Slider

Teatterimatka Turkuun keskellä työviikkoa - Pikku naisia Turun kaupunginteatterissa

sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

*Teatteriliput saatu

Tiesitkö, että arkena ehtii hyvin tehdä matkan Turkuun menettämättä yhtään työpäivää? Minä en ollut tätä ajatellut, mutta nyt tuli testattua, ja olipa virkistävää.

Me lähdettiin ystävän kanssa Pikku Naisia -teatterin ensi-iltaan. Hypättiin keskiviikkoiltapäivästä junaan, missä hoidettiin työpäivät loppuun. Turussa me valittiin hotelliksi Original Sokos Hotel Kupittaa, ja näin meidän ei tarvinnut käyttää hotellisiirtymisiin yhtään ylimääräistä minuuttia.

Hotellin sijanti erityisen tärkeä lyhyellä visiitillä

Original Sokos Hotel Kupittaa sijaitsee ihan Kupittaan asemalla, ja tällä hetkellä junat Helsingistä Turkuun mennessä jäätävät nimenomaan Kupittaalle. Oli ihan älyttömän kätevää, kun matkatavarat pystyi jättämään käytännössä juna-asemalle, eli hotellille, ja jatkaa keskustaan ilman mitään kantamuksia.

Jos kiinnostaa kuulla lisää Original Sokos Hotel Kupittaasta, käy lukemassa aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Hotellihuoneessa me ehdittiin kippistää ja vaihtaa vielä viimeisimmät kuulumiset. Tulee selvästi nähtyä ihan liian harvoin, kun juttua olisi riittänyt pidempäänkin.


Illallinen Ravintola Hüggessa Aurajoen varrella

Jatkettiin juoruja ja kippistelyä ruokailun ohessa Turun keskustassa. Kupittaalta kun kävelee noin vartin verran, niin haluttiin olla lähellä teatteria jo valmiiksi. 

Ravintola Hüggen valintakriteeriksi veikkaisin sijainnin lisäksi kasvisruuan. Onhan ystäväni kasvissyöjä ja ravintola tarjoilee vain kasvisruokaa. Ravintolan sisustus oli hieno, ruoka kaunista ja maukasta. Iso plussa ravintolalle myös siitä, että cocktaileja tilatessa meiltä kysyttiin, haluammeko ne alkoholilla vai ilman.

Suositus hotellin lisäksi myös ravintola Hüggelle. 
Pikku Naisia nauratti ja itketti 

Ja se teatteriesitys, Pikku Naisia. Tämä oli niin ihana! 

Meidän matkan pääosaa näytteli siis Turun kaupunginteatterin ohjelmiston uutuus, Pikku naisia. Tämä oli heittämällä yksi parhaista teatteriesityksistä pitkään aikaan.

Pidin esityksestä heti ensi minuutista lähtien. Musiikkivalinnat oli jotenkin erityisen osuvia. Tässä ei todella käytetty 1800-luvun musiikkia, mihin näytelmän tapahtumat perustuvat, vaan mukaan oli otettu ihania piristäviä valintoja. Ai että! 

Kokonaisuudessaan Pikku naisia oli hyväntuulinen ja ihastuttava. Siinä sai nauraa ääneen, mutta myös koskettava ja tippakin tuli linssiin useammin kuin kerran.

Ja ei, ei ole pakollista, että olisi lukenut Pikku naisia. Minä en ollut, ja silti esitys osui ja upposi. 

Jos pohdit teatteriin menoa, niin tässä vahva suositus!
Myös aamulla hotellin sijainti ilahdutti

Aamulla me syötiin rauhassa aamiaista hotellilla, sillä oltiinhan me hotellin sijainnin takia jo valmiina juna-asemalla. Työt aloitettiin junassa ja Helsingin päässä iso osa työpäivästä olikin jo tehty.

Niin kätevä kokonaisuus, että takuulla aion toteuttaa tällaisia minilomia useamminkin.

Katso video teatterimatkastamme Turkuun

Teatterimatka Turukuun Instagramissa

Teatterimatka Turkuun TikTokissa

Ravintola Hügge Instagramissa

Ravintola Hügge TikTokissa

Tykkäätkö sinä teatterista tai kotimaan kaupunkilomista?

2 kommenttia:

  1. Täältä (Lahdesta) on vähän turhan pitkä matka tehdä päiväretkeä Turkuun. Kun asuin Turussa, niin tosiaan Helsingin suuntaan päiväretken teki mukavasti, joten mainiosti tuo onnistuu varmasti toiseenkin suuntaan. Pikku naisia on muuten teos, joka on pitkään itsellä ollut mielessä lukea, mutta ei ole vielä tullut harmillisesti luettua.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan