Slider

Neljä keinoa päästä Karibian tunnelmaan ilman Karibiaa

maanantai 27. lokakuuta 2014

Aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta, kostean lämmin tuuli viilentää muuten paahtavaa kuumuutta. Uima-altaan vesi viilentää siellä lepääviä varpaita, ylöspäin katsoessa en näe muuta kuin tuulessa lempeästi lepattavat palmunlehdet. Ei tarvitse muuta tehdä kuin sekoittaa toisella kädellä raikasta mojitoa ja toisella käännellä kirjan sivuja.Tai sitten ei.

Syksy, sade ja pimeys. Ulos katsoessa ei tule järin energinen olo. Lumi jo antoi pientä esimakua siitä, miten ihanan pirteä ja valoisa loppuvuosi voisi olla. Mutta ei. Karibian lomaankin on vielä muutama viikko. Tuntuu siltä, että puhtia ei riitä niin pitkälle.

Ei auta muu kuin olla luova ja yrittää päästä Karibian tunnelmaan kotosuomesta käsin. Tässä omat parhaat ideani:

1. Karibian rytmejä Himo Clubilla
Olen kolunnut tanssikouluja useampiakin, ja niistä ehdottomasti paras on Himo Club. Opetus on tasokasta, mutta pingottaa ei tarvitse. Päin vastoin. Tunneilla pääsee irroittelemaan täysillä. Karibian rytmeissä pääsee sheikkaamaan ainakin maanantaisin ja torstaisin reggaeton ja dance hall -tunneilla. Löytyy tuntivalikoimista paljon muitakin rytmejä, ja jos haluaa päästä bikinikuntoon oikeaa Karibian reissua varten, löytyy siihenkin ratkaisu Skinny Jeans -tunnilta.

Himon tunnin jälkeen et edes huomaa pimeyttä ja vaakatasoista vesisadetta.

2. Kosteutta ja kuumuutta
Siitä on jo ainakin pari vuotta kun olen viimeksi ollut Flamingo Spassa. Mutta siitä jäi hyvä mieli. Paikka on rauhallinen, rento ja mikä tärkeintä, siellä on lämmintä ja kosteaa. Yritin jo tälle päivälle houkutella miestäni, että olisimme menneet illaksi rentoutumaan saunoihin ja ottaneet jotkin kivat hieronnat, mutta en onnistunut. Yritän ehdottomasti vielä uudelleen lähiviikkoina.

3. Jääpalat kilisemään lasissa kotisohvalla
Eikä tarvitse edes lähteä kotoa, sateeseen asti päästäkseen Karibian tunnelmiin. Youtubesta vaan Daddy Yankee soimaan ja lasillinen mojitoa kouraan. Tämän tahdissa jääpalat saa varmasti kilisemään lasissa, eikä kylmä ulkona puhaltava tuuli tunnu enää missään :)4. Costaricalaista mustapapukeittoa
Costa Rican isäntäperheeni äidin tekemistä perinteisistä costaricalaisista ruuista mustapapukeitto oli ihan ehdoton suosikkini. Ensinäkemältä se oli todella epäilyttävän näköistä - mustaa lientä kulhollinen, jossa killuu repaleinen harmaa möntti. Siihen viereen kulhollinen riisiä. Ennen ruokailun aloittamista oli pakko kysyä, mikä se lilluva möntti oli. Huoli lähti, kun saimme tietää sen olevan uppomuna. Ja mikä ihana makuelämys. Koranterilla ja paprikalla maustettua mustapapukeittoa. Nam.

Olen jo muutaman vuoden ajatellut tekeväni sitä (sitä varten ostamistani pavuista ehti mennä päivämäärä umpeen - ja nehän eivät ihan vuodessa-parissa vanhene, hups). Kerran jo Suomessa sitä kokeilin, ja toistekin sitä on saatava. Tiedän ainakin yhden varman syöjän papukeitolleni ;)

Costa Rican matkailusivustolta löytyy ihan kelpo resepti siihen, joskin siinä neuvotaan tarjoilemaan keitto maissitortillojen kanssa. Minun keittoni tulee Costa Ricassa opitun riisikulhollisen kera.

Tällä jos millä minä pääsen Karibian tunnelmaan. Olihan Costa Rica ensikosketukseni Karibian makuihin.

Cahuita, Costa Rica


Löytyykö keneltäkään muuta vinkkejä rentouttaviin hetkiin syksyn pimeyttä vastaan?

2 kommenttia:

 1. Nami papukeittoa!! Koska syödään? :D Karibian fiilis kelpaisi mullekin tän pimeyden keskellä..
  Ps. Tulikohan kommentti tällä kertaa kahdesti, vai ei ollenkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti tuli vain kerran :)
   Tiesin, että sut saa houkuteltua ruokapöydän ääreen sopa negralla. Voisi yrittää saada aterian toteutettua vielä tän vuoden puolella.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan