Slider

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Vietimme lomaa Saariselällä tammikuussa tyttäreni, ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa. Olimme ajatelleet ennakkoon, että söisimme enemmänkin eväitä retkeillessämme ympäri Saariselkää, mutta lopulta pakkasta oli -10 ja -20 välimaastossa, välillä vähän enemmänkin, joten suurimman osan aterioistamme söimme sisätiloissa.

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä


Viimeisenä lomapäivänämme teimme kuitenkin eväsretken ja sen tarkoituksena oli nimenomaan käydä paistamassa makkarat kodalla tai nuotiopaikalla. Tutkimme sekä Kiilopään että Saariselän mahdollisuudet, ja vaikka ajatuksenamme oli käydä katsomassa myös Kiilopää ja sen ympäristö, päädyimme lopulta kätevään ja helppoon ratkaisuun ja jäimme Saariselän keskustan tuntumaan. Valitsemamme reitti lähtee vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä majoitukseltamme Holiday Club Saariselältä.Aurorapolku: 2 kilometriä hyvin kunnostettua patikkareittiä

Aurorapolku lähtee Saariselän luontoreittien lähtöpisteestä Lutontien päästä. Kuten muuallakin Suomessa, myös täällä reitit on kyltitetty hyvin, ja myös Aurorapolulle on helppo löytää. Me nappasimme matkaan pulkat, jotta pystyimme vetämään lapsia osan matkaa. Näin myös reput lämmikkeineen ja eväineen tulivat kätevästi pulkkien kyydillä.

Auroran päivätupa sijaitsee mäen rinteellä, mikä tarkoittaa, että sinne päin mentäessä on aika paljon ylämäkeä. Matka ei itsessään ole pitkä. Koko Aurorapolku ympäri on 2,1 kilometriä, ja Auroran päivätuvalle voi mennä joko suoraan 700 metrin matkan, tai sinne voi halutessaan kiertää Aurorapolkua myötäpäivään, jolloin matkaa kertyy puolisentoista kilometriä.

Aurorapolku on erittäin hyvin hoidettu kävelyreitti. Se on leveä ja tasainen, ja se on tarkoitettu vain patikoijille. Suksilla tälle reitille ei siis ole asiaa. Vain ylämäki teki reitistä aavistuksen haastavan, varsinkin kun pulkan kyydissä oli parisenkymmentä kiloa painoa, eivätkä kengät meinanneet pitää pakkaslumella. 

Aurorapolku, kuten muukin Saariselän läheisyys sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuiston alueella, ja luonto täällä on niin valtavan kaunista. Kovalla pakkasella puiden rungotkin ovat jäähuurun peitossa, ja se jos joku on hienon näköistä! 

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä


Auroran päivätupa: hienot uudet kota, wc ja ulkotulipaikat

Auroran päivätupa oli hurjan hieno. Kuulin ennakkoon, että se on uusi ja hieno, mutta en silti osannut odottaa näin uutta ja modernia kokonaisuutta. Paikalla on iso, moderni kotamainen rakennelma, jossa on sisätulipaikka, makkaratikut ja pitkä pöytä retkieväiden syöntiin. Koko paikka on Metsähallituksen ylläpitämä, ja näin myös polttopuita on tarjolla retkeilijöiden käyttöön. 

Meidän saapuessamme paikalle sisätilassa oli toinen seurue, joten päätimme tehdä nuotion ulos. Ystäväni otti heidän mökistään mukaan sytykettä ja pari kuivaa, lämmintä puuta, ja näin saimme nuotion syttymään heti. 

Makkaranpaiston jälkeen siirryimme vapaaseen sisätilaan lämmittelemään ja syömään jälkiruokamunkit kuuman kaakaon kera.

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

Aurorapolku ja kota patikoijille Saariselällä

Aurorapolkua pulkalla takaisin Saariselälle

Takaisin päin Saariselälle Aurorapolku olikin sitten aika paljon helpompi, kun reitti oli lähes pelkkää alamäkeä. Takaisin siis menimme lyhyempää reittiä, ja sen olisi voinut lähes kokonaan laskea pulkan kyydillä. Tajusimme tämän kuitenkin vasta aika myöhään, mutta pääsimmepä parisataa metriä hujauksessa. Toki pulkkamäeksi tätä ei ole tarkoitettu, ja jos onkin pulkalla liikenteessä, täytyy muistaa varoa muita retkeilijöitä. Tammikuussa ei kuitenkaan ollut tälläkään reitillä ruuhkaa, vaan näimme lisäksemme vain pari muuta seuruetta.

Aurorapolku oli mukavan leppoisa, lyhyt kävelyreitti, ja erinomainen juurikin pienten lasten kanssa eväsretkeilyyn.Lue muista Saariselän aktiviteeteistamme lisää täältä.

Alennuskoodi Holiday Club -kylpylälomiin


Holiday Clubin lomatestaajana minulla on ilo ja kunnia tarjota seuraajilleni alennuskoodi kylpylälomiin:

-15 % alennus koodilla LAHDETAANTAAS Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 30.4.2021 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Varaa Holiday Clubin kylpyläloma alennuksella täältä.

Pysy mukana matkassa:


3 kommenttia:

  1. Näytti siltä, että lumikengille ei ollut mitään tarvetta ja reitti oli tamppaantunut kovaksi? Ja onko tuo noin kuin tuosta kyltistä ymmärtää, että tuosta Saariselän lähtöpaikalta ei pääse patikoimaan mitään muuta reittiä, vaan muitakin reittejä patikoidakseen pitää lähteä Kiilopään lähtöpaikalle?

    VastaaPoista
  2. Kiva reitti! TÄytyypä käydä tuolla, ja ehdottomasti pulkkaliukua alas!

    VastaaPoista
  3. Olipa just kivan pitunen päiväretki lapsille! :)) Tuo Auroran päivätupa ei nimenä herättänyt ensin kelloja, mutta ku näin tuon rakennuksen muistin lukeneeni siitä sillon kun sitä rakennettiin muutama vuos sitten. Täytyypä pitää mielessä sitten kun joskus pyörii taas tuolla suunnalla, tosi kivalta näyttää! :) Ja pulkka on kyllä kätevä!

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan