Slider

Tukholman ABBA-museossa pääsee levyttämään ja konserttilavalle - tallenteet itselle museolipun koodilla

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Yhteistyössä: Silja Line ja Visit Stockholm

Kävin Tukholmassa Silja Serenaden kyydillä Päivä Tukholmassa -risteilyn yhteydessä, Siljan pressiristeilyllä viime keväänä juuri ennen kuin korona pisti niin Suomen kuin sen rajatkin kiinni. 

Koko matkamme oli musikkiteemainen, sillä Silja Serenaden ja Silja Symphonyn kevään ohjelmistossa olisi pitänyt olla ABBA- ja Queen-showt. Harmittelen edelleen, miten harva ehti nähdä nämä upeat showt, ennen kuin kaikki pysähtyi. 

Me kuitenkin ehdimme nähdä showt, ja viettää upean musikaaliteemaisen päiväristeilyn Tukholmassa. Jatkoimmekin myös Tukholman päässä iki-ihanaa ABBA-teemaa. 

Tiedän, ettei nyt pääse matkustamaan Tukholmaan tai ABBA-museoon. Koska ABBA-museo oli niin hieno, ja koska olen kirjoittanut tämän jutun valmiiksi odottamaan hyvää hetkeä mitä ei näytä ihan hetkeen tulevan, julkaisen tämän silti nyt. Tämä saa siis olla juuri se täydellinen hetki ABBA-museon hehkuttamiseen. 

Muut ABBA-tekemisemme pääset lukemaan täältä

Minä ABBAn viidentenä jäsenenä konserttilavalla - biisinä Dancing Queen. Meille tuli hieman erimielisyyksiä koreografian kanssa, joten päätimme, että jokainen vetää itse parhaaksi katsomaansa linjaa.


En edes usko, että saan kerrottua ABBA-museosta sen koko komeudessaan. Tämä on niitä kohteita, jotka on itse koettava. Toivottavasti se aika tulee pian, kun museon pääsee kokemaan omin silmin paikan päällä.


ABBA-museon lupaus: Kävellen sisään, tanssien ulos


Museo lupaa, että jos tulet kävellen sisään, tanssit ulos. Minähän toki lupauksen kuultuani tanssahtelin jo museoon sisälle.

Lupaus ei ole aivan tuulesta temmattu. Museo on nimittäin suunniteltu kokonaisvaltaiseksi elämykseksi. Museossa ei ole yhtä ainoaa asiaa, mitä kaikki neljä ABBAn jäsentä ei olisi hyväksyneet. Jos joku sanoo jollekin idealle ei, se ei silloin päädy museoon. Tason tosiaan huomaa.

Nämä näyttivät niin oikeilta!

Tällaisessa toimistossa ABBA-asioita on pyöritelty.

Hyvä samppanjamaku ABBAlla #mummchampagne


Vaihtuvana näyttelynä Mamma Mia 


Ensimmäisessä kerroksessa on esillä pieni vaihtuva näyttely. Tänä vuonna se oli yleisön toiveesta jätetty samaksi kuin viime vuonna ja on Mamma Mia -leffanäyttely.

Näyttelystä löytyy laajasti leffassa käytettyjä asuja ja muuta rekvisiittaa, sekä tietysti taustatarinaa aiheeseen liittyen. Näyttelyn keskellä on lisäksi leffasta tuttu auto, jonka kyytiin itsekin voi mennä ottamaan kuvan itsestään.





Tämä on kuitenkin vain alkusoittoa museon tarjonnalle. Ihanaa, kun sanonnatkin tukee tätä musiikkiteemaa!

Levytysstudioita, konserttilavoja - ja sinä itse niissä esiintyjänä


Alakerta onkin kokonaan pysyvää näyttelyä, ja sen laajuus yllätti minut täysin. Siellä kerrotaan jokaisesta ABBAn jäsenestä erikseen. Olivathan he jokainen luoneet omaa henkilökohtaista uraansa jo pitkään ennen ABBAn aloittamista. Museon tarina siis alkaa jo ennen ABBA-aikaa.

Kaikkien upeiden asujen, levytysstudioiden, rekvisiitan lisäksi museossa on vaikka kuinka monta interaktiivista pistettä. Voit levyttää oman biisin, ottaa kuvauskopissa kuvan, missä naamasi laitetaan ABBAn vartaloihin, käydä esiintymislavalla viidentenä ABBA-jäsenenä ja koittaa miksata ABBAn biisin. Olikohan tässä edes kaikki?

Kaiken kukkuraksi omat tuotokset pääsee lataamaan museokäynnin jälkeen itselleen omassa museolipussa olevalla koodilla.




Vastaa puhelimeen, jos ABBA-soittaa


Ehkä paras kaikista on puhelin, johon on numero tasan neljällä henkilöllä, eli ABBAn neljällä jäsenellä. Jos puhelin soi, kannattaa siis ehdottomasti vastata, sillä soittaja on ABBA. Turistibussin oppaamme osasi kertoa, että se on joskus soinutkin hänen paikalla ollessaan, mutta puhelimen vieressä ollut Jenkkituristi ei ollut uskaltanut vastata. Miten paljon häntä mahtaa harmittaakaan! Varaudu siis vastaamaan ABBAn puheluun jo ennakkoon, niin et ainakaan tee samaa mokaa.



Museo vaikuttaa tämän kaiken lisäksi niin henkilökohtaiselta. Siellä pääsee todella lähelle sitä, keitä ABBAn nelikko on oikeasti ihmisinä olleet. Tässä huomaa hyvin sen, että ABBAn jäsenet ovat itse mukana museon toiminnassa.

Jos on mahdollisuus, ota ihmeessä opastettu kierros. Näin tästäkin museosta saa paljon enemmän irti.

En muista, että minusta olisi koskaan otettu näin montaa kuvaa näin lyhyessä ajassa, mutta minkäs teet. Museo vei mennessään, enkä painanut jarruakaan.

Oma kamera kannattaa olla ehdottomasti mukana. Kuvia saa ottaa, mutta videoita ei.

Museoravintolasta alennus museolipulla


Museon yhteydessä on sekä Pop House -ravintola että Pop House -hotelli. Me olimme matkassa vain päiväseltään, mutta ravintolan pääsimme silti testaamaan. Me söimme herkulliset kana-annokset, mutta listalla näytti olevan vaikka mitä muutakin.

Vinkkinä museokävijöille, että museolipun ostaneet saavat Pop House -ravintolasta ainakin tällä hetkellä 15 % alennuksen.




Miten ABBA-museoon Siljan Tukholman terminaalista


ABBA-museo sijaitsee Djurgårdenilla, ja kätevin tapa päästä museoon on matkata sinne Siljan järjestämällä bussikuljetuksella. Bussi maksaa joitain euroja, ja niitä lähtee terminaalista kahdesti aamulla ja paluu on kahdesti iltapäivällä. Busseja on niin monta kuin matkaajien määrä vaatii. Jos siis yksi bussi täyttyy, lähtee toinen bussi saman tien. Lipun voi ostaa ainakin laivan info-pisteestä.

Myös paikallisbussilla pääsisi ja näin säästäisi jonkun euron, mutta olen lukenut, että kävelymatkaa on jonkun verran ja lastenrattaiden kanssa matkustavien täytyy huomioida useat portaat.

Nyt vaan peukut pystyyn, että Tukholman matkailu on pian turvallista ja mahdollista.

Pysy mukana matkassa:

1 kommentti:

  1. Huomasin, että jostain syystä aiempi kommenttini ei ollut tullut läpi... Kuten sanoitkin, toivotaan, että Tukholman matkailu olisi pian mahdollista ja ennen kaikkea turvallista. Olisi ihana käydä joulumarkkinoilla kaupungissa. Näyttää siltä, että sinulla on ollut hurjan hauskaa tällä risteilymatkalla! Tätä lukiessani itsellänikin alkoi heti Abban biisit soimaan mielessä taustalla ja teki mieli hieman pyörähdellä.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan