Slider

Mitä tehdä matkalla Phuketissa?

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Uiuiuiui. Thaimaan matkaamme on enää reilun kuukauden verran aikaa. Nyt kun tuo talvikaan ei oikein osaa päättää tulisiko vai menisikö, niin on taas hyvää aikaa suunnitella kesäistä lomaa.

Lennothan meillä on Phuketiin ja sieltä jo varattuna kaksi eri hotellia, toinen neljän ja toinen viiden tähden hotelli. Niistä kerroin jo aiemmin, ja postauksen voi käydä lukemassa täältä. Matkassa meitä on neljä aikuista ja kaksi noin vuoden ikäistä lasta. Ihan liian hurjia tulevat suunnitelmamme matkalle eivät voi siis olla. Emme kuitenkaan aio vain ja ainoastaan maata uima-altaalla tai peuhata resorttien leikkihuoneissa. Maaliskuun kuumuus antanee omat rajoitteensa matkallemme, varsinkin kun matkassa on myös ne pienet prinsessat.


Turistirantakierros
Loman ensimmäisen puoliskon vietämme Kata Beachillä, lähellä Karon Beachiä ja Patong Beachiä. Emme missään tapauksessa haluneet lasten kanssa majoittua Patong Beachillä, mutta kun kerta lähellä olemme, haluan sielläkin käydä. Mikään paikka maailmassa ei ole sellainen, mitä en haluaisi nähdä. Ilmeisesti näiden rantojen lähettyvillä on paljon ravintoloita ja kauppoja.

Löytyyköhän näiden rantojen läheltä jotain, mitä ehdottomasti pitäisi käydä katsomassa?

Tämän rannan löysimme Seychelleiltä 2013. Toivottavasti myös Phuketissa, etenkin sieltä pohjoisesta löytyisi rantaa, jossa ei muita turisteja ole.


Saariretki Phi Phille
Joka puolelta saa lukea, että Phuketin ensikertalaisten täytyy käydä Phi Phi -saarilla. Uskotaan. Kuvat sieltä on todella hienoja. Mutta miten sinne kannattaa mennä? Ilmeisesti useatkin eri matkanjärjestäjät tekevät päiväretkiä Koh Phi Phille. Mikään kymmenien turistien yhteisreissu ei välttämättä kiinnosta, mutta pienemmällä ohjatulla porukalla voisi olla miellyttävää vierailla saarilla. Olisi joku, joka veisi saarelta toiselle, pysähtyisi näyttämään hyviä snorklauspaikkoja. Yhteyslautat eivät juuri tämän takia olisi niin käteviä, kun paikanpäällä täytyisi olla järjestämässä seuraavia kyytejä.

Onkohan Phi Phi -saariretki juuri niin hieno kuin mikä kuva siitä annetaan? Ja onkohan joitain muita saaria, joille kannattaisi tehdä päiväretki?



Temppeleitä
Temppeleitä Phuketissa näyttäisi riittävän. Phuket 101 -sivusto on listannut parikymmentä niistä. (Tässä linkki sivulle.) Täytyy vielä tutkia, mitkä ovat hotelliemme lähettyvillä tai muuten helposti saavutettavissa.

Mitkähän näistä ovat parhaita, joissa kannattaisi vierailla?

Tämä temppelivierailu on Malesiasta vuodelta 2008.



Snorklausta
Snorklaaminen on kivaa. Haluaisin ehdottomasti käydä snorklaamassa joko kotirannalta käsin, tai ihan jollain järjestetyllä retkellä. Onhan meitä neljä aikuista, joista kaksi voinee hyvin jäädä lasten kanssa sillä välin kun kaksi snorklailee.

Missähän löytyy Phuketin parhaat snorklauspaikat?


Hierontaa ja jalkahoitoa
Olen niin huono käymään Suomessa hierojalla, jalkahoidossa tai missään vastaavassa. En vain saa aikaiseksi varattua aikaa. Thaimaassa aion saada aikaiseksi käytyä sekä hieronnassa että jalkahoidossa. Ehkä parikin kertaa :)


Eettisesti hyviä norsutarhoja
Norsulla olen vuosia sitten erehtynyt tietämättömyyttäni ratsastamaan, ja voin luvata, että en tee sitä toiste. En tule enää edistämään näiden valtavan hienojen eläinten rääkkäystoimintaa. Mutta mieheni löysi Phuketissa sijaitsevasta norsutarhasta, Boon Lott's Elephant Sanctuarysta, joka päin vastoin edistää norsujen hyvinvointia. Siellä ei ole näytöksiä eikä norsuilla ratsastamista. Siellä on vain norsuja. Jotta eläimet eivät häiriinny liikaa, ottavat he vain tietyn määrän turisteja vierailemaan tilalla. Harmikseni olen liian myöhään liikenteessä, ja koko maaliskuu on jo buukattuna täyteen.

Onkohan tällaisia muita Phuketissa?


Ruokaa, ruokaa, ruokaa ja ruokaa
Jo pelkkä ruoka on hyvä syy matkustaa minne tahansa. Varsinkin Thaimaahan. Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta.

Mitkä mahtavat olla Phuketin parhaat ravintolat?


Mitä muuta Phuketissa kannattaa tehdä? Mikä on ehdottomasti näkemisen arvoista? Kaikki vinkit Phuketiin ovat enemmän kuin tervetulleita!



12 kommenttia:

  1. Itse suosittelisin mopon vuokraamista ja sillä ympäri saarta päristelemistä, mutta pienten lasten kanssa se voi olla vähän haasteellista. Phuketista löytyy paljon kaikennäköistä aktiviteettia ja tekemistä, että tylsää teidän reissulla ei varmasti tule olemaan. :) Tämä Teean kirjoittama juttu Gibbonien kuntoutuskeskuksesta voisi olla kiinnostava: http://www.curiousfeet.com/2014/12/khao-phra-thaeon-kansallispuisto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau! Kiitos vinkistä. Tuo Gibbonien kuntoutuskeskus kuulostaa ihan mahtavalta! Mehän majoitumme toisen viikon juurikin siellä pohjoisosassa Phuketia.

      Mopojen vuokraus olisi muuten ihan loistoidea, mutta tosiaan 1-vuotiaiden kanssa se ei oikein onnistu.

      Phuket on paljon suurempi paikka kuin mitä olin alunperin ajatellut. Nyt kun vielä löytäisi kaiken mielenkiintoisen ennen matkaa, niin ei jää mikään välistä :)

      Kiitos näistä vinkeistä!

      Poista
  2. Suosittelen lämpimästi vierailua Soi Dogissa. Järjestävät kierroksia 3 krt päivässä. Erittäin lämminhenkinen paikka, parantavat katukoirien oloja sterilisoimalla koiria, lääkitsemällä ja operoimalla sairaat esim liikenteessä luokkaantuneet. Järjestävät myös koirien adoptointia. Takuulla erilainen ja palkitseva kokemus kun ravintolat, shoppailut ja rantaelämä on nähty.å

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Ihan varmasti on palkitseva kokemus. Tällaisia vinkkejä ei ihan joka turistioppaasta löydykään. Suuret kiitokset vinkistä!

      Poista
  3. Phi phi saari on mielettömän kaunis, mutta tupaten täynnä turisteja. Siis ainakin jos lähtee ihan perinteiselle matkatoimiston järkkäämälle saariretkelle jollaisella ite olin. Muuten saariretkille kannattaa kyllä ehdottomasti lähteä niin näkee sitä Phuketin ihanaa saaristoa.

    Patongin Bangla road on aika mielenkiintoinen paikka etten sanoisi. Onneksi näin vanhan ei enää tartte sellaista kreisibailausta jaksaa mitä siellä on tarjolla. Ai kamala sentään :) :) :)

    -johku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, onneksi meidänkään ei tarvitse iltarientoja Bangla roadilla miettiä :D

      Muualtakin sain vinkin, että Phi Phi -saaret on todellinen turistirysä, ja meille suositeltiin mieluummin lähisaaria Ko He, Ko Raya Yai ja Ko Yao Noi. Täytyy vielä tutkia, että mikä on sitten lopullinen valinta.

      Poista
  4. http://www.phuket.com/top10/top10-phuket-town-shopping.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä!

      Shoppailua en tosiaan ollut ajatellutkaan. Yleensä shoppailu ei kuulu suosikkeihini matkoilla, tai Suomessakaan, koska käytän kaikki rahani matkoihin, heh :) Ellei sitten olla Jenkkien outleteissa, koska siellä shoppaaminenhan on pelkkää rahan säästämistä :D

      Eiköhän Thaimaassa kuitenkin ainakin tuliaisia tule käytyä katsomassa. Linkin Supercheap näyttää myös sellaiselta paikalta, että se olisi kyllä hauska nähdä :)

      Poista
  5. Phuketia monet parjaavat ja mielestäni vähän aiheetta. Tosin riippuu mitä haluaa ja missäpäin on hotellissa. Mä asuin viime talvena 3kk Chalongissa ja tein sinä aikana paljon kaikenlaista ja musta Phuket on ihan jees!

    Phi Phin retkiä monet yritykset tekevät speed boateilla, joihin ei oteta pieniä lapsia mielellään mukaan. Vene tuppaa ryskyttämään sen verran paljon. Raya Yaille pääsee ainakin Raya Diversin kautta päiväveneellä, jolla meno on rauhallisempaa. Phi Phillä maisemat ovat hienot ja Phi Phi Donille jos menee, kannattaa maistaa donitseja, vaikkeivät olekaan perinteistä thaimaalaista ruokaa :P

    Mukavista hieman rauhallisemmista rannoista suosittelen ainakin Nai Harnin rantaa saaren eteläkärjen tuntumassa ja Kata Noin rantaa Katan rannan eteläpuolella.

    Kata Beachin eteläpäädyssä oleva Surf House on käymisen arvoinen, siellä hauska käydä testaamassa surffausta, perjantaisin on Ladies wet´n wild, jolloin naiset pääsevät ilmaiseksi. Kannattaa kokeilla! Myös Surf Housen mojito ja fruit shaket ovat hyviä ;)

    Mun kokemuksia Phuketista löytyy mun blogista: sininrinkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvistä vinkeistä!

      Olenkin ajatellut, ettei koko Phuket voi olla niin huono kuin jotkut antavat ymmärtää. Ymmärrän, jos on käynyt perhelomalla Patong Beachillä, eikä ajatellut sen olevan oma paikka. Mutta paikkoja tosiaan riittää vaikka kuinka paljon. Jokaisen tyyliseen aurinkolomaan näyttäisi löytyvän jotain. Katselinpa myös joogaretriittiä, joka ei tosin meidän tämänhetkiseen elämäntilanteeseen sovi. Mutta vaihtoehtoja kyllä riittää.

      Hyvä tietää tuo, ettei speed boatien kyytiin oteta pieniä lapsia. Olin ajatellut sen olevan nopeutensa puolesta paras vaihtoehto, mutta sehän karsiutuukin meiltä automaattisesti pois.

      Tuo surffaus voisi hyvin olla meidän juttu. Mieheni harrastaa leijasurffausta, mutta tälle matkalle hän ei ole ottamassa välineistöä mukaan. Perinteistä surffausta olen itse kokeillut kerran, ja se oli kyllä ihan kivaa, kuten myös purjelautailu. Täytyykin suunnitella niin, että mennään käymään tuolla perjantaina :)

      Täytyypä käydä tutustumassa blogiisi tarkemmin :)

      Poista
  6. Me ollaan oltu speed boateissa, joissa on ollut myös pieniä lapsia. Kuskista riippuen meno on joko vauhdikasta tai todella vauhdikasta. Pelastusliivit on tuolla vähän mitä on, ei välttämättä ihan oikeeta kokoa, joten jos saat mahtumaan, kannattaa miettiä omien mukaan ottamista. Toki jos hotelli järjestää näitä retkiä, voi niistä etukäteen kysäistä tuon liivien tilanteen. Phuketista löytyy monenlaista paikkaa, mutta jos tuntuu, että on liikaa hulinaa, ottakaa pikkubussi Khao Lakiin, siellä ainakin rauhallista rantaa tarjolla�� Ihan Khao Lakin "alussa" on kivaa, siistiä ja hiljaista kauempana sitten White sand beach, jossa ranta on kaunis ja rauhallinen, mutta olimme liikenteessä aikuisten lomalla, joten ei tullut kyllä katseltua rantaa lapsinäkökulmasta. Ihanaa reissua, kohtahan te jo lähdette��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkeistä!
      Me päädyttiin ottamaan privaatti snorklausreissu vain meidän porukalle. Onhan meitä kuitenkin neljä maksajaa. Päästäänpähän sitten menemään lasten aikataulun mukaisesti. Hinta kun ei ollut ihan pilvissä, vaikka toki hieman enemmän siitä joudummekin maksamaan. Nuo pelastusliivit täytyy kyllä vielä kysäistä matkantarjoajalta ennen matkaa. Hyvä huomio!

      Ja kiitos Khao Lak -vinkistä. Meidän toinen hotelli on Phuketin pohjoisosassa, Mai Khao Beachillä. Sen pitäisi olla rauhallisempi, mutta toki voi olla, että kaipaamme vaihtelua lomaan. Olemmehan jo aika lähellä Khao Lakia tuolloin.

      Kiitos, reissusta tulee varmasti ihana! Pian tosiaan jo lähdetään :)

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan