Slider

Mai Khao Beach - tuntemattomampi osa Phuketia

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Maaliskuun Thaimaan lomamme toisen viikon vietimme Phuketin pohjoisosassa Mai Khao Beachillä. En löytänyt liiemmälti tietoja tai muiden matkailijoiden kokemuksia Mai Khao Beachistä ennen matkaa. Eikä ihmekään. Alueella on paljon resorteja, mutta ei vielä paljon muuta. Alue näyttikin resortimme viidennestä kerroksesta kuvattuna rannasta pois päin tältä:Ja se rantakin oli ihanan rauhallinen:
Me majoituimme Marriott's Mai Khao Beach -resortissa. Postaukseni hotellista voit lukea tästä linkistä. Kirjoittelin aiemmin myös Phuketin rannoista, jossa esittelin myös Mai Khao Beachiä (lue postaus tästä linkistä).

Vaikka alue onkin vielä kovin rakentamatonta, löytyy sieltä myös palveluita. Marriott's Mai Khao Beach -resortin vieressä sijaitsee pieni ostoskeskus, Turtle Mall. Ostoskeskuksesta löytyy muutama vaateliike (ainakin surffivaatekauppa ja Esprit), muutama (pikaruoka/ketju)ravintola ja matkamuistomyymälä. Ostoskeskuksen alakerrassa on myös ruokakauppa, Turtle Mart. Kaupasta löytyi kaikkea tarvittavaa vaipoista viineihin ja rantaleluihin. Kaikki oli tosin hyvin hintavaa. Onneksi lomalla ei kuitenkaan mitään erityisen suuria ruokakauppaostoksia tule tehtyä.Kaikkien alueen resortien ravintolat ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Mekin yksi ilta marssimme viereisen Anantara Vacation Clubin pitseriaan pitsalle. Hyvää oli, ja kaupanpäällisiksi ravintolassa oli livemusiikkina mies, joka lauloi penkiltään taustanauhojen säestyksessä. Ehkä hieman huvittava, mutta tavallaan tunnelmaan sopiva. Kuva solistista epäonnistui täysin, mutta on se silti laitettava tähän. Muuten kukaan ei varmasti saa selvää kuvaa siitä, mikä ihmeen yksinlaulaja ravintolassa on ollut laulamassa.

Resortien ravintoloiden hintataso oli kuitenkin melko korkea. Me ruokailimmekin usein resortien ulkopuolisissa ravintoloissa. Aivan Marriott's Mai Khao Beachin vieressä oli Tripadvisorissakin hyviä arvioita saanut JJ's Bar & Food.
Resortin lähirannassa oli myös pari ravintolaa. Toinen näistä, Mai Khao Wheel Bar, oli koko Phuketin matkamme paras, ja siitäkin ehdin jo aiemmin kirjoitella (lue postaus tästä linkistä). Resortiltamme kilometrin-parin verran etelään oli rakennettu alue, jossa oli useita ravintoloita ja muita kojuja. Alue oli oikein tervetullut lisä muuten hiljaiselle Mai Khao Beachille, mutta sain aiempaan postaukseeni kommenttina linkin, jonka mukaan alueen ravintolat sijaitsevat jonkun omistamalla maalla, ja tullaan poistamaan alueelta (artikkeliin pääset tästä linkistä). En tiedä, miten asian kanssa on käynyt.
Toivottavasti ravintolat ovat saaneet jäädä. Sieltä nimittäin sai erinomaista paikallista ruokaa.


Mai Khao Beach ainakin tuolla Marriott's Mai Khao Beachin lähettyvillä on kovin rauhallista aluetta. Palveluja toki löytyy, eikä sieltä sen puolesta tarvitse lähteä minnekään. Toki, jos haluaa ihmisten ilmoille viettämään iltaa, niin siihen alue on kovin kaukana. Me ratkaisimme tämän ongelman jakamalla lomamme kahtia, ja vietimme ensimmäisen osan lomasta vilkkaammalla Kata Beachillä. Näin saimme olla sekä ihmisten ilmoilla että rauhallisessa ympäristössä. Lomamme alkuosasta voit lukea enemmän aiemmista postauksistani klikkaamalla tästä ja tästä.

Minkälaisessa ympäristössä sinä viettäisit mieluiten lomasi? Vilkkaammassa vai rauhallisemmassa? Vai jakaisitko sinäkin lomasi osiin ja nauttisit molemmista?


Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. Ihanan rauhallisen oloinen ranta ja noi katkikset näyttää tosi herkulliselta! Ehdottomasti pidän mieluummin rauhallisesta lomailusta. Toki tykkään tehdä ja nähdä paljon, mutta enemmän kuitenkin luonnossa, jossa ei kamala häly käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli tosi kiva lomanviettopaikka, varsinkin, kun olimme tulleet sieltä hälystä.

   Poista
 2. Kivannäköistä. Mulle ei tästä tekstistä selvinnyt, että koska olitte tuolla? Itse suosisin myös rauhallisia kohteita - mutta joskus on kiva kokea se vilskekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin tuolla maaliskuun lopulla. Olen kirjoitellut nyt niin monta postausta tuosta matkasta, että enää en näköjään edes perusasioita postauksiin muista kirjoittaa :D

   Poista
 3. Vaikka paljon on tullut Thaimaassa reissattua, on aina tuo Phuket jaanyt valista. Aina pitaisi muistaa etta siella on paljon muutakin kuin Patong Beach... vaikka toki sinnekin lahtisin tilaisuuden tullen :) Tykkaan lomapaikoista joissa on rauhaa, mutta halutessa paasee sitten vilskeeseen - eli juuri teidanlaisenne kuvio toimisi hyvin (loman jako). Oliko muuten hotellihinnat tuolla edullisemmat kuin Phuketin "ytimessa"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin voisin siellä Patong Beachillä käydä, mutta en ehkä lasten kanssa.

   Phuketissa noilla rauhallisemmilla rannoilla hintataso on päin vastoin paljon kalliimpaa kuin niillä ruuhkaisemmilla rannoilla (Kata, Karon ja Patong). Tarjontaa on niillä tietysti enemmän.

   Poista
 4. Thaikujen sekä useiden muiden rantakohteiden resortit ovat luonnollisesti hinnakkaita, kun osa ihmisistä ei jaksa (tai jopa uskalla) poistua hotellin alueelta ;) // Sir Bizler

  VastaaPoista
 5. Phuketista on moneksi, se on tullut itsekin koettua :) Ja itse tykkään paikan rauhallisimmasta rannoista just.

  VastaaPoista
 6. Upean näköinen ranta! Mitä vähän kalliimpi muuten paikallksella mittapuulla tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli upea ranta! Ravintoloissa vähän kalliimpi tarkoittaa sitä, että Kata Beachillä thai-annoksen sai kolmella-neljällä, Mai Khao Beachillä viidellä eurolla. Resortien ravintolat Mai Khao Beachillä olivat sitten jo lähempänä Suomen ravintoloiden tasoa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan