Slider

4 x Vinkit kesälomalle merellä ja maissa

tiistai 21. kesäkuuta 2022

 *pr-matka: Silja Line Suomi

Olen tunnetusti suuri risteilyfani, ja myös tyttäreni kyselee matkaa merelle tuon tuosta. Osallistuin pr-matkalle, missä meille esiteltiin Tallink Siljan vinkkejä kesälomalle merellä, ja myös maissa, sillä merilomien aikana on usein mahdollista vierailla myös maissa. 

Vaikka risteilymatkan tarkoituksena olisikin jokin maissa oleva kohde, on risteilyiden ehdottomasti parhaita puolia se, että matkalla ollaan perillä jo siinä vaiheessa, kun astutaan laivaan, vaikka varsinainen pääkohde olisikin Tukholmassa, Tallinnassa, Maarianhaminassa tai Visbyssä. Ja jep, juuri näihin kohteisiin Tallink Siljan kyydillä pääsee tänä kesänä, ja kyllä, myös laivoilla on tiedossa upeaa ohjelmaa.

Tässä Tallink Siljan vinkit tämän kesän kesälomalle:

1. Päivä Maarianhaminassa -risteily Helsingistä Europalla

Itse olen nyt kolmena kesänä peräkkäin viettänyt päivän Maarianhaminassa, ja ai että se on kätevää. Kahtena kesänä matkasimme Ahvenanmaalle suoraan Helsingistä, ja matka käytännössä alkaa alle puolen tunnin päästä kotoa.

Tänä kesänä Maarianhaminaan pääsee päiväksi Silja Europalla joko heti juhannukseksi 23.6. tai syyskuussa 16.9.

Kirjoitin juuri kätevästi blogiin Ahvenanmaan matkailun uutuuksia tälle kesälle. Ahvenanmaa on siis tosiaankin upea matkakohde. 

Vinkit Ahvenanmaalle pääset lukemaan tästä linkistä.

Päivä Ahvenanmaalla -risteilyn Helsingistä pääset varaamaan tästä linkistä.


2. Tallinnaan päiväseltään tai pidemmäksi aikaa kylpylä- tai hotellilomalle

Tallinna on kuulunut lähes jokavuotiseen matkakohdevalikoimaani ikiajat. Välillä tulee unohdettua, miten helposti Tallinnaan pääsee, mutta sehän ei haittaa, koska Talliinnaan pääsee vain parissa-kolmessa tunnissa kotiovelta. Nopeammin siis kuin Keski-Suomeen.

Olenkin käynyt Tallinnassa niin lounaalla, päiväseltään joulumarkkinoilla, kylpylälomalla, baletissa, museokierroksilla, shoppailemassa, cocktailbaareissa, lasten ohjelma edellä ja myös risteilyillä, missä olemme katselleet Tallinnaa vain laivan kannelta, emmekä ole käyneet maissa ollenkaan.

Jos Tallinnaan haluaa jäädä yöksi, löytyy aivan sataman läheltä Tallink Spa -kylpylähotelli ja vasta uudistettu Tallink City -hotelli. Usein olen vertaillut hintoja, ja edullisimmalla pääsee, kun varaa laivamatkat ja hotellin pakettina Tallink Siljalta. 

Minun kokemuksiani Tallink Spa -kylpylähotellista voit lukea tästä linkistä.

Tallinnan matkan Tallink Siljalta pääset varaamaan tästä linkistä.

Tallink Spa -hotellin kylpyläosastoa.

3. Päivä Visbyssä -risteily maissa jopa 11 tuntia

Visbyn risteilyt ovat houkutelleet minua useampana kesänä. Tähän asti ajankohdat eivät ole sopineet minulle, eivätkä sovi tänäkään kesänä. Visby kuulostaa niin ihanalta, ja laiva on perillä huikeat 11 tuntia. Tuossa ajassa ehtisi jo paljon.

Lähtöjä Visbyhyn on useampia heinä- ja elokuun aikana.

Nyt kun minä en pääse, lähde sinä, ja kerro kaikki matkastasi! Minäkin voin taas yrittää ensi kesänä, josko päivät sopisivat.

Visbyn risteilyn pääset varaamaan tästä linkistä. 

4. Päivä Tukholmassa -risteily

Päivä Tukholmassa -risteilyt on myös ihania, mutta koska se vaatii Tallinnaa enemmän aikaa laivamatkan pituuden takia, on meillä Tallinna ollut Tukholmaa suositumpi kohde. Mutta vain matkan pituuden takia, sillä myös Tukholma on ihana! 

Ehkä juuri tämän takia Päivä Tukholmassa -risteily sopii hyvin kesälomalle, kun matkalla ei ole niin väliä, kestääkö se päivän, pari vai enemmän. 

Meidän kevään Päivä Tukholmassa -risteilyn ohjelman pääset lukemaan tästä linkistä.

Päivä Tukholmassa -risteilyn pääset varaamaan Tallink Siljan sivuilta tästä linkistä.

Kesän ohjelma laivoilla

Laivojen ohjelmavalikoima on minusta aina ollut tosi kiva. Varsinkin lapsen kanssa matkustaessa aika ei käy pitkäksi, vaan päin vastoin aikataulu täytyy suunnitella jo ennakkoon, jotta mitään kivaa ei jää välistä.

Tänä kesänä Helsingin laivoilla on taikureita ja saippuakuplataitureita, lapsille näytti olevan jos jonkinlaisia Muumilaulu- ja Ti-ti Nalle -konsertteja ja Hevisauruksen keikka, teineille Hack On Deck -seikkailupeli. 

Turku-Tukholma -reitillä Baltic Pricessillä on taas illuusio show. Juuri tällaiset kiinnostaisivat minua kovasti, mutta harmillisesti tähän kesään ei mahdu enää risteilyä, saati Turusta lähtevää sellaista.

Viihteestä Tallink Siljan laivoilla pääset lukemaan enemmän tästä linkistä.

Ja hei, ruokailut on ohjelmaa parhaimmillaan. Serenade ja Symphony -laivoilla on tänä kesänä Silja65 menu, ja buffahan on myös tätä nykyä varsin hyvä vaihtoehto, kun valikoima uudistuu koko ajan, ja myös kasvisruokavaihtoehtoja on entistä enemmän tarjolla. Toki pehmiskone ja suklaalähde nyt toimivat aina!


Muista lapsille FriendSHIP -rannekkeet

Lapsille kannattaa muistaa FriendSHIP-rannekkeiden olemassaolo. Itse rannekkeessa on ladattuna rahaa jo valmiiksi, ja sitä voi halutessaan ladata sinne lisää. Rahaa lapsi voi käyttää laivalla ravintoloissa ja kaupoissa, eli rahoja tai kortteja ei tarvitse kantaa mukana, vaan maksun jäätelöannoksesta tai tuliaisostoksesta voi suorittaa kätevästi ranneketta näyttämällä.

Kun rannekkeen hankkii ennen matkaa, saa sen mukana lisäksi myös esim. kirjeen kapteenilta tai sisäänpääsyn kylpylään ja myös muuta kivaa. 

Huomaa kuitenkin, että rannekkeen sisältö riippuu laivamatkasta. Sen, mikä juuri teidän risteilyn rannekkeeseen kuuluu, pääset näkemään Tallink Siljan sivuilta FriendSHIP -sivulta tästä linkistä.
Pysy mukana matkassa:

1 kommentti:

  1. Tuosta Visbyn risteilystä en ollut kuullutkaan, mutta kuulostaa kiinnostavalta. Ei mekään tämän kesän aikana tosin sinne ehditä. Tallinnassa käytiin työpaikan kautta ennen koronaa vuosittain ja Tukholmassa ollaan itse käyty muutamaan kertaan. Mukavia risteilyjä molemmat.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan