Slider

Älä osta lentoja perjantaina

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Viime perjantaina olin ajatellut varata vihdoin joulumatkamme lennot, mutta voi tylsyyksien tylsyys. Lennot olivat kallistuneet reilulla parilla sadalla eurolla henkeä kohti. Mitäs nyt? Lähdetäänkö etsimään vielä jotain toista kohdetta, vai tyydytäänkö köyhtymään joulun matkan vuoksi aiottua enemmän.

Emme osanneet päättää. Tietenkin näin kävi, kun olimme jahkanneet kohteen kanssa ja miettineet minne menemme. Olisi pitänyt tehdä päätös aiemmin.

Vai olisiko?Mieheni löysi artikkelin, missä ohjeistettiin, että lentoja ei kannata ostaa perjantain ja maanantain välisenä aikana. Lentoyhtiöiden tarjoushinnat eivät ole voimassa useinkaan näinä päivinä. Olen aiemminkin huomannut, että lentohinnat kallistuvat joskus muutaman päivän ajaksi, ja tippuvat jälleen aiemmalle tasolle. En tosin koskaan ollut huomioinut, että viikonpäivällä olisi merkitystä. En myöskään ole koskaan pohtinut matkakohdetta näin kauaa. Usein jos haluan jonnekin lähteä, varaan lennot saman tien. Mitä sitä odottelemaan.

Päätimme kokeilla, josko "älä varaa perjantaisin" -sääntö pitää paikkaansa.

Tiistaina katsoin heti herättyäni lentojen hinnat, ja niin vain oli. Lennot olivat jälleen samalla tasolla, kuin mitä ne olivat vielä torstaina. Mutta. Iltapäivällä hinnat olivat taas korkeammalla.

Seuraavana aamuna sama. Ensin hinnat olivat alhaalla, muutaman tunnin päästä ylhäällä. Sitten taas alhaalla ja taas ylhäällä. Tähän ei auttanut edes vastikään uutisoitu kikka, että kun poistaa evästeet ja sivuhistorian koneelta, luulee lentojen hakusivusto sinun olevan uusi käyttäjä, ja antaa jälleen edullisempia hintoja. Hinnat vain pomppivat ylös ja alas, eikä alhaisia hintoja meinannut ehtiä nappaamaan. Muutaman kerran missasimme edulliset lennot, mutta saatiinhan ne vihdoin kiinni. Eikä päästetty enää karkuun.

Tämä tulee olemaan joulun kotirantamme :)


En siis tule tästä eteenpäinkään varaamaan lentojani minkään viikonpäivän sellaisena hetkenä, kun lentojen hinnat eivät ole sitä mitä haluan niiden olevan. Ostan siis lentoni juuri silloin, kun ne ovat sen hintaiset kun olen niistä valmis maksamaan. Helppoa, eikö totta? :)

2 kommenttia:

 1. Olipas paljon eroa hinnoissa, kun parilla satasella kallistui! Hyvä, kun olitte kärsivällisiä ja jaksoitte kytätä lentohintojen heittelyä. On tuo ihan älytöntä, että niiden pitää noinkin paljon vaihdella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon hinnat heitteli tosiaan! Kauan ne oli alhaisella tasolla, ja itse oltiin kyllä jo melko viime tipassa ostamassa tälle joululle lentoja. Pari muutakin varmasti haluaa hyödyntää hyvät joulun pyhät ;)
   Onneksi oltiin kärsivällisiä, 400 euroa koko matkabudjetista on melkoinen säästö.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan