Slider

Michelin-ravintolan edullinen lounas pelasti ruuhkautuneella Amalfin rannikolla

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Onni onnettomuudessa. Kun ei saa autoa parkkiin minnekään Amalfin rannikolla, ja "joutuu" lounastamaan Michelin-ravintolaan erinomaisen, mutta silti suhteellisen edullisen lounaan ja vielä aivan jäätävän kauniissa maisemissa ei voi kuin ihmetellä, miten hyvää tuuria voi epäonnesta seuratakaan.

Kuinka usein ravintolan pöydästä saa katsella tällaista maisemaa?


Tuolla hetkellä olin enemmän kuin tyytyväinen matkamme takaiskuun ja Amalfin rannikon parkkipaikkojen vähyyteen. Ties missä ylikalliissa riviravintolassa olisimmekaan lounastaneet tungoksessa muiden turistien kanssa, jos olisimme saaneet auton parkkiin Amalfin, Minorin tai Maiorin kyliin.Pyörimme kyllä joka kylän kohdalla rinkiä todeten, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa matkaa. Muutamiin parkkihalleihin oli autojen jonot, parkkialueiden pitäjät nostivat kätensä esteen merkiksi jo pitkältä joka autolle, joka oli edes aikeissa kysyä tilaa. Kadunvarsille pysäköidyt autot olivat ja pysyivät. Kenelläkään ei ollut aikomustakaan siirtää autoaan, nyt kun olivat sen saaneet parkkiin.

Myös Michelinravintola Capo D'Orson parkkialue oli aivan minimaalinen. Ravintola sijaitsee Amalfin rannikkotien merenpuoleisella kaistaleella, ja kun rannikkotie kulkee aivan rannikkoa pitkin, on varmastikin täysin selvää, että tilaa parkkipaikalle ei ole kuin ehkä noin kymmenelle autolle, jos niillekään. Me olimme ravintolalla hieman ennen aukeamista, ja kaarsimme auton lähes tyhjään parkkirivistöön. Ravintolan sijainti on joitain kilometrejä Maijorin kylästä, joten sentään kylän turistit eivät ole viemässä näitä parkkipaikkoja.Parkkipaikalta ravintola ei näytä kummoiselta, mutta terassille astuminen saa suun loksahtamaan auki. Me kiersimme terassia kamerat käsissä ällistyneinä maisemista niin kauan, että tarjoilija joutui tulla huikkaamaan meille, että pöytä kannattaa valita ensin ja vasta sitten jatkaa kuvauskierrosta. Ravintolaan alkoikin virrata myös muita, mitä lähemmäs ravintolan avautuminen tuli. Kävimme poimimassa paikan parhaan pöydän ja jatkoimme ällistelyä.
Vaikka kyseessä onkin Michelin-ravintola, ei hintataso lounasaikaan ole pilviä hipova. Annokset olivat 15-20 euron välistä ja niin mielettömän hyviä. Tämä on juuri parasta, sillä usein Michelin-ravintoloiden herkkuihin pääsee käsiksi huokeaan hintaan juurikin lounastamalla niissä. Minä valitsin simpukkapastaa, ystäväni kasvispastan. Tämän annoksen ei olisi toivonut koskaan loppuvan.


Mutta niin vain kävi. Lautaset syötiin tyhjiksi ja oli aika jatkaa matkaa.

Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

 1. Kävipä teillä uskomaton tuuri! Yleensä nämä tarinat päätyvät vain nälkäisen seurueen kiukutteluun. Minusta ruokailu on aina haaste matkoilla. Jos ravintolaa ei ole valinnut etukäteen niin helposti päätyy ylihintaiseen turistisyöttölään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Juuri noin käy melkein aina. On hyvin harvinaista, että ravintolanetsimistarina päättyy näin kuin meillä. Ehkä juuri myös siksi osasimme arvostaa tuuriamme entistäkin enemmän!

   Poista
 2. Annokset näyttää kerrassaan hyviltä ja täytyy sanoa, että on teillä ollut onnea matkassa! Nämä on juuri niitä parhaita kokemuksia matkalla. Eli kun löytää jonkun hienon jutun. Amalfin rannikko on siis melko ruuhkainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo annokset oli aivan äärimmäisen hyviä!

   Amalfin rannikko on harmillisen ruuhkainen nimenomaan parkkipaikkojen suhteen. Tiellä ei ollut juurikaan muita liikennettä, vaikka olimmekin liikkeellä pahimpaan turistisesonkiin heinäkuussa, mutta parkkipaikkoja tuolla on aivan onnettoman vähän, ja se tekee tuosta alueesta todella haastavan.

   Poista
 3. Hauska sattuma, mutta myös me päädyimme ihan vahingossa Michelin-ravintolaan Praianossa Amalfin rannikolle saavuttuamme;) Katsoimme iltahämärässä pengerpatioltamme tunnelmallisimman oloisen paikan ja suunnistimme sinne. Maailman parhaat gnocchit ja romanttinen näkymä kruunasivat illan <3 ps. Ravintolamme oli tämä: https://hotelmargherita.info/ristorante-cucina-mediterranea-costa-amalfi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei todella hauska sattuma - siis että teillekin on käynyt samoin! Michelin-ravintoloihin pitäisi useammin muistaa mennä ihan suunnitelmallisesti. Etenkin lounaita niistä saa niin hurjan edulliseen hintaan laatuun nähden.

   Poista
 4. Teillä kävi hyvä tuuri! Ihanan näköinen paikka eikä lounaan hinta todellakaan kuullosta pahalta Michelin-ravintolaksi. Autoilussa on omat hyvät puolensa, mutta muistanko oikein, että Amalfin rannikkoa pääsee tutkimaan myös junalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan kävi hyvä tuuri!

   Nyt en tarkalleen muista, minne asti juna vie Amalfin rannikolla, vai viekö aivan Amalfin rannikolle asti. Mutta sinne, minne juna ei vie, bussilla pääsee jatkamaan. Julkisillahan tuota parkkipaikkaongelmaa ei sitten olekaan, mutta toisaalta niillä ei sitten pääse käsiksi näihin helmiin, mitkä ovat kylien keskustoista joidenkin kilometrien päässä. Puolensa ja puolensa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan