Slider

Ihana aamu kera ihanien naisten - testissä Levain Bakery Eatery

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Elokuun ensimmäisellä viikolla ystäväni ehdotti perjantain brunssia naisten kesken. Kukin oli lomaillut tahoillaan, emmekä olleet nähneet porukalla sitten alkukesän. Koko viiden naisen porukalla ties milloin viimeksi. Kuulosti ihanalta, mutta brunssi perjantaina? Minähän olen töissä. Muut olivat vielä kesälomalla, joten mikäs heidän olisi brunsseilla keskellä arkipäivää. Kunnes tajusin: rauhallinen kesäperjantai, saldo äyräitään myöden täynnä plussatunteja. Miksi ihmeessä en muka voisi brunsseilla keskellä arkipäivää - totta kai voisin!



Niinpä samaisena perjantaina kipitin kaatosateessa kahvilalle autolta, jonka sain kuin ihmeen kaupalla vain parinkymmenen metrin päähän, vaikka yleisesti Punavuoressa parkkipaikan saaminen keskellä arkipäivää on lähes mahdotonta. Varsinkin juuri sieltä, minne sen haluaisi. Alkuviikosta näin sieluni silmin itseni polkemassa kesämekossani Kaartinkaupungista Punavuoreen pyörällä tukka hulmuten. Kesämekosta en luopunut, mutta pyörän selkään en lähtenyt. Tukka olisi ollut jotain aivan muuta kuin hulmuava, eikä mekkokaan olisi varsinaisen hyvältä näyttänyt sateessa pyöräilyn jäljiltä.

Älä käsitä väärin. Pidän sateessa pyöräilystä, mutta vain silloin kun saan pukea kunnon goretexit päälle ja pääsen suoraan satulan päältä suihkuun.

Sade ei kuitenkaan haitannut tunnelmaa. Levain Bakery Eateryn sisätilat ovat melko pienet ja terassi olisi kyllä tehnyt aamiaisesta väljemmän, mutta mahduimme kaikki viisi saman pöydän ääreen ja se oli tärkeintä. Sisustuksesta ja tunnelmasta tuli hieman jopa fiilis, ettemme ehkä olisikaan Suomessa. Juuri tällaisia kahviloita Helsinki kaipaa!

Aamiaisvalikoima oli mieletön. Ei runsas, mutta juuri sellainen, mistä minä olisin halunnut tilata ihan kaikkea. Onneksi en tehnyt niin. Olin kyllä syönyt jo yhden aamiaisen, joten vatsani osasi jo odottaa lounaan verran ruokaa. Tilasinkin sekä egg sandwichin Ferin makkaralla että smoothien. Juomaksi valitsin tee-laatujen samppanjaa, Makaibaria. Tee on mustaa, mutta maku on juuri niin hienostunut kuin samppanjassakin. Kuin tehty tällaiselle teen ja samppanjan rakastajalle!



Pöytäämme kannettiin myös ohrapuuroa, jogurttia myslillä, erilaisia kahveja ja muita leipiä. Vaikkeivät kaikki olleetkaan minulle, oli jotenkin ihanaa, että pöytä oli täynnä herkkuja. Kaikki oli niin valtavan hyvää!





Levain on nimensä mukaisesti myös leipomo. Minun oli tarkoitus ostaa tuore leipä tiskiltä mukaan kotiin vietäväksi, mutta unohdin. Aamiaisen ja kesän juorujen jälkeen olin jo niin tyytyväinen olooni, ettei sillä hetkellä tuntunut siltä, että mitään olisi puuttunut. Leipä jäi, mutta niin jäi myös ihana fiilis ihan koko päiväksi.




Kiitos taas naiset - minne seuraavaksi?

Mitä muita ihania, uusia tai miksei vanhojakin, kahviloita suosittelet Helsingistä tai muualta? 

Pysy matkassa mukana:

16 kommenttia:

  1. Levain on hyvä ja se leipä kannattaa käydä hakemassa. Kruununhaan cafe DaJassa on kympillä erinomainen arkiaamiainen, muistaakseni viikonloppuna se maksaa muutaman euron enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Täytyisikin joku kerta polkea kotiin Levainin kautta ja poimia se leipäkin matkaan :) Ja täytyy käydä myös Krunikassa! Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kuullostaa tosi kivalle paikalle ei-keliaakikolle :( Kun saisikin jostain aamiaiseksi tuoretta leipää croissantista puhumattakaan. La torrefazionessa on kyllä breku mun mieleen vaikkei sielläkään noita ylläolevia ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voih :( Tuolla en tosiaan ainakaan huomannut, että olisi ollut keliaakikoille juuri vaihtoehtoja :(

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja! Ihan vesi herahti kielelle.

    VastaaPoista
  4. Naapurinrouva on puhunut jo pariinkin otteeseen tästä leipomosta/kahvilasta. Miksiköhän vaan jotenkin ajatus lähteä Espoosta ruuhkaiseen Punavuoreen (autolla tietysti :-) ) ei houkuttele, siinä missä matkoilla saatamme kyllä joskus etsiä vaikka jonkun liikenteellisesti vaikeammankin paikan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Niin se yleensä menee minullakin, että matkoilla kolutaan vaikka ja mitä, mutta kotikaupungista tai lähistöltä ei sitten olekaan testannut juuri mitään :D

      Poista
  5. Mä oon kunnon leipäfani, mutta Levainiin en oo vielä ehtinyt :) Aamiaisvalikoima kuulostaa kyllä hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä testaamassa, tuo oli tosi kiva paikka!

      Poista
  6. Hauska sattuma, että törmäsin postaukseesi - olen nimittäin tänään juuri Levainiin suuntaamassa ystäväni kanssa! :) Helsinkiin on kyllä vuoden aikana tullut paljon uusia kiinnostavia kahviloita ja ravintoloita, nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Toivottavasti tykkäsit yhtä paljon kuin minä :)

      Poista
  7. Olen kuullut Levainista paljon hyvää, mutta se on vielä testaamatta! Helsingistä on tullut todellinen kahviloiden paratiisi ja hyviä paikkoja tuntuu avautuvan koko ajan lisää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että Helsinkiin on alkanut tulla ihania kahviloita. Hyvä niin! :)

      Poista
  8. On ollut tarkoitus testata tätä paikkaa jo useasti, mutta raskauspahoinvointi on ollut esteenä. Ja toinen syy on se, etten ole tsekannut huomioidaanko täällä keliaakikot. Björklundin ja Wikbergin ravintoloissa nimittäin yleensä vähän huonosti nimenomaan leivän osalta. Koostumuksesta jää aina uupumaan jotain, ja suutuntuma jää normiasiakkaista heikommaksi.

    Ihanalta näyttää, pitää siis selvitellä vähän kannattaako tuonne lähteä... pyörällä tai ilman. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts. Ymmärrän. Raskauspahoinvoinnin aikaan ei kyllä kovin tee mieli herkutella. Tai jos tekee, niin tekee mieli vain jotain tiettyjä - minulla ne oli porkkanat ja jostain käsittämättömästä syystä mäkkärin juustohampurilaiset :D
      Minäkään en katsonut, olisiko tuolla ollut keliaakikoille vaihtoehtoja kuinka paljon - tai ollenkaan.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan