Slider

Kierros Dubain skybaareissa

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ostimme Dubain lennot lähtöä edeltävänä päivänä. Aikaa oli siis tasan pakkaamiselle, ei yhtään muulle ennakkovalmistelulle. Oli myös 2. pääsiäispäivä, joten edes kirjastot eivät olleet auki, jotta olisin voinut käydä poimimassa matkaoppaan koneeseen luettavaksi. Lähdimme matkaan aika hatarin ennakkotiedoin.

Tiesimme kuitenkin saapuvamme muslimimaahan, jossa alkoholin tarjoilu on hyvin hyvin rajattua. Yleensä lomalla olemme kuitenkin tottuneet nauttimaan päivän aikana sen yhden oluen, ja sitä myös Dubaissa kaipasimme pitkän päivän päätteeksi.

Sen verran tiesimme, että Dubai on täynnä pilvenpiirtäjien katoille rakennettuja skybaareja, ja niissä myytäisiin alkoholia. Minä olin innostunut korkeuksista, ja mieheni sain houkuteltua paikalle oluttuopillisella, vaikka kammoksuukin korkeita paikkoja. Täydellinen win-win -tilanne siis. Enkä toki minäkään lasin pohjalle sylje. Taisi siis tulla win-win-win -tilanne, joista kaksi voittoa minulle :D

Kiersimmekin viikon aikana kattobaarissa jos toisessa:

Pure Sky Lounge & Dining
Jos pitäisi valita vain yksi Dubain skybaareista, tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. Baarista oli kivat näkymät sekä rantaan että pilvenpiirtäjille, tilat oli siistit, ja ravintolassa oli sekä sisätilat että kaksi terassia. Toinen terassi oli lounge-puolta, jonne lapset eivät ole tervetulleita, toinen puoli oli varattu ruokailijoille, johon myös lapsiperheet pääsevät - myös vain drinkille. 

Hotellin yläkerta: Hilton Dubai The Walk
Kerros: 35. krs
Oluen hinta: 12,50 euroa (33 cl)
Lähin Metro: Jumeirah Lake Towers Metro
Facebook-sivu: facebook.com/PureSkyLounge/








The Observatory
Täältä oli hienot näkymät Dubain palmusaarelle, venesatamaan ja Jumeirah-järvelle. Ja olutkin oli edullisempaa kuin Hiltonissa, joskin satuimme tänne Happy Hour -aikaan. Baari oli valitettavasti kovin nuhjuinen ja kaipaisi kipeästi uudistusta - etenkin raikkautta. Meidät vielä laitettiin baarin pimeimpään kolkkaan, koska olimme liikenteessä lapsen kanssa. Myös ruokapuolelle olisi päässyt lasten kanssa, mutta vain ruokailemaan. Onneksi Islan seuraksi saapui 8-kuukautta vanha brittivauva. Saivatpahan kontata kilpaa, kun ei tässä baarin nurkassa tosiaankaan ollut muita kuin me vauvojen kanssa liikkeellä olleet. Miinuspuolena mainittakoon myös se, ettei baarilla ole terassia ollenkaan, vaan maisemia saa katsella vain lasin läpi.

Hotellin yläkerta: Dubai Marriott  Harbour Hotel & Suites
Kerros: 52. krs
Oluen hinta: 7 euroa (33 cl) Happy Hour -aikaan klo 17-19
Lähin Metro: DAMAC Properties Metro Station/Marina Towers Tram Station
www-sivu: marriottharbourdubaidining.com 






Äidin sydän pomppi kurkkuun saakka, kun lapsi hakkasi ikkunaa kaksin käsin.








Level 43 Sky Lounge
Tänne päädyimme puolivahingossa - onneksi päädyimme. Deirasta palatessamme jäimme metrosta pois satunnaisella pysäkillä ajatellen, että joka pysäkin lähellä on varmasti joku ravintola missä lounastaa. Ajatuksena nähdä jotain, missä emme olleet vielä käyneet. Lounaan jälkeen kysyimme lähimmästä ravintolasta, onko alueella yhtään skybaaria. Parinsadan metrin päästä löytyi oikein miellyttävä 43. kerroksen allasbaari.

Islan kanssa emme täälläkään olleet tervetulleita loungebaarin puolelle, mutta allasbaarista käsin saimme ihastella maisemia. Päivä oli aika tuulinen, joten emme viettäneet täällä kovin kauaa aikaa. Mieheni sanoja lainatakseni, ei ole mukavaa, kun lämpimässä on kylmä. Jos Marriottilla ei ollut lainkaan terassia, niin täällä ei ollut ollenkaan sisätiloja.

Hotellin yläkerta: Four Points by Sheraton Sheikh Zayed Road
Kerros: 43. krs
Oluen hinta: 9 euroa (33 cl)
Lähin Metro: Financial Centre Metro Station
www-sivu: level43lounge.com/











Xennya Terrace
Oma hotellimme ei tarjoillut alkoholia, joten googlasimme viimeisenä iltana, missä voisimme vielä käydä nauttimassa lasilliset. Naapurin Holiday Inn oli lähin. Menimme paikalle ilman ennakko-odotuksia, eikä 7. kerroskaan luvannut paljon. Allasbaari oli kuitenkin erittäin positiivinen yllätys, ja näkymät komeat, vaikka olimme niin matalalla.

Baarin ikkunoiden takana on kuntosali, joka oli varsin ruuhkainen. Allasbaarissa meidän lisäksi oli kaksi miestä, jotka poistuivat heti auringon laskettua. Olipa henkilökunnalla ainakin aikaa leikkiä Islan kanssa :)

Hotellin yläkerta: Holiday Inn Al Barsha
Kerros: 7. krs
Oluen hinta: 7 euroa (33 cl)
Lähin Metro: Sharaf DG Metro Station
www-sivu: holidayinn.com












Dubain kaikki muut skybaarit
Lisäksi olisimme käyneet Hilton Jumeirah Resortin 10. kerroksen Bice Sky Barissa, mutta sinne ei päästetty lapsen kanssa ollenkaan. Toinen, mikä meiltä jäi näkemättä, oli seitsemän tähden Burj Al Arab Jumeirah -hotelli. Se tuntui yksinkertaisesti turhan kalliilta vierailukohteelta ihan vain näkemisen ilosta.

Eikä me viikossa oltaisi ehditty nähdä varmasti puoliakaan Dubain skybaareista. Niitä Dubai on täynnä. Näimmekö hyvän kattauksen niitä? Vai tiedätkö jonkun vielä paremman?


Pysy mukana matkassa:

25 kommenttia:

  1. Näitä Dubai-postauksia on kiva lukea, ja katsella kuvia korkeuksista jotka saavat ovat polveni notkahtamaan :)

    Näin etenkin, kun tiedän että Dubain momentum omassa matkailuelämässäni tuli ja meni (käymättä siellä) kun kohtalo puuttui peliin, ja nykyisin matkustan vain kohteisiin jotka tarjoavat mielenrauhaa ja kaunista luontoa sekä mahdollisuuden edetä lenkkareissa tai maastokengissä avaran taivaan alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että viihdyt korkeuskuvien parissa :)

      Meidänkin matkat useimmiten suuntaavat luonnon keskelle, rauhallisille rannoille, mutta paljon kyllä kaupungeissakin pyöritään. Vauvan kera helposti palveluiden äärellä :) Toki haaveilen kesälle telttaretkistä luonnon keskelle, kun vauva on sitten jo taapero.

      Poista
  2. Ihania kuvia! Dubai on tosiaan täynnä sky baareja. Oma henkilökohtainen suosikki on 40 Kong, The H hotellin katolla - ensimmäinen hotelli Sheikh Zayed Roadilla, kun tulee Deiran suunnasta (eli samalla puolella kun toi Level 43). Siellä on mahtava tunnelma illalla ja mun mielestä hyvää musiikkia. Se ei kuitenkaan (ainakaan tietääkseni) ole paikka minne mennään päivällä ja tuskin lapsiakaan sinne saa viedä. Mutta, jos joskus kaksistaan haluutte mennä illalla drinksulle, niin suosittelen 40 Kongia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo oli kyllä tosi tiukka linjaus Dubaissa - baariin ei lasten kanssa. Baarilla täytyi olla allasosasto, ruokapuoli tai muuten rajattu alue lapsia varten.
      Me tuskin Dubaissa tulemme ainakaan lähivuosina käymään uudelleen, ja mukana kyllä kulkee tuo pieninkin matkaaja, minne sitten menemmekin :)

      Poista
  3. No johan on maisemat! Tosi hienon näköistä. Tuo junanrata taitaa olla uusi, en muista sitä nähneeni kun olimme Dubaissa kuutisen vuotta sitten. Me ei käyty yhdessäkään sky baarissa kun ei tullut mieleen, että sellaisiakin on. Höh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se junaradan näköinen on metro. Pikaisella googletuksella se on avattu vuoden 2009 syksyllä. Voisin kuvitella, että sen jälkeen Dubai on muuttunut muutekin ihan tosi paljon. Edelleen siellä oli joka nurkan takana rakennustyömaa. Vuosi kun menee eteenpäin, on kaupunki varmaan taas jo ihan toinen. Se metro oli kyllä ihan älyttömän hyvä liikkumisväline, kun se kuljettaa niin pitkiä matkoja (on noin 50 km pitkä) niin nopeaan.
      Jos menette uudelleen Dubaihin, niin sittenhän teillä on ainakin metro ja sky baarit uutena ohjelmassa :)

      Poista
  4. Aika huikeita näkymiä! Mä en muistaakseni koskaan ole käynyt missään kattobaarissa, baareissa kun en muutenkaan viihdy. Mutta olisihan kattobaareista kivat näkymät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Noissa voi ihan hyvin vierailla vain katsomassa maisemia. Meiltäkin kysyttiin aina, haluammeko vain katsoa maisemia, vai tilata myös jotain.

      Poista
  5. Useimmissa arabimaissa saa alkoholiakin, vähintään "tiskin alta". Kuivimmat maat, joissa olemme käyneet ovat olleet Kuwait ja Iran - näissä emme vaivautuneet selvittämään, että olisiko lyhyellä lomalla jostain saanut viinilasillisen. Abu Dhabissa taannoin hotellin baarissa oli iltaisin paljon paikallisia - periaatteessa ei alkoholia, mutta kun tullaan hotellin baariin, niin Allah ei taidakaan nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Tuo taitaa olla aika yleistä, että tiskin alta saa kuitenkin jotain. Tällaiselle perus turistille on kuitenkin helpompaa etsiä paikkoja, joista lasillisen saa ihan virallisesti. Aika paljon niitä lopulta Dubaissa näytti olevan.

      Poista
  6. Hah, onpahan ainakin joku paikka, jossa alkoholi on vielä Suomea kalliimpaa :D Mä kävin Dubaissa joulukuussa, mutta en kyllä yhtään ihastunut kaupunkiin. Muutamassa päivässä kaupunkia tuli koluttua jonkin verran, mutta yhtään sky baria ei oman reissun varrelle sattunut. Noilla hinnoilla en kyllä olisi yhteenkään raaskinut lähteä litkimään... Varmasti ovat Dubaissa silti toimivia paikkoja, se kun on ihan eri kaupunki yläilmoista katseltuna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hinnoissaan olivat olutpullot. Se yksi olut päivän päätteeksi oli tosiaan ihan riittämiin hinnankin puolesta. Ja kaupanpäällisiksi tuli tosiaan ne maisemat :) Dubai jakaa kyllä hyvin mielipiteitä. Toiset pitää tosi paljon, toiset ei yhtään. Minä taisin jäädä johonkin siihen välimaastoon.

      Poista
  7. Mahtavia kuvia ja hurjia nuo pilvenpiirtäjät! Kohde ei minua kiinnosta, mutta nojatuolimatkalla on kiva olla :) Kiitos siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ne oli tosi hurjia, niin niiden juurelta kuin yläkerroksista katsottuna. Kaikkea sitä pitääkin rakentaa.

      Poista
  8. Tuolla Pure Sky Loungessa kävin itsekin, enkä sitten jaksanut nähdä vaivaa etsiä yhtään muita paikkoja kun se tuntui niin mukavalta useampana iltana. :)

    Kun olin tuon meidän viisivuotiaan kanssa kaksin Dubain reissulla, en saanut myöskään muksua hoitoon, ja istuttiin mekin tuolla terassilla nimenomaan. Erityispisteet kyllä tulee siellä paitsi hyvästä drinkistä, myös poppareista, jotka tarjoiilvat juomien kanssa, ja täyttivät vielä pienimmäisen toiveen myös mansikkapirtelöstä, vaikkei sitä listalta löytynytkään.

    Kivoilta näyttää kyllä nuo muutkin paikat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pure Sky Lounge oli hieno. Me koitettiin aina löytää sky baari lähimpää siitä, missä milloinkin olimme. Siksi niitä tuli kierrettyä niin monta :)

      Voi höh. Me ei saatu poppareita :( Ehkä sitä ei oluen kanssa tarjoilla. Olisi pitänyt tilata siis drinkki.

      Poista
  9. Oi Dubai, kaupunki joka on ollut omalla bucketlistallani jo muutaman vuoden. Näköalat näyttävät aivan huikeilta ja sitten kun tuonne pääsen, niin varmasti käyn skybareissa tiirailemassa maisemia. Kun noita oluiden hintoja katselee, niin Suomessahan on aika halpaa :)

    Mites muuten sylilapsen kanssa matkustaminen Dubaissa sujui, luulisi homman toimivan tuolla erittäin kivasti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kerrankin Suomen alkoholihinnat ovat matalammat :D

      Sylilapsen kanssa sujui hyvin. Ihmiset pitävät lapsista, tosin kulttuurisidonnaisesti ensin tulevat miehet (esim. hisseissä, ovista jne) ja sen jälkeen naiset ja lapset. Imetyskään ei ole julkisesti hyväksyttyä, joten sekin toi vähän haastetta. Täytynee rustata kokonainen postaus aiheesta :)

      Poista
  10. Itse en käytä alkoholia ollenkaan (olen varmaan asunut entisessä elämässä muslimimaassa) :D niin aina jotenkin hiukan hankala miettiä tulisiko näihin skybareihin mentyä..no varmaan maisemien vuoksi ehdottomasti! Ja saisihan siellä varmaan alkoholitonta drinksua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubaissa alkoholittomien juomien listat olivat kyllä kattavia. Joskin alkoholiton olut ei ollut olut-nimellä, vaan pullon kyljessä ja juomalistoissa luki mallasjuoma :D Ja ei noissa tosiaan tarvitsisi edes mitään juoda. Voisi vain käydä ihastelemassa maisemia.

      Poista
  11. Mukava postaus Dubaihin menijöiden iloksi. Usein kaupungit ovat parhaimmillaan juuri yläilmoista nähtynä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti joku muukin tämän perusteella päätyy yläilmoihin. Maisemat oli kyllä hienoja!

      Poista
  12. Dubai nyt ei ole kyllä kuivaa nähnytkään. Sheikki pitänyt huolen, että länkkärit viihtyvät. En ole ikinä näihin Skybareihin törmännyt, vaikka olen useita kuukausia kaupungissa ollut. Listalle voisin listätä parikymmentä mestaa, joissa kannattaisi aidosti vierailla. Nämä ei vaikuttaneet oikeastaan sellaisilta, missä itse viettäisin aikaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole muslimimaissa juurikaan vieraillut, joten minun näkökulmastani oluen saaminen oli tehty hankalaksi. Muualla pistäytyisin kuppilaan kuin kuppilaan - en Dubaissa :D Siellä saimme päin vastoin kikatuksia tarjoilijoilta, jos satuimme kysymään, tarjoilevatko he alkoholia. Heidän mielestään varsin huumoripitoinen kysymys :D

      Minusta suurin osa noista oli hienoja paikkoja! Kerro ihmeessä omat suosikkisi :)

      Poista
  13. Ei tullut käytyä sky baarissa kun olin Dubaissa. Mutta js lähdet Abu Dhabiin suosittelen kerroksessa 74 sijaitseva Observation deck at 300.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan