Slider

Tylsä, vai sittenkin aivan mieletön Berliini?

torstai 24. lokakuuta 2013

Harmaa, tylsä Berliini! Tämä oli mielipiteeni kaupungista viime kesäkuuhun asti. Olin ennen sitä käynyt Berliinissä kahdesti, ensimmäisen kerran koulumme saksanopiskelijoiden kesken, toisen kerran työmatkalla työharjoittelupaikastani. Molemmilla matkoilla minulle esiteltiin Berliinin turistinähtävyydet, kirkot ja muut tylsimmät ja turisteimmat osiot kaupungista, ei juuri muuta. Molemmilla matkoilla oli kyllä erittäin mukavaa, mutta Berliinillä ei ollut sen asian kanssa mitään tekemistä. Matkaseura vaan sattui olemaan erinomaista.

Viime kesänä pääsin antamaan Berliinille kolmannen mahdollisuuden, kun mieheni kertoi ostaneensa meille liput Kings of Leonin keikalle Waldbühneen. Konserttipaikka, amfiteatteri keskellä metsää, oli yksi matkan kohokohdista. Siellä jopa ruoka- ja alkoholitarjoilu toimi suoraan katsomoon, joten aurinkoiselta penkiltä ei tarvinnut keikkaa odotellessa kuin wc:n perään nousta. Aivan varmasti tulemme menemään sinne uudelleenkin.


Myös muutoin Berliini näytti aivan uudenlaiset kasvot. Tälläkin kertaa kiertelimme myös Berliinin muurin jäänteillä ja hyppäsimme sunnuntain ratoksi turistibussiin. Turistejahan me siellä oltiin.

Ravintolat ja baarit Berliinin parasta antia

Ravintolakulttuuri oli kuitenkin se, joka minun pääni sai kääntymään. Berliini ei siis todellakaan ole harmaa ja tylsä kaupunki. Siellähän tapahtuu koko ajan jotain, baareja ja ravintoloita on aivan varmasti ihan jokaiseen makuun ja ne on kaupan päälle tehty ajatuksella niin sisustuksen kuin tarjoilujenkin puolesta. Pitkän viikonlopun aikana emme ehtineet testata kuin muutaman ravintolan ja baarin, tässä niistä parhaimmat:

Sol y Sombra (Oranienplatz 5, metro U8 Morizplatz)
Todella suosittu tapasravintola (meillä kävi tuuri kun saatiin pöytä ilman varausta). Tunnelmaa, hyvää ja edukasta ruokaa ja viiniä. Tästä hyvä siirtyä drinksuille läheisiin cocktailbaareihin.

Luzia (Oranienstr 34, U8/U1 Kottbusser Tor tai U8 Morizplatz)
Hyviä cocktaileja, hauska sisustus. Jos ei istumapaikkaa löydä, niin kannattaa kurkata ovesta sisääntullessa vasemmalle, josko parvelle mahtuu.

Pan (Marienburger Str. 38, U2 Senefelderplatz)
Todella maukasta filippiiniläistä ruokaa erinomaisella palvelulla höystettynä. Ja vielä edullistakin!

Cafe Wintergarten im Literaturaus (Fasanenstr 23, U1 Uhlandstr)
Viehättävä ja hienostunut brunssipaikka puutarhassa. Ei halvimmasta päästä, mutta todella teknisesti hyvin tehtyjä ruokia. Munakokkelini ei ole koskaan ollut niin tasaisen hyvin paistunutta.

Kuvan brunssipaikan nimeä tai sijaintia en löydä enää mistään. Juuri tämä on se syy, jonka vuoksi blogini on nyt pystyssä. Jatkossa kirjoitan parhaat palat muistiin välittömästi!


Berliinin klassikko Döner Kebab tuli myös testattua - kanaversiona. Maistui!Isot kiitokset kuuluvat kollegalleni, jolta saimme suositukset Sol y Sombraan ja Luziaan. Niitä kelpaa suositella eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan