Slider

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

lauantai 14. marraskuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö: Holiday Club Resorts Oy:n kanssa

Loma kylpylässä talvella on aika ihanaa. Vietimme tyttäreni kanssa Holiday Club Kuusamon Tropiikissa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna perjantaista tiistaihin. Kuusamossa ei ollut enää lunta, kun saavuimme sinne perjantaina. Parin viikon takainen lumi oli sulanut pois. Iloksemme kuitenkin maanantaina heräsimme valkeaan aamuun, ja lumi jäi maahan ainakin siihen asti, kun tiistai-iltana lensimme Kuusamosta takaisin kotiin.

Oli lunta tai ei, Kuusamossa oli koko siellä olomme aikana ihana alkutalven tunnelma. Pääsimmepä näkemään, että Holiday Club Kuusamon Tropiikin lähettyvillä on roppakaupalla tekemistä ihan jokaiselle vuodenajalle. On sitten lämmin tai kylmä, lunta tai ei. Tylsää ei meille pääsisi tulemaan täällä millään säällä.

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

Loma kylpylässä talvella

Voin kuitenkin niin hyvin kuvitella, miten erinomaista olisikaan loma kylpylässä talvella, kun kaikki lunta vaativat urheilulajit ovat mahdollisia. Nimittäin jo nyt oli parin-kolmen tunnin ulkoilun päätteeksi mieletöntä päästä saunoihin ja pulahtamaan lämpimiin altaisiin.

Tässä maailmantilassa tällainen Kuusamon kaltainen kohde on myös sen takia erinomainen, että jos kylpylässä olisikin ruuhkaa, on muuta puuhaa niin paljon, että kylpylään voi pulahtaa silloin, kun muut lomailijat ovat muissa puuhissa. Kuusamon Tropiikin kylpylän parhaita puolia onkin se, että kylpylän ruuhkatilanteen pääsee näkemään niin respasta kuin hotellihuoneiden edustalta. Ei siis tarvitse mennä suihkujen läpi uikkareissa toteamaan, ettei viitsikään jäädä altaisiin. 

Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpyläosasto

Jatketaankin siis tärkeimmästä, eli itse kylpylästä. Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä on tosi hieno. Tämä on nyt neljäs Holiday Clubin kylpylä, jossa olen käynyt, ja vaikka olenkin tykännyt kaikista, oli tämä minusta kaunein. Tietysti Suomessa palmut ja muut eksoottiset kasvit on tekokasveja, mutta myös niillä saa nykyään todella ihanaa torpiikin tuntua. Tyttäreni huomaa minua paremmin yksityiskohdat, ja jos minä ihastelin kokonaiskuvaa, ihasteli tyttäreni jokaista kukkaa ja palmusta roikkuvaa kookosta.

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista


Kylpylän alueella on kolme poreallasta, pienten lasten allas, useita vesihierontapisteitä ja mutkitteleva pääuima-allas, johon laskee kiemurteleva liukumäki. Me vietimme suurimman osan ajasta pääuima-altaan laakeassa osassa, missä veden syvyys on 90 cm, eli juuri täydellinen uimaan opettelevalle 5-vuotiaalle, jolla jalat ylttää tässä pohjaan. Meillä olikin hänelle mukana uimalasit, räpylät, uimapatja ja rengas, jota hän sai sukellella pohjasta. Kuusamon Tropiikissa oli erinomaisen helppo kehittää uimataitoa, ja neljän peräkkäisen altaallaolopäivän ansiosta uimataito kehittyikin hurjasti. Odotamme jo molemmat, että tytär pääsee esittelemään taitojaan uimaopettajalleen ensi viikolla.  

Luulin ensin, että tyttäreni ei halua kylpylän vesiliukumäkeen, mutta viimeisenä lomapäivänämme selvisikin, että hän kyllä haluaisi, muttei uskalla. Eikä siis ollutkaan edes iso homma houkutella hänet mäkeen, kun näin, miten paljon hän siihen lopulta halusi. Vesiliukumäessä on ajanotto, eli lapsilla (ja aikuisillakin) riittää kisaamista siinä, kuka laskee mäen nopeiten. Kello näyttää myös päivän kaikista nopeimman ajan. Hitaimmillaan näimme jonkun laskevan mäkeä 25 sekunnissa, kun nopein meidän näkemämme aika oli 7 sekunnin luokkaa. Mäki sopii siis sekä hurjapäille että sunnuntaiajelijoille.

Tiistaisin ja perjantaisin (ainakin tämän hetken aikataulun mukaan) ison altaan syvemmässä osiossa on vesijumppa ja sen jälkeen aamu-uinti. Vesijumppaan me emme luonnollisesti vielä osallistuneet, mutta pulahdimme kyllä aamu-uinnille. Meidän lisäksi aamu-uinnilla oli vain kaksi muuta, ja hekin lähtivät pois tuntia ennen meitä. Saimme siis uida kylpylässä tunnin täysin kahdestaan! Aika luksusta. 

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

Ei ruuhkaa - helppo säilyttää turvavälit myös viikonloppuna

Muutenkin altailla oli todella rauhaisaa. Ajattelimme ensin, että menisimme kylpylään mahdollisesti vain maanantaina ja tiistaina, mutta myös lauantaina ja sunnuntaina tilanne oli niin rauhaisa, että turvavälit oli todella helppo säilyttää. Veikkaisin, että vaikka ihmiset varmasti nyt pohtivat kahdesti kylpylään menoa, on osasyynä myös se, että lomailijat olivat muissakin puuhissa, sillä mm. ladut olivat auki, ja kylpylän lähettyvillä on niin paljon muutakin tekemistä.

Muistinko jo sanoa, että loma kylpylässä talvella on juuri sen puolesta ihan parasta, että ulkoilun jälkeen on mieletöntä päästä saunoihin ja lämpimiin altaisiin.

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

Loma kylpylässä talvella - kokemuksia Holiday Club Kuusamon Tropiikista

Holiday Club Kuusamon Tropiikin hotellihuoneista näkee kylpylän ruuhkatilanteen

Me majoituimme kylpylärakennuksessa standard-tason hotellihuoneessa. Huone oli kooltaan kovin kompakti, mutta meille kahdelle täysin sopiva. Vaatekaappitilaa oli sen verran, että purimme neljän päivän vaatevarastomme (mitä oli aivan liikaa, kun en ollut pakannut talvilomalle vuosikausiin) huoneen kaappeihin ja asetuimme taloksi. Huoneessa ei ole vedenkeitintä tai jääkaappia, ja suihkusaippuan lisäksi muita hygieniatarvikkeita ei ole. Niitä tosin saa ostettua respasta, jos jotain on unohtunut kotiin.

Parasta hotellihuoneessamme oli sen sijainti. Huoneemme ovelta nimittäin pystyi katsastamaan kylpylän ruuhkatilanteen. Me ajattelimme, että kylpylä olisi ollut ruuhkaisempi kuin olikaan, ja katsoimme tilanteen aina ennen uimaan menopäätöksen tekoa. Hirmu kätevää!

Huoneet ovat, jollei uusia, niin ainakin uudistettuja. En tullutkaan katsoneeksi, milloin hotelli on valmistunut, mutta ainakin kokonaisuus oli tosi siisti, uudenaikainen ja tyylikäs.Kylpylän respasta ja R-kioskista perusruokatarvikkeet ja unohtuneet laturit

Unohtuneista shampoista puheen ollen, kylpylän respassa oli myynnissä myös mm. puhelimen latureita. En ole aiemmin missään näitä huomannutkaan, ja oi, miten kätevää. Veikkaisin, että näitä kysellään melko tasaiseen tahtiin.

Lähin ruokakauppa on Holiday Club Kuusamon Tropiikista parin kilometrin päästä, mutta respan yhteydessä olevasta R-Kioskista saa ostettua pientä purtavaa ja jotain perusruokatarvikkeita, kuten levitteitä, maitoa ja sen sellaisia. Meillekin tämä oli tarpeen, kun olimme perillä vasta illalla.

Ei ruuhkaa aamiaisellakaan

Holiday Club Kuusamon Tropiikin aamiainen on täysin perustason hotelliaamiainen. Tarjolla on kaikkea, mitä aamiaisella odottaakin olevan, ja näyttipä yksi pöytä tarjoilevan paikallisia erikoisuuksia. Minä uskollisena tavoilleni söin joka aamu ruispuuron raejuustolla ja marjoilla, kun taas tyttäreni valikoi joka aamulle erilaisen aamiaisen. 

Aamiaisella on tarjolla käsidesiä - niin kuin joka paikassa muuallakin ympäri hotellia - ja myös kertakäyttöhansikkaita, joita voi käyttää ottaessaan ruokaa buffasta. Me olimme aamuvirkkuina aamiaisella joka aamu ensimmäisten joukossa aamiaisen alkaessa, enkä siis osaa sanoa, syntyikö aamiaiselle jossain kohtaa ruuhkaa vai ei. Ainakin aamun ensimmäisen aamiaistunnin aikana alle puolissa pöydistä oli asiakkaita. Tuntui siis kovin turvalliselta aamiaistaa täällä.
Lounas ja illallinen saman katon alla

Holiday Club Kuusamon Tropiikin yhteydessä on kaksi ravintolaa: illallisravintola O'Learys ja aamiais- ja lounasravintola Mango. Aamiaisesta jo kerroinkin, mutta söimme siis samassa ravintolassa myös lounaat. Mango on avoinna maanantaista lauantaihin, ja lounas tarjoillaan annoksina pöytiin. Listalta löytyy joka päivälle yksi annos, joka meidän vierailun aikana oli savulohta, uunimakkaraa ja lehtipihvi. Hintaan kuuluu myös salaattipöytä, joka itseasiassa olisi sopinut myös sellaisenaan lounaaksi. 

O'Learys taas avaa ovensa päivittäin klo 14 ja sen ruokalistalta löytyy kaikenlaista salaateista burgereihin ja Kuusamon Tropiikissa myös poronkäristystä. Nam! Minä söin poronkäristyksen kahdesti. Tietysti. Ja tyttäreni nautti täysin rinnoin lomasta ranskalaisannostensa kanssa. 

O'Learys jäi tyttären mieleen myös pöytään ennen ruokia tulevien poppareiden vuoksi. 
Sijainti lentokentän vieressä, lähellä Rukaa

Holiday Club Kuusamon Tropiikin sijainnilla ei sinänsä olisi ehkä mitään väliä. Kylpylässä ja sen ympäristössä on niin paljon tekemistä, että olisivat ne missä tahansa, saisi siellä vietettyä viikon tai parikin ihan helposti.

Sijainti lentokentältä 10 minuutin ajomatkan päässä toki tekee kylpylästä helposti saavutettavan. Me menimme Kuusamoon juurikin lentäen, ja koska kylpylä sijaitsee niin lähellä kenttää, en edes selvittänyt lentokenttäbussin mahdollisuutta. Nappasimmekin mennessä taksin, mutta paluumatkalla saimme kuulla, että Finnairin reittilentojen aikaan lentokenttäbussi kiertää lentokenttä – Holiday Club Kuusamon Tropiikki – Ruka -reittiä. Bussi lähtee, kun kaikki matkustajat on tulleet kentältä, ja lentokentälle päin bussi kaartaa Rukalta Holiday Club Kuusamon Tropiikin pihaan 1 h 25 minuuttia ennen lennon lähtöä. Taksista maksoimme kolmisenkymppiä, ja bussista 7 euroa. Olisi siis kannattanut selvittää ennakkoon, mutta tulipa testattua molemmat.

Sijainnista mainittakoot upean luonnon golffaamiseen, hiihtämiseen, kalastukseen, vaeltamiseen ja kylpylää ympäröivät järvet. On Kuusamossa vaan sitten pirun kaunista!Angry Birds -puisto, keilaus, leikkipuistot, hiihtoladut, lenkkipolut, kota ... ...

Ulkoilma-aktiviteetit

Luonnosta puheen ollen Holiday Club Kuusamon Tropiikin ulkoilma-aktiviteetit eivät ihan heti lopu kesken. Eivät kesällä, eivät talvella eivätkä niiden välimaastossakaan.

Meidän pääasialliset ulkoilma-aktiviteetit olivat huskysafari ja tarhavierailu Erä-Susi Huskies -huskytarhalla sekä porojen aamuruokintaan osallistuminen Palosaaren porotilalla. Nämä toki vaativat paikkoihin autolla siirtymisen, ja niistä kerronkin enemmän myöhemmin täysin omissa kirjoituksissaan.

Huskysafari Kuusamossa


Porojen aamuruokinta Kuusamossa

Holiday Club Kuusamon Tropiikin lähimaastossa me kävimme lähinnä etsimässä paikan leikkipuistot. Niitä on kaksi, joista toinen on kylpylärakennuksen takana ja toinen – uudempi näistä – kodan vierellä. Kodan vierellä on myös pieni ulkoilmakuntosali, minkä käyttäminen olisi kaivannut hieman tuulettomamman sään tai paremman vaatetuksen.

Kodasta puheen ollen, itse kotaa hotellin vieraat voivat varata kahdeksi tunniksi veloituksetta. Meilläkin oli tarkoitus käydä paistamassa makkarat ja suklaalla täytetyt banaanit, mutta aika kertakaikkisesti loppui kesken, kun olimme kylpylässä vain neljä yötä. 
Rannasta löytyy myös rantasauna, jota voi vuokrata pientä maksua vastaan. Siitä sain kuulla hyvää palautetta, mutta me emme sitä käyttäneet. Olimmehan matkassa 5-vuotiaan ehdolla, ja jos hän saa valita rantasaunan tai saunan, joka on kylpylässä uima-altaiden vierellä, on valinta täysin selvä. Aikuisten kesken tämä olisi varmasti hieno. Muutaman kerran viikossa rantasaunalla järjestetään myös avantouintia.

Leikkipuistometsästysretkellä huomasimme myös hiihtoladut, jotka lähtivät vain muutaman kymmenen metrin päästä kylpylän pääovelta. Meidän vierailumme alussa Kuusamossa ei ollut lunta, mutta latu näytti olevan hiihtokunnossa. Tai ainakin sinne meni hiihtäjiä tasaiseen tahtiin. Myös suksivuokraamo oli kylpylärakennuksen yhteydessä, mutta hiihdon kannalta harmillisesti olimme matkassa kaksin tyttären kanssa, eikä hiihto tullut tällä erää kysymykseen. Olin kyllä hurjan kateellinen hiihtäjille!


Järvet mahdollistavat tietysti myös kalastamisen, ja yksi taksikuskeistamme kehui, kuinka pilkkimällä olisi helppo saada siikaa. Jos siis olisi ollut jo jäät. Kylpylän läheisellä järvellä olisi pilkkiaikaan myös saatavilla välineitä vuokralle kympillä, eli niistäkään ei tarvitsisi huolehtia. Kyllä kelpaisi. Pilkkiminen on ihan parasta!

Toki myös Ruka on lähellä Holiday Club Kuusamon Tropiikkia, ja aina sesonkiaikaan kylpylän ja Rukan väliä kulkee ski-bussi. Me emme tällä erää ehtineet Rukallekaan saakka, mutta tytär esitti jo toiveen, josko joku kerta voitaisiin tulla myös sinne. Lupasin harkita.

Aktiviteetit sisällä

Kylpylän läheisten ulkoaktiviteettien lisäksi Holiday Club Kuusamon Tropiikin sisätiloissa on paljon puuhaa. Toki itse kylpylä toimii säällä kuin säällä, mutta sen lisäksi saman katon alta löytyy Angry Birds -puisto, keilarata, kauneushoitola, Escape Room, lasten leikkihuone ja kuntosali. Näiden lisäksi O'Learys järjestää keskiviikkoisin tietovisoja. 

Me testasimme keilauksen, ja tyttäreni olikin ensimmäistä kertaa ikinä keilaamassa. Keilaus osoittautui olemaan erinomaista puuhaa 5-vuotiaan kanssa, ja hän olisi halunnut mennä heti uudelleenkin.

Meidän ei pitänyt mennä Angry Birds -puistoon, mutta koska siellä ei ollut ketään muuta, ajattelimme sen olevan enemmän kuin turvallista koronasta huolimatta. Meidän lisäksi sinne tuli muutamia muitakin, mutta vain kourallinen. 

Kävimme testaamassa myös kylpylän kuntolsalin. Se oli aika perinteinen kuntosali perinteisine kuntosalilaitteineen, mutta onneksi sieltä löytyi myös tankoja ja painoja, niin minäkin osasin tehdä treenin. Kuntosalilaitteista en juurikaan välitä, enkä varmaan edes oikein osaisi saati viitsisi tehdä niillä mitään.

Suunnitelmissamme oli käydä jossain ihanassa äiti-tytär-kauneushoidossa, mutta tähänkään aika ei tällä erää riittänyt. Myös lasten leikkihuone jäi meiltä testaamatta. 


Holiday Club Kuusamon Tropiikki ylitti odotukseni - seuraava kylpyläloma nurkan takana

Joko hengästyttää tekemisen paljous? Niin minuakin! Holiday Club Kuusamon Tropiikki ylitti kaikki odotukseni täysin. Loma kylpylässä talvella on aivan ehdottomasti sellainen, minkä haluan kokea uudelleenkin. 

Ja arvatkaapa mitä - kauaa minun ei tarvitse odottaa, sillä olemme tammikuussa lähdössä tyttäreni, ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa Saariselälle. Majoitumme tyttäreni kanssa Holiday Club Saariselän kylpylässä, ja tällä kertaa on 99 % varmaa, että pääsemme kunnon lumilomalle, ja lumipuuhien jälkeen kylpylän altaiden ja saunojen lämpöön.

Osa matkasta Holiday Club -lomatestaajan pestiä

Kuten tämän vuoden aiemmat kylpylälomat, myös Kuusamon Tropiikin loma oli osa lomatestaajan pestiäni. Tarkoituksenamme on kiertää viisi Holiday Clubin kylpylää, ja tämän vuoden puolella olenkin käynyt Kuusamon lisäksi jo Turun Holiday Club Caribiassa ja Holiday Club Tampereen kylpylässä. Viime vuonna kävimme tyttären kanssa Holiday Club Saimaalla

Kaikista kylpylälomista pääset lukemaan kootusti kylpylälomat-alasivulta. Lomatestaaja-konseptista sekä myös muista Holiday Clubin lomatestaajista pääset lukemaan enemmän Holiday Clubin lomatestaaja -sivulta.

Muista kylpylälomista poiketen Holiday Club Kuusamon Tropiikissa jatkoimme lomatestauksen jälkeen omaa lomaamme. Olimme siis lomatestaajina ensin kaksi yötä, ja sen jälkeen omakustanteisesti kaksi yötä.

Holiday Club -alennuskoodi maaliskuun 2021 loppuun

Innostuitko? Holiday Clubilla on nyt jatkuvasti upeita tarjouksia kylpylälomiin, ja 15.11. asti Holiday Clubin kylpylälomille pääsee 25 % alennuksella

Jos haluat myöhemmin tehdä edullisia kylpylälomaostoksia, muistathan, että: 

-15 % alennus koodilla LAHDETAANTAAS Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.3.2021 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että teillä on ollut todella ihana loma! Ja mitä upein palkinto tyttärellesi ahkerasta uimaopettelusta. Kylpylässä ja kylpylän ympärillä onkin ihan valtavan paljon mielenkiintoista tehtävää. Tuollahan viihtyisi ongelmitta viikonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihana loma, ja tuli kyllä oikeaan kohtaan uintiharjoittelun kanssa.
   Minä voisin olla tuolla heittämällä viikon, ja vaikka kaksikin. Ei tulisi tylsää, ja lomalla toisaalta olisi mukavaakin, jos vähän ehtisi tulla tylsää, niin jaksaa taas hektistä arkea :)

   Poista
 2. Kuusamon tropiikista ympäristöineen löytyy kyllä kaikkea mitä lapsen kanssa kaipaa. Porojen aamuruokinta kuulostaa ihanalta elämykseltä lapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin löytyy! Tuo porojen aamuruokinta oli kyllä ihana elämys myös näin aikuisen näkökulmasta :)

   Poista
 3. Nyt kun ulkomaanmatkailu on stopissa, niin kylpylälomat kiinnostavat. Mutta vaimolla on niihin liittyvää korona-pelkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylpylät on kyllä varmasti niitä, mitä tulee pohdittua koronan takia. Ja myös minä olen suunnitellut meidän kylpylälomamme niin, että emme ole menneet sesonkiaikoina, ja vielä niistäkin ajankohdista olemme valikoineet alkuviikon, kun on vieläkin hiljaisempaa. Olemme siis saaneet todella hyvillä mielin käydä kylpylässä ja myös muissa sisäaktiviteeteissa.

   Poista
 4. Monipuolinen loma teillä! Olispa kiva pulahtaa lämpimiin altaisiin lillumaan just nyt. Olin viime vuonna Saariselällä töissä ja siellä kävin pikaisesti Holiday Clubilla. Tämä Tropiikki on allasosastoltaan kyllä paljon houkuttelevampi. Ihana tuo viherkasvien ja kukkien runsaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosi monipuolinen ja mukava loma! Me olemme menossa parin viikon päästä Saariselälle. Odotan jo innolla, millainen on siellä Holiday Clubin kylpylä. Meille tosin tällä hetkellä riittää se, että on vettä, koska 5-vuotias opettelee uimaan, ja pysyy hyvin jo pinnalla vähän syvemmässäkin.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan