Slider

Matkalaukun jakajat aka pakkauskuutiot testiin sekä niiden edut ja hyödyt

tiistai 18. huhtikuuta 2023

*sisältää mainoslinkkejä 

Olen nyt kuullut niin paljon kehuja pakkauskuutioista aka matkalaukun jakajista aka matkalaukun pakkauspusseista, että laitoin vihdoin sellaiset itsellenikin tilaukseen.

Valikoin (tapani mukaan) pitkän tutkinnan jälkeen *Matkavaruste.fi -verkkokaupasta tästä linkistä löytyvät pakkauspussit. Näitä olisi ollut myös *tällaisina värikkäinä versioina, mutta ainakin toistaiseksi ne oli loppu varastosta. Toinen vahva kandidaatti olivat *nämä tästä linkistä löytyvät pakkauspussit, mutta näitä oli vain kolme, ja minä halusin nyt alkuun neljä.

Kuva: Matkavaruste.fi


Ja toki Matkavaruste.fi -sivulla oli kattava valikoima kaikenlaisia erilaisia pakkausratkaisuja.

Valitsin kuitenkin nämä useiden eri kriteereiden perusteella.

Tämä valitsemani pakkauspussit ovat 

- erittäin hyvän mallinen, mikä sujahtaa hyvin matkalaukkuun
- vedenpitävä, eli samalla nämä suojaa hyvin matkatavaroita ja vaatteita
- kevyitä, eli nämä eivät tuo lisäpainoa matkalaukkuun
- päällä on läpinäkyvä verkkokangas, mikä auttaa löytämään oikeat matkatavarat laukusta

Meillä on tuloillaan Välimeren risteily, mihin tarvitsemme tyttären kanssa aika paljon kaikenlaista. Emme kuitenkaan aio ottaa kahta matkalaukkua, vaan pärjäämme yhdellä. Tässä onkin yksi erittäin hyvä syy sille, miksi tarvitsemme pakkauskuutiot. Matkatavaroiden on mahduttava yhteen laukkuun, ja meidän on myös löydettävä omat matkatavaramme matkalaukun uumenista.

Tai siis pian ei tarvitse tähän nähdä vaivaa, sillä meillehän on tuloillaan pakkauskuutiot.

Mitä on pakkauskuutiot ja mihin pakkauskuutioita tarvitaan?

Jos et yhtään tiedä, mistä edes puhun, niin kerrattakoot, mitä nämä pakkauskuutiot ovat ja miksi sinunkin kannattaisi sellaiset hankkia. 

Pakkauskuutiot on usein kankaisia matkalaukun jakajia, mitkä on kuin väliseiniä matkalaukkuun ja auttaa pitämään matkalaukun järjestyksessä. Näiden avulla myös esimerkiksi kengät ja vaatteet pystyy pitämään erillään, ja vaatteet ja muut matkatavarat pysyy puhtaina ja järjestyksessä.

Nämä on siis vähän kuin kosmetiikkapusseja, mutta vain kaikille matkatavaroille. 

Tässä siis pakkauskuutioiden hyödyt ja edut:

1. Järjestys ja tavaroiden helppo löydettävyys 

varsinkin pidemmällä matkalla on tärkeää, kun vaatetta ja tavaraa on matkalla enemmän. Jos tarvitsee vain yhden tavaran keskeltä matkalaukkua, on se niin helppo ottaa ja laittaa kuutiot takaisin laukkuun.

2. Pakkauskuutiot säästää myös tilaa, 

kun vaatteet tulee järjesteltyä tiiviimmin pienempiin pusseihin ennen laukkuun laittamista. 

3. Suojaus lialta ja naarmuilta, 

kun esimerkiksi kengät ja vaatteet ovat omissa pakkauskuutioissaan.

4. Helpottaa pakkaamista ja purkamista, 

kun tavarat ensinnäkin mahtuu laukkuun paremmin, ja ne on helppo ottaa kohteessa hotellihuoneen, hytin kaappeihin tai muun majoituksen. 

Mutta ilmeisesti mitä tahansa pakkauskuutioita tai matkalukun jakajia ei kannata hankkia. Tämä on tavallaan ihan järkevää, sillä onhan näiden oltava kestäviä ja oikeasti järkevän kokoisia, jotta niistä olisi hyötyä.

Olenkin saanut tällaisia vinkkejä pakkauskuutioiden/matkalaukun jakajien hankintaan:

1. Varmista, että pakkauskuutiot ovat kestävää materiaalia, jotta ne säilyvät hyvinä matkasta toiseen hyvinä. 

Nämähän ovat käyttötavaroita, ja mitä useamman vuoden ne kestävät, sitä edullisemmaksi sen hinta ja hiilijalanjälki muodostuu.

2. Osta sellaiset pakkauskuutiot, missä on vetoketju. 

Tämäkin kuulostaa järkevältä. Itsehän olen tähän asti pakannut alusvaatteet muovipusseihin, ja on ehkä himpun verran rasittavaa, että pyörittelen muovipusseja kiinni miten milloinkin, jotta niihin pakkaamani tavarat pysyy niissä.

3. Pakkauskuution yläosa on hyvä olla läpinäkyvä.

Tämä on oikeasti hyvä vinkki, sillä tässä muovipussijärjestelmässänihän on ollut se ongelma, että joudun aina avaamaan jokaisen muovipussin, jotta löydän sen, missä on etsimäni tavarat. Ei järkevää. Verkkokangasta oleva sivu kertoo heti, mitä minkäkin kuution sisälle on tullut pakattua.

4. Varmista, että pakkauskuutio on vettä hylkivä ja kevyt

Kukaan tuskin haluaa lisää painoa matkalaukkuun, eli tämä on hyvä varmistaa. Vedenpitävyys tai vettä hylkivä ominaisuus on myös tosi hyvä, sillä matkalaukussa on lähestulkoon aina jotain nestemäistä. Vähintään kosmetiikkaa.

Onko sinulla jo pakkauskuutiot käytössä?

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Ei ole pakkauskuutiot käytössä, mutta tyhjiöpusseja ollaan jonkin verran käytetty. Täytyypä kuitenkin pitää pakkauskuutiot mielessä, jos vaikka tulisi hankittua. Kuulostaa mielestäni varsin näppärältä.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan