Slider

40-vuotisjuhlat Calliolassa

lauantai 1. toukokuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Calliola

Vietimme viime viikonlopun ystävieni kesken Calliolassa. Täytän tässä kuussa 40, ja pidin ennakkoon synttäriviikonlopun ystävilleni. En voi sanoa järjestäneeni juhlia, sillä Calliola teki järjestelyt. Minä ja kolme ystävääni vain menimme paikalle. Toki Calliolan omistajat kyselivät meiltä etukäteen, mitä toivoisimme viikonlopulta, mutta koska kaikki aktiviteettivaihtoehdot kuulostivat kiinnostavilta, emmekä ennakkoon tienneet, millainen sää tulisi olemaan, sovimme, että luotamme Calliolan näkemykseen ja ammattitaitoon, ja tietysti menisimme sään mukaisesti. Tämä oli erinomainen päätös!Heti alkuun voin vilpittömästi suositella Calliolaa juhlien pitopaikaksi, niin isompien kuin pienempienkin. Puitteet on upeat, vastaanotto lämmin ja ystävällinen sekä ammattitaitoinen, aktiviteettimahdollisuuksia on pilvin pimein, ruoka taivallisen hyvää ja saaristomiljöö tietysti lumoava minä vuodenaikana tahansa, millä säällä tahansa.

Tiesitkö jo, että Calliolaan voi mennä nyt myös yksityiset vaikkapa kesälomailemaan?

Calliolan ruokafilosofia: sesongin lähiruokaa ja riistaa

Aloitetaan ruuasta, sillä se kruunasi koko viikonlopun. Olen niin otettu Calliolan ruokafilosofiasta. He nimittäin keskittyvät vain ja ainoastaan lähiruokaan. Kasvikset ostetaan lähitiloilta, villiyrtit kerätään pihapiirin läheisyydestä. Jollei jotain ole saatavilla johonkin vuodenaikaan, keksii Calliolan kokki jotain muuta laitettavaa. Kala on aina lähellä kalastettua, lihana käytetään vain riistaa. Calliolan kokki, Joachim Silfver metsästää itse, ja pöytään kannetut peura-annokset ovat jopa saattaneet olla kokin itsensä metsästämiä. Osan lihasta he ilmakuivaavat pihapiirissä. Puhutaan siis todella lähiruuasta.Ruokafilosofia näkyy ja maistuu. Ruoka on tietysti myös valmistettu ammattitaidolla, kokki kun on hakenut kokemusta yhdestä jos toisesta Helsingin huippuravintolasta. Annoksissa raaka-aineiden maut pääsevät oikeuksiinsa, eikä niiden kanssa ole lähdetty kikkailemaan. Ruokaelämyksiä parhaimmillaan. 

Me söimme useamman ruokalajin yllätysmenun. Toki meiltä kysyttiin allergiat ja rajoitukset ennakkoon, mutta meidän seurueessa niitä ei ollut. Itse rakastan sitä, että ruoka valitaan minulle valmiiksi. Kokkihan sen parhaiten tietää, mikä juuri sillä hetkellä on parasta. Ja Calliolassa kun annokset ideoidaan ja valmistetaan sen mukaan, mitä juuri sillä hetkellä on saatavilla, mikä on sesongissa, on ruoka takuulla sen hetken parasta mahdollista.

Meidän menu alkoi keittiön tervehdyksellä, jossa oli kylmäsavustettua haukea. Menu jatkui niin ikään kylmäsavustetulla peuralla, jonka kokki on siis mahdollisesti itse metsästänyt. Annoksen sienet on kerätty lähimetsästä, öljy valmistettu ikkunasta näkyvän männyn neulasista. 
Seuraavaksi eteemme kannettiin sorsaa, jonka sai ronskisti syödä käsin. Tässä piti varoa hauleja, jonka osuminen omalle kohdalle on harvinaista, mutta mahdollista. Toisen seurueen Rami sellaisen oli onnistunut nappaamaan. Kai siitä jotain onnea seuraa, kuten joulupuuron mantelistakin? 

Sorsa lepäsi liemen päällä, joka oli taivaallista! 

Ravintolan tyylin mukaisesti riistasta käytetään useampaa osaa, ja saimmekin vielä sekä peuraa että sorsan rintaa. Sorsan kanssa lisukkeena oli niin ikään lähellä tuotetusta speltistä valmistettua risottoa. Peuran kanssa pihapiiristä poimittua nokkosta.

Jälkiruokia saimme yhteensä kolme. Karvasmantelisen aloituksen jälkeen meille tarjoiltiin hurjan hienot vaahtokarkit viinimarjapensaan oksista tarjoiltuna, ja lopuksi vielä suussa sulavat palat suklaakakkua.

Ja hei, kuten Calliolan tunnelmaan kuuluu, Joachim kävi itse esittelemässä jokaisen annoksen. Saimmepa Calliolan omistajapariskunnan, Maijun ja Karin myös jälkiruokien aikaan seuraamme.

Viinit oli myös erinomaiset. Ensimmäisten annosten kanssa nautimme alsacelaista Pinot Gristä. Enpä olisi itse lähtenyt yhdistämään Pinot Gristä ilmakuivatun peuran kanssa. Kyllä kannatti luottaa tarjoilijan asiantuntijuuteen, sillä makupari oli todella hyvä! Juuri tästä pidän, ettei minun tarvitse kuin istua alas, ja ammattilaiset hoitavat eteeni toinen toistaan hienompia makuelämyksiä.

Toisena viininä meille tarjoiltiin Argentiinalaista Cabernet Sauvignon. Myös tämä oli erinomainen, ja loppuja annoksia nautimmekin maistellen molempia viinejä annosten kanssa. Parasta!Myös lounas ja aamiainen mukailevat Calliolan tyyliä. Läheltä ja maukasta. Lounaaksi nautimme kahden kalan keittoa, aamiaisella kattavasti kaikkea herkullista, mitä aamiaiseen nyt yleensä kuuluukin.
Aktiviteetteja melonnasta saunomiseen, kirjastosta Raaseporin linnaan

Aktiviteettitarjonnasta valitsimme draamallisen Raaseporin linnakierroksen, jousiammuntaa ja kävelyä ympäri saarta. Meillä oli ajatuksena, että olisimme käyneet melomassa, mutta rae- ja räntäkuurot eivät saaneet houkuteltua meitä vesille. Onneksi Calliolassa on valinnanvaraa, ja meille tärkeää oli myös viettää aikaa yhdessä ja vaihtaa kuulumiset kasvotusten pitkästä aikaa.


Illalla meille lämpeni tunnelmallinen rantasauna, jonka lauteilla vierähti tovi jos toinenkin. Pari meistä jopa uskaltautui kylmään uimaan. Minä kävin kastelemassa varpaat, mutta viileä kevätilta riitti minulle itsessään vilvoitteluun saunan lomassa. Tässä ei kuitenkaan ole kaikki Calliolan aktiviteetit, vaan mahdollisuus olisi ollut lisäksi käydä kalassa, lainata polkupyöriä, pelata erilaisia pallo- ja pihapelejä, käydä kiertämässä lähiseudun muita luontopolkuja kuten Lövön ulkoilualue. Sisätiloissa löytyi biljardipöytä ja kirjasto, lähialueelta mm. Snappertunan kirkonkylä ja talomuseo. Hieman kesämmällä Calliolassa voisi osallistua villiyrttikurssille, ja onpa pihapiiriin valmistumassa kesäkeittiö, johon on suunnitteilla kokkauskursseja. Mahdollisuudet on käytännössä rajattomat, ja tässäkin parasta on se, että Calliola hyödyntää lähiseudun yrittäjiä ja heidän ammattitaitoaan.

Ja täytyy nyt vielä mainita, että ruokahan itsessään on jo mieletön aktiviteetti ja kohokohta Calliolassa, jos se joltain pääsi unohtumaan.

Uniikit majoitukset eri kokoisille seurueille, vaikka kesäiseen saaristolomailuun

Calliolan majoitukset ovat juuri tulleet myös kuluttajien varattavaksi. Calliolan sivustolta löytyy eri majoitusvaihtoehtoja ja ne löytyvät myös esim. Booking.com -sivustolta.

Me majoituimme villassa, missä oli kaksi makuuhuonetta sekä parvi, jossa oli vielä kaksi parisänkyä. Yhteensä villassamme olisi siis voinut majoittua kahdeksan aikuista. Villassamme oli lisäksi luksusta se, että siellä on kaksi vessaa, ja vielä erillinen suihku. Isompi aikuisporukka voi siis oleilla villassa jatkuvasti jonottamatta vessaan. Villassamme oli myös olohuone ja keittiö. Ja tietysti isot ikkunat ja näkymä merelle.


Calliolassa on myös pienempiä majoitusvaihtoehtoja, ja esimerkiksi muutaman erillisen huoneiston rivitalosta löytyy kahden aikuisen ja yhden lapsen majoituksia keittiöllä tai ilman. Calliolan lomalla voi siis valita, haluaako valmistaa ruokansa itse, vai marssia valmiiseen ruokapöytään. 

Calliolan majoitusvaihtoehdot löydät Callion sivustolta tästä linkistä.Calliola isojen ja pienten juhlien ja tilaisuuksien järjestäjänä

Calliolan tilat eivät rajoitu vain ravintola- ja majoitustiloihin. Alueelta löytyy nimittäin juhla- ja kokoustiloja niin isoihin kuin pieniinkin juhliin. 

Me kävimme katsomassa navetan ylistä ja venevajaa. Molemmat maalaishenkisiä nimiltään, ja niitä ne ovat alunperin olleetkin, mutta tilat ovat upeasti uudistettu ottaen huomioon neutraalin, moneksi muuntuvan sisustuksen kuin myös akustiikan. Navetan ylisille mahtuu useita satoja juhlavieraita illallistamaan, kun venevajalta on tietysti upeat isot ikkunat suoraan merelle, onhan venevaja alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti aivan rantaviivassa.

Kuulimme, mitä kaikkia hienoja tilaisuuksia Calliolassa on järjestetty niin yritysten kuin vaikkapa hääparien toimesta. Olipa joku pariskunta varannut koko rivitalon perhejuhliin, jolloin kaikki lapset perheineen olivat saaneet oman majoituksen, ja näin he olivat myös korona-aikaan voineet viettää aikaa yhdessä, mutta jokainen oman perheen kesken majoittuen.

Monet hääparit kuulemma palaavat Calliolaan viettämään hääpäiviään myöhempinä vuosina, enkä ihmettele yhtään. Calliolan vastaanotto oli niin lämminhenkinen, että juhlapaikalle on varmasti mukava palata vielä lomailemaan.


Juhlien kakut loihtii The Art of Cakes 

Inkoossa, matkalla Calliolaan, toimii upeiden kakkujen tekijä, The Art of Cakes. Tämä kakkutaiteilija on palkittu kansainvälisesti, mikä ei tule yllätyksenä, kun katsoo kakkutaiteiljian Instagram-tilin kakkukokoelmaa. Kauniin ulkokuoren lisäksi meille leivottu porkkana-passionhedelmä-valkosuklaakakku oli todella maukas. Kuin kakuntekijä olisi tiennyt ennakkoon makumaailmani. Ei tiennyt, mutta nappiin meni!
Meillä oli todella upea viikonloppu Calliolassa! Jos kiinnostuit, löytyy lisää Calliolasta Instagram-tililtäni Storyjen kohokohdista sekä aikajanakuvista.   

Pysy matkassa mukana:

10 kommenttia:

 1. Paljon Calliolasta onkin viime aikoina ollut juttuja ja kyllähän se varmasti mukava paikka onkin viettää esimerkiksi kesäistä viikonloppua. Samaan reissuun voisikin olla kätevää yhdistää tuo Raaseporin linna ja jousiammuntaa olisi hauskaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen huomannut, että monet muutkin on käyneet nyt viime aikoina Calliolassa. Paikka toimii tosi hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin ja ihan vaan lomailuun. Aktiviteetteja on joka makuun, ja se Raaseporin linna kesäteattereineen on niin lähellä, että sinne voi jopa pyöräillä tai meloa.

   Poista
 2. Kivasti tuntuu Calliolassa olevan vaihtoehtoja eri vuodenaikoina. Me kävimme tuolla melkein talven kovimmilla pakkasilla (noin Etelä-Suomessa) ja pääsimme hiihtämään jäällä ja lumikenkäilemään. Vähän jäi kutkuttamaan ajatus siitä, että pitäisi palata tuonne kesällä ja kokea tuo ympäristöä myös kesäkeleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli tarkoitus käydä Calliolassa silloin pakkasten aikaan, mutta sitten alkoi koronatilanne pahenemaan, ja kun meitä oli useampi eri perhekunnista, jätimme vierailun rauhallisempaan korona-aikaan.

   Calliola on varmasti mieletön kesäaikaan. Se jäi houkuttamaan minuakin. Tyttären kanssa sinne voisi mennä katsomaan lampaita!

   Poista
 3. Olen asunut tuolla päin ja Calliola on nimeltä tuttu mutta en muista käyneeni siellä koskaan. Niihin aikoihin se taisi toimia lähinnä koulutus-/kokouskeskuksena. Kiva oli nähdä huoneita ja muita tiloja kuvista. Vaikuttaa siltä, että siellä on viime vuosina tehty remppaa. Niin ja myöhästyneet onnittelut synttäreiden johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Calliola onkin pääosin ollut yrityskäytössä ja suurempien juhlien järjestäjänä. Nyt he tarjoavat paikkaa myös yksityisille lomalaisille.
   Remppaa he tekevät koko ajan, ja uudistusta tapahtuu jatkuvasti.

   Kiitos! Vielä tulee onnittelut etuajassa. Aloitin juhlinnan kuukauden ennakkoon, ja aion juhlistaa vielä ainakin kolme kertaa :)

   Poista
 4. Upean näköinen päivällinen ja huonekin on viihtyisä. Calliola tuntuu olevan kovasti suosiossa nykyisin, itse en ole siihen tutustunut, mutta voisipa hyvinkin ottaa suunnaksi Raaseporin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo dinneri oli todella upea! Ja villa, missä majoituttiin, oli kyllä tosi viihtyisä, tilava ja isot ikkunat merelle tosi kauniit!

   Suosittelen käymään Calliolassa. Se toimii varmasti erinomaiesti kesäreissukohteena.

   Poista
 5. Calliola onkin tullut viime aikoina tutuksi eri blogeista. Oli varmasti kivat synttärijuhlat tuolla :) Onnittelut vielä täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Calliolasta on kyllä kertomista joka näkökulmasta. Hauskaa, että joka vaikuttajalla on ollut vähän eri teema vierailullaan. Meidän juhlaviikonloppu oli todella onnistunut.

   Kiitos!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan