Slider

Miten löytää halpoja matkoja? 6 x vinkki + alekoodi

torstai 1. kesäkuuta 2023

*Sisälää mainoslinkkejä

Olen tunnettu siitä, että bongailen edullisia matkoja. Käytänkin aina jonkin verran aikaa siihen, että löydän parhaan mahdollisen diilin. Jotkut tavat onkin iskostuneet, ja edullisten matkojen bongaus sujuu kuin rutiinilla. 

Kiinnostaako sinua kuulla vinkkejä, mitä keinoja minä käytän edullisten matkojen löytämiseen? Tässä niitä kuitenkin tulee, kiinnostaa tai ei.

Näin minä löydän halpoja matkoja:

1. Älä päätä kohdetta, jos ajankohta on määrätty

Jos sinulla on tietty lomaviikko käytettävänä ja haluat löytää siihen edullisen matkan, kannattaa pitää kohdevalikoima täysin avoinna. Toki voit miettiä, haluatko rannalle, vuoristoon vai kaupunkilomalle, mutta täsmällistä kaupunkia tai rantaa en löisi saman tien lukkoon. Lähes aina kun jonnekin on edullista matkustaa, tai vähintäänkin toiset kohteet on edullisempia kuin toiset.

Itse olen esimerkiksi etsinyt matkaa Karibialle, kunnes huomasimme, että Seychelleille on siihen ajankohtaan edullisia lentoja. Myös Malediiveille päädyin samaan tyyliin, vaikka olin ajatellut matkustaa Israeliin. Malediivit oli vaan tosi paljon edullisempi vaihtoehto. 

Enkä todellakaan sanoisi, että Seychellit olisi Karibiaa yhtään kalpeampi rantaparatiisi. Ja Malediivit rentona ja rauhallisena luontokohteena itseasiassa sopi tuolloin Israelin aktiivilomaa paremmin omaan tilanteeseeni.

2. Hyödynnä lentoyhtiöiden tarjoukset

Ja näissä pitää sitten olla nopea. Jos Norwegianin lentotarjousmeili tipahtaa postilaatikkoon, ei niiden kanssa voi odotella. Edullisimmat penkit koneissa menee tosi nopeaan, mutta nopeaan toimimalla lentoja saa oikeasti tosi edullisella. Minä olen bongannut muun muassa Rooman lentoja parilla kympillä, ja Mallorcalle lensimme kerran heinäkuun parhaimpaan/pahimpaan sesonkiaikaan niin ikään muutamilla kymmenillä euroilla per pää.

Kannattaa siis pitää muutama matka-ajatus tarjouskampanjoita varten valmiina, sillä näissä ei auta odottelu ja pohdinta.

3. Jousta ajankohdasta, jos haluat tiettyyn kohteeseen

Lentojen hinnat saattaa vaihdella paljonkin ihan yksittäistä päivää vaihtamalla, mutta edullisinta tietysti on matkustaa silloin, kun muut ei matkusta. Itse koitankin suosia muita kuin suosituimpia loma-aikoja matkoihini.

Tämä vinkki tosin joutaa osittain osaltani romukoppaan. Onhan tytär jo kouluikäinen, ja iän myötä koulusta kannattaa olla vähemmän ja vähemmän poissa muutoin kuin loma-aikoina. Toistaiseksi kuitenkin vielä pystyn jossain määrin toteuttamaan tätä vinkkiä myös itse. Olemmehan lähdössä Välimeren risteilylle nyt toukokuun lopulla superhyvän tarjouksen bongauksen myötä. Tässä löysimme ensin edullisen matkan, minkä myötä ajankohta valikoitui. Risteilyn matkamuotona olimme päättäneet ennakkoon.

4. Kurkkaa äkkilähdöt

Jos uskallat jättää matkan varaamisen viime tippaan, kannattaa hyödyntää äkkilähtötarjouksia. Joskin olen huomannut, ettei ne ole enää yhtä edullisia kuin vaikka vuosi sitten. Ja tässä on myös riski, että matkat myydään ennen kuin niistä muodostuu edullisia äkkilähtöjä – kohteen kanssa täytyy olla siis tosi joustava.

Parhaimmillaan äkkilähdön voi saada tosi upeaan kohteeseen tosi edullisella.

5. Katso valmismatkatoimistojen tarjonta 

Liian usein ihmiset kammoksuvat valmismatkoja. Itse en ymmärrä sitä yhtään, sillä eihän valmismatkan ja omatoimimatkan erona ole välttämättä kuin se, että lennot ja hotelli tulee ostettua valmismatkan osalta samalta toimijalta. Ja joskus jopa paljon edullisemmalla. Eli ero näiden vaihtoehtojen välillä on välillä tosi positiivinen. 

Usein esimerkiksi Kreikka on edullisempi valmismatkana kuin lennot ja majoitus erikseen ostettuna. Myös Espanjan kohdalla olen välillä huomannut, että hotellimajoitukseen pääsee edullisemmalla valmismatkan ostaessa. Toki muitakin majoitusvaihtoehtoja on, ja niissä sitten tosi laaja skaala. Riippuu siis paljon myös majoituksen tasosta, mihin on valmis tyytymään. 

6. Bongaa matkatarjouksia Offerilla-sivustolta ja hyödynnä alekoodi LAHDETAANTAAS15

Tiesitkö, että Offerilla.com -sivustolla on paljon myös matkatarjouksia?

Minä olen jo pitkään ostanut kauneushoitoja ja muita Offerillalta, koska sieltä saa kaiken niin halvalla, mutta nyt sain tietää, että siellä on mukana myös matkoja. Ja hyödyntämällä alekoodin KESA20, saat vielä tästä edullisesta hinnasta 20 % alennusta, jos ostat yli 60 eurolla. Koodi ei käy tähdellä * merkittyihin diileihin. 

Matkoihin liittyen Offerillalta löytyy ainakin hotellitarjouksia, ja välillä myös all inclusive -lomia. Tässä on siis tosi hyvä mahdollisuus säästää.

Alekoodi ei käy tähdellä merkittyihin Offerillan diileihin, ja se on voimassa kesäkuun 2023 ajan

Alekoodi toimii myös niihin kauneushoitoihin ja muuhun Offerillan tarjontaan. Voit siis ostaa alekoodilla sekä matkoja että aktiviteetteja ja kauneushoitoja. 

Matkaostoksille Offerillan sivustolle pääset tästä linkistä.

Pysy matkassa mukana:

3 kommenttia:

 1. Me ollaan näiden edullisten matkojen bongailussa ihan surkeita. Tässä oli paljon mistä ottaa opiksi. Me yleensä innostutaan jostain kohteesta ja sitten vain toteutetaan kyseinen matka, kun se aikatauluihin sopii.

  Tuota 3. vaihtoehtoa tulee jossain määrin noudatettua, joskin suurin motiivi siinä on se, että ei olisi tolkuton ruuhka. Totta kuitenkin myös se, että kaikki on edullisempaa!

  Täytyy koittaa, josko näistä voisi muutaman vinkin laittaa takataskuun ja opetella matkustamaan kustannusmielessä järkevämmin.

  VastaaPoista
 2. Lähti äsken epähuomiossa anonyymina, joten äskeinen minulta:

  Me ollaan näiden edullisten matkojen bongailussa ihan surkeita. Tässä oli paljon mistä ottaa opiksi. Me yleensä innostutaan jostain kohteesta ja sitten vain toteutetaan kyseinen matka, kun se aikatauluihin sopii.

  Tuota 3. vaihtoehtoa tulee jossain määrin noudatettua, joskin suurin motiivi siinä on se, että ei olisi tolkuton ruuhka. Totta kuitenkin myös se, että kaikki on edullisempaa!

  Täytyy koittaa, josko näistä voisi muutaman vinkin laittaa takataskuun ja opetella matkustamaan kustannusmielessä järkevämmin.

  VastaaPoista
 3. Siinä säästää kyllä pitkän pennin, jos vaan vähän miettii eri keinoja saada matkat edullisemmalla.
  Sesongin ulkopuolella matkustamisessa on toden totta etuna myös se, että ei ole niin paljon ruuhkaa. Varsinkin meidän taannoisella Välimeren risteilyllä oli ihan tosi ihanaa, kun oli vähän väljempää. Vain parina päivänä jouduttiin hetki kiertämään, että löydettiin aamiaisbuffasta pöytä.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan