Slider

Phuketin matkan pettymys: näköalaravintola After Beach Bar

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Phuketin matkallamme eteeni tupsahti artikkeli, jossa kerrottiin Kata Beachin lähettyvillä olevasta mahtavasta näköalaravintolasta, After Beach Barista. Upeiden näköalojen lisäksi ravintolassa olisi letkeä palvelu ja rento tunnelma Bob Marleyn tahdittamana taustalla. Myös matkakumppanimme olivat lukeneet samasta ravintolasta kehuja. Buukkasimme hotelliltamme tila-auton ja lähdimme suurin odotuksin tähän upeaan, mutta rentoon reggae-ravintolaan ihastelemaan auringonlaskua.

Matkaa ei ollut kuin alle pari kilometriä, mutta nousua niin paljon, että emme lähteneet edes yrittämään jalkaisin rattaiden kanssa. Hiki kun tuli jo tasaisella kävellessä.Ravintola näytti ihan kuvien kaltaiselta. Rennolta, ei erityisesti sisustetulta. Emme päässeet reunapöytään, joten heti pöydän valittuamme lähdin ihastelemaan terassin reunalle maisemaa. Hetkinen - eihän tässä näköalassa ole ihasteltavaa. Mitä ihmettä? Kamera tekee ihmeitä, eikä kuvissa näy karu kokonaisuus. Halusin kai kovasti olla ravintolassa, jossa on hienot maisemat merelle :D


Tämän hotellin olemassaolo ei varsinaisesti kaunistanut näköalaa ravintolan terassilta.
Palvelu ravintolassa ei ollut mitenkään erityisen rennon letkeää. Tarjoilijoita sai päin vastoin odottaa, etsiä ja hakea baarista ottamaan tilauksia vastaan. Hymystä olisi varmaan täytynyt maksaa erikseen. Sitä ei kuitenkaan ruokalistalla ollut, niin emme saaneet sellaisia yhdeltäkään tarjoilijoista. Päin vastoin tunsimme olevamme vaivaksi.

Ravintolan hintataso oli myös aikamoinen. Nelinkertainen Kata Beachin ravintoloihin verrattuna. Ruoka ei tosin ollut neljä kertaa parempaa, vaan ehkä jopa keskiarvoa tavallisempaa (lue: ei erityisen maukasta, kuten thai-ruuan kuuluisi olla). Hinnoissa oli ilmeisesti näköalalisä. Tai siis ihan vain lisä, kun se näköalakaan ei niin kovin kummoinen ollut. Ja se tunnelmallinen Bob Marleyn musiikki? Sitä ei ollut.

Sentään näimme auringonlaskun hieman korkeammalta.Positiivista tässä illallisretkessä oli se, että jos emme olisi käyneet After Beach Barissa, olisi se jäänyt harmittamaan. Nyt tosin maksoimme taksimatkoista sekä nelinkertaisen hinnan keskinkertaisesta ruuasta. Minkä vuoksi? No tasan sen vuoksi, että käymättä jättäminen olisi harmittanut. Ei siis täysin turha reissu, hah :DPysy matkassa mukana:

18 kommenttia:

 1. Ei tonne syömään kannata mennäkkään vaan tyttö/poikaystävän kanssa nauttimaan muutamat oluet ja katselemaan kun aurinko putoaa mereen. Itse kun kävin bob marleyn musaa sai pyytämällä eikä olut loppunut kesken. Ja sen kuuluisan hymynkin sai monta kertaa kun jutusteli henkilökunnan kanssa. Kävin ennen kyseisessä baarissa usein iltaa istumassa mutta ruokailut oli hoidettu jo muualla esim rawai beachin rantaravintolassa rantahiekalla istuen. Auringonlasku on komea myös siellä. Itselläni ei pahaa sanottavaa paikasta muutta ei mikään perhetavintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan olisi kannattanut mennä syömään. Mutta kun se maisemakaan ei ollut vierailun arvoinen. Paljon hienommat ne auringonlaskut oli sieltä rannoilta käsin katsottuna, kun ei ole niitä rumia rakennuksia maisemaa pilaamassa :D

   Hyvin tuo ravintola meni myös perheravintolasta. Oli lasten tuoleja ym. Tosin varmaan kaikki ravintolat Thaimaassa on ihan yhtä lapsiystävällisiä :)

   Poista
 2. Joo totta, eivät maisemat ole niin upeita, joita varmasti kehujen jälkeen odottaa. Mutta ei jäänyt ainakaan harmittamaan ja mietityttämään, nyt paikka on nähty eikä tarvi uudestaan mennä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotukset on kyllä aina korkealla, kun menee kehujen jälkeen johonkin uuteen paikkaan. Mutta ei tosiaan tarvinnut ihan tyhjin käsin lähteä tuolta. Olisi varmasti jäänyt harmittamaan, jos ei oltaisi käyty.

   Poista
 3. Maisemat ei tosiaan näytää niin hyviltä kuin olisi kehujen jälkeen voinut odottaa. Mutta tuli ainakin koettua, ei jää harmittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissani tuo maisema näyttää vielä vähän paremmalta kuin mitä se todellisuus oli, kun näki kokonaan sen lähes täyteen rakennetun rantaviivan.

   Poista
 4. Minusta kuvissa näkyy hienot maisemat. Ehkä se on niin tässäkin, että todellisuus kertoo enemmän kuin kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuudessa nuo rakennukset dominoivat ihan liikaa näköalaa. Kuten mainitsinkin, yritin parhaani ottaa kauniita kuvia, ja valita kuvakulmat parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvä niin, jos siinä onnistuin :)

   Poista
 5. Tosiaan, kuvista saa kyllä sen kuvan että on kauniit maisemat :) Mutta joo, kuulostaa kalliilta turistirysältä. Varmaan tosiaan ois kuitenkin harmittanut jos ei olis käynyt. Näitä sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tosiaan sattuu. Onneksi kuitenkin aika harvakseltaan :)

   Poista
 6. Eikö koko Phuket ole turistirysä :-)
  Omat kokemukseni kaupungista ovat ajalta ennen tsunamia ja joskus on kevyesti uteloittanut, että minkähänlaista siellä nykyisin olisi, muttei niin paljon, että olisin sinne asti päättänyt lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulin ennen matkaa, että koko Phuketin saari olisi kokonaan turistirysä :) Tosin kaupungista en tiedä, siellä me ei käyty ollenkaan, mutta saarelta löytyi vielä todella rauhallisia osia. Tai turistinen oli myös Mai Khao Beach, mutta jos rannalla saa olla yksin, niin silloin sitä ei kyllä rysäksi voi kutsua.

   Poista
 7. Voin kuvitella pettymyksen! Valitettavan usein mainoskuvat ovat juuri niistä kaikkein ihanteellisimmista sääoloista ja juuri oikeassa kulmassa otettuja, jolloin vaikkapa rumaa hotellia ei näy. Harvoin lähden itse johonkin ravintolaan vain siksi, että olisin lukenut siitä. Muistan yhden sellaisen kuitenkin Sanzibarilta. Ravintola on suurella kivellä rannan tuntumassa, mutta kuitenkin niin kaukana, että pitää mennä veneellä. Ensimmäisellä kerralla se oli juuri niin upea kuin olin kuvitellutkin. Toisella hämmästys oli aika suuri, kun laskuveden myötä näkyi pitkään vain rumaa merenpohjaa. Mutta illallisen jälkeen vesi oli taas palannut.

  VastaaPoista
 8. Voin kuvitella pettymyksen! Valitettavan usein mainoskuvat ovat juuri niistä kaikkein ihanteellisimmista sääoloista ja juuri oikeassa kulmassa otettuja, jolloin vaikkapa rumaa hotellia ei näy. Harvoin lähden itse johonkin ravintolaan vain siksi, että olisin lukenut siitä. Muistan yhden sellaisen kuitenkin Sanzibarilta. Ravintola on suurella kivellä rannan tuntumassa, mutta kuitenkin niin kaukana, että pitää mennä veneellä. Ensimmäisellä kerralla se oli juuri niin upea kuin olin kuvitellutkin. Toisella hämmästys oli aika suuri, kun laskuveden myötä näkyi pitkään vain rumaa merenpohjaa. Mutta illallisen jälkeen vesi oli taas palannut.

  VastaaPoista
 9. No, tulipahan asia selväksi eikä jäänyt käymättä! :D Tuollaiset hinta-laatu-suhteen yllätykset ovat toki ikäviä. Mutta ehkä vastineeksi sitten taas osaa arvostaa vaatimattomien ja ei-tunnettujen ravintoloiden herkkuruokia ja hyvää palvelua! :)

  VastaaPoista
 10. Äh, tuo on niin kurjaa kun joutuu pettymään. Mutta vastapainona on tosiaan aina hyvä muistaa että pettymys olisi suurempi, jos sitä ei olisi kokenut :) kyllähän tuo letkeältä paikalta näyttää ja auringonlaskukin hienolta. Tuo hinnosilla riistäminen on kyllä niin ärsyttävää, jos ennakkoon tietää paikan oikean hintatason.

  VastaaPoista
 11. Me ei olla petytty kertaakaan Thaimaan Phuketissa (Katalla) kertaakaan.Siellä on monta kivaa lomaviikoa vietetty ja hyviä muistoja koko Thaimaasta.Retket ovat olleet erittäin mieleenpainuvia kun ei ollut mitään vaatimuksia reissujen suhteen. Kaikki toimi omalla painollaan ottaen huomioon että paikkaliset ihmiset ovat jo tehneet vuosia töitään turistien parissa.Ei pidä mennä sinne nokka pystyssä lomailemaan ja vaatimaan aina sitä parasta palvelua.Lomallahan ei pidä missään nimessä olla kiire mihinkään vaan karistaa se kiree otsapanta kokonaan pois itseltään ja todella nauttia erilaisesta kulttuurista ja upeista maisemista esim. Phuketissa. Itse ollaan lähdössä taas Phukettiin heti joulun 2017 jälkeen karkuun tätä ihanaa Etelä-Suomen talvea ja aiomme todella rentoutua lomalla koska vielä on paljon paljon kaikkea koettavaa Thaimaassa.Siis hyvin etukäteen suunniteltu loma on jo puolivoittoa loman onnistumiseen ja loppuosa paikanpäällä muutoksineen tulee takuu varmasti olemaan kiva ja mieleenpainuva LOMA.T:MILKMAN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole missään nimessä ollut nokka pystyssä. Odotin upeaa maisemaa, kun sellaista luvattiin. Sitä tuolla ei kuitenkaan ollut. Ja palvelutason odotan olevan perushyvää aina silloin, kun siitä pyydetään rahaa. Ja ravintolassahan ruokien ja juomien hinnat ovat kauppoja kalliimmat, koska ne sisältävät maksun myös työstä.

   En pitänyt yleisesti Kata Beachin alueesta, mutta vietimme toisen Phuketin viikon Mai Khao -rannalla ja se oli upea. Kaikki eivät pidä kaikista paikoista (onneksi näin, sillä silloin kaikki maailman turistit olisivat siellä yhdessä ja samassa paikassa), vaan kaikille löytyy ne omat paikkansa.

   Kiireestä olen myös kanssasi hieman eri mieltä. Minulle kiire ei ole negatiivinen asia. Nautin siitä, että ehdin tehdä ja nähdä paljon erilaisia asioita niin arjessa kuin lomallakin. Mutta kuten sanottu, kukin tyylillään ja ehdottomasti juuri sillä lomailutyylillä, mistä itse nauttii.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan