Slider

Ihana Italia Silja Linen laivoilla

lauantai 6. huhtikuuta 2019


Yhteistyössä: TallinkSilja

Palasin tiistaina Malediiveilta. Arkeen paluu osaa välillä olla ankeaa, mutta ei tällä kertaa. Takana oli ihana rento viikko omassa parhaassa seurassa, satumaisen kauniiden maisemien äärellä. Suomessa oli vastassa täysi kevät, auringonpaistetta ja lähes kymmenen astetta lämmintä. Tietkin oli puhdistettu hiekasta, ja sain saman tien aloittaa pyöräilykauden. Eikä siinä kaikki.



Heti ensimmäisenä loman jälkeisenä päivänä pääsin Silja Symphonylle lounastamaan todella herkullisen italialaisen lounaan, rennossa italialaisen trattorian tunnelmissa. Oli ihanaa jatkaa lomatunnelmaa, nauraa vedet silmissä, maistella hyviä viinejä ja etenkin tätä uutta, Ella Kannisen kanssa suunniteltua italialaista menua. Tallink Sija on todella osannut luoda ravintolaansa täydellisen italialaisen tunnelman. Suunnittelenkin jo, että vien tyttäreni kevään aikana "Italiaan" eli päivä Tukholmassa -risteilylle. Ai, miten kätevää!



Ella Kannisen kanssa suunniteltu menu


Varmasti jokainen, joka tunnistaa nimen Ella Kanninen, yhdistää sen Italiaan. Minä ainakin. Ja nimenomaan italialaiseen ruokaan. Silja Linen keittiötiimi onkin suunnitellut uuden italialaisen menun yhdessä Ella Kannisen kanssa.

Lounaalla Ella painotti sitä, että hän ei itse ole loistava kokki, mutta on italialaiseen kulttuuriin tutustuessaan oppinut nauttimaan ruuanlaitosta ja sen tuomasta ilosta. Monet Silja Linen uuden menun annoksista onkin saaneet inspiraationsa juurikin Ella Kannisen tuntemasta Italiasta, ja sen huomaa. Antipastot, juustot, ilmakuivatut kinkut sekä - minun suosikkini - kokonainen kala veivät ajatukset lomalle Italiaan. Tunnelmaa ei varmastikaan vähentänyt se, että olin jo valmiiksi juuri päättyneen matkan jälkeen edelleen täysin lomatunnelmissa. Valmiina ottamaan kaiken fiiliksen vastaan.



Aloitimme lounaan muutamilla antipastoilla Bon Vivan -ravintolassa. Tarjolla oli kolmea pecorino-juustoa sipulimarmeladilla ja paprika-chilimarmeladilla, marinoituja silakoita ja munakasta. Antipasto-menu on tarjolla 16-21:30 välisenä aikana aina toukokuun loppuun saakka. Voin niin kuvitella, miten ihanaa olisi istahtaa Tukholma-päivän päätteeksi antipastolle ja lasilliselle viiniä. Ottaa pieni rentouttava hetki ennen illalliselle valmistautumista.



Tämä oli kuitenkin tälle lounaalle vasta alkua. Siirryimme nimittäin varsinaiselle lounaalle ravintola Tavolàtaan, missä tarjoillaan kokonaisvaltainen menu aina alkupaloista pastan ja pääruuan kautta jälkiruokaan asti - italialaisittain tietysti. Menu on pidempi, ja vaihtoehtoja enemmän, mutta valintoja helpottaakseen menusta on poimittu Ella Kannisen suositusmenu. Tässä on ajateltu juuri minunlaisiani ruokailijoita, jotka eivät halua tai vaivaudu tekemään ruokavalintoja, vaan suositukset ovat aina tervetulleita.

Alkuun saimme upean antipastolajitelman, mistä löytyy valtava lajitelma erilaisia leikkeleitä, hunajamelonia, oliiveja, tomaatteja - tuoreita ja aurinkokuivattuja, juustoa, mintulla maustettua kesäkurpitsaa ja Bresaolaa. Täydellinen koko seurueen jaettava annos, mistä löytyy varmasti jokaiselle suosikkeja. Minun suosikkejani olivat - noh, ihan kaikki!




Seuraavana annoksena saimme pappardellepastaa ja villisikapyörykän tomaattikastikkeessa ja pääruuaksi eniten odottamani kokonaisen kalan. Suomessa niin harvoin saa pöytään kokonaisen kalan, vaikka se onkin se kaikkein täydellisin tapa sekä valmistaa että tarjoilla kala. Kala säilyttää sitä valmistettaessa kaiken makunsa, eikä kalaa paljon herkullisemman näköisesti voisi tarjoilla.

Nämä kalat oli lisäksi valmistettu juuri oikean kypsyisiksi, ihanan meheviksi. Nam!




Jälkiruuaksi saimme, minkäs muunkaan, kuin tiramisùn. Minä en ole mikään jälkiruokien suuri ystävä, enkä muista koskaan tilanneeni tiramisùa. Olen toki syönyt sellaisia erinäisissä tilaisuuksissa, mutta jos saan valita, valitsen mieluummin hedelmälautasen tai vaikka lasin samppanjaa.

Tiramisù oli kuitenkin erinomainen ja sen päällä olevia marjoja oli riittävän runsaasti. Ja miten kaunis!

Kiitos Tallink Silja ja kiitos pöytäseurue. Olipa mainio lounas!



Tavolàta-ravintoloita on Siljan laivoilla viisi: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Baltic Princessillä, Galaxylla ja Europalla. Tämä ihana italialainen menu on näissä ravintoloissa aina syyskuun 2019 loppuun asti.

O'sole mio italialaisen trion tulkitsemana


Italian teema ei ole Siljan laivoilla vain ravintoloissa, vaan tarjolla on makujen lisäksi italialaista musiikkia ja myymälöistä on saatavilla italialaisia tuotteita. Meitä ilahdutti lounaan yhteydessä upea italialainen trio.



No niin, tätä kirjoittaessani ehdinkin jo aloittaa varauksen tekemisen päivä Tukholmassa -risteilylle tyttäreni kanssa. En malta odottaa, että pääsen maistelemaan uudelleen näitä ihania italialaisia makuja. Tyttäreni taas kuunteli kännykältäni uudelleen ja uudelleen italialaisen trion musisointia.


Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

  1. Oi nam, näyttää hyvältä! Italialainen keittiö on ihan lempparini. Mietin just pitäiskö varata kesäksi Tukholman risteily, jotta pääsisi näiden herkkujen ääreen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä! Tuo on niin ihanaa, miten laivat nykyään panostaa niin paljon ruokaan, mikä ON tärkeää. Italialainen ruoka menee minullakin vähintään top kolmoseen maailman keittiöistä.

      Poista
  2. Voi vitsi! Ihan vesi herahti kielelle tätä lukiessa. Italialainen ruoka on omaa herkkuani ja sitä tulee kyllä aina syötyä kun mahdollista. Ehkä pitää lähteä Siljalle testailemaan tätä menua kesän aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Italialainen ruoka on niiiiiin hyvää! Ja tässä on onnistuttu tuomaan ainakin minun herkkuni samaan menuun. Tuo antipastolautanen oli niin mieletön, ja sitten vielä se kokonainen kala! Nam!

      Poista
  3. Juuri tulin Siljalta ja ainakaan vielä ei tuo Ellan menu ollut saatavilla, olen suuri Italiafani ja olisipa ollut kiva saada laivalla pieni pala Italiaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä menu alkoi tämän kuun alusta, eli on ollut vasta tasan viikon. Nyt vaan uudelleen varaamaan laivamatkaa Siljalle :)

      Poista
  4. Nyt kyllä tekisi mieli kahta kauheammin varata tuo päivä Tukholmassa -risteily. Täällä vesi kielellä katselen näitä herkullisia ruokakuvia... Italialainen keittiö on ehdoton suosikkini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tuo menu oli rakennettu tosi kivasti ja ruoka oli todella hyvää!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan