Slider

Tänään olisi ollut lähtö Kanarialle - mikä kaikki muu peruuntui?

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Maailma pysähtyi ja kaikkien kaikki matkat peruuntuivat. Noin vaan. Vaikka tätä outoa tilannetta on nyt eletty jo parisen viikkoa, tuntuu tämä edelleen tosi oudolta. Tavallaan elämä jatkuu entisellään, vaikkei sitten kuitenkaan yhtään sinne päinkään. Yllättävän nopeaan tästä tilanteesta on kuitenkin tullut uusi normaali omalla tavallaan.

Joulukuun normaali Fidzillä vs tämän hetken normaali kotona.
Kunnia kuvan ideasta Seikkalijattaret FB-ryhmän kuvaketjun aloittajalle.


Työmatka lyheni viidestä kilometristä viiteen metriin (sängystä ruokapöydän äärelle rakennettuun kotitoimistoon), iltapäiväkahveille kokoonnumme työkavereiden kanssa Teamsillä, päivän kauppareissut teen aamupäivästä hiljaiseen aikaan, ulkoilut keskipäivällä auringon paisteessa. Jumpat ja tanssitunnit vedän olohuoneen lattialla, ja olen itseasiassa liikkunut enemmän kuin ennen. Säästyyhän työmatkoissa melkoinen määrä aikaa. Afterworkit ja kyläilyt ovat tapahtuneet virtuaalisesti, ja lapsi on riemuissaan, kun ei ole tarvinnut mennä päiväkotiin ja kun on siitä edestä saanut askartelukaupallisen verran puuhaa kuin myös uusia kalusteita nukkekotiin. Rutiinit ovat rakentuneet ja ne on olleet oikeastaan ihan mukavia. Ainakin vielä.

Minulla on tapana kaivaa kaikesta esiin se positiivinen puoli, ja arjessa olemmekin tyttären kanssa onnistuneet siinä erinomaisesti. Mutta sitten on se toinen puoli. Lomat ja matkat.

Mikä matka peruuntui?Tiedän, että niin monia harmittaa niin paljon matkojen peruunutuminen. Olen lukenut somesta niin monta tarinaa, missä unelmien matkaan on säästetty monta vuotta, ja nyt kun sen aika olisi ollut, on maailma mennyt kiinni ja pahimmassa tapauksessa ne monen vuoden säästöt menneet peruuntuneen matkan mukana. Vieläkin pahemmassa tapauksessa osa on edelleen jumissa maapallon toisella puolella ilman tietoa kotiin pääsystä.

Totta kai minäkin olisin paljon mieluummin tällä hetkellä matkalla lentokentälle kuin näissä olosuhteissa, missä matkoja teen lähinnä ruokakauppaan tai lenkkipolulle metsään. Hieman haikeana katsoin tänä aamuna kalenterimerkintää "Kanaria". Mutta samalla tiedän tämän olevan vain väliaikaista, eikä tälle tilanteelle nyt vaan voi mitään. Itseäni enemmän minua harmittaa matkan peruutus lasten puolesta, mutta ainakin sanojensa perusteella harmitus ei näytä olevan kovin suuri. Siskoni pojat sekä oma tyttäreni ovat kuitanneet asian lähinnä olankohautuksilla. Kun ei tälle mitään mahda.

Meidän olisi siis juuri tänään pitänyt olla matkalla Gran Canarialle Playa Tauritoon vesipuiston kyljessä olevaan all inclusive -hotelliin yhdessä tyttäreni, vanhempieni sekä siskoni ja hänen kolmen poikansa kanssa. Aurinkomatkat peruutti muiden toimistojen tavoin kaikki matkat ja palautti rahat. Tämä matka toteutunee mahdollisesti täysin toisessa kohteessa sitten joskus.

Ollaan viimeksi oltu saman seurueen kesken etelän vesilomalla vuonna 2016. Olisi ollut jo aika ottaa uusiksi. 


Mitkä matkat siirtyvät?


Kanarian matka ei ollut ainoa suunniteltu matka, vaan minun ja tyttäreni piti lähteä kevään aikana kylpylälomailemaan joihinkin Holiday Clubin useista kylpylöistä. Tätä suunnitelmaa emme aio kuopata, vaan kun Suomi taas rullaa, lähdemme riemusta kiljuen kotimaan vesilomalle. Veikkaisin, että moni muu suunnittelee tällä hetkellä täysin samoin.

Kesäkuulle meillä oli ystäväni kanssa varattuna joogaretriitti Romaniasta, mutta siirsimme myös sen syksylle. Olemme maksaneet jo varausmaksun, emmekä sitä tietenkään halua menettää, ja toisaalta tuo Romanian joogaretriitti vaikuttaa niin upealta, että sinne menemme, kunhan se taas on mahdollista ja turvallista. Onko se syksyllä vai siirtyykö se vuoden päähän, sitä en lähtisi tässä vaiheessa arvailemaan.

Eikä tässä vielä kaikki. En nimittäin mitenkään päin usko, että kesän aikana on mahdollista käydä edes Tukholmassa, missä Cirkuksen tämän kesän ohjelmistossa olisi ollut ihana Peppi Pitkätossu musiikkisirkus. Josko he toteuttaisivat sen uudelleen vuoden päästä kesällä, kun työ esitystä varten on jo tehty valmiiksi? Toivotaan näin!

Viime kesänä joogasimme Kreikassa rantaviivassa, tänä kesänä olisi ollut vuorossa Romanian vuoristomaisema. Ehkä syksyllä tai vuoden päästä? 


Toivottavasti kesä ei peruunnu


Jos näiden kaikkien muiden matkojen siirtäminen tuntuu ihan ookoolta, en millään haluaisi kesän peruuntuvan. Kesä varmasti tulee ja menee, siitä en huolehdi, mutta kesälomaa en haluaisi viettää neljän seinän sisällä tai vain kotisaaren rannoilla ja metsissä ilman mitään oikeita sosiaalisia kontakteja. Festarit voi puolestani odottaa seuraavalle kesälle, piknikitkin voin pitkin hampain vetää virtuaalisena, mutta jos yhden toiveen saisi esittää, haluaisin, että pääsisimme tyttäreni kanssa Keski-Suomeen mummolaan ja mökille. Näin en kuitenkaan usko tapahtuvan, mutta ainahan sitä saa toivoa, vai mitä?

Entinen työkaveri totesi osuvasti somessa: Näissä oloissa työpäivä on vapaata paljon parempi päivä.

Olen täysin samaa mieltä.Pysy mukana matkassa:

6 kommenttia:

 1. Meiltäkin on harmittavasti useampi matka peruuntunut. Krakovaan piti päästä pääsiäisenä, mutta ei päästä. Niin ikään Sloveniaan ei päästä toukokuussa lähtemään. Intiaankin piti lähteä toukokuussa, mutta huonolta näyttää. Sormet ristissä täälläkin toivotaan, että tilanne olisi normalisoitunut kesällä ja pääsisimme Pohjois-Amerikan kansallispuistoja kiertämään. Tosiasiassa matkat kuitenkin ovat paljon vähemmän tärkeä asia verrattuna siihen, miten korona isoa joukkoa ihmisiä koskettaa.

  VastaaPoista
 2. Itsellä on peruuntunut neljä reissuja ja perjantaina olisi ollut lähtö pitkään odottamalleni New Yorkin & Islannin yhdistelmälomalle. Siitä on vielä lentojen osalta kaikki auki, saako rahat takaisin tai saako lennot siirrettyä. Ajattelin huomenna iltapäivällä tai torstaina aamusta ottaa asian esiin Icelandairin kanssa, että miten menetellään. Sellainen ajatus itsellä, että ne lennot saisi joko voucherina tai siirrettyä, mitä olen Icelandairista kuullut, mutta aika näyttää. Eihän se haittaisi, jos olisi omat lennot pelkästään kyseessä, mutta viiden henkilön ylikalliit lennot pääsiäisen ajan sesonkiin :-(

  Itse ajattelen niin, että matkat siirtyivät, eikä peruuntuneet. Yritetään taiteilla arjessa, niin kuin sanoit, aika normaalilta tuntuu, vaikka ei ole sinne päinkään. Tässä toisaalta tulee palattua tiettyjen perusasioiden ääreen, että eiköhän tästä tartu jotain takataskuun tuleville vuosille positiivistakin. Mutta kieltämättä olisi kiva lähteä vaikka heti Kanarialle, jos vain olisi mahdollista. Upeaa seutua kaikin puolin!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti pääsette kesällä mökille ja mummolaan. Todella toivon niin. ❤️ Tosi paljon on kaikkien arjessa muuttunut nyt kerralla. Katsotaan mitä aika tuo vielä eteen. Omiin suunnitelmiin tämä tietenkin vaikuttaa suuresti. Toivon vielä jollain mieleni sopukalla, että pääsemme kotiin kesällä käymään. Osa minusta on relistinen ja on siirtänyt tämän haaveen syrjään.

  VastaaPoista
 4. Harmillista, että noin monta matkaa meni mönkään :-( Onneksi niiden uudeelleenjärjestelyt/rahojen palautukset onnistuivat. Hyvällä tuurilla pääsette vielä mummolaankin <3

  Mulla peruuntui yksi Tanskan viikonloppumatka ja kuin ihmeen kaupalla meillä ei ollut mitään muuta ostettuna. Tuska-festareiden tilannetta jännitellään ja toivotaan, että pääsemme elokuussa Tanskaan moikkaamaan koiratuttuja.

  Tsemppiä sinne! <3

  T. Katri

  VastaaPoista
 5. Pidetään peukkuja, että pääsette kesällä mummolaan ja muutenkin johonkin luonnonhelmaan <3
  Mulla peruuntu/siirty Meksikon reissu, ja nyt myös Irlannin roadtrip, joka olis ollu toukokuussa. Onneks Finnairilta saa rahat takas ja Bookingista varaukset oli peruttavissa ilmasiks.
  Pieniä toiveita olis, että jos tää tilanne on ohi syksyllä, niin pääsis kaheks viikoks Balkanille, mutta mitään ei uskalla varata ennen kuin on täysin varmaa. Toisaalta oon alkanu valmistautua henkisesti siihenkin, ettei tänä vuonna välttämättä pääse enää mihinkään.
  Tsemppiä teille sinne, toivotaan parasta että kaikki on kesään mennessä taas normaalisti!

  VastaaPoista
 6. Harmi juttu, mutta todellakin parempi tämä tilanne kuin olla jumissa jossain maailman toisella puolella.

  Toivon todellakin, että tämä on kesällä ohi ja päästään takaisin edes normaaliin elämään Suomen sisällä (ravintolat ja kahvilat auki, kotimaanmatkailu vetämään). Nyt en suunnittele muita reissuja.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan