Slider

Yksityisretki yksityisrannalle @ Korallisaari

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Snorklaamaan. Sitä halusimme mennä tekemään Phuketin matkallamme. Viimeisimmästä snorklausretkestä oli meillä kaikilla jo yli kaksi vuotta aikaa. Oli jo aikakin pulahtaa korallien sekaan ihastelemaan värikkäitä kaloja, merimakkaroita, -siilejä ja -tähtiä.

Koska meitä oli matkassa neljän aikuisen lisäksi kaksi noin yksivuotiasta, emme halunneet tunkea itseämme täpötäydelle retkelle kymmenien muiden turistien kanssa. Halusimme oman tilan omassa veneessä, ja ennen kaikkea päätäntävallan päivän aikataulusta. Ei tarvitsisi odotella, kun viisi snorklaajaa haluaisi vielä olla puoli tuntia vedessä - ja hups, puoli tuntia olikin yhtäkkiä tunti. Ja täytyyhän heidän vielä vaihtaa vaatteet. Ja jos pikaisesti vielä kävisi ostamassa vesipullon, ja vaikka vähän ruokaakin. Ai, eihän veneessä mahdukaan syömään. No, odotellaan vielä hetki. Eihän tässä kolmellakymmenellä muulla mitään muuta tekemistä lomalla ollutkaan, kuin odottaa vieri vieressä, kylki kyljessä, täyteen ahdetussa veneessä. Vieläpä kahden 1-vuotiaan kanssa? Ei kiitos.Vaihtoehtona yksityisretki
Onneksi on vaihtoehtoja. Facebook yhdistää palvelujen tarjoajia ja niitä etsiviä. Niin tälläkin kertaa. Löysimme JP Diving-yrityksen, jotka ehdottivat muutamaa erilaista vene-/snorklausretkeä. Valitsimme niistä Phuketin edustalla olevan Korallisaaren, johon sisältyi kuljetukset hotelliltamme Marriott's Mai Khao Beachiltä Phuketin eteläosaan Rawai-rannalle, venekyydit saarelle, lounaan, vedet ja mehut päivän ajaksi, snorklausvälineet ja suomalaisen oppaan.

Matkantekoa pitkähäntäveneellä
Päivän ainoa huono puoli tuli heti alkuun. Veneemme oli muuten täydellinen - kaunis, kuten pitkähäntäveneet ovat, katoksellinen, jotta aurinko ei paahda päällemme koko matkaa, ja tilava tietenkin, kun olimme liikkeellä vain omalla porukalla. Mutta. Moottori piti aivan valtavaa meteliä. Islalla menikin menomatkasta iso osa yrittäessä huutaa moottoria kovempaa. Moottori taisi voittaa. Muutenhan pitkähäntävene oli siis täydellinen kulkuväline. Kyyti oli tasaista, eikä liian kovaa tai töyssyistä paluumatkan aalloissakaan.


Kuulosuojaimet olisi olleet käsiä paremmat äänen vaimentamiseen.


Oli siellä veneessä mukavaakin.Lasten kanssa veneretkeillessä suomalaisesta retkijärjestäjästä on ainakin se etu, että heillä oli tarjota pelastusliivit myös vauvoille. Thaimaalaisesta liikennekulttuurista päätellen en uskaltaisi luottaa heidän panostavan vesiliikenneturvallisuuteen teillä liikkumista enempää. Omien pelastusliivien kantaminen mukaan matkalle taas tuntuisi kaukaiselta idealta. Laukussa kun on aina vain rajallinen määrä tilaa.

Snorklausta yksityisrannalla
Määränpäämme oli siis Korallisaari noin puolen tunnin venematkan päässä Rawai-rannalta. Suurin osa turisteista jää Banana Beachille, mutta me kiersimme saaren toiselle puolelle. Rannalla piti olla ravintola, mutta jo kaukaa näimme, että ravintoloitsijat olivat muuttaneet muualle.


Jäimme kuitenkin rannalle snorklaamaan, ja siirtyisimme toiselle rannalle lounaalle. Positiivista tässä oli se, että muita turisteja ei rannalla ollut. Toisaalta ravintolan pöydässä olisi ollut miellyttävämpi odotella omaa snorklausvuoroa - emmehän voineet mennä kaikki yhtä aikaa snorklaamaan, kun pienet neidit olivat mukana matkassa. No, näimmepä saaren kaksi täysin erilaista rantaa, joista toisen saimme kokonaan itsellemme (yhtä veneseuruetta lukuunottamatta, josta pari henkeä kävi hetken snorklaamassa lähistöllä veneestä käsin).


Miesten snorklausvuoro.


Olipa mukavaa pitkästä aikaa snorklata ammattitaitoisen oppaan seurassa. Kun snorklailee parin vuoden välein, ehtivät vinkit ja kikka kolmoset unohtua. Ja osaahan opas näyttää parhaat korallit ja bongailla kalat ja merimakkarat. Vedessä oli myös pienenpieniä meduusanpoikasia, jotka pistelivät aika-ajoin jalkoja ja inhottavasti myös kasvoja. Onneksi saimme myös tästä ennakkovaroituksen. Ei se sattunut, eikä ärsyttänyt ihoa sen pienen nipistelyn lisäksi lainkaan, mutta ilman ennakkotietoa olisin varmaan säikähtänyt, vieläpä vedessä, joka ei ole mikään eirtyiselementtini.

Lounasretki turistirannalle
Snorklailujen jälkeen siirryimme Banana Beachille lounaalle. Saavuimme paikalle parhaaseen mahdolliseen aikaan. Juuri silloin, kun suurimmat turistiryhmät olivat jo pakkautumassa takaisin veneisiinsä ja lähtemässä pois. Ei, emme saaneet rantaa täysin itsellemme, mutta suurimmalta rysältä pääsimme välttymään.

Kaunis oli myös tämä ranta, vaikka banaaniveneitä ja muita vesileikkivälineitä olikin pilaamassa kuvausnäkymää, heh :)

Lounaaksi söimme äärimmäisen maukkaat kalat. Pidän erityisesti siitä, että kun tilaa kalan, saa sen ihan kokonaisena eteensä. No, oli se maustaminenkin onnistunut täydellisesti. Kyllä Thaimaassa kelpaa!
Kiitos vielä oppaallemme, Annalle! Meillä oli todella onnistunut päivä!


 Pysy matkassa mukana:

30 kommenttia:

 1. Kiitos Teija loistavasta kirjoituksesta ja upeista kuvista.
  Nuo kuulosuojaimet pienimille on hyvä maininta asiasta, jonka otamme jatkossa huomioon paremmin.

  Terveisin
  Anna ja JP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että piditte! Kuvien puolesta harmi, että oli pilvinen päivä - kuvat kun aina ovat niin paljon kauniimpia auringossa. Mutta snorklauksen ja pienten matkaajien puolesta loistavaa, että niitä pilviä oli auringon suojana :) Kuulosuojaimet olisi tosiaan olleet tarpeen. Hyvä, jos muistatte seuraaville vauvaperheille mainita asiasta :)

   Kiitos vielä itsellenne mukavasta päivästä!

   Poista
 2. Voi, kuulostaa kyllä täydelliseltä päivältä (veneen metelistä huolimatta), etenkin tuollapäin pienemmille saarille lähteminen monesti mahdollistaa ne parhaat snorklausreissut ja tuo myös mukavaa vaihtelua päiviin. Harmillista tavallaan että tuo ensimmäisen rannan ravintola oli suljettu, mutta toisaalta ehkä onnikin siinä mielessä että saitte sitten olla sielä rauhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno päivä! Veneen meteli ei päässyt latistamaan tunnelmaa, matka kun oli sen verran lyhyt. Tuossa harmissa oli sekin hyvä puoli, että näimme kaksi täysin erilaista rantaa samalla reissulla :)

   Poista
 3. Oispa kivaa päästä biitsille taas, nämä kuvat eivät yhtään auta auringonkaipuuseen! Heh, hauska muuten tuo kalahuomio - itse taas pystyn syömään kalaa niin kauan kun pää ja pyrstö ei ole paikoillaan ja kala ei silmäile mua ikävästi samalla kun syön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin täällä jo odottelen, että koska on sellaiset säät, ettei tarvitse pukea montaa vaatekertaa, vaan sen kun painaa vain pihalle ja biitsille.

   Heh, voisin kuvitella tuon kala-asian olevan yleisempi juuri noin päin kuin sinulla. Minä olen lapsesta asti tottunut kalastamaan ja valmistamaan kalan alusta loppuun itse, niin kalan tuijotus lautasella ei haittaa :D

   Poista
 4. Oi snorklailua! Juuri eilen pulikoin vedessä koko päivän ja nyt jo tekee mieli takaisin :) Vaikka olisi sitten niitä pieniä polttiaisiakin... Ikäviähän en ovat, mutta jotenkin niihinkin turtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun minäkin pääsisin taas snorklaamaan. Tai vaikka edes kesävaatteissa ulos. No, ei tässä montaa viikkoa ole, kun taas olemme lämpimässä.

   Tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että poltteluun tottuisi. Toisaalta, eipä se tosiaan niin ikävää ollut, että kaipa sitä sitten turtuisi pidemmän päälle. Heh, hyvin pyörsin oman ajatuksen saman tien :D

   Poista
 5. Pitkähäntäveneet on kyllä oleellinen osa Thaimaassa lomailua, mutta on ne kyllä niin kovaäänisiä! Kuulosuojaimet tulisi tarpeeseen, ihan kaikenikäisillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Niistä tunnistaa Thaimaan lomakuvat :) Se melu pääsi kyllä yllättämään. Olisi tosiaan kuulosuojaimet olleet tarpeen myös itselle.

   Poista
 6. Söisin mielelläni kala-annoksen! : ) En ole snorklannut, mutta voisin kokeilla sitäkin. Kivalta kuulostaa kyllä tuo veneajelukin, jos melua lapsen kannalta ei ota huomioon. ***sateenmuru***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin itsekin syödä sen uudelleen, vaikka heti :) Snorklaaminen on kyllä kivaa!

   Poista
 7. Nyt kun pääsisi snorklailemaan! Eikä tuo ruoka-annoskaan huonommalta varmaan maistuisi! Thaimaassa pari kertaa käyneenä voin sanoa rakastavani maata. Tuskin lähivuosina tulee kuitenkaan sinne mentyä uudestaan, mutta näitä postauksia on sitäkin mukavampi lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa on kyllä hieno! Ruoka ja snorklaus löytyy kyllä maan parhaiden puolien kärkipäästä :)

   Poista
 8. Varmasti ihan loistava idea vuokrata oma vene pienten lasten kanssa, niin voi tehdä ihan omat aikataulut. 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä ihan loistava järjestely. Voitiin ajoittaa lähtö päiväunien mukaan. Ja oltiin kyllä aika hitaita, kun piti käydä vuoroissa snorklaamassa. Muilla olisi voinut myös mennä hermo meidän aikatauluun :)

   Poista
 9. Kuulostaa täydelliseltä päiväretkeltä! Tuli ihan ikävä noita Thaimaan rantoja ja snorklausvesiä, viime kerrasta on jo liian monta vuotta aikaa!

  Kiva, että pikkuisten kanssa onnistuu snorklausretket! Tuo oma vene oli kyllä oiva valinta ja kokonaiset kalat -ah! Ne ovat merikaupunkien parasta herkkua!

  Titta / IKILOMALLA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli! Helposti tästä itse voisi hypätä Thaimaahan ja snorklaamaan :)

   Lasten kanssa onneksi retketkin on vain järjestelykysymyksiä :)

   Poista
 10. Thaimaa<3 Rannat, ruuat ja sää on kyllä aivan loistavaa pääsääntöisesti. Turistimassat tietysti harmittaa, mutta fiksusti teitte kun vuokrasitte pitkähäntäveneen kokonaan omaan käyttöönne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa on ihana :)
   Muutenkaan en enää viihdy suurien turistimassojen joukossa, ja nyt lapsen kanssa tietysti täytyy vielä hieman huolellisemmin valita miten matkustaa. Oma vene päiväksi oli kyllä loistava ratkaisu.

   Poista
 11. Ah, kyllä nyt kelpaisi olla Thaimaassa, vaikka vähän tuollaisessa pilvisemmässäkin säässä. Tuli muuten pelastusliiveistä mieleen, että minä pidän mukana aina omia. Olen huono uimaan ja vähän vesipelkoinen, mutta tykkään veneretkistä ja suppailusta. Tuntuu kivemmalta vetää päälle omat liivit kuin arvuutella onko liivejä ylipäätään tai ajatella, kuinka monen päällä ovat hikoilleet ennen minua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pilvinen sää oli kyllä päivän pelastus, kun oli niin kuuma. Kuvat tosin aina kärsivät, mutta se on pieni miinus :)

   Omat pelastusliivit mukana ei ole huono idea. Vaikka olisi kuinka hyvä uimaan, niin jos onnettomuus sattuisi muutama kilometri rannasta aallokossa, niin hyvää tuuria sitä kaipaisi ilman liivejä.

   Poista
 12. Kivan kuuloinen retki :) Oli varmasti hyvä päätös vuokrata oma vene!
  Snorklaaminen on kivaa, mutta harmiksi olen päässyt kokeilemaan sitä vain kerran, Australian koralliriutalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retki oli kiva! Ja todella hyvä päätös oli vuokrata oma vene.

   Ainakin olet päässyt mahtavasta paikasta aloittamaan snorklaamisen. Onneksi kivoja snorklauspaikkoja löytyy hieman vaatimattomammistakin kohteista :)

   Poista
 13. Olen aivan samoilla linjoilla sun kanssa ja vältän, jos ikinä suinkin mahdollista, kaikkea mahdollista mikä on ahdettu täyteen turisteja. Täällä Thaimaassa kun on niin helppo kävellä rantaan ja buukata se ihan oma vene ja kuski. Suosittelen muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä jo arvostaa sitä omaa tilaa ja rauhaa. Me ei noiden yksivuotiaiden kanssa uudessa paikassa oltaisi uskallettu ihan vain kävellä rantaan ja vuokrata venettä, mutta aikuisporukalla olisi varmasti ollut se fiksuin valinta.

   Poista
 14. kuulostaa toimivalta ratkaisulta tuo yksityisretki - käyttäjäystävällisyyden nimissä olisi ollut ehkä hiva mainita hintakin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta. Totta tosiaan. En itse hoitanut hintavertailuja, joten en selkeästikään lokeroinut ajatusta rahasta :) Maksoimme retkestä 14 000 bahtia. Ja saimme vastinetta rahoillemme!

   Poista
 15. Tuollainen yksityisretki vaikuttaa kyllä muutenkin paljon mielenkiintoisemmalta kun siinä oikeasti näkee ja kokee eri tavalla, eikä tarvitse roikkua kamalan turistirysän seassa :D

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan