Slider

Mikä siinä pakettimatkailussa viehättää - kohteena El Gouna

maanantai 28. lokakuuta 2013

Ensimmäistä kertaa reiluun kymmeneen vuoteen päädyin kuin päädyinkin pakettimatkalle, kohteena El Gouna Egyptissä. Oli turistilennot, kentällä vastassa olevat suomalaiset oppaat, hotellin tervetulotilaisuudet, tutustumiskierrokset hotellin alueeseen ja palveluihin sekä kansiollinen retkiä mihin olisi saanut osallistua – ihan siis ihka oikea pakettimatka ja vielä all inclusivena!


Tämän matkan teimme tämän vuoden huhtikuussa, jolloin pakettimatka oli paikallaan, kun täyspäivätyön ohella opinnäytteen tekeminen kävi hieman työlääksi. Ei tarvinnut kuin mennä Finnmatkojen sivuille, maksaa matka, pakata laukut ja lähteä. Mistä päästäänkin tämän matkan parhaisiin puoliin:  

1. Nopeaa ja vaivatonta.
Tosin normaalisti matkani itse järjestävänä minun oli kuitenkin pakko vertailla josko aurinkoon olisi päässyt paremmin ja edullisemmin ottamalla reittilennot ja hotellin erikseen. Löysin halvatlennot.fi -sivustolta erinomaisen palvelun, joka näytti haluamalleni ajankohdalle edullisimmat kohteet. Ihan täydellisesti palvelu ei toiminut, mutta antoi kuitenkin suuntaviivaa mitä kohteita voisi lähteä haarukoimaan. Egyptin all inclusive -paketti kuitenkin vei tällä kertaa voiton hinnalla sekä takuuvarmalla auringolla ja lämmöllä.

2. Helppoa kuin heinänteko.
Matkalle valmistauduttiin pakkaamalla muutama ranta-asu, parit bikinit ja ilta-asu sekä lenkkivaattet ja tietenkin tulostamalla lentoliput. Emme vaihtaneet rahaa etukäteen, emme tutustuneet ennen matkaa millään lailla kohteeseen, emmekä edes jo paikanpäällä ollessamme muistaneet minkä hotellin olimmekaan valinneet. Ja se onkin pakettimatkan tarkoitus – joku muu tekee kaiken puolestasi!

3. Aaah, mitkä korallit!
Olen snorklannut monissa paikoissa, mutta täytyy sanoa että tämä oli yksi parhaista. Retken teimme katamaraanilla purjehtien, mikä näin merisairaan matkaajan näkökulmasta oli erinomainen valinta. Matkassa meitä oli vain kymmenen, joten veneessä riitti tilaa todella hyvin. Lisäksi retkellä opas kiersi meidän kanssa parhaat snorklauspaikat. Itse korallien keskelle ei varmaan olisi niin rohkeasti tullut mentyä, kun osa koralleista oli niin pinnassa, ettei niiden yli olisi voinut snorklata. Valitsimme palveluntarjoajan silkkaa laiskuuttamme, koska heidän myyjä sattui tulemaan aurinkotuoleillemme myymään meille kyseistä retkeä. Myös delfiinejä pongasimme tällä retkellä.
4. Omassa rauhassa tai huoletta lapsiperheiden seassa.
Hotellimme Rihana Resort huomioi kaikenlaiset matkaajat. Buffet-ravintoloista pystyi valitsemaan joko perheravintolan tai rauhallisen ravintolan. Uima-altaita löytyi kolme: yksi perheille, yksi aikuisille sekä kolmas, jossa järjestettiin vesijumpat ym. meluavat ohjelmanumerot. Siellä saa siis halutessaan olla rauhassa kiljuvilta lapsilta, tai päinvastoin olla huoletta vaikka ne omat lapset kiljuisivat kuinka paljon.

5. Ei kuitenkaan samaa ruokaa koko viikkoa.

El Gounassa on Dine Around -ohjelma all inclusive -matkalaisille, johon moni alueen hotelleista kuuluu. Riippuen oman hotellin tähtiluokituksesta, saa hyvityksen muiden hotellien ravintolalaskusta. Tai esimerkiksi saman tähtiluokan hotellin buffaan voi mennä ilmaiseksi syömään.

6. Aurinkoa!
Haastatteluiden analysointi oli melkoisen miellyttävää altaan reunalla aurinkovarjon alla. Toinen vaihtoehto viettää viikko olisi ollut kotona keväisessä vesisateessa. Varmasti opinnäyte olisi edistynyt vieläkin paremmin, mutta lomailuksi sitä ei olisi voinut kutsua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan