Slider

Minne matkustaa kesällä 2021 - 23 vinkkiä Suomi-lomaan

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Minne matkustaa kesällä 2021? Siinä on kysymys, minkä voin kuvitella mietityttävän itseni lisäksi aika montaa muutakin. Näyttää vahvasti siltä, että myös tämä kesä tulee vietettyä visusti Suomen kamaralla. Olen reissannut ympäri Suomen niin viimeisen vuoden aikana kuin aiemminkin. Minulla on siis antaa roppakaupalla vinkkejä muille. Omat suunnitelmat ovat täysin auki, mutta koska niitä minulla ei ole vielä esitellä, kokoan tähän kirjoitukseen omasta mielestäni parhaat helmet kesäiseen Suomi-lomaan teille muille hyödynnettäväksi. 

Minne matkustaa kesällä 2021?1. Kylpyläloma Turussa, Tampereella, Saimaalla, Vuokatissa, Sallassa tai Saariselällä

Olen viimeisen vuoden ajan toiminut Holiday Clubin lomatestaajana, ja näin minulla on ollut suuri kunnia kiertää Holiday Clubin kylpylöitä. Olen tähän mennessä vieraillut Turun, Tampereen, Kuusamon, Saimaan ja Saariselän kylpylöissä, ja ensi viikolla käyn vielä testaamassa Sallan kylpylän ja lomahuoneiston, sekä tietysti keväthanget hiihtäen. Tarjottiinpa minulle myös fatbikea vuokralle, ja Salla näyttää olevan täynnä myös upeita näköalapaikkoja. Kaikki tämä (paitsi hiihtoladut) ovat tietysti mahdollisia myös kesäaikaan.

Voin lämpimästi suositella ihan jokaista Holiday Clubin kohdetta aktiiviseen tai vähemmän aktiiviseen lomailuun. Kylpylälomailussa parasta onkin juuri se, että siitä voi rakentaa täysin rentouttavan loman aikuisten kesken, jolloin lillutaan altaissa, siemaillaan kuohuviiniä, käydään kauneushoidoissa ja vain rentoudutaan. Toisaalta kylpylöissä ja niiden ympäristössä on mahdollista olla todella aktiivinen. Lasten kanssa matkaillessa näissä kohteissa ei ainakaan ehdi tulla tylsää ja tekemisestä puutetta.

Lisää kokemuksia eri kylpylöistä pääset lukemaan Kylpylälomat -alasivulta.

ALENNUSKOODI Holiday Clubin kylpylälomiin

Holiday Clubin lomatestaajana saan tarjota seuraajilleni alennuskoodi kylpylälomiin:

-15 % alennus koodilla LAHDETAANTAAS Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 30.6.2021 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Varaa Holiday Clubin kylpyläloma alennuksella täältä.

2. Piipahdus Ahvenanmaalla - tai miksei Riiassa tai Visbyssä

Tallink Siljalta ehti tulla jo kesän lomapostia, ja myös tänä kesänä heidän risteilyvalikoimissa on Ahvenanmaa, missä mekin piipahdimme Tallink Siljan kyydillä viime kesänä, kuin myös Riika ja Visby.

Ahvenanmaalle olisin mieluusti jäänyt pidemmäksikin aikaa, mutta ensikertalaisena Ahvenanmaan kävijänä myös tällainen päivä Ahvenanmaalla -risteily oli todella mukava. Me jäimme päiväksi Maarianhaminan huudeille, mutta päivässä ehtisi kyllä pidemmällekin.

Meidän Ahvenanmaan päivästä voit lukea lisää täältä.3. Saariston rengastie pyöräillen

Saariston rengastie oli ilmeisesti ainakin viime kesänä todella suosittu reitti, enkä ihmettele yhtään. Minä olen pyöräillyt Saariston rengastien vuosikausia sitten. Me poljettiin reitti kolmessa päivässä, ja ensimmäiselle päivälle kertyi kilometrejä aika paljon. Toki ensimmäisen päivän maisemissakaan ei ollut niin kovin paljon katseltavaa, että olisi ollut ollut järkeä jäädä niitä katselemaan sen kummemmin.

En tiedä, onko näistä iänikuisista vinkeistäni enää mitään iloa, mutta täältä löydät joka tapauksessa vähintään fiilistelyä Saariston rengastieltä, reitin, ja sen, minkä verran on tällaisella normaalilla peruskunnolla mahdollista polkea. 

4. Karhunkatselukoppi

Viime kesän yksi kohokohdista oli karhunkatselukoppi, missä vietimme yhden yön ystäväni kanssa katsellen karhuja ja susia. 

Kaiken mahdollisen karhunkatselukopista löydät tästä linkistä.5. Erikoiset majoitukset Suomessa

Karhunkatselukopin lisäksi Suomesta löytyy kasapäin erikoisia, uniikkeja majoitusmahdollisuuksia. Listasin niitä parisen viikkoa sitten yhteen kirjoitukseen, ja aion jatkaa listan päivittämistä sitä mukaa, mitä käyn testaamassa normaalista poikkeavia majoituksia. 

Listaltani löytyy toki myös niitä majoituksia, joissa en ole vielä ehtinyt käymään. Vinkkejä löytyy listalta siis myös minulle itselleni. Erikoiset majoitukset Suomessa -listaukseni löydät tästä linkistä6. Makumatka Laitikkalaan

Päiväretkikohteena tai pidemmän ajomatkan pysähdyspaikkana suosittelen Laitikkalan Makukylää. Yhteen kylään mahtuu viinitila, lihakauppa, juustomyymälä, kyläkauppa kaikkine herkkuineen sekä kahviloita ja ruokakojuja.

Lue lisää Laitikkalan Makukylästä tästä linkistä.7. Maatilamatkailua

Suomesta löytyy myös kasapäin maatiloja, joissa on mahdollista vierailla. Osassa voi yöpyä, osassa voi käydä päiväseltään rapsuttamassa maatilan eläimiä, osassa lienee molemmat mahdollisia. 

Me kävimme viime vuonna maatilavierailulla Hakolan tilalla, missä maatilan emäntä kertoili meille kunkin eläimen hyödyllisyydestä maatilan elämässä. Lopuksi kävimme vielä hevoskärryajelulla. Tämä oli todella hienosti rakennettu maatilavierailumahdollisuus. 

Jyväskylästä pois ajellessamme pysähdyimme Haanpään kesäkahvilassa, mistä löytyy alpakoita, mutta myös lampaita, kukkoja ja vuohia. Täällä voisin hyvin käydä muutenkin kuin ohikulkumatkalla. Alpakat on sitten hienoja eläimiä! 

Hakolan tilasta voit lukea lisää tästä linkistä.

Alpakkakahvilasta löydät lisää tästä.

8. Turku ja sen ravintolat

Turku on todella hieno kesäkaupunki. Jokiranta ja sen ravintolalaivat houkuttavat pysähtymään tuon tuosta istahtamaan lasilliselle. Olen käynyt Turussa suurimmaksi osaksi työn puolesta, ja sitä myöten päässyt myös testaamaan Turun erinomaisia ravintoloita.

Hyviä majoitusvaihtoehtojakin Turussa on vaikka kuinka paljon. Lasten kanssa joko Holiday Club Caribia -kylpylähotelli tai tyylikkäästi uudistettu Turun Seurahuone perhehuoneilla ja mielettömän hyvällä aamiaisella ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Toisaalta itse haluaisin päästä testaamaan Kakolan vanhan vankilan tai laivahostellin.

9. Omalla porukalla Calliolaan ja Raaseporin linnaan

Yritystilaisuuksistaan tunnettu Calliola avaa ovensa myös yksityisille matkaajille. Olenkin itse menossa sinne viettämään 40-vuotissynttäreitäni ystävien kanssa toivon mukaan vielä tässä kuussa. Kokemuksiani pystyn kertomaan Calliolasta vasta vierailun jälkeen, mutta jo nyt paikka vaikuttaa suosituksen arvoiselta. Täällä voi varata huvilan tai pienemmän majoituksen ja viettää aikaa omalla porukalla luonnon helmassa, saunoa merenrantasaunoissa ja nauttia hyvää ruokaa.

Calliolan lähettyvillä on muun muassa Raaseporin linna, joka on myös vierailun arvoinen paikka.

10. Eräilyä pohjoisimmassa Suomessa

Aivan pohjoisin Suomi on sitten upea! Jos vaan malttaa ajaa Lapin suosituimpien kohteidenkin ohi aivan päälaelle asti, tulee maisema palkitsemaan. Me vietimme muutama kesä sitten viikon verran Nuorgamin lähettyvillä. Vierailimme myös Norjan puolella, mutta pääsääntöisesti ihastelimme Suomen luontoa muun muassa Kaldoaivin erämaassa. Toisaalta täällä voi ihastella sekä Suomea että Norjaa yhtä aikaa. Onhan Norja heti joen toisella puolella.

Täältä löydät viisi vinkkiä kesäiseen Nuorgamiin.11. Porotilavierailut ja husky-safarit myös kesäaikaan

Porot on ehdottomasti Lapin parhautta, niin kesällä kuin talvellakin. Poroja pääsee ihastelemaan melko varmasti ihan vain ajamalla Lappiin, mutta vielä varmemmin niitä näkee vierailemalla porotilalla. 

Porotilavierailut ja huskysafarit molemmat varmasti mielletään enemmän talvipuuhaksi, mutta siellä ne eläimet ovat ympäri vuoden. Me kävimme jopa huskysafarilla viime syksynä, kun ei ollut lunta. Kannattaa siis muistaa myös nämä toimijat myös kesäaikaan!

12. Ilmajoen seudulla tekemistä moneen makuun

Pari kesää sitten pääsin tutustumaan Ilmajoen seutuun bloggaajamatkalla. En olisi ikinä uskonut, miten paljon matkailuyrittäjiä mahtuu pieneen Ilmajoen kylään. Tutustuimme majoituspalveluihin, ravintoloihin ja paikan historiaan. Kävimme katsomassa Ilmajoen oopperajuhlien rakennuspuuhia, osa kävi pelaamassa pakohuonepeliä, osa tekemässä karkkia, osa tutustumassa Koskenkorvaan. Minä kävin porukan ainoana hurjapäänä kokeilemassa flyboardingia. 

Annan isot pisteet Ilmajoelle. Tänne voisi matkata useammaksi päiväksi viihtymään!

Lue lisää Ilmajoesta matkakohteena täältä.

Flyboardingista löydät lisää täältä.

13. Extremeä kalliokiipeillen, fly- tai wakeboardingissa 

Hurjapäille löytyy myös Suomesta tekemistä enemmänkin. Ulkopuuhista fly- ja wakeboarding ovat hurjan hauskoja, joihin pääsee kokematonkin jyvälle melko nopeaan. Kalliokiipeily voisi myös olla hauskaa kokeilla, tai ainakin jääkiipeily oli hauskaa. Jäätä kun ei kesällä ole, olisi "tyydyttävä" kiipeilemään kalliolla. 

14. Kotka-Haminan ympäristössä museotarjontaa ja koskenlaskua

Myös Kotka-Haminan seudulla olen käynyt bloggaajamatkalla, mutta tätä ennen myös omatoimisesti koskimelontakurssilla. Kosket ovatkin tältä seudulta omalta osaltani se kaikkein mieleenpainuvin osio. Olenhan vedellyt tuolla niin kajakilla kuin kumiveneelläkin.

Seudulta löytyy toki myös muuta tarjontaa, ja esimerkiksi Merikeskus Vellamo oli todella hieno! 

Kuva: Visit Kotka-Hamina


15. Luksusmökkeilyä Savonlinnan jylhissä maisemissa

Savonlinnan seutu on maisemaltaan täysin erilaista kuin mitä muualta Suomesta löytyy. Ollaan sisämaassa, mutta silti jylhän maiseman äärellä. Me kävimme muutama vuosi sitten norppasafarilla, ja samalla yövyimme upeassa luksushuvilassa. Norppasafarille pääsee vain kevätaikaan, kun norpat kuivattelevat turkkejaan kallioilla, mutta luksushuvilat ovat näissä upeissa maisemissa Saimaan rannoilla läpi koko kesän.

Lue lisää testaamistamme huviloista täältä.

16. Kansallispuistojen koluamista

En ole missään nimessä kansallispuistojen konkari, mutta olen käynyt muutamassa kävellen tai hiihtäen. Nuuksio on toki erityisen tuttu, olenhan asunut jo useita vuosia sen vaikutusalueella. Muualla Suomessa olen käynyt oman muistin mukaan vain Hossassa, Urho Kekkosen kansallispuistossa ja Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Toki olen muuallakin piipahtanut tai ajanut ohi, mutta nuo neljä ovat olleet retkieni varsinaisia kohteita.

17. Helsingin saaret julkisilla yhteyslautoilla

Näin helsinkiläisenä Helsingin saaret, joihin pääsee julkisilla yhteyslautoilla, on kesän kätevin tapa päästä lomatunnelmiin. Viime kesänä vierailimme vain Pihlajasaaressa, mutta vuosien varrella useat muut saaret ovat tulleet tutuiksi. Kunhan vaan lautat lähtisi kulkemaan täältä Lauttasaarestakin, niin olisi vielä helpompaa hypätä saarielämään.

18. Ähtärin eläinpuisto ja muut aktiviteetit

Ähtärissä olen käynyt sekä lapsena että oman lapseni kanssa. Pari kesää sitten vierailimme vanhempieni, siskoni sekä tyttäreni ja siskoni lasten kanssa Ähtärissä. Kävimme katsomassa pandoja, vierailimme eläintarhassa ja tutkimme muutakin alueen matkailutarjontaa.

Myös Ähtäriin on koottu siis muutakin kuin pandat. Lisää Ähtäristä voit lukea täältä

19. Tampere katoilta käsin tai miksei myös maan tasalta

Viime kesänä vietimme viikonlopun naisten kesken Tampereella Holiday Club Tampereen kylpylähotellissa. Hotelli sijaitsee vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta, ja näin myös me vuokrasimme hotellin jopot ja pyöräilimme keskustan rientoihin. Kävimme ihastelemassa Tamperetta katoilta käsin Finlaysonin alueen ohjatulla kattokävelyllä. 

Tänä kesänä emme kenties vieraile kummassakaan, kylpylähotellissa emmekä Finlaysonilla, mutta Särkänniemi on jo listallamme. Tampere, täältä tulemme taas!

20. Jyväskylän maisemat Matti Nykäsen hyppytornista käsin 

Olen asunut Jyväskylässä elämäni ensimmäiset kaksikymmentä vuotta, mutta matkailunäkökulmasta en ole juurikaan tutustunut kaupunkiin tai sen lähistöön. Olen kyllä useita kertoja saanut kutsuja upeille Visit Jyväskylän järjestämille bloggaajamatkoille, mutta aikataulut eivät harmillisesti ole vielä menneet yhteen. Tiedän kuitenkin Jyväskylän seudun olevan täynnä upeita matkailukohteita. 

Jos aivan Jyväskylän tuntumasta puhutaan, on yksi hienoimmista nähtävyyksistä minun mielestäni Matti Nykäsen hyppytorni, johon ainakin vielä pari vuotta sitten pääsi kapuamaan ylös asti. Oli aika hurjaa katsella mäkihyppytornin päältä itsensä sukset jalassa. En muuten kuuna päivänä päästäisi irti ja lähtisi luisuun kohti mäkihyppyä. Vierailukohteena tämä oli kuitenkin hieno.

Lue lisää mäkihyppytornissa vierailusta täältä.

21. Huvipuistopäivä Linnanmäellä tai Särkänniemessä

Tyttäreni alkaa olla jo siinä iässä (lähes 6v), että pian pääsemme viettämään hänen kanssa huvipuistopäivää ihan aikuisten oikeasti. Vielä toki hurjimmat laitteet ovat hänen ulottumattomissa, mutta näin omatoimisuuden nimissä huvipuistopäivä hänen kanssa kahdestaan alkaa olla jo tosi kivaa puuhaa.

Linnanmäellä käymme vähintään kerran kesässä ja tänä kesänä aiomme käydä myös Särkänniemessä. Tällä hetkellä olemme buukanneet 40-vuotissynttäripäiväni toukokuun lopulta Särkänniemen vierailuun. Toivon mukaan koronatilanne on sen verran hyvä, että pääsemme toteuttamaan suunnitelman!

22. Vääksyn kanava ja valloittavat kyläkaupat

Vääksyssä kävin menomatkalla Helsingistä Jyväskylään. Vääksyyn olisi näemmä voinut jäädä vaikka yöksi asti, mutta tällä erää pidin vain tauon ajomatkan lomassa. 

Vääksyssä vierailin kanavan luona, ja pääsin ihastelemaan ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden kanavan toimintaa muutamien metrien päästä. Kanava on ilmeisen aktiivinen, joten se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Vääksyssä on myös ihania kyläkauppoja. Minä kävin nappiostoksilla Ranskalaisessa kyläkaupassa. Ihana paikka!

Vääksystä voit lukea lisää täältä.23. Lauttasaarta ristiin rastiin

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä vinkkinä annan kotisaareni, Lauttasaaren. Täytyy sanoa, että on ollut mahtavaa voida asua korona-aika keskellä luontoa, meren ympäröimänä. Tältä pieneltä saarelta olen löytänyt vaikka kuinka monta uutta kolkkaa viimeisen vuoden aikana, vaikka olen asunut täällä jo vuosikausia. 

Lauttasaaresta löytyykin niin hiekkarantoja, kallioita, metsää ja roppakaupalla ravintoloita ja rantakahviloita.

Extra: itse matkanteko nähtävyytenä

Vaikka Suomi on pieni maa, mahtuu tänne jos jonkinlaista maisemaa. Kun matkaa paikasta a paikkaan b, kannattaa pitää silmät auki, ja myös valikoida kauniita reittejä. Aina se suorin ja lyhin ei ole paras. 

Tässä esimerkiksi Päijänteen maisemareitistä palanen:Minne minä matkustaisin kesällä 2021?

Tässä on siis lähes kaikki se, mitä minä olen lähivuosina puuhastellut Suomessa. En kuitenkaan itse haluaisi koluta samoja paikkoja uudelleen ja uudelleen, joten kaino toiveeni olisikin saada vinkkejä myös itselleni. 

Kesän korkkaamme ystävieni kesken 40-vuotisjuhlieni merkeissä Calliolassa, ja tyttäreni kanssa Särkänniemessä. Mökillekin karkaamme tyttären kanssa talkoisiin toukokuun alkupuolella. Siinä ovatkin tähänastiset suunnitelmat.

Minne minä voisin matkustaa kesällä 2021?

Kommenttikenttä on avoinna, ja otan erittäin mielelläni vinkkejä Suomen majoituksista, luontokohteista, nähtävyyksistä, must see -ravintoloista, noh, ihan mistä vaan.

Pysy matkassa mukana:


18 kommenttia:

 1. Paljon oletkin Suomimatkoja vuosien varrella tehnyt. Tuo piipahdus Ahvenanmaalle voisi olla hauskempaa tehdä pyörällä pienempien lauttojen avulla. Se on meilläkin ensi kesän osalta harkinnassa. Tuo Wildlife Safaris Finlandin villieläinkoppi suon laidalla on kiva paikka, oma suosikkini taitaa kuitenkin olla Erä-Eeron piilokoju Lieksassa on silti oma suosikkini, sillä ahmojen näkeminen siellä on todennäköisempää kuin missään muualla. Kojut ovat lisäksi todella kauniilla paikalla.

  Olen käynyt Ähtärin eläinpuistossa viimeksi lapsena, silloin jäi hyvä fiilis. Nyt puiston köysirataliuku karhutarhan yläpuolella ei oikein kuulosta mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa kiinnostaisi minuakin laajemmin. Voisin hyvin matkata sinne Siljan kyydillä, mutta sitten siellä päässä tutkisin mielellään enemmänkin Ahvenanmaata.

   Wildlife Safarisilla oli kolmessa eri paikassa näitä kojuja. Tästä meidän sijainnista näki hyvin karhuja ja susia yhtä aikaa, ja sitten yhdestä nimenomaan ahmoja. Kolmannen eläinlajeista en muista. Me käytiin vain tässä yhdessä.

   Mietin itse samaa tuota Ähtäriä kirjoittaessani, että menivät kyllä pilaamaan sillä koko paikan maineen.

   Poista
 2. Mikä ihana Suomen bucket list :) Niin paljon on synnyinmaassa vielä kokematta. Ja Suomen matkat menee aina ensisijaisesti perhettä ja kavereita tavatessa. Silti, monet näistä haluan vielä kokea! Lisäisin lappeenrantalaisena Lappeenrannan ja Saimaan listalle, Lappeenranta on ihana kesäkaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Hei kiitos, Lappeenrannasta minulla ei olekaan juuri mitään muistikuvaa. Olen varmaan sielläkin joskus käynyt, mutta en ehkä aikuisiällä. Täytyypä laittaa omalle listalle!

   Poista
 3. Olipas tässä kattava listaus - iso kiitos! :) Olen ollut aina tosi huono kotimaan matkaaja, sillä en ole oikein osannut nähdä Suomen hienoutta tai mahdollisuuksia.

  Eveliina / Reissukuume

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään minäkin tarvitsin koronavuoden, että tuli oikein kunnolla koluttua Suomen kohteita. Olen kyllä aina tiennyt Suomen olevan hieno maa, mutta kun maailmallakin on niin paljon nähtävää. Valintoja täytyy tehdä, ja ennen olen useimmiten valinnut muuta maailmaa. Nyt onneksi Suomi on saanut kaiken huomion. Jotain hyvää tästäkin tilanteesta!

   Poista
 4. Laitikkala näistä kohteista meni omalle listalle!

  Aika paljon olen kierrellyt kotimaata ja suurin osa näistä tullutkin tutuksi. Silti monet kohteet ovat sellaisia, että niissä tekee vierailla usein. Aika paljon tälle vuodelle on kotimaansuunnitelmia itselläkin, eikä kaikkia ehdi kyllä millään toteuttaa.

  Itse olen kirjoitellut omia vinkkilistojani kotimaankohteista myöskin, mutta nostetaan nyt esiin kaksi. Rovaniemi & Ounasvaara on sellainen piilotettu helmi, että harmittavasti suomalaiset ajavat siitä ohi pohjoisempaan Lappiin. Suosittelen sitä lomakohteena, luonto ja Rovaniemen huikea ravintolatarjonta yhdistäytyy loistavasti!

  Mikäli mahdollista, niin kannattaa suunnata johonkin saareen & saaristoon merellä. Joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa, mutta tulee nähtyä ja koettua jotain sellaista, mitä ei oikein muualta maailmasta löydy. Itselläkin on saaristossa todella paljon tutkittavaa eli siellä olen liikkunut liian vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pitäisit Laitikkalasta! Kulinaristin kohde ehdottomasti!

   Tuo on muuten ihan totta. Rovaniemelle ei tule pysähdyttyä, vaan siitä tulee pörhällettyä läpi.

   Saaristosta ajattelin, että tänä kesänä voisin hyödyntää yhteysaluksia ja vierailla enemmänkin Helsingin edustan saarilla. Miksei kauempanakin. Aika näyttää!

   Poista
 5. Kattava listaus, joka varmasti antaa ideoita monille kesäsuunnitelmia pähkäileville! Tuosta viimeisestä kohdasta tuli muuten mieleen, että käytiin juuri viikonloppuna kävelemässä Lauttasaaren (ja Kaskisaarenkin) ympäri rantareittejä pitkin. Oli kyllä mahtava tapa viettää aurinkoinen kevätiltapäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lauttasaari ja tietysti muutkin lähisaaret on hienoja. Ei tunnu yhtään siltä, että on vain muutaman minuutin päässä pääkaupungin keskustasta. Ihan kuin olisi kauempanakin maalla :)

   Poista
 6. Lapsena tuli reissattua Suomea ristiin rastiin perheen kanssa, mutta sittemmin kohteet on vaihtuneet ulkomaille. Myös viimeiset 12 vuotta oon ollu kaikki kesät töissä aamusta iltaan, niin ei oo oikein ehtinykään matkustella kotimaassa. Viime kesänä pääsin kyllä pitkästä aikaa Kolille yks viikonloppu. Tulevana kesänä olis tarkoitus veneillä niin ikää pitkästä aikaa Koloveden tai Linnansaaren kansallispuistoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin tuli reissattua lapsena tosi paljon kotimaassa. Muistan ainakin monet huvipuistoreissut. Milloin oltiin Tykkimäellä, milloin Vaasalandiassa tai Kalajoella. Ulkomaat on sittemmin vieneet itsellänikin voiton, mutta nyt on tosiaan aika taas viettää aikaa Suomessa.

   Poista
 7. Ihanalta vaikuttaa kaikki nämä vaihtoehdot! :) Suomen kesä on niin parasta. Turun saaristo ja Turku itsessään kauniina kesäkaupunkina kiinnostaa aina, saaristossa en ole koskaan vielä käynyt. Helsinki on aina viihtyisä kohde ja kesä-aikaan kansallispuistotkin ympäri Suomen antavat parastaan. Saimaalla olisi kyllä ihana päästä käymään, en ole koskaan ollut, ainakaan näin aikuisena että jotain siitä muistaisin, heh. :) Linnanmäki on ollut toiveissa jo pitkään, kun viimeksi teininä sielläkin käynyt! Kiitos kun muistutit, nyt täytyy kyllä sinne yrittää seuraavaksi lähteä! :D Ja oma kotikaupunkini Tampere on ihana tietenkin, oma suosikkipaikkani on Pispalan seutu, josta blogiinkin kirjoitin jutun jokin aika sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on kyllä tosi paljon nähtävää! Itsekin vähän yllätyin, miten pitkän listan lopulta sain aikaiseksi :)

   Täytyypä käydä kurkkaamassa blogisi Pispala-vinkit. Kiitos!

   Poista
 8. Yhden korona- siis kotimaakesän jäljiltä listan kohteet alkavat vaan tuntua turhan tutuilta, eli iso osa näistä on jo tullut tehtyä/nähtyä :-(
  Kotka puistokohteena olisi kuitenkin listalla tälle kesälle(kin).
  Calliola vaikutti kertavierailulla sen verran kivalta, että harkinnassa on sinne paluu toiseen vuodenaikaan kuin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanpa muuta! Suomi on tosi monipuolinen matkailumaa, mutta vaihtoehdot alkavat käydä vähiin.

   Calliolaan voisin itsekin palata vielä uudelleen. Kesäksi sinne palaavat lampaat voisi kiinnostaa tytärtänikin.

   Poista
 9. Olet koonnut kattavan listan kotimaan hienoista kohteista! Itselläni on tuo Raaseporin linna ja Helsingin saaret kokematta, kiinnostaisi kovasti tehdä joskus reissua niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Raaseporin linnassa kannattaa ottaa sellainen opastettu kierros. Oli tehty tosi hienoksi elämykseksi. Ei ollut kuiva ja tylsä, vaan tosi mielenkiintoinen setti!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan