Slider

Neljä ravintolavinkkiä Berliiniin

sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Olin pari viikkoa takaperin Berliinissä työmatkalla. Matkassa meitä oli koko meidän markkinointitiimi. Matkamme suurin vierailukohde oli jättimäiset cocktailmessut Bar Convent Berlin, mutta toki halusimme Berliinissä ollessamme syödä ja juoda hyvin. Ravintolat oli valinnut joko Berliinissä opiskelunsa suorittanut kollegani tai Berliinin kollegamme. Ravintolavalinnat oli siis tehty hyvinkin paikallisin silmin, hakien trendikästä ja laadukasta ruokaa. Sitä todella saimme. Moneen kertaan.

Tässä neljä vinkkiä Berliinin ravintoloihin:

Pödyän täydeltä lihaa - taivaallisen hyvää lihaa


Heti Berliiniin saapumisiltana meillä oli pöytävaraus Chicago Williams BBQ -ravintolaan. Ravintolaan, josta saa pöydän täydeltä lihaa. Ribsejä, pulled porkia, kanaa, makkaroita. Ihan kaikkea. Ja niin hyvää!

Seiniä koristi eläinten kuvat, esitellen eri ruhon osia. Jokainen asiakas näytti partansa kanssa siltä, että olisi kuin tehty ravintolan asiakkaaksi. Joskin luulen, että maanantai-iltana, juuri ennen Bar Convent Berliniä kaikki muutkin olivat kaupungissa juurikin noiden messujen vuoksi.

Tätä ravintolaa en suosittele kasvissyöjille, joskin meidän seurueemme ainoa kasvissyöjä oli juuri se, joka meidät halusi tuoda tähän mahtavaan ravintolaan. Hän onnellisena söi ainoita mahdollisia hänen ruokavalioonsa soveltuvia vaihtoehtoja: juusto-makaronia ja coleslawta.

Chicago Williams BBQ
Osoite: Hannoversche Str. 2
Nettisivut: chicagowilliamsbbq.de


Berliinin parhaat burgerit kuin Vietnamissa 


Tästä ovesta en kävelisi sisään ilman suositusta tai muuten tietämättä, minne olen menossa. Onneksi tähänkin ravintolaan meidät johdatti tämä samainen kasvissyöjä-kollegani, joka on asunut Berliinissä ja tietää, minne vaativat ruokaturistit tulee viedä.

Ravintola on tunnettu Berliinin parhaista burgereista, ja niiden syöjät kehuivatkin niitä maasta taivaaseen (yksi kollegani sanoi myöhemmin syöneensä ehkä elämänsä parhaan burgerin - erikoisen, mutta parhaan). Burgereiden sämpylöitä oli ainakin valkoisia, vihreitä ja vaaleanpunaisia. En muista millä pihvivaihtoehdolla sai minkäkin värisen sämpylän, mutta meidän pöydässämme oli kaikkia näitä kolmea. Minun nuudeliannokseni ei räjäyttänyt tajuntaa, mutta oli hyvää. Edellisen päivän vietnamilainen (seuraava ravintolavinkki) oli kuitenkin niin tuoreessa muistissa ja niin paljon parempaa, että tämä kalpeni sen rinnalla.

Minä olin innoissani jo pelkästä ravintolan sisustuksesta ja käytin ensimmäisen vartin kierrellen ja kuvaten ravintolaa. Ravintola oli IHANA!

District Mot
Osoite: Rosenthalerstr. 62, 10119 Berlin
Nettisivut: districtmot.com

Superhyvää vietnamilaista liukuhihnanopeudella


Toinen matkamme lounasravintoloista oli myös vietnamilainen, ja sehän sopi minulle paremmin kuin hyvin. (Tässä kohtaa minulle tuli ikävä Hannan Soppa -Hannaa, joka tulkkasi jokaisen vietnamilaisen ruokalajin Frankfurtin kentällä tuosta noin vain. Täälläkin olisi ollut tulkki tarpeen.)

Paikka oli lounasaikaan tupaten täynnä, mutta aktiivinen henkilökunta sai yli kymmenpäisen seurueemme todella nopeaan järjesteltyä kahteen vierekkäiseen pöytään. Vaikka ruokailijoita oli paljon, keittiön tehokkuus takasi sen, että myös vaihtuvuus oli nopeaa.

Meidän pöytäseurueemme tilasi kolmea eri alkupalaa ja vielä pääruuat. Nam, nam ja nam. Jälleen nappivalinta ravintolaksi.

Monsieur Vuong
Osoite: Alte Schönhauser Str. 46, 10119 Berlin
Nettisivut: http://www.monsieurvuong.de/

Takuutuoretta ruokaa mummolamiljöössä superpalvelulla


Toisena Berliinin iltanamme varasimme pöydän Saksan kollegoidemme suosituksesta Ungerheuer Neukölln -ravintolasta. Täällä sekä nauroimme että emme. Nauroimme monestakin eri syystä, mutta emme silloin, kun meille kerrottiin kalamenuita olevan jäljellä kaksi ja lihamenuita viisi. Niistä tulee yhteensä kahdeksan, ja meitä oli yksitoista. Syynä tähän oli se, että ravintola hankkii raaka-aineita vain saman päivän tarpeiksi. Kun ne loppuvat, niin ne loppuvat. Kauan siinä kesti, mutta lopulta kaikki saimme ruokaa. Alkucocktailitkin tulivat "hieman" väärin, mutta ne tulivat uudelleen korjattuina versioina.

Ruoka oli ihan hyvää, ja toki takuutuoretta, sillä hankkivathan he raaka-aineet aina samana aamuna, mutta ruoka ei ollut tässä paikassa parhautta. Sitä olivat mieletön palvelu sekä ihana mummolamiljöö, josta olisi riittänyt kuvattavaa koko illaksi. Ja ilman näitä pikkumokia, meidän iltamme ei olisi ollut niin hupaisa.

Neljän ruokalajin dinneri kesti meillä neljä tuntia. Meitä oli kyllä yli kymmenen hengen porukka, mutta silti yhden tunnin olisi voinut napsia pois ;)


Ungerheuer Neukölln
Osoite: Emser Str. 23, 12051 Berlin
Nettisivut: ungerheuer-neukoelln.de


Mitkä on sinun Berliinin suosikkiravintolasi?

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Berliinissä on 4650 ravintolaa. En ole vielä onnistunut löytämään niistä suosikkiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi! Maailmassa ravintoloita on aika paljon enemmän, ja niiden joukosta minulla on aika montakin suosikkia olemassa :) Berliinin ravintoloista Chicago Williams on yksi niistä :)

   Poista
 2. Om nom. Näyttääpä jokainen paikka hyvältä. Itse on tullut Berliinissä syötyä tosi paljon juuri etnisissä paikoissa. Tuntuu, että vähän joka kulmalla on joku hyvä vietnamilainen tai meksikolainen paikka. Ja ruokakojuja on ihan liikaa. Tulee aina napattua jotain ”pientä” Currywurstia mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Currywursti jäikin mainitsematta. Joskin siihen ei olisi ollut täsmäsuositusta - luulen, että kojusta kuin kojusta saa täydellisen makkara-annoksen :)
   Berliini on niin mahtava ruokakaupunki!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan