Slider

Rantasauna Ahvenanmaan Maarianhaminassa, Gröna Udden leirintäalueella

keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

 *pr-matka: Visit Åland

Juhlistimme viikko sitten Ahvenanmaan 100-vuotista itsehallintoa Visit Ålandin, Silja Line Suomen ja Viking Linen yhteisellä pr-matkalla. Olimme Ahvenanmaalla vain päivän, mutta kuten siellä vierailleet tietävät, on Ahvenanmaa tosi kompakti, mutta silti älyttömän monipuolinen matkakohde. Ehdimmekin yhdessä päivässä tehdä vaikka mitä. Muusta lisää tuonnempana, nyt päivämme viimeisestä ohjelmanumerosta Ahvenanmaalla.

Pitkän päivämme kruunasi nimittäin saunominen rantasaunalla, joka sijaitsee kuvankauniissa Ahvenanmaan maisemassa, aivan Maarianhaminan kupeessa Gröna Uddenin leirintäalueella. Jos koskaan kaipaat rentoutushetkeä Ahvenanmaalla lähellä Maarianhaminaa, kannattaa vierailla täällä. 

Gröna Uddenin sijainti

Gröna Udden sijaitsee siis aivan Maarianhaminan vierellä. Paikalle pääsee jopa kävellen, koska matkaa kertyy reilu kilometrin verran riippuen siitä, mistä päin keskustaa lähtee liikkeelle. Joka tapauksessa matka on käveltävissä parissakymmenessä minuutissa, ja autolla sinne hurauttaa vain parissa hassussa minuutissa.

Itse rantasauna sijaitsee metsän kätköissä, eli vaikka paikka on leirintäalue, ei muilla vierailla ole asiaa saunalle ilman varausta. Saunalla saakin olla aivan kaikessa rauhassa - riippuen tietysti omasta seurueesta. Ja leirintäalueelle ei tarvitse olla muuta asiaa, rantasaunaa voi vuokrata myös ilman, että leiriytyy paikan päällä.


Saunan sijainti oli mieletön, mutta ainoa miinuspuoli sen (tai siis wc:iden) sijainnissa oli se, että wc-tilat löytyivät leirintäalueen vastaanoton viereltä, eli vinkkinä: kannattaa käydä vessassa ennen saunomaan menoa.

Gröna Uddenin rantasauna

Ja se sauna. Miljöö oli tässä valloittava. Saunoja on kaksi, ja meidän seurueella ne oli jaoteltu miesten ja naisten saunoiksi. Naisten sauna oli ilmeisesti hieman suurempi kuin miesten sauna, ja naisten saunaan olisikin mahtunut lähes kymmenen saunojaa ylälauteelle, alemmalle toiset kymmenen. Toki näin olisi jo kovin täyttä, mutta kertonee saunan koosta. Tilaa oli. Eikä se miesten sauna ole kovin paljon pienempi voinut olla, kun miehiäkin oli kuitenkin ainakin kuusi ollut ylälauteella yhtä aikaa.¨

Löylyt saunassa oli miellyttävän pehmeät, ja maisema ikkunasta tietysti merelle päin!

Suihkuja saunoissa oli vain yhdet per sauna, mutta jonoa ei ainakaan naisten kesken ehtinyt syntymään, sillä suuren osan ajasta vietimme ulkona laiturilla auringonpaisteessa juomia nautiskellen.

Saunan terassilta pääsi myös uimaan, mutta vesi oli ainakin meidän vierailun aikaan tosi matalalla. Vettä olisi ollut noin polveen saakka, jos sitäkään, eli suoraan portailta ei olisi päässyt pulahtamaan. Melkein kaikki muut kävivät uimassa, mutta minä jätin välistä. En ole kylmän veden ystävä varsinkaan silloin, kun joutuu kahlaamaan. Laituripulahduksen olisin saattanut tehdä.

Saunaa saa varata leirintäalueelta tuntiperusteisesti. 

Sain matkalle mukaan testattavaksi tällaiset ihanat matkakoot Ida Warg shampoosta ja hoitoaineesta. 

Gröna Udden leirintäalueen muut palvelut

Gröna Udden näytti muutenkin kivalta perustason leirintäalueelta. Alueella on pitkä hiekkaranta, joka on kuulemma sekin matalaa, eli lasten kanssa (ja myös ilman) siellä olisi varmasti tosi kiva viettää päivää jos toistakin.  

Paikka vaikutti muutenkin oikein perinteiseltä leirintäalueelta, ja leirintäalueen peruspalveluiden lisäksi paikalla oli mm. minigolf. Pieni kahvila-ravintola oli myös avoinna, mutta sen tarjontaa en harmikseni katsonut.En tiedä, miten paljon Ahvenanmaalle ylipäätään tullaan telttailemaan tai matkailemaan asuntoautoilla, mutta ainakin Gröna Udden vaikutti varsin hyvältä vaihtoehdolta lomailuun. Onhan siinä kaikki Maarianhaminan nähtävyydet, ja toki koko muu Ahvenanmaan matkailutarjonta aivan käden ulottuvilla.

Kirjoittelen pian myös Ahvenanmaan muusta matkailusta ja tämän kesän uutuuksista. Jos olet matkaamassa Ahvenanmaalle, niin kannattaa pysyä kuulolla. Ja jos et vielä suunnittele Ahvenanmaan matkaa, niin se kyllä kannattaa. Perille vie kätevästi Helsingistä Silja Linen laivat ja Turusta Viking Line.

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Tämä olikin itselleni ihan uusi tuttavuus ja yllätyin, että on aivan Maarianhaminan vieressä. Tämä tosiaan voisi olla kiva kohde ja seuraavalla kerralla, kun Ahvenanmaalla tulee käytyä, niin voisi ottaa tämänkin ohjelmaan.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan