Slider

Erikoiset majoitukset Suomessa - heinälato, linnunpönttö, puumaja

sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *

Muistan joskus aikoinaan ajatelleeni, että matkalla majoitus on vain majoitus, ja itse matkan tarkoitus on kohde. Olen sittemmin hieman laajentanut ajatusmaailmaani, sillä myös majoitus voi olla matkakohde. 

Suomi on pullollaan erikoisia majoituksia, joiden vuoksi voisin ainakin itse matkata pidemmänkin pätkän. Ja eihän toisaalta Suomi niin kovin suuri maa ole. Äkkiäkös sitä ajelee Kainuuseen, Turkuun tai vaikka ihan pohjoisimpaan Lappiin saakka.

Erikoiset majoitukset Suomessa

En ole testannut itse vielä kovinkaan montaa kotimaista erikoista majoitusta, mutta tässä listaa sekä niistä, mitä olen testannut kuin myös niistä, mitä en ole vielä päässyt testaamaan. 

Tässä listattuna erikoiset majoitukset Suomessa, joissa olen itse majoittunut:

1. Jättiläisenmaan linnunpöntöt, Paltamo

Upein majoitus, missä olen Suomessa majoittunut, on heittämällä Jättiläisenmaan linnunpöntöt. Majoituin Jättiläisenmaassa viime kesänä matkalla  karhunkatselukoppiin. Jättiläisenmaa sijaitsi kätevästi matkan varrella Paltamossa, eikä minun tarvinnut ajaa niin pitkää pätkää juuri ennen valvomista karhujen seurana. 

Jättiläisenmaassa on kaikki mahdollinen kohdillaan: maisema, itse majoitukset, aamiainen, henkilökunta, ympäristön retkeilymahdollisuudet, sijainti. Paikka on kerrassaan upea.

Lisää Jättiläisenmaasta voit lukea aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Voit varata yön linnunpöntössä tai jossain muussa Jättiläisenmaan upeassa majoituksessa tästä linkistä.*

Erikoiset majoitukset Suomessa - Jättiläisenmaa

Erikoiset majoitukset Suomessa - Jättiläisenmaa

2. Koristeellinen kappeli - Hotel Golden Dome, Iisalmi

Hotel Golden Dome on varmasti koristeellisin hotelli, missä olen koskaan majoittunut. Tämä helmi on todellakin piilossa, sillä se sijaitsee Iisalmessa, ja vieläpä sellaisessa ympäristössä, että parkkipaikalle ajaessa ei tosiaan vielä ymmärrä, minkä kauneuden keskelle sitä onkaan saapumassa.

Aulatilat ja varsinkin ravintola on aivan valtavan kaunis, mutta myös huoneiden kalusteiden yksityiskohdat puhuttelivat minua toden teolla.

Lue lisää Hotel Golden Domesta aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.

Voit varata huoneen Hotel Golden Domesta Booking.com-sivustolta tästä linkistä.* 

Erikoiset majoitukset Suomessa - Hotel Golden Dome

3. Karhunkatselukoppi, Kuhmo

Erikoiseksi majoitukseksi Suomessa voi laskea myös karhunkatselukopin. Ollaanhan siellä aivan koko yö, vaikka tarkoitus ei ole nukkua, vaan bongailla koppien ohi löntystäviä karhuja. Wild Safaris Finlandin karhunkatselukopeilla näkee karhujen lisäksi myös susia. Tuntuu jotenkin täysin absurdilta, että olen ollut vain parin metrin päässä niin susista kuin karhuista. Molemmista vielä yhtä aikaa.

Tämä on sellainen kokemus, mitä suosittelen kaikille luonnosta ja eläimistä pitäville. 

Karhunkatselukopista voit lukea enemmän tästä linkistä.

Erikoiset majoitukset Suomessa - karhunkatselukoppi

Erikoiset majoitukset Suomessa - karhunkatselukoppi

4. Puumaja, Kemiönsaari

Kemiönsaaren puumajamajoituksen bongasin aikoinani Mondosta tai muusta matkailulehdestä. Pian tuon bongauksen jälkeen sain valita töissä kokouspaikan, ja arvaatte varmaan, että päädyimme majoittumaan puumajoihin.

Puumajojen lisäksi Storfinnhova Gårdin erikoisuutena on Suomen upein savusauna, minkä läpi virtaa puro muodostaen pienen uima-altaan saunan sisälle. Olen päässyt työn puolesta tuohon saunaan ja puumajoihin nyt jo kahdesti. Menisin kolmannenkin kerran, olkoonkin, että toisella kerralla yllämme jylläsi kova ukkonen, enkä juuri saanut nukuttua. 

Kemiönsaaren puumajoista voit lukea lisää tästä linkistä.

Erikoiset majoitukset Suomessa - yö puumajassa

Erikoiset majoitukset Suomessa - yö puumajassa

5. Ilmainen heinälatoyöpyminen, Suomussalmi

Hiljaisen kansan niittykahvila on varmasti kaikille tuttu, mutta kuinka moni on tiennyt, että siellä voi myös yöpyä? Ja vielä täysin ilmaiseksi! Kahvilan kyljessä on heinälato, jonka voi varata yöpymiskäyttöön. Vaikkei itse yöpyminen maksa, on paikalla kahvio, josta voi ostaa niin iltapalan kuin aamiaisenkin. Myös hyttysverkon saa vuokralle, jollei sellaista itsellä satu olemaan.

Heinälatoyöpymisestä voit lukea lisää tästä linkistä.

Erikoiset majoitukset Suomessa - yö heinäladossa

Erikoiset majoitukset Suomessa - yö heinäladossa

Tässä vielä erikoisia majoituksia Suomessa, joita en ole vielä itse päässyt testaamaan:

1. Iglut

Olen pitkään halunnut majoittua iglussa ja katsella revontulia. En ole majoittunut iglussa, enkä nähnyt koskaan revontulia. 

Iglumajoitukset olisi kyllä hienoja kesälläkin, olihan tuo Jättiläisenmaan maisemakin aivan uskomattoman hieno kesäaikaan. Ja olisihan se sellainen veden päällä kelluva iglu myös hieno, oikeastaan missä päin Suomea tahansa! 

Iglumajoituksesta voi lukea lisää ainakin Tämä Matka-, Maapalloilija- ja Elämää ja matkoja -blogeista.

2. Tentsile

Tentsile-majoitus olisi myös kiva päästä testaamaan. Vallisaaresta löytyisi lähin vaihtoehto, joten kuka tietää, josko vielä tänä kesänä pääsisin toteuttamaan tämän haaveen. 

Tentsile-majoituksesta voi lukea lisää ainakin Archie gone Lebanon- ja Ajatusmatkalla -blogeista.

3. Turun Kakolan vankila

Turkuun hiljattain avatusta Kakolan vankilan tiloihin avatusta hotellista olen myös kuullut paljon hyvää. Jos tieni käy tänä kesänä Turkuun, olisi yö sellissä hyvinkin mahdollinen vaihtoehto. 

Kakolan vankilaelämyksestä voi lukea lisää ainakin Tiia Koivusalon ja Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogeista.

Kakolan yön voit varata Booking.com-sivustolta tästä linkistä.*

4. Jurtta

Viime kesän Kainuun road tripillämme ystäväni matka jatkui Itä-Suomen kautta kohti Turkua, kun minun matkani jäi sillä erää Jyväskylään. Ystäväni majoittui matkalla jurtassa. Yhtään en muista, mikä mahtoi olla ystäväni majoituskohde, mutta ainakin se kuulosti ja näytti hauskalta.

Myös matkablogeista löytyy jurtassa majoittujia. Niitä näyttääkin olevan ympäri Suomen. Lisää voit lukea ainakin Kodinvaihtaja-blogista. 

5. Turun laivahostelli

Turun laivahostelli on kummitellut mielessäni vuosikausia. Koskaan en ole kuitenkaan ottanut asiakseni mennä yöpymään tähän vanhanajan risteilyhengen hostelliin. Listaan sen tähän nyt vähintäänkin itselleni muistiin, josko vielä joku päivä tulisi täälläkin majoituttua.

Lisää Turun laivahostellista pääset lukemaan ainakin Himomatkustaja- ja Lempipaikkojani-blogeista.

Yön laivahostelli Boressa pääset varaamaan Booking.com-sivustolta tästä linkistä.* 

6. Lumilinna

Vaikka mennäänkin juuri nyt kesää kohden, on Kemin Lumilinna mainitsimisen arvoinen majoitusvaihtoehto.

Lisää Lumilinnassa yöpymisestä voi lukea ainakin Kohteena Maailma-blogista.

7. Imatran Valtionhotelli

Imatran Valtionhotelli on varmasti vaikuttava livenä, sillä jo kuvissa se näyttää siltä, kuin oltaisiin Keski-Euroopassa. 

Kurkkaa upeita kuvia ja kokemuksia hotellista Kerran poistuin kotoa -blogista ja Maapalloilija-blogista.

Mitä muita erikoisia tai muuten suosituksen arvoisia majoituksia Suomessa sijaitsee? Mikä on ollut sinun suosikkimajoituksesi Suomessa?

Pysy matkassa mukana:

Juttua päivitetty 12.5.2022

5 kommenttia:

 1. Tuo Jättiläisenmaan linnunpönttö kuulostaa kyllä veikeältä, siellä olisi kiva joskus yöpyä. Nuo piilokojut on meille hyvinkin tuttuja, ollaan yövytty niissä lukuisia kertoja ja tullaan yöpymään jatkossakin. Mahtavaa tosiaan päästä näkemään suurpetoja aivan vierestä.

  Lasi-igluun ollaan menossa ihan lähiaikoina pariksi yöksi ja odotan niitä öitä kovasti. Toiveissa tietysti revontulet, mutta vaikka niitä ei näkyisikään, on kokemus varmasti upea.

  VastaaPoista
 2. Vau, olipas kiva postaus! Ja oli hauska huomata, että löytyy sitä näköjään Suomestakin erikoisia majoituksia! Nämä kaikki olivat minulle entuudestaan vieraita, mutta aivan varmasti palaan tämän postauksen pariin vielä lähempänä kesää, kun alamme miettiä lomareissuja (ja yöpymisiä) :)

  Eveliina / Reissukuume

  VastaaPoista
 3. Kivoja, erilaisia majoituskohteita :)
  Itse olen ollut yötä linnunpöntössä Rymättylän Herrankukkarossa, se oli myös hauska :)

  VastaaPoista
 4. Kakola vuorossa loppuviikosta! Laivahostellissakin on Turussa tullut yövyttyä.
  Tsekkaa vaikka tästä, jos haluat: https://meriharakka.net/2018/05/21/laivahostelli-borea/

  VastaaPoista
 5. Hauskoja majoituksia :) En ole varma lähtisinkö pelkästään erikoisen majoituksen perässä matkustamaan mutta jos matkan varrella sattuisi, sitten olisi kiva kokeilla. Kakolaan oli tarkoitus mennä viime syksynä naisporukalla, mutta k-ronan takia piti se(kin) reissu perua. Linnunpöntöt kuulostaa myös hauskoilta ja iglusta minäkin haaveilen.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan