Slider

Turistina Helsingissä - pizzaristeily, Helsinki SkyWheel ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

sunnuntai 22. elokuuta 2021

Perinteisesti matkoja ja matkailua suunnitellessa ajatukset tulee laitettua kauas ennemmin kuin lähelle. Itse koen Pohjoismaiden ja Baltian olevan kotiseutumatkailua, Euroopan lähimatkailua, ja valtamerten taa lähdettäessä ollaan kaukomatkoilla. Toki Suomen matkailussa ollaan kotimaanmatkoilla, mutta onneksi on vieläkin tätä pienemmät piirit, kun voi jäädä omaan kotikaupunkiin. Olen asunut jo yli 15 vuotta Helsingissä, mutta silti en todellakaan ole kolunnut kaikkia kaupungin näkemisen arvoisia paikkoja.  Toki olen käynyt Suomenlinnassa, Pihlajasaaressa, Seurasaaressa, Vallisaaressa, Lonnassa sun muissa Helsingin edustan saarissa, saunonut yleisösaunoissa siellä sun täällä, tutkinut museo- ja näyttelytarjontaa, käynyt lähellä olevissa luonnonpuistoissa ja kotieläintiloilla. Vähintään kerran kesässä käyn Lintsillä ja useat ravintolat ja kahvilat on myös tuttuja. 

Tänä kesänä ajatukseni oli päästä sellaisen hop on hop off -turistibussin kyytiin tutustumaan Helsinkiin jonkun höpöttäessä taustaa ja tarinoita kuulokkeisiini, mutta epäonnekseni tätä palvelua ei ollut tänä kesänä saatavilla. Oli keksittävä muuta.

Pizzaristeily Helsingin saaristossa

Parisen viikkoa sitten kävimme Helsinki Sightseeing pizzaristeilyllä, ja sehän oli mainio tapa nähdä Helsingin saaristoa rennosti risteillen. Olen aiemmin kuullut vain muodollisemmista illallisristeilyistä, ja tämä pizzaristeily oli vähintäänkin matalamman kynnyksen versio siitä. 

Pizzaristeilyllä käytännössä siis syödään pitsaa ja nautitaan saaristomaisemista. Vaihtoehtoina oli viisi eri pizzaa, mikä piti valita jo risteilyä varatessa. Laiva lähti kuuden pintaan Kauppatorin satamasta, jolloin oli mahdollista hakea ruokajuomat baarista, ja jonkin ajan kuluttua paatti kaartoi hakemaan pitsat Katajanokanluodolta. Tajoiluhenkilökuntaa risteilijällä on vain yksi, jonka vuoksi pitsojen jaon aikaan juomatarjoilu oli pysähdyksissä. Sekin toki jatkui heti, kun kaikki oli saaneet pitsansa.

Päivä meille sattui hyvin, sillä samaan aikaan oli Helsinki Air Show. Risteilijä ei päässyt vakioreitilleen Kaivarin edustalle, mutta siitä edestä näimme hävittäjät sun muut taitolentäjät veneestä käsin niiden lentäessä meidän yli. Kävimme ennen risteilyä katsomassa muutaman lentokoneen Kaivopuistosta käsin, ja täytyy sanoa veneilyn vieneen voiton, vaikkei ihan jokainen kuvio välttämättä näyttänytkään samalta, kun emme olleet virallisen yleisön suunnassa.
Lentonäytöksen kanssa tai ilman, minusta tämä oli erinomainen konsepti. Suosittelen!

SkyWheel Helsinki

Risteilyn jälkeen kävimme testaamassa vielä SkyWheel Helsinki -maailmanpyörän. Tämäkin oli ihan kiva käydä testaamassa, kun en ollut aiemmin käynyt, mutta en nyt sanoisi, että toista kertaa hinkuisin tämän maailmanpyörän kyytiin. 

Siis tietysti maisemat korkealta olivat hienot, sitä en sano, ja vielä veden äärellä. Mutta ehkä ennemmin menisin maailmanpyörään Lintsillä, missä samalla voi käydä muissakin huvipuistolaitteissa.

Oli yhtä kaikki kiva käydä testaamassa.Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kolmas tämän kesän Helsinki-kohteeni oli Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha. Me kävimme puutarhassa kävelemässä sen ulkotiloissa, ja koska aurinko paistoi niin kauniisti, emme menneet sisätiloihin ollenkaan. Sisällä ehtii taas olla näin sateisemmilla säillä ihan riittävästi.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvit ovat kotoisin eri puolilta maailmaa. Kasveja löytyy sekä Etelä-Amerikan sademetsistä että Afrikan savanniltakin kuin Välimereltä ja Australiasta. Kasvit on kyltitetty tietysti kasvien nimillä, mutta myös sen mukaan, saako niihin koskea vai ei. Polttavat kasvit oli merkitty ei hipelöitäviksi ihan syystä, sillä keskellä puutarhaa oli rykelmä kasveja, joita kehotettiin koskettamaan. Olisin varmasti innoissani ollut myös näiden polttavien kasvien kimpussa ilman kyltityksiä.Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha herätti sen verran mielenkiintoni, että taidan tästä päivien lyhenetyessä käydä tutkimassa paikan sisätilatkin. 

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Tuo pizzaristeily kuulostaakin hauskalta! Varsin erilainen kokemus verrattuna noihin perinteisiin illallisristeilyihin. Tuota maailmanpyörää olen ohikulkiessa useasti harkinnut, mutta vielä en ole siinä käynyt. Muistelisin, että hintakaan ei siinä silti mikään mahdoton olisi ottaen huomioon, että se varmaankin olisi ns. kertakokeilu.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Mikon kanssa, kiva idis pizzaristeily! Voisin ehdottomasti mennä. Olin kerran sellaisella teknopaatilla, joka kiersi helteisenä heinäkuun päivänä Helsingin edustalla ja laivalla oli tosiaan bileet. Eli teemaristeilyt best! Kaisaniemen puutarha on kyllä kaunis, täytyisi itsekin käväistä siellä.

  VastaaPoista
 3. Pizzaristeilystä en ole ihan varma - ainakaan näin sateiselle viikolla - mutta tuo Katajanokanluoto on kyllä ollut jo pari kesää mielessä. Eiköhän niitä pizzoja voisi syödä sielläkin, tukevalla maalla istuen :-)
  Kieltämättä kyllä monet lähinähtävyydet ovat edelleen koluamatta - toisaalta sitten voi tietysti kysyä, että kannattaako kaikki "vähemmän tärkeätkin" kohteet nähdä. Joskus tapaan luokitella kohteita sen mukaan, että miten pitkä matka niihin kannattaa matkustaa: Angkor Wat on pitkän lennon arvoinen, mutta vaikka Munkinpolku Kirkkonummella korkeintaan parin kilometrin matkan arvoinen!

  VastaaPoista
 4. Olen itse asunut Helsingissä jo 50 vuotta ja olin ihan yllättynyt, miten olitkin löytänyt sellaisia kohteita, joissa ei ole tullut minunkaan käytyä. Eli SkyWheel ja pizzaristeily. Ja aivan upea ajatus risteillä juuri silloin, kun lentonäytös on meneillään. Emme tänä vuonna päässeet sitä katsomaan maaltakaan, mutta viime kerralla olimme Eiranrannassa ja kyllä kannatti. Siellä ei ollut samanlaista tungostakaan kuin Kaivopuistossa. Lähikohteet ovat todellakin arvokkaita ja näkemisen arvoisia. Matkailu on elämää, ei suorittamista. Ja hyvää ja nautinnollista elämää löytää erittäin usein juuri läheltä.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan