Slider

Kun on niin kiire, ettei ehdi kuin matkustaa

sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Voiko olla niin kiire, ettei ehdi kuin matkustaa? Voi. Tulevien parin-kolmen kuukauden aikana ei nimittäin tule olemaan lähes viikkoakaan ilman, että olen matkalla lentokoneen kyydillä jonnekin päin maailmaa.

Katselin Veera Biancan tulevaa lentosuunnitelmaa, missä hän hyppii maasta toiseen triplatahtiin minuun nähden. Mistään niin suuresta tahdista en puhu. Olenhan kokopäivätyössä kiinteässä toimipaikassa sekä pienen prinsessan äiti ja palaan joka matkan jälkeen takaisin lähtöpisteeseen. Joku raja nyt sentään. Mutta täytyy sanoa, että tähän jo valmiiksi kiireiseen elämääni, jossa on supersuoritus, jos ehdin työpäivän päätteeksi istua minuutiksi sohvalle, tulevien viikkojen matka-aikataulu on - noh, hieman kiireinen.Kiire ei minua haittaa, eivätkä matkat varsinkaan. Stressikin on hyvästä, sillä sehän pistää laittamaan itsensä likoon ja ponnistelemaan juuri niiden asioiden eteen, mitä haluaakin tehdä. Löhöilevä elämäntyyli ei ole minua varten. Enhän silloin pääsisi kokemaan näin lyhyessä ajassa näin paljon. Elämää ei ole tehty hukattavaksi.

No minne sitten menen?


Olen jo aiemminkin päivittänyt syksyn matkaohjelmaa, mutta kun se täydentyy koko ajan, etten melkein edes itse pysy perässä, niin kerrattakoon vielä täydennetty loppusyksyn matka-aikataulu.

Rypäleiden poljentaa Sandemanilla Portossa


Tässä parhaillaan koitan saada laukkuun pakatuksi siistiä ja kasuaalia, businesta ja juhlavaan vivahtavaa. Hyviä kenkiä viinitarhoilla kävelyyn, lämmintä viinikellareita varten, viileää Portugalin loppukesän lämpötiloihin. Ja mikä tärkeintä, hyvät jalat rypäleiden poljentaa varten, erinomainen nenä viinien haistelua varten ja notkeat kädet cocktailien sekoittamiseen - iik ja jee! En voi edes kirjoittaa, että helpommin sanottu kuin tehty, sillä minusta vaatteiden valinta jo kuulostaa mahdottomalta tehtävältä. Huomenna lennämme joka tapauksessa Hannan Soppa -bloggaajan kanssa samana iltana alkavaan Sandemanin portviiniseminaariin Portoon, joten eiköhän laukku jollain tämän päivän aikana tule täyttymään.

Itse tulen olemaan tällä matkalla emäntänä ja Juomavinkki.fi-sivuston sisällöntuottajana, mutta tulette varmasti kuulemaan matkan hehkutusta myös täällä blogini puolella kuin myös blogin somekanavissa. Ohjelmassa meillä on tuhti tietopaketti portviinien saloihin Porton ja Douron kellareissa, viinitarhoilla ja laaksoissa. Pääsemme blendaamaan portviiniä, tekemään niistä cocktaileja, polkemaan rypäleitä (jos en muistanut vielä mainita;), ja totta kai nauttimaan upeita alueen viinejä ja ruokia - muun muassa Sandemanin viinikellarissa, jossa meillä on matkan ensimmäinen illallinen heti huomenna. Majoitumme viiden tähden Sheratonissa Porton keskustassa ja kutsuttuina meitä on vain noin kymmenen hengen porukka ympäri maailmaa. Tiedossa on siis hyvin eksklusiivinen reissu. Tuntuu jälleen kerran todella, todella, etuoikeutetulta päästä matkaan!

Viinitilalta viinitilalle ja sieltä cocktailmessuille


Portosta saavuttuani ei mene kuin viikko, kun matkaamme mieheni kanssa kaksistaan Italiaan ja siellä Toscanan Maremmassa sijaitsevalle Rocca di Montemassin viinitilalle. Eikä siitä viikkoakaan, kun olen jo koneessa työtiimini kanssa Berliiniin Bar Convent Berlin -cocktailmessuille. Makunystyröitä hemmotellaan oikein olan takaa!

Tukholma ja loma 


Berliinin jälkeen ehdin sentään hengähtää lähes kaksi viikkoa, ja sitten olenkin jo Tukholman lähellä työnantajani järjestämässä koulutuksessa. Tämän sain vasta tietooni, enkä siitä ole itseasiassa uskaltanut sanoa vielä miehelleni. Matkoja alkaa nimittäin olla yhdelle perheenäidille jo ihan riittämiin ;) Tosin työkaverini sanoin, kyllä se tahti siitä tasottuu. Ja niin tasottuukin. Vähintäänkin matkustamme Tukholman jälkeisen matkan koko perheen voimin. Onhan siinäkin parisen viikkoa aikaa hengähtää ennen kuin olemmekin jo Karibialla ja Orlandossa, jotka toivon mukaan ovat sen verran hyvin säästyneet Irman tuhoilta, että ovat jo tuohon ajankohtaan valmiina vastaanottamaan meidät ja ennen kaikkea matkakassamme. Olisi mukavaa päästä palauttamaan saaria normaaliin päiväjärjestykseen Irman jäljiltä.

Kiirettä siis pitää, että ehtii pakata, purkaa, pestä pyykit, pakata ja purkaa, käydä töissä ja elää vielä sitä perheenäidin elämää.

Kuka suunnittelee matkat?


Ainoaksi ongelmaksi tässä muodostuu se, että kuka nämä kaikki matkat sitten suunnittelee kaiken tämän matkakiireen keskellä? En nimittäin halua lähteä matkoille niin, etten tiedä minne olen menossa, jolloin jotain äärimmäisen mielenkiintoista saattaa jäädä välistä.

Porton ja Douron suhteen ei ole juuri mitään tehtävissä, mutta se matka onkin onneksi valmiiksi suunniteltu ja aikataulutettu. Sen kun menemme paikalle, nautimme ja imemme itseemme kaiken mahdollisen. Maremmaan aion tutustua ensi viikonloppuna, sillä Italiassa on pakko vähintäänkin syödä hyvin. Berliinin ohjelman kollegani suunnittelee entisenä berliiniläisenä ja Tukholmaankaan en usko mitään omaa mahtuvan. Sinne kun toivottavasti ehtii lentää koulutusaamuna ja palaamaan heti toisen koulutuspäivän päätteeksi pois.

Orlando ja Karibian risteily ovat sitten täysin keskeneräisiä. Onneksi lähdemme matkaan ystäväperheen kanssa, jotka ovat jo bonganneet kaksi kolmesta hotellivalinnasta, yhden ravintolavarauksen ja kertoneet, mihin Disneyn puistoon meidän kannattaa mennä ja mikä outlet on paras vaatekaapin uusimiseen. Miehet ovat varanneet lippuja peleihin ja ystäväni on kertonut, mitä me naiset aiotaan tehdä, kun on miesten vuoro olla lapsenvahteina. Risteilyn kolmesta kohteesta olemmekin sitten päättäneet vain Haitin päivätekemiset.

Täytyy vain ajatella, että onhan tässä vielä aikaa - vaikkei sitä näytä oikeasti enää olevan millekään ylimääräiselle. Toivossa on silti hyvä elää ja aikatauluttaa seuraavat viikot minuutin tarkkuudella. Suunnitelmissahan on muun ohjelman lomassa päivittää matkakuulumiset myös tänne blogiin. Tietysti.

Nyt on kuitenkin aika antaa mennä ja nauttia.

Matkamaratoni. Se alkaa ÄN-YY-TEEEEE. Huomenna!

Pysy mukana matkassa:


Alkavan viikon Porton ja Douron matkalla pysyt mukana matkassa vieläkin paremmin seuraamalla Juomavinkin kanavia:

28 kommenttia:

 1. Ei huonot suunnitelmat ollenkaan! Syksy on kyllä sellainen vuodenaika, että jos sen saa tehokkaasti ohjelmoitua, niin pimeneviä päiviä ei tavallaan huomaakaan. Mulle etenkin loppusyksy on sellainen vuodenaika, että siitä yrittää vain jotenkin suoriutua ja matkojen avulla siitä kyllä tulee niiiin paljon helpompaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän alkusyksystä, kun on kuulaita ja kirkkaita päiviä ja ruska värjää maisemaa. Mutta se marraskuu on kyllä sitten usein tosi masentava, kun ei ole lehtiä puissa, ei ole valoa, ei ole lunta. Onneksi meillä hujahtaa sekin tänä vuonna reissuntäyteisesti :)

   Poista
 2. Ihanaa lähteä huomenna reissuun, olen aina haaveillut rypäleiden polkemista ja NYT se unelma toteutuu! Oujeeeee <3
  Hyvältä ja kiireiseltä vaikuttaa sun syksyn reissuplääni kyllä muutenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ihan mahtavaa lähteä! Myös minun unelmissani olen juurikin rypäleidenpolkija. Täydellistä, että lähdetään sama kiilto silmissä matkaan :)

   Poista
 3. Kuulostaa aivan loistavalta yhdistelmältä mielenkiintoisia työmatkoja ja lomailua, joiden parissa harmaa syksy hurhataa kuin siivillä. Jään innolla odottamaan juttua matkan varrelta, erityisesti Porton ja Maremman matkat kuulostavat sellaisilta, jotka olisi kiva toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä suunnitelmalla syksy hurahtaa tosiaan nopeaan, ja vielä upeissa merkeissä! Portosta ja Maremmasta on kyllä tulossa hurjan paljon juttua - tai ainakin suunnitelmat on sen verran hienot, että eiköhän tarinaakin riitä :)

   Poista
 4. Sadonkorjuuseen ja rypäleiden polkemiseen osallistuminen on minunkin haaveissani!

  Vaatii kyllä hieman suunnitelmallisuutta että saa nopeat vaihdot, pyykkäämisineen ja pakkaamisineen toimimaan sutjakkaasti (normaalin arjen lomassa) noin tiukalla matka-aikataululla. Ja ehkä tämä voisikin olla sitten tilaisuus kokeilla matkaan lähtemistä vähän vajaammilla ennakkosuunnitelmilla? Viinitilalla Maremmassa voi varmasti huoletta antautua paikallisten suositusten varaan ruokapaikkojen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on sadonkorjuuhun osallistuminen myös haaveissa. Suunnittelin sadonkorjuumatkaa ystävien kesken tälle syksylle, mutta kuten varmaan huomaat, ei se mahtunut enää millään aikatauluun. Ensi syksynä sitten uudella yrityksellä :)

   Tuohon olen kyllä ajatellutkin luottaa, että saamme viinitilalta hyvät vinkit lähiseudun ravintoloihin ja nähtävyyksiin.

   Poista
 5. Aikamoinen matkatahti. Vaatteidenpesulle, purkamiselle, pakkaamiselle, bloggaamiselle ja normaalille elämälle voi tosiaan olla ihan haasteellista löytää sopivaa aikaa. Tai ainakin sen saa organisoida tehokkaasti.
  Rypäleidenpoljenta kuulostaa todellakin kivalta. Sitä ei ihan jokainen heppu pääsekään kokeilemaan.
  Tsemppiä reissusyksyyn, ja koeta ehtiä nauttiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä tosiaan kiirettä pitää! Ensimmäinen matka jo takana ja hyvin ainakin toistaiseksi on tehokkuus pysynyt matkassa mukana :) Ja nauttia muistan ihan ehdottomasti. Onneksi matkoilla on aina aikaa pysähtyä ja nauttia :)

   Poista
 6. Melkoinen vauhti, mutta kuulostaa kivan vaihtelevalta. Portviinimatka varsinkin kuulostaa todella mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kuulostaa ihanan vaihtelevalta matkasyksyltä. Portviinimatka OLI ihana! :)

   Poista
 7. Huikean hektinen syksy tulossa sinulla, ihan vähän kateeksi käy, kun oma syksy sujunee pääosin kotimaassa ja muiden kiireiden parissa. Paras fiilis kyllä, kun on monta reissua tulossa ja sen kun vaan heittäytyy kyytiin nauttimaan kaikesta. Joskus, jos on ollut tosi kiire lähteä jonnekin, niin olen ottanut lentokoneeseen opaskirjan mukaan ja kahminut sieltä viime hetken vinkit kohteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tässä itsekin pyöritellä päätä ja ihmetellä matkojen upeutta! Minä luulen, että ensi viikon Maremman reissun kanssa käy juuri niin, että opaskirjaa luetaan sitten lentokoneessa :D

   Poista
 8. Tammelan vinkki on hyvä, koneessa vaan opaskirjasta viime hetken vinkit viiniä siemaillen! Huikea reissusyksy tulossa, wau! Sitten joulun jälkeen voikin viettää muutaman viikonlopun hyggeillen kynttilänvalossa. :) Ja tehdä uusia matkasuunnitelmia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - opaskirja matkaan ja menoksi :) Nyt kun useampi matka on ilman lasta, niin se voi jopa käytännössä toimiakin, jollei kaikki siirtymiset mene nukkuessa :D

   Poista
 9. Upea reissusyksy tulossa siis, vaikka varmasti kiirettä pitää. Yritä silti nauttia reissuista täysillä, ettei matkauupumus liiaksi latista fiilistä. Innolla odottelen etenkin Karibian-juttuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiirettä tosiaan pitää, mutta täytyy todellakin muistaa nauttia ja pysähtyä ihastelemaan hetkiä. Karibiasta tulee varmasti paljon juttua blogiin - ollaan siellä niin monenlaisissa erilaisissa tunnelmissa :)

   Poista
 10. Vaikuttaa ihan loistavalta! Tuollaiset vähän erilaiset matkat, niinkuin rypäleiden poljentaa tai cocktailmessut, tuovat varmaan vielä vähän ekstraa niiden "tavanomaisempien" kaupunkilomien joukkoon. Mä ainakin tykkäisin! Mulla on myös vielä syksyllä tulossa työmatkat Prahaan ja Zaragozaan sekä oma synttärimatka kohteeseen X (kohdefinaalissa on vielä kolme kilpailijaa, joista ei ole valittu voittajaa) ja helmi- ja maaliskuullekin on jo lennot varattu. Hyvä tilanne siis - vielä kun tosiaan ehtisi kunnolla suunnitellakin matkat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kokonaisuus kuulostaa ihan mielettömältä. Juurikin nuo erikoisemmat elämykset on niitä, joita erityisesti odotan. Ne on niin spesiaaleja, ettei niihin ihan joka päivä pääse mukaan - jos ylipäätään koskaan.
   Ihania matkoja sinullakin tiedossa. Praha kiinnostaisi minuakin. Vielä en ole sinne ehtinyt.

   Poista
 11. No huh, ihanhan tässä alkoi hengästyttää pelkästään lukiessa! Mutta mielenkiintoisia reissuja luvassa - etenkin viinitilat ja cocktail-messut kuulostaa oikein hauskoilta reissuilta :) Mukavia reissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Minuakin hengästyttää jo ajatellessa reissurupeamaa. Hyvin sain sen jo Portossa käyntiin. Kiitos! :)

   Poista
 12. Hauskat suunnitelmat tiedossa ja erityisesti rypäleiden poljenta kuulostaa varsin mielenkiintoiselta. Ja itsekin seurailen Veeraa somessa, ja välillä hengästyttää, miten nainen on koko ajan menossa.

  Nautihan reissuistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rypäleiden poljenta oli ihan mielettömän hauskaa! Ensimmäinen eli Portugalin matka oli jo tällä viikolla, joten vauhdissa ollaan jo :) Kiitos, nautin ihan varmasti :)

   Poista
 13. Oi viinitilat! Kuulostaa tutulta tuo kuka ehtisi suunnitellakin matkat, itselläni välähti juuri mieleen, että Espanjan kiertelyni alkaa Menorcalta muutaman päivän päästä ja jotain vois ehkä miettiä - on vaan ollut niin paljon töitä ja muuta, ettei ole ehtinyt :) Nauti reissuputkesta, monipuolista ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih! Menorca on ihana! Käy ainakin Cala Macarellalla ja Cala Macarelletalla. Juttua löytyy kasapäin blogistani :)

   Poista
 14. Tuollainen ystäväperheen kanssa reissaaminen on aivan parasta! Itseä hieman harmittaa se, että meidän ystäväperhe ei pääse tälle reissulle meidän kanssa Meksikoon, niin ei ole sitä "kuuluisaa omaa aikaa miesten kesken" ollenkaan. Vaikka kivaa on reissata perheen kanssa, niin ystävien kanssa reissaaminen on vieläkin mukavampaa :-)

  Kivoja reissuja sinulla tulossa ja olihan tuo viinipoljentareissu huikea!

  P.S. Itse kirjoittelin just blogiini matkan suunnittelussa, miten yritän itse sen toteuttaa: http://kohteenamaailma.fi/matkailu/matkan-suunnittelu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan matkustettu ystäväperheiden kanssa vasta pari kertaa. Tosi innolla odotankin, että on mahdollisuus viettää aikaa myös aikuisten kesken muutenkin kuin yksin.

   Luinkin tuon matkailun suunnittelu-kirjoituksen. Tuttuja ajatuksia :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan