Slider

Evakkoretkellä Fiskarsilla

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Miksi retkiä lähiseudulle tulee tehtyä vain silloin kun on pakko? Muualle maailmaan tulen ostaneeksi lentoliput heti kun vain sopiva kohde tulee mieleen. Fiskars sijaitsee noin 90 kilometrin päässä meiltä, ja toukokuussa kävin siellä ensimmäistä kertaa ikinä. Olen jo vuosia ajatellut, että siellä pitäisi käydä, mutta sopivaa ajankohtaa ei ole löytynyt. Ei ennen kuin oli pakko lähteä kotoa päiväksi pois.

Täytyy siis olla kiitollinen taloyhtiömme ikkunaremontille, joka ajoi meidät evakkoon päiväksi. Päivä oli hieman sateinen, mutta se ei Fiskarsilla haitannut. Söimme alkajaisiksi lounaan, jonka jälkeen kävelimme ainakin viiden eri sillan yli. Sadekuuron sattuessa poikkesimme sekä Fiskarsin myymälään että moneen muuhunkin pieneen putiikkiin. Tuliaisiksi ostin kuin ostinkin sakset. Todella omaperäistä :)

Tämän enempää Fiskars ei saatesanoja kaipaa. Siellä kaikki oli kaunista.Pysy matkassa mukana:

22 kommenttia:

 1. Kaunista on :-)
  Meidän lomailufilosofiamme kun on, että pääosa kesästä vietetään Suomessa ja lomat käytetään sitten etenkin syystalvella, marraskuun räntäsateilla, niin kesällä tulee kyllä lyhyitä retkiä Suomessa tehtyä aika paljonkin: tänä kesänä jo Naantaliin, Porvooseen ja juhannuksena Ahvenanmaalle. Lisäksi monta lähikohdetta pääkaupunkiseudulla tulee kierrettyä ja etenkin kesäisessä Suomessa ne kaikki ovat retken arvoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein tiedä, mistä syystä meidän tulee tehtyä niin vähän retkiä lähiseudulle. Mutta eiköhän asia korjaannu, kun lapsi vähän kasvaa, ja aletaan kiertää kotieläinpuistoja ja muita lähiretkeilykohteita :)

   Poista
 2. Yleensä toi suvanto on täynnä kvaakkuja tai ainakin talvella niitä on ja joskus saattaa olla saukkojakin ja ainakin pari koskikaraa. Mut siis joo, minä taas olen käynyt Fiskarissa suorastaan kyllästymiseen asti, jos Fiskariin voi koskaan kyllästyä, joten en osaa vastata, miksi ei tule tehtyä lähiturreilua kuin pakon edessä, koska minä turakoin lähiseudulla sen kuin kerkiän. Ehkä se johtuu siitä, että minä asun niin hienossa paikassa, mene tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei kai Fiskarsiin voi kyllästyä. Ihmettelen vieläkin, miten en ole aiemmin siellä käynyt, vaikka se on niin lähellä.

   Poista
 3. Kivan näköistä on. Noinhan se juuri tuntuu menevän, että ne lähialueiden paikat jää helposti käymättä. Itse olen nyt kiinnostunut oman syntymäpaikkani nähtävyyksistä ihan uudella lailla kun olen muuttanut ulkomaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta. Minäkin katselen nykyään Jyväskylän nähtävyyksiä ihan eri näkökulmasta, kuin siellä asuessani. Alvar Aalto -museovierailuakin jo suunnittelin, vaikken aiemmin sitä ole hyvä jos muistanut.

   Poista
 4. Lähipaikkoja kohtaan liian helposti ajattelee, että ehtiihän niissä käymään joskus myöhemminkin... Kerran olen Fiskarsissa käynyt ja kaunis kyllä oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se varmaan on. Kauemmas matkustettaessa sitä haluaa hyödyntää ihan joka tilaisuuden, ja lähteä heti kun on pienikin mahdollisuus, mutta lähelle varmaan sitten ajattelee, että mahdollisuuksia tulee eteen ihan koko ajan, eikä sen vuoksi tule lähdettyä, kun huomennakin pääsee.

   Poista
 5. Fiskars on niin ihana <3 Sanonko mä aina näin kun luen jonkun postauksen Suomesta ja nään ihanat kuvat? Täällä muilla mailla vierahilla tulee helposti ajeltua pidempiäkin matkoja ihan vain käydäkseen jossain mielenkiintoisessa paikasssa. Kun miettii noita etäisyyksiä Helsingistä, niin kartalla on monia upeita kohteita! Ei kun "sunnuntaiajelulle" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä se, kun kauemmas tulee lähdettyä niin paljon helpommin. Silloin, kun retki täytyy suunnitella, tulee se tehtyä, mutta lähikohteiden extempore retket jää sitten tekemättä :/

   Poista
 6. Mulla tuli jotenki hassusti mieleen tästä Pyhtää! Sielläkin on tuollainen "vesiputous" :D Fiskarsia on kyllä blogeissa hehkutettu viime aikoina ihan urakalla. Ihan tuntematon kohde mulle, en osaa edes sijoittaa sitä kartalle. Onneksi täältä saa valistusta ja tietoutta Helsinginkin lähimatkakohteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole varmaan Pyhtäällä käynytkään. Fiskars taas oli ollut mielessä pidempäänkin. Onneksi nyt vihdoin saatiin siellä sitten käytyä.

   Poista
 7. Fiskarsista olen kuullut itsekin pelkkää hyvää mutta siellä päin ei ole vielä tullut käytyä. Tuntuu aina kesällä että viikonloppuja on yksinkertaisesti aivan liian vähän ehtiäkseen tehdä kaikkea! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, että kesäviikonloput loppuvat aina kesken ennen kuin kesä edes ehtii kunnolla alkaa :D

   Poista
 8. Me käytiin juuri viime viikonloppuna Fiskarsissa. Täytyy sanoa, että minua paikka ei oikein vakuuttanut... Se oli paljon pienempi kuin luulin. Enkä ole ehkä niistä kalliista käsityökaupoista innostuvaa sorttia muutenkaan. Mutta kauniita kuvia sieltä sai. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidin, vaikka sateista olikin. Minä taas en ollut odottanut paikan olevan noinkin iso. Minä odotin paria rakennusta ja paria kauppaa. :D

   Poista
 9. Fiskars on mun kotimaanmatkailun kohdelistalla yhä odottelemassa, milloinkohan ehtisin toteuttaa reissun sinne. Ehdottomasti kiinnostaa käydä tutustumassa Fiskarsin miljööseen. Ei huono paikka evakkopäivälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä. Tunnelma siellä oli jotenkin tosi kiva.

   Poista
 10. Oi Fiskars on ihana! Kaveri asui siellä vähän aikaa, niin tuli käytyä muutaman kerran. Kateudella aina kattelin, millaisissa kauniissa puutaloissa ihmiset asui... ja missä maisemissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä. En ole ajatellutkaan, että siellähän tietysti ihmisiä myös asuu. Olisipa kyllä aika mahtava asuinpaikka!

   Poista
 11. Me käytiin viime syksynä ekaa kertaa Fiskarsissa ja tykättiin kyllä kovasti! Ihania ravintoloita ja putiikkeja ja lähellä olisi ollut luontopolkujakin. Ihmeteltiin silloin samaa, että on se kumma kun ei tule kotimaassa niin matkailtua, edes lähikohteissa. Mutta on tuonne Fiskarsiinkin autottomana vähän hankala lähteä... Että nyt olisi Onnibussin suoralle ja edulliselle bussiyhteydelle kysyntää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta, että ilman autoa monet hienot kotimaan kohteet ovat hankalasti saavutettavia. Suomessa jotenkin auton vuokraaminenkin on henkisesti hankalampaa kuin lomamatkalla ulkomailla. :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan