Slider

ABBA ja Queen Siljan Tukholman risteilyllä

tiistai 3. maaliskuuta 2020

Yhteistyössä: Silja Line

Olen löytänyt risteilyt uudelleen! Lapsena ja nuorena ravasimme Tallinnan ja Tukholman ja ei-minnekään-vievillä risteilyillä tuon tuosta. Oli hauskaa matkata bussilla Jyväskylästä, viettää päivä tai pari laivassa ja palata takaisin. Sittemmin risteilyintoni lähivesillä hiipui ja kuoli kokonaan.

Kunnes nyt. Nyt se on herännyt taas henkiin, lähtenyt lähes lentoon!

Abba-show Silja Serenadella 1.3.-30.4.2020


Viime vuonna hehkutin, miten hauskaa risteileminen on lapsen kanssa, kun kaikki tarvittava puuha löytyy vain lyhyiden kävelymatkojen päästä - säällä kuin säällä - ja se perhepuuhastelu ei ehdi loppua laivalla kesken, vaan sitä riittää jopa niin paljon, ettemme ehtineet kaikkeen edes osallistumaankaan. Takaisin on siis päästävä.

Luulinkin tuolloin, että myös seuraava risteilyni tulee olemaan lapsen kanssa, mutta kuinkas kävikään.

ABBAa ja Queenia Siljan päivä Tukholmassa -risteilylläSilja Line meni ja lanseerasi tälle keväälle musiikkishowteemaiset risteilyt. Eikö ole mahtava idea! Sain kutsun pressiristeilylle ja selvitin saman tien, pystynkö pitämään päivän vapaata töistä. Pystyin.

Ideana kevään musiikkishowristeilyllä on se, että kahdesti päivässä Silja Serenadella ja Silja Symphonylla on 45 minuutin esitys. Joka toinen päivä ohjelmistossa on Queen-show ja joka toinen päivä Abba-show. Käytännössä siis Tukholmaan pääsee Queenin tahtiin ja takaisin Helsinkiin Abban rytmeissä.Molemmat showt ovat ikärajattomia, ja niiden aikataulutkin ovat erinomaiset. Ensimmäinen show on nimittäin jo 19:30 ja toinen klo 21. Innokkaimmat voivat tietysti katsoa vaikka molemmat. Me osallistuimme Queen-shown toiseen näytökseen, ja vaikka se olikin illan viimeinen esitys, olin hurjan onnellinen siitä, että meillä oli vielä paluumatka jäljellä ja samat - jäätävän hyvät - laulajat ja tanssijat esiintyisivät meille vielä toisenkin kerran.

Eivätkä esiintyjät tuottaneet pettymystä paluumatkallakaan. ABBA oli vielä parempi kuin Queen. Siis minun mielestäni. Osa meidän kymmenpäisestä porukasta kannatti Queenia, osa ABBAa. Riippuu täysin todennäköisesti siitä, kumman musiikista itse pitää enemmän. Minä pidän molemmista, mutta ABBAn sanat osasin näköjään läpikotaisin ulkoa, ja meininkin niin lavalla kuin yleisössä oli mitä mahtavin.Parastahan tässä on se, että esitykset kuuluvat risteilylipun hintaan. Paikkaa ei ole pakko varata ennakkoon, mutta jos haluat varmistaa paikan ja hyvän näkyvyyden lavalle, kannattaa paikka varata ennakkoon. Pöytävarauksen voi tehdä jo ennen risteilyä tai jos paikkoja on jäljellä, myös paikan päältä. Itse paikka ei maksa mitään, mutta paikkavaraus edellyttää tarjoilupaketin ottamista. Meitä odotti meidän pöydässämme Queen-shown alussa pieni suklaalajitelma ja kahvit, ja ABBAa kuuntelimme tapasten ja samppanjan kera. Tapakset oli ehkä vähän liikaa suoraan illallispöydästä nousemisen perään, mutta tulihan niitä maistettua. Ja oli niin hyviä!

Tarjoilulistalla olisikin erinomaista olla samppanjatarjoilu sellaisenaan. Jos ei halua tapaksia eikä toisaalta kahviakaan näin myöhään illalla, tulee pöydän varaamisesta mahdotonta. Tarjoilun laajennus siis toivomuslistalle. Vink vink Silja Line ;)
Kansainvälistä ammattitaitoa maailmakuulun showtuottajan luotsaamana


Vaikka olinkin jo ennakkoon superinnoissani musiikkishowteemaisesta risteilystä, en ollut mitenkään varautunut esitysten jäätävän uskomattoman huikeaan tasoon. Olisiko vieläkin jotain ylistyssanoja tarjolla?

Meillä oli suuri kunnia tavata heti risteilyn alkuun showtuottaja Belinda King. Nyt puhutaan siis maailmanluokan huipputuottajasta - musikaalien kuninkaasta, kuten hänen sukunimensäkin sen jo kertoo. Hän on tuottanut musikaaleja ja esityksiä Siljan lisäksi mm. Princess Cruise Linesille ja Seabournille, ja tehnyt musikaaleja Leijonakuninkaasta ja muista Disneyn klassikoista aina näihin Siljallakin nyt ohjelmistossa oleviin Abbaan ja Queeniin asti.

Belinda King - musikaalien kuningasEikä riitä vain se, että itse tuotantofirma on hyvä, vaan tietysti myös heidän valitsemat laulajat ovat todella uskomattomia löytöjä. Hakemuksia he olivat saaneet lähes 600 kappaletta, joista koe-esiintymään oli päässyt noin kymmenesosa. Voitte kuvitella, mikä vaatimustaso on, kun laulajan täytyy osata esittää sekä Abbaa että Queenia, ja myös näytellä ja tanssia. Vaatimuslistalla kun on vielä 61 päivän putki, jonka aikana joka ikinen päivä täytyy vetää kaksi esitystä ja asua koko aika Helsingin ja Tukholman väliä sahaavalla laivalla. Alkoholia esiintyjät eivät tuona aikana saa nauttia lainkaan koko esiintymisrupeaman aikana.

Esityksen tanssijat ovat Ukrainasta, ja he ovat kaikki täysin ammattilaisia tottakai - jäätävän hyviä sellaisia. Meille kyllä kerrottiin, missä kaikkialla he ovat esiintyneet, ja lista oli häikäisevän vakuuttava, mutten kirjannut niitä ylös, enkä kehtaa lähteä arvaamaan. Pieleen menisi kuitenkin.

Lopputulos onkin sitten uskomaton. Vaikka esitykseen ei kuulu valojen ja taustan screenin lisäksi lavasteita tai somisteita, olivat molemmat esitykset todella vaikuttavia. Me istuimme eturivissä, mikä on näköyhteyden kannalta paras paikka, mutta voi että minun olisi tehnyt mieli pompata pöydälle tanssimaan. Showt olivat niin kaikin puolin erinomaisia, etten enää keksi, miten niitä kehuisin, kun tuntuu, etteivät nämä sanat riitä mihinkään.

ABBA ja Queen Siljalla 1.3.-30.4.2020


Tässä ja nyt suosittelenkin, että varaat tältä istumalta itsellesi risteilyn, näitä on nimittäin tarjolla vain tämän kevään. Tätä ei kannata missata!

Varaamaan pääset suoraan tästä linkistä.

Pysy mukana matkassa:

4 kommenttia:

 1. Tosi kivalta vaikuttaa tuo reissu! Itsekin olin viikko sitten pitkästä aikaa risteilyllä. Tällei 35-vuotiaana kaipaa risteilyltä vähän eri asioita kuin kaksikymppisenä.

  VastaaPoista
 2. Kiinni veti! Olinkin jo miettinyt menisinkö Tukholmaan autolautalla vai lentäen. Menen laivalla ja katson showt samalla��

  VastaaPoista
 3. Abba-show olis varmaan ihan huippu. Toivottavasti kerkiin risteilylle, kun se vielä on siellä.

  VastaaPoista
 4. Tämä olisi kiinnostanut, Abba-fanina, minuakin, mutta nyt taisi aikaikkuna tälle mennä jo :-)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan