Slider

Onko tämä Phuketin paras ravintola?

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Meidän tulee vain harvoin lomamatkoilla syötyä samassa ravintolassa useammin kuin kerran. Nyt söimme. Phuketissa Mai Khao Beachillä, aivan rannalla, Mai Khao Wheel Bar -ravintolassa.

Mai Khao Beach on miehitetty resorteilla. Viiden tähden resorteilla. Kuten arvata saattaa, resortien ravintolat on hinnoiteltu tähtien mukaisesti. Me emme halunneet muutenkaan viettää kaikkea aikaamme resortin aitojen sisäpuolella (vaikka helposti siellä olisi kyllä viihtynyt;), vaan etsimme ravintolatarjontaa myös alueen ulkopuolelta.

Marriott's Mai Khao Beach Resortin lähirannalla on muutama ravintola. Yhtenä iltana lähdimme rannalle sekä katsomaan auringonlaskua että syömään. Mikä sen parempaa kuin syödä hyvin auringonlaskua katsellessa. Kävellessämme rannalle, paikallinen nainen kysyi, olemmeko menossa rantaan illalliselle ja tarjoutui soittamaan miehelleen, että hän voisi tulla hakemaan meidät autolla. Kovin ystävällistä, mutta koska matkaa oli ehkä noin viisisataa metriä (jos sitäkään), lupasimme kävellä. Nainen oli kuitenkin jo soittanut ravintoloitsijamiehelleen ja kertonut meidän olevan tulossa heidän ravintolaansa syömään. Rannassa meitä siis jo osattiin odottaa.


Ruokalistalta löytyi thai-ruokia, kalaa ja mereneläviä, ja pihasta grilli. Minä tilasin elämäni täydellisimmän curry-kana-keiton. Kuvaa en ehtinyt ottaa, vaikka annos olikin maukkauden lisäksi todella kaunis. En, vaikka tilasin tavoistani poiketen saman annoksen myös toisena iltana kun vierailimme ravintolassa. Mieheni annoksista otin kuvat. Ensin kala köllötteli grillissä, sitten lautasella, ja viimein oli enää perkeet jäljellä.

Toisella kertaa mieheni tilasi tiikerirapuja - samaisella grillillä valmistettuja. Kalan ja äyriäisten kanssa tarjoiltu kastike oli taivaallista. Siinä oli ainakin inkivääriä, chiliä ja korianteria. En muistanut kysyä reseptiä kotiinviemisiksi, mutta ehkä tuollaisen voisi yrittää säveltää fiilispohjaltakin.Muistinko jo mainita palvelun tasosta. Se oli kyydin tarjoamisen lisäksi todella hyvää. Pyysimme lapsille banaania tai vesimelonia, ja he saivat kumpikin kauniisti asetellut palat kukkasin koristeltuina tietenkin.


Tuttuun thaimaalaiseen tapaan Isla pääsi ravintoloitsijan syliin. Me saimme hetken aikaa syödä rauhassa :)


Ja se auringonlasku. Se oli myös hieno rannan puiden takaa katsottuna ja rannalta käsin ihailtuna.


Tässä oli kyllä melkoisen täydellinen ravintola. Paras niistä, joissa me vierailimme parin viikon aikana Phuketissa. Ruuat oli erinomaisia ja Mai Khaon tasoon nähden edullisia. Palvelu oli todella hyvää, ja sijainti rannalla täydellinen. Ravintola oli myös erittäin siisti ja hyvin hoidettu, kaikki oli mietitty jokaista yksityiskohtaa myöden - tyylikkäästi.

Ja mikä parasta, ravintola tarjoaa mahdollisuutta ruokailla romanttisesti rantahiekalla. He kantavat pöydän rantahiekalle ja tarjoilevat ruuat sinne. Voih. Olen aina unelmoinut rantaillallisesta. Emme voineet kuitenkaan tarttua tilaisuuteen. Olihan meillä kaksi vilkasta noin 1-vuotiasta matkassa mukana. Menkää te muut ja kertokaa miten ihanaa ja romanttista oli syödä rannalla :)
Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

 1. http://www.thephuketnews.com/illegal-businesses-on-phuket-mai-khao-beach-to-be-demolished-in-15-days-56684.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! No onpa harmillinen juttu. Mai Khao Wheel Bar ei onneksi ole tuon kyseisen järven alueella, mutta myös siellä oli kivoja ravintoloita.

   Poista
 2. Onpa upeat puitteet ravintolalle ja romantiikalle! Haikea mieli iskee minulla sikäli, että olen sössinyt kaikki romanssini ja istuisin hiekalla yksin. Siksi tuollaiset ravintolat menevät minun kanssani pelkästään hukkaan. On kuitenkin kiva, että pienin otetaan huomioon. Ehkä sanoisin, että ravintolan tasosta kertoo kaikkein eniten niiden pienimpien asiakkaiden tyytyväisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Eipä meilläkään kovin romanttisia nuo illalliset tuolla olleet. Tuolla ruokailun jälkeen kyllä kaikki olivat tyytyväisiä, pienimmät ja isommat.

   Poista
 3. Silloin on yleensä tosi hyvä ravintola kyseessä, kun lomamatkalla palaa sinne vielä uudestaan. Meilläkin nimittäin tapana mennä joka ilta uuteen! Thaimaassa ruoka on kyllä hitsin hyvää. Erityisesti noita tiikerirapuja kuolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan sama. Kivempi kokeilla joka päivä eri ravintoloita, kuin mennä samaan. Tuo vaan oli niin hyvä, että pakko oli mennä samaan, ja vielä tilata sama annoskin :D Thaimaahan voisi mennä vain syömään :D

   Poista
 4. kuulostaa hyvältä <3 minkälaista hintatasoa tuo muuten edustaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvä olikin!
   Ravintola oli Phuketin yleiseen hintatasoon nähden kallis, mutta Mai Khao Beachin resortteihin nähden hyvin huokea. Minun curry-kanani maksoi 160 bahtia, eli nelisen euroa. Mieheni kala maksoi reilut 500 bahtia, eli noin 13,5 euroa. Tuolla palvelun tasolla ja ruuan laadulla voisi minusta helposti tuplata hinnat. Missä pääsee rannalle ruokailemaan noilla hinnoilla?!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan