Slider

Tuo Kreikka kotiisi

torstai 2. lokakuuta 2014

Me toimme.

Parasta Kreikassa on ehdottomasti ruoka. Onneksi kreikkalaisen ruoan nauttiminen ei rajoitu pelkkiin Kreikan matkoihin, vaan Kreikan voi myös loihtia oman kodin keittiössä (tai kuten tässä tapauksessa, appivanhempien keittiössä). Tarvikkeitakin saa Suomen kaupoista todella laajasti. Me tosin toimme Kreikasta tuliaisiksi oliiviöljyä, valmista tapenadea ja oliiveja - ja ei kun grilli kuumaksi.

A-osana kreikkalaisessa ateriassamme oli souvlaki porsaasta, eli käytännössä porsaanlihaa ja kasviksia grillitikuissa. Emme tainneet tähän käyttää mitään erityistä ohjetta, mutta Puolialaston kokki -blogissa näyttäisi olevan oikein kelvollinen resepti - se tosin lampaasta, mutta myös porsas kelpuuttanee ohjeen marinadin hyvin.Tsatsiki ja fetasalaatti kuuluvat toki myös kreikkalaiseen ateriaan, emmekä jättäneet niitä välistä. Tsatsikin olemme joskus oikaisseet ostamalla joko täysin valmista versiota tai sitten käyttämällä pohjana Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit ja tuunanneet sitä tuoreella kurkulla ja lisävalkosipulilla. Kaikkein parasta toki tulee, kun tekee tsatsikin alusta asti itse. Tällä erää hyödynsin Valion tsatsikireseptiä, mutta sitäkin taisin tuunata useammalla valkosipulilla. Anopin kasvimaalta taisi sekaan päästä mintun lisäksi myös muita yrttejä.

Pitaleipää emme leiponeet, vaan tapenaden alle sai kelvata kaupan paistopisteestä valmiina ostettu vaalea leipä.Mitään hifistelyä tämä ateria ei ollut. Ei alku- ja pääruokia erikseen, vaan kaikki samalle lautaselle yhtä aikaa ja kimppuun.Pieni pakollinen suomalaisen kesän osiokin lautaselle eksyi. Kuka löytää eksyneen osan? :)

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtavan näköisiä vartaita! Vesi herahti kielelle.

  Hmmm, veikkaan tilliperunoita...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vartaat oli kyllä tosi hyviä. Harmi, kun grillikausi alkaa olemaan jo tältä vuodelta ohi.

   Uudet perunat ei tosiaan kuulunut Kreikan ruokavalikoimiin, mutta olihan niitä oltava, kun perunatkin tuli suoraan maasta. Nam.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan