Slider

Minun paikkani @Lauttasaari

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Tiedättekö paikan, mistä tulee käveltyä satoja kertoja, ja joka kerta tulee joko otettua kuva tai harmiteltua, ettei kameraa ole mukana? Kerta toisensa jälkeen paikasta löytyy jotain uutta tai se näyttäytyy uudenlaisena erilaisen sään tai vuodenajan mukaan. Onko sinulla tällaista paikkaa?

Minulla on. Se on rantatie Lauttasaaren Kasinonrannasta Lauttasaaren eteläkärkeä kohti. Tämä suora.
Tätä olen kävellyt usein näinä neljänä vuotena, mitä olen asunut Lauttasaaressa. Kertoja on kymmeniä, jollei jopa satoja jo ihan viimeisimmän vuoden aikana, kun olen ollut äitiyslomalla. Aina tässä suoralla kiehtoo jokin niin paljon, että haluaisin kaivaa kameran esille. Sen kameran, mikä on lenkkeillessä tietenkin kotona.

Kevätauringon tullessa esille, olen parille lenkille muistanut ottaa kameran matkaan. Nämä kuvat otin pari viikkoa sitten, kun jäät alkoivat lohkeilla ja kevät näyttää tuloaan.


Usein on vielä niin, että olemme Islan kanssa liikkeellä joko sellaiseen aikaan tai sellaisessa säässä, että juuri muita ulkoilijoita ei rantatiellä näy. Aika luksusta, kun ajattelee, että olemmehan pääkaupunkimme keskustasta vain muutaman kilometrin päässä.

Tällä viikolla onkin ollut sitten jo näin keväistä. Oikeasti, jopa aurinko lämmittää!

Lauttasaari on täynnä kauniita paikkoja. Mutta jokin tuossa suorassa vetää minua puoleensa. Se on minun paikkani.

Onko sinulla vastaavaa paikkaa, mistä ei millään malta kävellä ohi kaivamatta vähintäänkin puhelimen kameraa esille?

10 kommenttia:

 1. Se on kyllä kaunis paikka, myös omaan mieleeni. Upeita kuvia olet ottanut!
  terkuin, Bubble bath time http://rosebath.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä kaunis suora.

   Mielenkiintoinen blogi sinulla. Sieltähän saan paljon hyviä vinkkejä, kun meidän Isla, 10 kk, vähän kasvaa :)

   Poista
 2. Mahtavia kuvia ja niin keväisiä! Täällä läntisessä Suomessa lenkkipolun varrella kesäkuinen koivukuja on mahtava näky joka kerta. Onhan siitä tullut muutamat kuvatkin räpsittyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät on tosiaan jo melkein täällä! :)

   Poista
 3. Eritäin hienoja kuvia! Jäätyvän veden saaminen "filmille" on aina jotenkin sykähdyttävää. Muutenkin olet onnistunut kuvaamaan Helsingin talvesta sitä puolta, jota tänä vuonna on vähemmän näkynyt. Missä räntä ja pimeys :)

  Itselläni SE kuvauspaikka on työmatkan varrella Kumpulanlaakson reunalla. Jostain syystä en kuitenkaan ole koskaan yhtään kuvaa siitä ottanut. Pitäisi joskus malttaa pysähtyä eikä vaan puskea puskea muka kiireessä työpaikalle.

  Millä kameralla muuten kuvaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh, ehkä näin äitiyslomalla pääsee näkemään juuri talven parhaat puolet, kun joka päivä pääsee ulkoilemaan päivän valoisaan aikaan. :)

   Töihin on tosiaan aina muka niin kiire, ettei ehdi ottaa aikaa siihen, että ottaisi kuvan. Ehkä minäkin juuri sen takia olen Lauttasaaresta ottanut nyt kuvia, kun ei tosiaan ole töihin tai minnekään muuallekaan kiire.

   Kamerana toimii kätevänkokoinen, (isoon) taskuun mahtuva, Olympus Pen. Tosin harvoin jaksan ottaa toiseen taskuun mukaan pidempää putkea, jotta saisin kauempaakin yksityiskohtia kuvattua.

   Poista
 4. Upea on rantatiepaikkasi ja upeita kuvia olet taas ottanut. Aistittavissa on jo kevään merkkejä. Minunkin paikkani on veden äärellä. Kotimme lähellä virtaa joki. Joentöyräälle askeleeni vievät, koska lenkkeily siellä on niin ihanaa. Kaikki vuodenajat ja kaikki säät kelpaavat kuviini. Majavia enkä kettua ole vielä saanut ikuistettua, mutta ehkä joskus onnistun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät tosiaan tekee jo tulojaan, jollei lumisade nyt täysin tuo talvea takaisin.

   Olisipa hienoa saada majava tai kettu kuviin mukaan. Toivottavasti vielä onnistut!

   Poista
 5. Upeita kuvia luonnon omista taideteoksista! Meressä on vaan sitä jotain ja jokaisena vuodenaikana se näyttää erilaiset kasvonsa. Kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meri on kyllä hieno. Olen vasta viime vuosina päässyt sen makuun näin järvisuomalaisena :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan