Slider

Muumimaailma sateella - millaista on ulkoilmapuistossa sateella

sunnuntai 15. elokuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Reissujuna

Matkasimme viikko sitten aivan ihanalla, Ukko-Pekka höyryveturin vetämällä Muumiteemaisella seikkailujunalla Helsingistä Naantaliin Muumimaailmaan. Muumiteemainen matkamme alkoi siis jo Helsingistä, kun pääsimme Muumitunnelmiin heti Helsingin rautatieasemalta. Muumijunasta kirjoitinkin jo aiemmin, ja siitä voit lukea lisää täältä.

Muumimaailma sateella - tässä kokemuksemme


Muumimaailma sateella onkin tämän jutun pääteema, nimittäin harmillisesti sateettoman ja helteisen kesän jälkeen meille sattui sateinen päivä juuri Muumimaailman vierailullemme. Olen käynyt kerran aiemmin Muumimaailmassa, mutta siitä on lähes kymmenen vuotta aikaa. Tuolloin muistan olleen kaunis kesäpäivä, mutta en toisaalta muista että meillä olisi ollut silloin jotenkin erityisen paljon hauskempaa kuin nyt. En siis voi sanoa sateen ainakaan pilanneen meidän päiväämme Muumimaailmassa.

Sateisen päivän plussaa tässä koronatilanteessa olikin se, että ihmisiä ei ollut kovinkaan paljoa liikkeellä. Väljyys oli erittäinkin mieluisaa!

Muumimaailma sateella - millaiset sisätilat?

Muumimaailma on selkeästi ulkoilmapuisto. Vain osaan kohteista pääsee sisälle, ja jos pääseekin, on tilaa vain muutamille vieraille kerralla. Isoin katsoksellinen tila on Teatteri Emma, jossa on päivän mittaan muutamia noin puolen tunnin mittaisia teatteriesityksiä. Me kävimme katsomassa Teatteri Emman tämän kesän Muumipeikko ja hukattu helmi -näytelmän. Ilta-aikaan tämä teatteri muuten toimii ihan kesäteatterina, jos ei itse Muumimaailma muuten innosta, tai toki myös niin, että myös Muumimaailma innostaa.
Muumitalo on Teatteri Emman jälkeen kenties isoin Muumimaailman sisätilakohde. Toki meidän mielestämme samalla Muumimaailman parhautta, sillä juuri Muumitalon ympäriltä voi bongata kaikkein eniten Muumihahmoja. Muumihahmojen halauksien lisäksi Muumitalossa on kolme vai - öö - neljä kerrosta, ja nämä ovat sisätiloja. Talo ei kuitenkaan ole suuren suuri, mutta tutkittavaa löytyy enemmän kuin yhdellä silmäyksellä ehtii nähdä. Muumitalon lisäksi siellä täällä on pieniä sisätiloja, joissa voi käydä esimerkiksi piirtämässä Muumipeikolle synttärikorttia tai tutkimassa perhosia. Jatkuvasti ei siis tarvitse seistä sateessa.
Toki myös ravintoloita ja kauppoja on täysin sisätiloissa. Me kävimme syömässä Mamman keittiön buffan, jossa oli tarjolla meidän makuumme hyvä kotiruokabuffa perunamuuseineen ja lihapullineen. Hintakin oli kohtuullinen, ja lapsille hinnasto oli porrastettu ikävuosien mukaan.  

Muumimaailma sateella - jääkö jostain paitsi?

Ulkoilmapuistona toki osa kohteista jää auttamatta välistä sateella. Huilipuiston säkkituolit ja muut ihanat makuupaikat olivat litimärkiä, eikä edes sadevaattein tehnyt mieli kellahtaa huilimaan sateeseen. Pari vesileikkipistettä olivatkin sitten ihan käyttökelpoisia, satoi tai paistoi. Mekin jäimme kastelemaan kukkia ja uittamaan laivoja, kun ei ollut varsinaisesti kylmäkään. Mutta ei toisaalta niin lämmintä, että olisimme menneet uimarannalle uimaan. Hiekkarantakin kun löytyy Muumimaailmasta.Teatteri Emman lisäksi muut näytelmät ja satuhetket näyttivät olevan sellaisissa ulkotiloissa, missä ei ole katosta. Hyvin nämäkin näytti kuitenkin vetävän yleisöä. Siitä itseasiassa Muumimaailmassa pidinkin, että jatkuvasti jossain on jotain ohjelmaa, jolloin koko Muumimaailman yleisö ei ole samassa paikassa yhtä aikaa, vaan porukka jakaantuu pienempiin setteihin sinne sun tänne. 
Satupolku on lähes kokonaan ulkona, ja täällä pitkospuut voi olla sateella liukkaita. Muilta osin sade ei haitannut satupolun kiertämistä.


Muumimaailma sateella - varustaudu sadevaattein ja saappain

Sadesäällä Muumimaailmassa tärkeintä onkin pukeutuminen. Meillä oli molemmilla saappaat ja sadetakit ja minulla vielä sateenvarjokin mukana. Välillä vettä tuli enemmän, välillä vähemmän. Lapsi sai viipeltää sadeasuineen omaa tahtiaan, eikä ollut tökkimässä sateenvarjolla ketään.

Ja hei, myös Muumihahmot olivat varustautuneet sadeasuin. Kaikilla hahmoilla oli hienot saappaat jalassa, satupolulla Tiuhtilla ja Viuhtilla oli sadeviitat, ja muilla Muumihahmoilla oli sateen tullen suuret sateenvarjot mukana. Kyllä Muumitkin osaavat!

Sanoisinkin, että Muumimaailmaa ei kannata karttaa sadesäälläkään. Toki aina ulkoilmatekeminen on mukavampaa poutasäässä, mutta myös sateella on kiva olla aktiivinen.

PS. Muumiaiheinen seikkailujuna vie seuraavan kerran innokkaita Muumi-faneja Naantaliin kesäkuussa 2022 (11.-12.6.2022).

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Itse olen käynyt muumimaailmassa vain kerran, sekin parikymmentä vuotta sitten. Positiiviset mielikuvat tuosta käynnistä kuitenkin on jäänyt. Ehkäpä voisimme ensi kesänä lähteä käymään siellä ja Naantalissa kummityttömme kanssa.

  VastaaPoista
 2. Voi, Muumimaailmassa ei ole tullut käytyä moniin vuosiin! Kuvista päätellen paljon on pysynyt samana, mutta näköjään uusiakin juttuja löytyy (tai sitten en vain muista niitä, haha).

  Kivasti saitte myös sadepäivästä irti :)

  Eveliina / Reissukuume

  VastaaPoista
 3. Niinhän se taitaa olla, että lapset välittävät vähemmän sateesta kuin aikuiset.
  Muumimaailma kohteena näyttää olevan aika iätön - aikoinaan pienet ystäväni, joiden kanssa tuolla tapasin useampana kesänä käydä, ovat nyt jo kohta kolmekymppisiä ja osalla heistä on jo omia muumi-ikäisiä lapsia, mutta tutultahan tuo näyttää!

  VastaaPoista
 4. Viime kesänä ku oltiin muumimaailmassa, niin oli muuten ihan hyvä sää (perus pilvinen :D), mut loppua kohden tuli yhtäkkiä ukonilma ja rankkasade. Tultiin muumitaloon sadetta pakoon, sillä oltais kastuttu ihan läpimäriksi. Siellä istuttiin sitten muumitalon rappusilla ja nuuskamuikkunen soitti kitaraa ja muumihahmot lauskeli, se rauhoitti tunnelmaa sillä ukonilma oli kova.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan