Slider

Sateenkaarikakku moniväripursotuksella 6-vuotiaalle prinsessalle

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Annan itselleni taas kerran luvan poiketa matka-aiheesta, sillä tyttärelleni tekemä sateenkaarikakku sai niin paljon kommentteja, ihasteluita ja kyselyitä Instagramin puolella. Sateenkaariaihe näyttäisi olevan suosiossa ihan joka iässä. Kakusta olivat kommenttien mukaan innostuneet niin noin 5-6-vuotiaat, teini-ikäiset kuin tällaiset keski-ikäisetkin. No, vähän muutkin siltä väliltä. Ja hei onhan sateenkaariteema muutenkin ollut trendikästä viime vuosina. 

Sateenkaarikakku moniväripursotuksella


Jaoin jo jonkinlaiset ohjeet Instagramin Story-osiossa, mutta tässä vielä muistiin kakun teko niin itselleni kuin teille muillekin innokkaille sateenkaarifaneille.

Tavallinen sokerikakkupohja elintarvikeväreillä värjättynä

Minä tein aivan tavallisen sokerikakkupohjan, jonka jaoin viiteen osaan. Värjäsin jokaisen osan eri värillä. Tein värjäyksen jo taikinavaiheessa ja paistoin jokaisen kerroksen yksitellen irtopohjavuoassa.  

Meillä sattui olemaan Dr Oetkeriltä vaikuttajapaketissa saatuja geelivärejä, jotka sopivat erinomaisesti kakun väreiksi. Väreinä meillä olivat siis pinkki, vihreä, keltainen, oranssi ja violetti. 

Ajattelin tehdä aika pienen kakun, mutta lopulta kuuden munan kakku oli juuri sopiva siihen nähden, että yhdestä kerroksesta tuli edes jonkun korkuinen. Irtopohjavuoan koko oli noin 17 cm.
Täytteinä mansikka ja vanilja

En lähtenyt hifistelemään täytteiden makujen kanssa, koska tässä oikea väri oli se kaikkein tärkein elementti. Olen jo vuosikausia luottanut Kinuskikissan kakkutäyteohjeisiin, ja myös tällä erää varioin niistä ohjeista kakun täytteet. Valikoin vaniljan ja mansikan, ja värjäsin vaniljatäytteen keltaiseksi ja oranssiksi ja mansikkatäytteen pinkiksi ja violetiksi.

Täytteeseen laitoin:

 • kermavaahtoa
 • maustettua rahkaa (vanilja ja mansikka)
 • sokeria
 • vaniljakreemijauhetta (tuomaan rakennetta ja jämäkkyyttä) 
Kinuskikissa olisi laittanut vielä mansikoitakin, mutta tässä kohtaa oikaisin ajankäytön vuoksi. En siis ollut muistanut ostaa mansikoita. Myös vaniljatäytteessä oikaisin ja laitoin maustettua vaniljarahkaa. Ihanaa, kun asiat voi tehdä helposti tai erittäin helposti :)

Huomaathan, että kun pohjia on viittä eri väriä, voi täytteitä olla vain neljää eri väriä. Tai kai niitä voisi olla kaksi täytettä päällekkäin, mutta minä tein kakun neljällä täytekerroksella. Vihreästä kakkupohjasta tuli myös kaikkein paksuin, ja se valikoitui luonnollisesti väriksi, mikä ei saanut täyteväriä.Moniväripursotus usealla pursotinpussilla

Moniväripursotuksessa minulla oli suuremmat odotukset kuin mitä lopulta onnistuin toteuttamaan. Värjäsin Dr Oetkerilta saamani Cream Fix -jauheella höystämäni kermavaahdon kaikilla viidellä värillä. Laitoin värit viiteen eri pursotinpussiin ilman tylloja, ja ajatus oli laittaa kaikki viisi pursotinpussia yhteen isoon pursotinpussiin, missä oli tylla. Tästähän ei tullut yhtään mitään, ja jouduin lopulta tyytymään kahden värin pursotukseen kerralla. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä pursotinpusseja oli helppo vaihdella lennosta.

Niin, se Cream Fix -jauhe siis tekee kermavaahdosta jämäkkää, helppoa pursottaa ja pursotus myös pitää muotonsa paremmin jauheen kera kuin ilman.
Sitten vain pursottelin mielivaltaisesti sekalaisessa järjestyksessä. En ole tosiaankaan mikään pursotuksen mestari, vaan minusta on paljon helpompi koristella kakkuja sokerimassalla. Lopputuloksesta ei siis tullut mitään sinne päinkään, mitä olin ajatellut, mutta hyvä siitä silti tuli.

Pursotuksen jälkeen vielä heittelimme erilaisia nonparelleja, strösseleitä sun muita kakunkoristeita kakun päälle. Sateenkaarikakun kanssa täytyy vetää överiksi, ja niin me tehtiin.

Lopputuloksesta tuli hieno!

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

 1. Itse en käytännössä leivo ikinä mitään, enkä tykkää makeasta. Mutta kieltämättä varsin veikeän ja hauskan näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä intoudun välillä leipomaan. Parhaillaan menossa jo toinen sateenkaarikakku. Syömisen jätän mielellään muille, mutta koitan tehdä toki näistä sellaisia, että itsellekin maistuu :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan