Slider

Maailman kauneimmilla rannoilla @Seychellit

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Seychellit on pullollaan kauniita rantoja. Muutama niistä on päässyt useammallekin maailman kauneimpien rantojen listalle, vuosi toisensa jälkeen. Enkä ihmettele yhtään. Rantojen pyöreälinjaiset kalliot, hohtava rantahiekka, merta kohden kaartuvat palmut ja turkoosi vesi. Ei ole todellakaan ihme, ettei tämän kauniimpaa maailmasta löydy.

Minua kiehtoi eniten juurikin ne Seychellien rannoille tyypilliset kalliot. Ne lumosivat täysin.


Tätä saarta (Felicite) ja sen kallioita olisin voinut jäädä tuijottamaan ikuisiksi ajoiksi.


Mutta kuka ihme päättää, mikä rannoista on kauniimpi kuin toinen? Minun silmääni kauneimmat rannat olivat ihan yhtä kauniita. La Diguen saarella Grand Anse on valittu maailman kauneimpien rantojen joukkoon, mutta Petit Anse ei. Miksei? Mikä näissä kahdessa oli sitten erona. En tiedä.

Grand Anse, La Digue

Grand Anse, La Digue


Petit Anse, La Digue

Petit Anse, La Digue


Entä sitten samaisen La Diguen saaren Anse Source d'Argent, joka löytyy lukemattomien maailman kauneimpien rantojen listoilta. Mikä siitä tekee kauniimman kuin toisella puolella saarta olevat Grand Anse ja Petit Anse? En ymmärrä.

Anse Source d'Argent, La Digue


Luotettakoon siihen, että näiden listojen tekijät ymmärtävät ja tietävät paremmin kuin minä.


Praslinin saarella sijaitsee kenties Seychellien tunnetuin, kuin myös maailman kauneimpien rantojen joukkoon valittu Anse Lazio. Kauneuden lisäksi tämä ranta tunnetaan myös rantana, jossa vuonna 2011 30-vuotias häämatkallaan ollut mies kuoli hain hyökkäykseen snorkatessaan 20 metriä rannasta. Tämä oli samana vuonna toinen kuolemaan johtanut haihyökkäys samalla rannalla. Jaiks.

Meille sattui myrskyisä päivä Anse Laziolla vieraillessamme, joten harmauden vuoksi ranta ei ollut kauneimmillaan. Emme menneet samaisen syyn vuoksi snorklaamaankaan.


Anse Lazio, Praslin

Anse Lazio, Praslin

Anse Lazio, Praslin
Mahen saarella ei tietääkseni ole maailman kauneimpien rantojen joukkoon valittuja rantoja (voin olla väärässäkin). Kaunein meidän näkemämme ranta siellä minun mielestäni oli ehdottomasti Anse Major. Sinne pääsee kävellen polkua, joka kiertelee kallioilla lähellä rantaviivaa, välillä melko korkeallakin merenpinnasta, ajoittain kiemurrellen metsän siimeksessä. Matka rannalle oli vähintään yhtä hieno kuin itse rantakin. Toinen vaihtoehto päästä rannalle on veneellä.

Matka Anse Majorille

Matka Anse Majorille

Matka Anse Majorille


Yksi parhaita puolia rannassa oli myös se, että saimme olla siellä kahdestaan melkein koko ajan. Vain yksi pariskunta piipahti rannalla meidän siellä ollessamme.

Anse Major, Mahe

Anse Major, Mahe

Anse Major, Mahe


Oli Fairyland Beach Mahella myös kaunis. Ne kivet. Ne tekevät ihmeitä :)

Fairyland Beach, Mahe
Fairyland Beach, Mahe


Olisi Mahella toki ollut paljon muitakin kauniita rantoja, mutta kaksi viikkoa maailman kauneimpien rantojen ympäröimänä saa silmät turtumaan niihinkin. Emme siis jaksaneet enää viimeisenä päivänä lähteä kiertämään vielä lisää rantoja, vaikka aikaa vielä olisi ollutkin. Rantoja oli jo nähty ihan riittämiin.

On Seychelleillä ihan tavallisiakin rantoja. Mahella majoituimme Beau Vallon -rannalla ja Praslinilla Cote d'Or -rannalla. Kumpikaan niistä ei mitään kauneimman rannan titteliä ansaitsise, joskaan ei niissäkään mitään vikaa ole. Ne eivät vain ole yhtä kauniita. Tässä kohtaa minäkin huomasin eron ;)

Beau Vallon, Mahe


Beau Vallon, Mahe

Beau Vallon, Mahe


Cote d'Or, Praslin


Toki nämäkin ovat makukysymyksiä. Toiset pitävät Miami Beachin tyyppisistä leveistä, karuista rannoista, ilman turhaa kasvillisuutta. Minä pidän siitä, että rantahiekan lisäksi rannalla on paljon palmuja ja muuta vihreää, näitä ihania Seychellien kiviä (en varmaan niitä vielä hehkuttanutkaan;) ja se ihana turkoosi, pohjaan asti läpinäkyvä vesi.

2 kommenttia:

  1. Tahtoo Seychelleille!! Tosi upean näköisiä rantoja. Näistä minut hurmasi ehkä eniten Fairyland biitsi, koska se näyttää ihanan suojaiselta poukamalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kaipaa suojaisia poukamia, niin niitä on Seychellit pullollaan! Yksikään ranta ei ole tupaten täynnä, päinvastoin. Jos rannalla sattuu olemaan joku muu/pari muuta ihmistä, niin aina löytyy kolkka, missä muita ei näe. Mekin olimme Seychelleillä pahimpaan sesonkiaikaan, eli sekä joulu että uusi vuosi, ja ruuhkaa ei ollut missään. Parhaita on ne rannat, joille täytyy kävellä polkuja pitkin. Ne rannat on niitä kaikkein suojaisimpia ja myös reitit upeita. Ja itse kun en jaksa pitkiä aikoja maata rannalla, niin on hyvä että rantailuun liittyy myös muuta kuin se itse ranta :) Eväät ja vettä tosin kannattaa muistaa ottaa mukaan, koska kun ei ole ihmisiäkään, ei ole myöskään palveluita.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan