Slider

Juhlimassa pyöreitä vuosia Särkänniemen Tornadon ja Näsinneulan kanssa

sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Täytin juuri 40 vuotta. En ole ainoa, joka täyttää pyöreitä, nimittäin Särkänniemen Näsinneula täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja 2-kymppisiään viettää Särkänniemen laite Tornado. Särkänniemi avautui tälle kesälle kätevästi juuri ennen minun juhlapäivääni, ja näin ollen päätimme tyttären kanssa viettää synttäripäiväni Särkänniemessä. Mukaan juhlahumuun saimme ystäväni ja hänen tyttärensä sekä siskoni ja hänen kaksi vanhinta poikaansa, ja vielä lisäksi heidän kaverinsa äitineen. Meitä olikin aivan mahtava porukka koossa, ja meillä kaikilla oli ihan tosi mukava päivä!Meidän matkassa oli siis viisi lasta (5-, 6-, 10- ja 2 x 11-vuotiaat) ja neljä aikuista, ja vietimme Särkänniemessä ihan koko päivän, eli puiston aukeamisesta sen sulkeutumiseen, aina aamuyhdestätoista iltakuuteen. Yhdellekään meistä ei ehtinyt tulla tylsää, päin vastoin, puistosta löytyi valtavasti kiinnostavaa tekemistä ihan jokaiselle. Itse asiassa niin paljon, että aika kertakaikkisesti loppui kesken. Esimerkiksi akvaariossa emme ehtineet käydä ollenkaan. Näsinneulassa ja Koiramäelläkin vain pikaisesti.

Valitsimme päivän täydellisesti myös sen puolesta, että paikalla ei ollut juuri muita. Toukokuinen maanantai antoi meille mahdollisuuden kävellä (tai juosta) laitteesta toiseen ilman jonottamatta. Välillä emme nousseet laitteesta edes ylös, vaan jatkoimme suoraan seuraavalle kierrokselle. Ihan kuin huvipuisto olisi ollut vain meitä varten!

Hype ja tukkijoki omat suosikkini

Särkänniemen laitteista minun suosikkini oli puiston isoin vuoristorata Hype. Kyllä, myös 20-vuotias Tornado oli kiva, kieputtaahan sekin pää alaspäin, mutta Hype teki Tornadoakin suuremman vaikutuksen. Hypen vauhti yltää sataan kilometriin tunnissa, ja sen käänteet yllättävät. Etupenkissä istuessa tuntuu kuin laite sinkoaisi sinut taivaalle. Ihan mahtavaa!

Tornadoon sain siskonpojan matkaan. 

Hype kipuaa tosi korkealle! 


Vedimme Hypen ensin kahdesti putkeen, koska Hype ei ota matkalla kuvia matkaajien ilmeistä. Yksi meistä jäikin kuvaamaan, mutta Hypen vauhdeissa ilmeitä ei pystynyt mitenkään taltioimaan. Tässä paras otos, hah:


Hype saapuu takaisinkin niin kovaa vauhtia, että hiukset seuraavat vasta hetken perästä.

Pienempien lasten suosikkina oli vauhtimato, jossa itseasiassa ihan jokainen meistä veti kierros toisensa jälkeen useampaan otteeseen. Pienemmillä täytyi olla vielä aikuinen mukana, ja olikin ihanaa että pieniä oli kaksi, ja aikuisia neljä. Ja vielä ihanampaa siis se, että kaikki aikuiset osallistuivat vauhtimatomaratoniin, eikä minun tarvinnut olla joka kierroksella tyttäreni kanssa. Tällaiset samaa kehää kiertävät laitteet saavat nimittäin matkapahoinvoinnin esille erittäin helposti.


Kolmas suosikki oli lopulta tukkijoki. Luulin, ettei tyttäreni olisi tykännyt siitä, sillä hän vielä hieman valikoi laitteita, ja näin ollen menin lupaamaan, että jos hän pitää, voimme mennä sen kahdesti. Luulin väärin, ja olisimme varmasti menneet kolmannenkin kerran, mutta toisen kerran jälkeen tukkijokeen oli muitakin tulijoita, ja toisaalta olimme viileään säähän nähden kastuneet jo ihan riittävästi. Lämpimällä säällä olisimme varmasti pyörineet tukkijokea ympäri useamminkin. Nyt jätimme sen päivän viimeiseksi laitteeksi.Valloittava Koiramäki

Jätimme myös Koiramäen päivän loppupuolelle, ja täytyy sanoa, että siellä olisi mennyt helposti enemmänkin kuin tunti aikaa. Ehdimme hevosaitauksille, ensimmäisiä eläimiä katsomaan, kun yksi portilla meitä jo tervehtinyt näyttelijätär, Dracula (pahoittelut Draculalle, luulin häntä ensin linnuksi), tuli tervehtimään lapsia. Tytöt innostuivat ja saivat Draculasta paikallisoppaan, joka kierrätti heitä eläinaitaukselta toiselle kertoillen kaikenlaista eläimistä ja varmaan kaikesta muustakin. Aika ihanaa, kun joku on viihdyttämässä lapsia ja itse saa vain nauttia paikan tunnelmasta. Koiramäen tunnelma onkin Särkänniemen huvipuistoon verrattuna täysin erilainen. Kun Särkänniemessä asiaan kuuluvasti poppi soi ja värivalot vilkkuvat, on Koiramäen vehreän rauhallinen tunnelma aivan kuin toisesta maailmasta. 

Eläinten lisäksi Koiramäellä olisi ollut ravintola, kahvila ja pieniä sööttejä myymälöitä. Näille meillä ei kuitenkaan ollut aikaa, koska kello läheni puolta kuutta ja meidän täytyi kiirehtiä takaisin Särkänniemen puolelle ja tukkijokeen.

Kiitos ihana Dracula! Lapset ja me aikuiset myös nautimme todella paljon kierroksesta!

Koiramäen eläinpuistoon pääsee Särkänniemen rannekkeella.

Viisikymppisiään viettävä Näsinneula ja Tampereen maisemat

Tukkijoen jälkeen kävimme vielä Näsinneulassa. Näsinneula ei sulkeutunut yhtä aikaa huvipuiston kanssa, joten pystyimme jättämään sen huoletta aivan viimeiseksi käyntikohteeksi. 

Jos itsestäni tuntuu, että Tornadon tulo 20-vuotta sitten tapahtui juuri eilen, niin kuulinpa täysin saman kommentin myös 50-vuotiaasta Näsinneulasta. Itsehän en tuolloin ollut vielä syntynytkään, mutta ilmeisesti viisikymmentä vuotta hujahtaa yhtä nopeaan kuin kaksikymmentäkin.  

Näsinneulan ravintola ja kahvilakin olisivat olleet vielä auki, mutta päätimme käydä vain katsomassa maisemia. Olimme olleet edellisen yön Solo Sokos Hotel Tornin 22. kerroksessa, mutta nyt pääsimme vieläkin korkeammalle. Näsinneulassa on ne kaksi kerrosta: katutaso ja neulaosa, korkeutta muistaakseni 120 metriä. Näkymät olivat sen mukaiset. 22. kerroskin oli ihan kiva, mutta nyt pääsimme näkemään koko Tampereen yli. Jopa junat näyttivät leikkijunilta.
Myös Näsinneulaan pääsee Särkänniemen rannekkeella, joten kannattaa vähintään käydä vilkaisemassa maisemat.

Ravintolavalikoimasta myös vegaanisia herkkuja ja Jungle Juice Bar

Meidän vierailuaikana ihan kaikki ravintolat eivät vielä olleet auki, ja valitsimme ruokailuun pizzabuffan. En osaa sanoa, olisimmeko valinneet sen joka tapauksessa. Ehkäpä. Olihan meillä kohdeyleisönä viisi lasta. Pizzavalikoimassa, kuten muidenkin ravintoloiden listoilla näytti olevan kiitettävästi myös kasvis- ja vegaanisia vaihtoehtoja. Olin myös iloinen nähdessäni näitä myös isompien poikien lautasilla. Heille näyttää olevan jo ihan normaalia valita kasvisvaihtoehtoja osaksi ateriaa. Mahtavaa! 

Ajatukseni oli, että olisimme vielä lopuksi hakeneet Jungle Juice Bar -pop upista smoothiet kotimatkalle, mutta tukkijoki vei kaiken huomiomme loppumetreillä, ja puisto oli jo käytännössä kiinni, kun astelimme tukkijoelta pois. Onneksi oli auto täynnä eväitä, kuten minulla aina.

Särkänniemi on myös vastuullinen valinta

Tiesitkö, että Särkänniemi on kohteena myös vastuullinen valinta? Eikä siis vain ateriavalintojen suhteen, vaan Särkänniemelle on myönnetty tämän vuoden alussa Visit Finlandin hallinnoima Sustainable Travel Finland -merkki ensimmäisenä huvipuistona Suomessa. Tämän merkin saadakseen kohteen on oltava vastuullinen ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti kuin myös ajateltava taloudellista kestävyyttä.

Kuvissa näet vielä hieman konkreettisemmin, mitä nämä Särkänniemen osalta tarkoittavat. 

Särkänniemi on siis monelta kannalta hyvän mielen kohde.

Arvatkaa vaan, onko minulla jo kuukauden soinut päässä "Särkänniemeen Särkänniemeen" tiedät kyllä millä sävelellä! :)

Pysy matkassa mukana:

5 kommenttia:

 1. Särkänniemi on kiva kohde. En tajunnutkaan, miten kauan viime käynnistä on ehtinyt kulua. Koska Hypeä ei ollut vielä silloin, sen on oltava vuosi 2016. Kuulostaa kyllä laitteelta, joka olisi mukava päästä kokemaan. Ja enpä tosiaan olisi osannut Tornadoa sanoa jo 20-vuotiaaksi, nopeasti aika menee.

  VastaaPoista
 2. Onnea pyöreistä vuosista. Olipa vauhdikkaat synttärit. Itse taitaisi nykyään jäädä väliin nuo laitteet, joissa mennään pää ylösalaisin. 😆

  VastaaPoista
 3. Onnea pyöreistä vuosista! Hauska tapa viettää synttäreitä. Särkänniemessä ei ole tullut käytyä sitten lapsuuden ja se on muuttunut varmasti tosi paljon. Mutta tukkijoki oli suosikki jo silloin :)

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet onnittelut! Hitsi, omasta Särkänniemen käynnistä on kyllä tosi paljon aikaa. Näyttää aika hurjalle tuo Hype, saattaisin jänistää. Iän myötä olen alkanut tulla pahoinvoivaksi lähes joka laitteessa, enkä uskalla niitä sitten edes kokeilla. Annan tavoin, tukkijoki on aina ollut minunkin suosikki joka puistossa. Tuo Koiramäki olisi varmaan meidän pienimmän mieleen.

  VastaaPoista
 5. Vuosi jos toinenkin on vierähtänyt edellisestä vierailusta Särkänniemessä - pitäisiköhän sitä käydä kertaamassa tässä joskus :-) vaikkei sen tiimoilta olekaan syntynyt sellaista sidettä kuin vaikka Linnanmäen vuoristorata, että siellä "pitää" käydä mieluiten joka kesä!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan