähellä rantaa, ettei oppaan palveluun ollut tarvetta. Opas olisi kyllä lähtenyt matkaan vain omavalintaisten tippien hinnalla, joskin kauemmas lähdettäessä olisi pitänyt vuokrata pelastusliivit, jotka ovat tuolla snorklatessa pakolliset, ja myös räpylät helpottamaan pidemmälle uimista.

Minä en laittanut snorkkeleita edes päähäni, sillä upeita, eksoottisia kaloja ui aivan rantaveteen asti. Ja se vesi. Se oli niin ihanan turkoosia ja kristallinkirkasta, että kalat näki vain katsomalla alaspäin ilman, että päätä tarvitsi laittaa vedenpinnan alle. Täydellistä myös lapsille.Päivä vaihteli täysin aurinkoisesta trooppiseen sateeseen. Sade ei kestänyt tuntiakaan, mutta toi mukanaan kasan hyttysiä. Minä suurimpana hyttysten ystävänä sain ison kasan puremia, mutta tältä rannalta Haitista poiketen hyttysiä riitti muutaman pureman verran muillekin. Kannattaa siis ehdottomasti muistaa hyttysmyrkyt ja sateenvarjot mukaan. Me pidimme sadetta baarin katoksen alla parinkymmenen muun turistin kanssa. Onneksi ranta oli niin rauhallinen ja kaikki rannalta mahduimme pienen baarin pieneen katokseen hyvin.


Rannan, rantabaarien ja krokotiilien lisäksi Punta Surin luonnonpuiston alueella on majakka, jonka ympäristössä on turistikojuja, pieni museo ja kauppa. Tällä alueella käyskenteli myös suuria iguaaneja.Kartta: http://www.cozumelparks.com/eng/punta_sur.cfm 


Punta Surin luonnonpuiston alue oli kaikkinensa nappivalinta monipuoliselle ja aktiiviselle Karibian risteilyn kohdepäivälle. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan täällä, jos risteilysi pysähtyy Cozumelilla.

Pysy mukana matkassa:

10 kommenttia:

 1. Punta Suri on kaunis! Ihanan valkoinen hiekka ja kirkas, turkoosi meri - ja kaikki noi kalat jotka tulevat tervehtimään! Varmasti hauskaa myös lapsille ☺️ Olen usein miettinyt näitä risteilyitä joten täytyy tutustua täällä sinun sivuilla siihen enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risteily on kyllä tosi kiva tapa käydä tuollaisissa pienissa paikoissa, missä ei päivää enempää olisikaan tekemistä. Suosittelen! Täältä niitä juttuja ja kokemuksia löytyy neljän risteilyn edestä :)

   Poista
  2. Cozumelilla ehdittiin olla vain 5 päivää ja siellä olisi voinut olla vaikka pari viikkoa. Saarihan on mitä mainioin ja tunnelma ihanan intiimi, kun ne risteilijät lähtevät merille.

   Poista
 2. Onpa ihanan rauhallinen ranta! Valkoinen hiekka ja turkoosi kirkas meri! Tuolla viettäisi päivän jos toisenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä rantana ihan mahtava. Vaikka snorklaamaan ei olisi saanut mennä ilman pelastusliivejä, niin tuo ranta oli tosi tyyni ja virraton. Suorastaan täydellinen :)

   Poista
 3. Hei, tuolla näytti olevan majakkakin. Hiekkarannalle emme olisi lähteneet, mutta jos olisimme tuolla risteilyllä olleet ja lukeneet retki/kohdekuvauksesta sanan lighthouse, niin olisimme hyvinkin voineet tuonne päätyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli majakka ja sen majakan ympärille tuo luonnonpuisto oli rakentunut. Me ei lopulta kiivetty majakan päälle, vaikka sieltä varsinkin olisi ollut upeat maisemat. Majakat on kyllä hienoja :)

   Poista
 4. Oi että, kunnon fajitakset maistuisi nyt! Ja kelpaisi kyllä tuollainen rantapäiväkin, mieluiten toki ilman sadetta :D Snorklaaminen ei ole oikein minun juttuni... Tai olen kyllä tehnyt sitä monet kerrat, mutta oikeastaan sen jälkeen, kun snorklasin mielettömissä vesissä Borneolla, ei mikään snorklaus ole päässyt lähellekään sitä kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin maistuisi minullekin :P Aina välillä tulee vastaan noita huippuhienoja snorklauskohteita, mutta tasaisin väliajoin niitä mielettömiä on tullut vastaan. Tosin nyt jaksan taas innostua pelkistä kaloistakin, kun on pieni neiti, jolle niitä näyttää :)

   Poista
 5. Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta Link-Up Partyyn! Toivottavasti olet mukana taas huhtikuussa.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan