Slider

Karpathoksen kauneimmat rannat

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Mikä on Karpathoksen kaunein ranta? Onko se Euroopan kauneimmaksi rannaksi parikin kertaa valittu Apellan ranta? Vai kenties joku toinen saaren useista täysin toisistaan erilaisista rannoista? Minulla ei ole vastausta. Kävimme viidellä eri kuvankauniilla Karpathoksen rannalla, enkä osaisi laittaa edes näitä minkäänlaiseen kauneusjärjestykseen. Pikkiriikkisellä Karpathoksen saarella on kuin onkin vaikka kuinka monta valtavan kaunista rantaa.Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta, löytyy pitkä hiekkaranta. Se on kuitenkin kovin tavanomainen ranta, eikä kerro Karpathoksen kauneudesta vielä mitään. Rantojen vuoksi kannattaakin Karpathoksella nähdä hieman vaivaa. Paras vaihtoehto rannoilla vierailuun on oma vuokra-auto, mutta myös paikallisbussit vievät rannoille. Tämän lisäksi Apollomatkojen retkivalikoimasta löytyy veneretki, jonka aikana vieraillaan kahdella upealla Karpathoksen rannalla.

Me vierailimme ensin Amopin kylässä ja Euroopan kauneimmaksi rannaksi valitulla Apellan rannalla. Luulin, että olisimme jo nähneet riittävästi. Onneksi vuokrasimme vielä viimeiseksi päiväksi auton ja vierailimme myös saaren länsirannikon rannoilla. Tässä esiteltynä kasa Karpathoksen kauneimpia rantoja.

Pidä penkistä kiinni, sillä tämä lista on pitkä ja kuvia on paljon. Vaikka Karpathos onkin pienen pieni saari, mahtuu sinne uskomattoman monta upeaa rantaa. Eikä ole pelkoa, että kun on nähnyt yhden, olisi nähnyt ne kaikki. Jokainen ranta on täysin omanlainen, ja silti niin valtavan hieno. Katso vaikka!

Amoopi Bay


Amoopi Bay on vain noin vartin bussimatkan päässä Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta. Sieltä löytyy useampi eri rantapoukama, josta takuuvarmasti jokainen löytää mieleisensä. Rantabileitä ei kuitenkaan Amoopissa ole, eikä ruuhkaa ja rientoja kaipaavan kannatakaan lähteä Amoopiin. Sieltä löytyy niitä ihania pieniä poukamia, joissa saatat olla jopa rannan ainoa auringonpalvoja.

Lisää kuvia ja kokemuksiamme:
- Rauhaa ja kauneutta - Amoopin rantakylä Karpathoksella

Apella Beach


Apellan ranta on valittu kahdesti Euroopan kauneimmaksi rannaksi. Olen täysin samaa mieltä siitä, että ranta on aivan valtavan kaunis. Kristallinkirkas vesi, rantakalliot ja rannan vierestä kohoavat vuoret. Wau, wau ja wau. Sitä en sitten osaisikaan sanoa, onko tämä Karpathoksen (saati sitten koko Euroopan) kaunein ranta. Minusta nimittäin kaikki muutkin Karpathoksen rannat olivat niin valtavan kauniita.

Lue lisää kokemuksiamme Apellan rannasta:
- Euroopan kauneimmaksi rannaksi valittu Apella Beach

Achata Beach


Achata Beach oli myös ihana pieni poukama vuorten välissä, ja se sijaitsee Apella Beachin tavoin Karpathoksen itärannalla. Achatalle ajaessamme minulle meinasi tulla epätoivo, tulisiko ranta oikeasti koskaan vastaan. Tie kiemurteli saaren päätieltä solaa pitkin vaikka kuinka kauan. Sieltä se vihdoin tuli vastaan ja kyllä oli matkan arvoinen.

Rannalta löytyy pieni ravintola, jossa söimme lounaaksi souvlakiannokset. Eivät olleet saaren parhaimmistoa, mutta oikein hyvät olosuhteisiin nähden. Ravintolalla ei ole lainkaan sähköä, ja oluet ja virvoitusjuomatkin heillä oli suurissa, jäillä täytetyissä kylmälaukuissa.

Achatan rannan huonona puolena oli se, ettei siellä ollut juurikaan varjopaikkoja, jollei rannalla vuokrattavia varsinaisia aurinkovarjoja oteta huomioon. Pienen, liikkuvaisen lapsen kanssa mieluisampia rantoja olivat ne, joilla hiekkaleikkeihin pääsimme puiden varjoon.


Finiki


Oi Finiki! Tämä(kin) oli suosikkini - mikä ei olisi ollut :D Kävimme Finikin pienessä rantakylässä aamupäivästä, kun koko kylä vielä uinui. Kylä sijaitsee pienessä poukamassa, eikä saaren tuulista ollut täällä tietoakaan. Kylä oli niin söpö, että se olisi hyvin voinut olla vaikka nukkekoti. Finikiin ei sanat riitä. Se täytyy esitellä kuvin.

Sanottakoon kuitenkin se, että tämä ranta oli tosiaan pienen kylän kupeessa, joten paikalta löytyi useampikin ravintola ja pieniä kauppoja. Finiki voisi olla täydellinen tukikohta romanttisen loman viettoon.Kato Lefkos


Kato Lefkos sijaitsee Finikin tavoin Karpathoksen länsirannalla. Rantakylä on yksi Apollomatkojen lomakohteista ja myös me pohdimme ennen matkaamme, josko olisimme valinneet hotellimme täältä. Jos emme olisi niin liikkuvaisia tai jos matkassa olisi ollut vaikka toinen lapsiperhe, Kato Lefkos olisi varmasti ollut mainio loman tukikohta. Kato Lefkoksen ranta näytti olevan saaren lapsiystävällisin, sillä paikan pääranta oli valtaisa poukama ja vesi oli matalaa pitkälle.

Poukamaa myötäili pienet ravintolat, joiden terasseilta oli mitä mahtavimmat näkymät merelle. Kyllä tällaista maisemaa katselisi viikon jos toisenkin lasten kirmaillessa rantavedessä.

Kato Lefkoksella näytti olevan useiden ravintoloiden lisäksi useita kauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Paikka oli selkeästi turistinen, mutta silti mukavan rauhallinen - ja niin valtavan kaunis!

Mistä näistä rannoista sinä pidät eniten kuvieni ja kuvailujeni perusteella? Entä mistä löytyy sinun suosikkirantasi?

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

5 kommenttia:

 1. Vau, kyllä on upeita rantoja! Kato Lefkos ja Achata Beach näyttää houkuttelevilta. Itse en juuri käynyt länsirannikolla kun olin Karpathoksella, paitsi Olympoksen kylässä. Oliko rannoissa tai maisemissa eroa itään verrattuna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti länsirannikko oli tasaisempaa kuin itärannikko, mistä vuoret lähtivät suoraan merestä ylöspäin. Maisemassa oli kyllä melkoinen ero eri puolien välillä. Niin on kyllä usein eri saarilla. Mistä lie johtuukaan.

   Poista
 2. Täytyy käydä katsastamassa ens kesäsnä.
  Kreikan suosikkirantoja: Tinoksen saarelta Panormoksen kylästä polkua pitkin Holy Sea Beach (snorklaus!), Livada beach (uinti ja kalliot), Androksen saarelta, Gialia beachin pohjoisosa, Kreetalta Loutron länsipuolella Marmara beach (upeat kalliot) ja tietty Elafonisi, Sifnokselta Chrisopigin luostarin niemen eteläpuolen kallio (snorklaus, paljon kaloja), Ithakan saaren Gidaki beach (hiljainen, pohjoispäässä hyvä snorklausmesta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Kreikassa on kyllä valtava määrä upeita saaria ja rantoja. Hyvä, kun kirjasit niitä tänne ylös, niin on minullekin hyvä muistilista :)

   Poista
 3. Pidin Achatan rannasta. Pikkukiveä, kirkas vesi ja komeiden kallioiden suojassa
  T: KR

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan