Slider

Vuoden 2019 bucket-lista ja vähän haaveita + ARVONTA

tiistai 1. tammikuuta 2019

Vuodenvaihde on ehdottoman parasta aikaa suunnitella tulevaa. Miettiä, mistä haaveilee ja ennen kaikkea sitä, mitä niistä haaveista ihan oikeasti haluaa toteuttaa. Kukapa nyt ei haluaisi toteuttaa ihan jokaikistä haavettaan, mutta todellisuus on se, että vain toiset haaveista voi toteuttaa yksinkertaisesti tarttumalla toimeen. Niiden toisten haaveiden kanssa täytyykin sitten olla jo hieman tuuriakin matkassa, jos edes se riittää. Joskus näiden kaukaisempien haaveiden kanssa aika auttaa. Itse en ole oikein koskaan osannut haaveilla kovin pitkälle tulevaisuuteen, vaan jos keksin jotain, toteutan sen mahdollisimman pian, tai heti.

Keksin opiskeluaikoina haluavani Galapagossaarille. Ja niin vain lähdin.


Hahmottelin alkaneelle vuodelle sekä bucket listaa että haaveiden listaa. Bucket-lista on se, minkä toteutan. Tiedän toki, että suunnitelmat voivat muuttua, mutta bucket-listan asiat ovat sellaisia, mitkä tämän hetken tähtikartaston mukaan ovat toteutettavissa vuoden sisällä, jos vain nostan peppuni sohvalta ja käyn toimeen.


Haavelista on sitten toinen asia. Jos jokainen tähti osuu oikealle kohdalle, on myös haavelista mahdollista toteutua. Varsinaisiin pettymyksiin ei ole kuitenkaan aihetta, vaikkei näin tapahtuisikaan. Mutta kuulkaahan, jos kurkottaa vain katolle, voi hankkia tikkaat, kiivetä ja tyytyä näkemäänsä. Mutta jos kurkottaa tähtiin saakka, saattaa löytää päänsä pilvistä. Ja juuri sen takia olen toteuttanut elämäni aikana niin valtavan monta upeaa matkaan. Vain siksi, etten tyydy kattonäkymään. Ehken yllä tähtiin, mutta enpä jää katollekaan istuskelemaan. Suosittelen kokeilemaan!

Vuoden 2019 bucket-lista


1. Laskuvarjohyppy


Tästä olen haaveillut jo useamman vuoden, mutten varsinaisen kunnolla. Jos olisin ollut tosissani haaveeni kanssa, niin olisinhan sen jo toteuttanut. Laskuvarjohyppy kauhistuttaa, mutta tämän tiedän olevan niitä asioita, jotka harmittavat, jollei niitä toteuta. Mitä enemmän ikää tulee mittariin, sitä enemmän asiat kauhistuttavat. On siis todella aika tarttua toimeen, ennen kuin jänistän. Ja nyt kun tämän kirjoittaa kaikkien nähtäville, on se varmaan pakko toteuttaa. Jaiks.

Ihan niin kuin koskenlaskunkin kanssa. Sekin kauhistutti viime vuonna paljon enemmän kuin reilu kymmenen vuotta sitten.


2. Kolme uutta maata


En ole vuosiin - oikeastaan lapsen syntymän jälkeen - miettinyt, kuinka monessa maassa olen käynyt. Matkakohteet ovat valikoituneet enemmänkin sen mukaan, minne on helppoa ja turvallista lähteä lapsen kanssa, ja minne asti matkustamiseen oma energiataso pikkulapsiarjen keskellä riittää. Useinkin tämä on tarkoittanut suoria lentoja ja tuttuja kohteita. Uusien maiden poimiminen ei ole ollut edes mielessä, paitsi silloin kun niitä on puolivahingossa tullut vastaan.

Nyt pitkästä aikaa laskin maasaaliini, ja olen käynyt 52 maassa (YK:n jäsenvaltiot). Realistinen tavoite on, että tämän vuoden aikana tulen käymään kolmessa uudessa maassa, jonka jälkeen saldo olisi 55 maata.

Maat laskin kätevästi yli 100 maassa käyneiden Meriharakka-bloggaajien ja maabongareiden blogista löytyvästä Excel-taulukosta, joka löytyy tästä linkistä. Taulukko laskee samalla TCC-alueet, joita minulle on näemmä kertynyt vuosien varrella 63. Kohteena Maailma -blogin mukainen maakerroin minulla on 1,4 (52 maata 37 vuodessa).

Matkailuni ei keskity kovinkaan suurelta osin maiden bongaukseen, mutta silti minusta on kiinnostavaa tietää, kuinka monessa maassa olen käynyt. Listan kokoaminen antaa myös motivaatiota valloittaa loputkin maailmasta.

Karibian risteily on mahtava tapa nähdä monta kohdetta yhdellä reissulla. Tälle vuodelle ei ainakaan vielä ole risteilyitä suunnitteilla. Mutta kukapa tietää. Vuosihan on pitkä aika.


3. Lisää sporttilomia


Yritimme viime keväänä etsiä ystäväni kanssa joogaretriittiä Välimeren tuntumasta, mutta turhaan. Päädyimme syömään pizzaa Amalfin rannikolle. Syksyllä kuitenkin sporttilomahaave toteutui, kun kävimme toisen ystäväni kanssa Kaakkois-Aasian suurimmassa sporttihotellissa. Voi, kun löytäisin jostain muualta vastaavan, niin lähtisin sekunnissa.

Toisaalta myös joogaretriitti on toteuttamatta, joten josko tänä vuonna hiit-treenien sijaan joogaisinkin viikon kauniissa maisemissa.

Oli miten oli, jotain sporttista olisi hienoa mahduttaa tähänkin matkavuoteen.4. Polskuttelua lastenaltaissa


3-vuotias tyttäreni oletti päiväkodin joululoman alkaessa pääsevänsä viettämään koko kaksiviikkoisen uima-altailla. Pieni vesipeto pääsi uima-altaiden sijaan leikkimään Keski-Suomeen lumella ja Satakuntaan vesilammikoihin. Varmasti mukavaa sekin, mutta olisihan lämpimiin uima-altaisiinkin mukavaa päästä. Kuka tietää, vaikka poimimme äkkilähdön jo heti alkuvuonna tai vaihtoehtoisesti vaikka alkusyksystä.Vuoden 2019 haaveita


Helposti toteutettavista matka-ajatuksista päästäänkin sitten haaveisiin. Olisihan se aika huikeaa, kun pääsisin toteuttamaan myös näitä vuoden sisällä.

1. Helikopterilla lentäminen


Ihan totta! En ole koskaan ollut helikopterin kyydissä. Minusta se kuulostaa hassulta, että tämä haave on edelleen toteuttamatta, kun se olisi niin helposti hoidettavissa niin monessa eri paikassa. Seychelleillä joitain vuosia sitten tarjoutui hyvinkin edullinen mahdollisuus helikopteriajeluun, mutta harmillisesti sää oli niin pilvinen, ettei maisemien katselusta yläilmoista käsin olisi ollut mitään järkeä. Muita varsinaisia mahdollisuuksia tähän ei ole ollut, enkä oikeastaan koskaan ole tehnyt mitään asian eteen. En tiedä, tulenko tämän vuoden aikana tekemäänkään, mutta ainakin se pysyy haaveiden listalla.

Näitä Seychellien rantoja olisi ollut hienoa nähdä myös yläilmoista käsin. No, ensi kerralla sitten ;)


2. Fidzi


Haluaisin niin Fidzille. Tai oikeastaan mikä tahansa Tyynen valtameren saari kävisi, mutta jostain syystä olen saanut pakkomielteekseni juuri Fidzin. Sen enempää en ole vielä selvittänyt, mille Fidzin saarista kannattaisi matkustaa, ja miten helppo niitä olisi poimia samalla enemmänkin, mutta tällä hetkellä Fidzi kuin Fidzi kelpaisi. Jos päätyisin Fidzille, niin ehkä saisin samalla napattua tuon haaveen numero 1. Who knows.

3. 60 käytyä maata


Nyt täytyy sanoa, että tässä on unelmaa kerrakseen, ja tämän ääneen sanominen on kuin laittaisi pään pilviin ja nostaisi jalat pois maanpinnalta. Mutta hei, sehän on ihan parasta! Yksi uusi maa on jo tulossa heti tämän kuun lopulla, kun käväisen työmatkalla Brysselissä. Toinen maa saattaa olla tuloillaan, ja toisaalta Euroopassa olen matkustanut suhteessa aika vähän ja haaveiden listalta löytyy useampiakin maita, missä en ole vielä käynyt. Ainahan sitä saa haaveilla. Jos haaveilee, on aina se vaara, että haaveet toteutuu ;) Joskushan niitä toteutuu haaveilemattakin.

Tästä en tiennyt haaveilleeni, mutta olipahan mieletöntä päästä sekoittamaan ihan oma portviini. Tuolla se kaapissa edelleen odottaa sitä sopivaa hetkeä korkata pullo.


Tässä ei toki ollut kaikki matkahaaveeni. Niitä nimittäin riittää. Täytyisi joku kerta kirjata kaikki mahdolliset haaveet, jolloin olisi reissuja suunnitellessa helpompi haravoida kaikkia maailman upeimpia kohteita.

INSTAGRAM-ARVONTA

Mistä sinä haaveilet? Tai mitä löytyy tämän matkavuoden bucket-listaltasi?

Käy seuraamassa Instagram-tiliäni @lahdetaantaas ja kirjaamassa vastauksesi tilin viimeisimpään kuvaan tämän viikon loppuun mennessä, eli viimeistään 7.1.2019 ja voit voittaa kaksi lippua Matka 2019 -messuille. 


Pysy mukana matkassa:

4 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta!
  minäkin haaveilen trooppisista saarista, eli Tyynimeri, Karibia tai Malediivit kelpaisi kyllä. Ja Välimeren saaret myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin hyvää uutta vuotta!

   Minulle tuo Tyynimeri olisi kyllä ihan ykkönen, kun en ole siellä vielä ollut, mutta kyllä minut aina Karibiallekin saisi ja kelpaisi myös Malediivit, ja Välimerikin on aina yhtä ihana :)

   Poista
 2. Varo vähän - suunnitelmien kirjoittaminen "paperille" (blogikin kelvannee) voi aiheuttaa niiden toteutumisen. Joskus kirjoitin puolipiloillani 5 paikan listan, jossa *kaikki* ovat käyneet, mutten minä ja nyt niistä paikoista on jo 3/5 käytynä! Kiitos myös linkkauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä kyllä todella toivon, ainakin tuon Fidzin osalta. Fiji Airlinesin mainokset pompahtavat eteeni ihan joka paikassa - kiusaajat :D

   Kiitos teille hienosta Excelistä! Ihan mahtava apuväline, vaikkakin nuo TCC-alueet laskin sääntöjen mukaan väärin, kun itse en laske välilaskuja mukaan, eli jos olen käynyt vain lentokentällä, niin en suo itselleni aluepistettä siitä, vaikka niin saisi tehdäkin.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan