Slider

Ystävien matkavuosi 2018 ja kurkistus tulevaan

lauantai 22. joulukuuta 2018

Taas yksi matkavuosi alkaa olla takana. Jälleen kerran vuosi on ollut edeltäjistään poikkeava ja hyvällä tavalla niin. Tänä vuonna olen nimittäin matkustanut valtavan paljon ystävien kanssa, ja vieläpä monen eri ystävän.Kiireisen arjen - lasten, töiden, harrastusten - lomassa ystävien tapaaminen jää usein hurjan vähälle ja viikonlopun kahvitteluiden lomassa ei koskaan ehdi päivittää kuin pintaraapaisun kuulumisista. Yhteistä kahvitteluaikaa löytyy ylipäätään todella harvoin, ja jotkut parin tunnin tapaamiset on sovittu jopa parin kuukauden päähän. Matkat näyttävät olevan tässä vaiheessa elämää niitä, kun on oikeasti aikaa kuunnella, mitä toiselle kuuluu.


Ja katsokaas: näitä ihania ystävien kesken tehtyjä matkoja minulle on kertynyt tämän vuoden puolella näin paljon:

Viini- ja ruokamatka Bilbaoon


Reilu vuosi takaperin osallistuin Food and Art -tapahtumaan Mäntässä, jossa treenailin espanjankielentaitojani bilbaolaisen Michelin-kokin, Josean Alijan, kanssa. Samalla kutsuin itseni hänen Michelin-ravintolaansa syömään ja tietysti myös toteutin lupaukseni - kuten suomalaisiin tapoihin kuuluu. Huhtikuussa matkasimmekin neljän naisen kesken Bilbaoon, missä söimme 19 ruokalajin menun lähes yhtä monen viinin kera Josean Alijan Nerua-ravintolassa.

Samalla reissulla pistäydyimme Logroñossa arkkitehtuurillisesti upealla Campo Viejon viinitalolla - kun nyt huudeilla olimme. Ja tietysti kävimme viettämässä yhden illan ruoka- ja viinimatkailijan taivaassa: 60 tapasravintolan Calle Laurellilla.

Pääsimme lisäksi tutustumaan Riojan ympäristöön ja sen historiaan päivän opastetulla retkellä.

Kyllä muuten tuntuu, että tästä matkasta olisi aikaa vähintään pari vuotta. Mutta ei. Se oli vain muutama kuukausi sitten. Wau.
Pikapyrähdys Tallinnassa


Usein nopealla aikataululla kasaan pistetyt matkat ja ystävien kesken tapaamiset on helpompi toteuttaa kuin pitkän tähtäimen suunnitelmat. Huomasin Eckerö Linen lahjakorttini menevän samalla viikolla vanhaksi, mutta yhtäaikaisesti tajusin kesäloman alkavan lahjakortin viimeisellä päivämäärällä. Soitto ystävälle ja näin olimme vielä saman viikon aikana kahden naisen ja kahden pienen prinsessan kera päivän Tallinnassa. Täydellistä.
Pizzan perässä Napolissa ja road trip Amalfin rannikolla


Kesälle etsimme ystäväni kanssa joogaretriittiä jostain Välimeren seudulta. Emme löytäneet sopivaa, kun kaikki parhaat näyttivät olevan joko keväällä tai syksyllä, mutta emme toki jättäneet matkaa tekemättä tämän pienen takaiskun vuoksi. Jooga vaihtui maailman parhaaseen pizzaan Napolissa ja roadtrippailuun Amalfin rannikolla.

Napoli ja sen ympäristö tarjosivat kuin tarjosivatkin suussasulavia pizzoja ja vuokraamon pienin auto kierrätti meitä näppärästi Amalfin rannikkotien kiemuroilla uskomattoman kauniissa maisemissa.

Tästä matkasta tulette vielä kuulemaan lisää blogissa, sillä en ole vielä ehtinyt kertoa ihan kaikkea matkastamme.

PS. Joogaretriiteistä Kreikan saarilla tai jossain muualla lähettyvillä saa vinkata. Tätä haavetta ei kuopattu, se vain siirrettiin tuonnemmaksi.
Matkabloggajien kesken koskenlaskussa


Kotkan ja Haminan seutu kutsui kasan matkabloggaajia elämysviikonlopun viettoon ja kerrankin myös minä pääsin matkaan mukaan. Harmillisesti pääsin osallistumaan vain toiseen päivään, mutta se olikin sitäkin hienompi ja laskimme kahden kumiveneseurueen voimin Kymijoen kolme koskea. Nälkä kasvoi tietysti syödessä, ja vaikka ensin olinkin kauhusta kankeana, en olisi halunnut nousta veneen kyydistä millään, vaan mielelläni olisin jatkanut koskenlaskua vaikka aina mereen asti. 

Pitäisi useammin muistaa, miten paljon hienoja elämyksiä on tarjolla näin lähellä!

Kuva: Visit Kotka Hamina

Kuva: Visit Kotka Hamina


Lapsimatkailua Billundin Legolandissa


Heti kesän jälkeen sain vielä koko perheemme kasaan, kun saimme Legolandilta kutsun tulla vierailemaan Billundin alueen puistoissa. Matkassa olivat minun ja tyttäreni lisäksi vanhempani sekä siskoni ja hänen kaksi poikaansa.

Matka oli mieletön sekä lasten että aikuisten näkökulmasta. Billund on totta totisesti osannut rakentaa elämyksellisen kokoelman erilaisia puistoja ja aktiviteetteja. Viihtymistakuu on säällä kuin säällä.

Siskonpoikani teki matkalta neljä videota, jotka kertovat matkamme pääkohdat:

Sporttiloman yritys Fuerteventuralla - toteutui lopulta Phuketissa


Pääsiäisenä olimme Fuerteventuralla, jonne ensin meinasimme varata sporttihotellin. Onneksi olimme liian myöhään liikkeellä, emmekä mahtuneet Fuerteventuralla kuin tavalliseen perhehotelliin. Olin nimittäin koko Fuerteventuran reissun armottomassa flunssassa, joka jatkuikin sitten koko kevään. Urheilutarjonta olisi mennyt sivu suun joka tapauksessa.

Apollomatkojen sporttihotellivalikoimaa plärätessäni eteen osui Kaakkois-Aasian suurin sporttihotelli ja sen haaveen toteutin ystäväni kanssa heti samana vuonna (koska miksi ei). Lokakuun toisen viikon joogasimme, hiit-treenasimme, boot campailimme, ja thainyrkkeilimme Thaimaan lämmössä. Ja voi luoja kun oli ihanaa!

Hotellin konsepti oli aivan mieletön ja voisin lähteä tuonne Thanyapuraan takaisin koska tahansa.

PS. Tämä on paljon, sillä hyvin, hyvin, harvoin haluan mihinkään kohteeseen uudelleen, sillä maailma on täynnä haaveideni kohteita.

Viinin kirjallisuusseuran Glühweinmatka Wienissä


Vuoden viimeinen ulkomaanmatka vei viisi naista Wienin joulutoreille nauttimaan Glühweinia. Glühwein, hyvä ruoka ja erinomainen seura olivat matkan päätarkoituksia, emmekä juuri muuta tehneetkään. Wien oli kaunis niin kuin sen joulutoritkin, glühwein lämmitti, ja ajan hyödynsimme erinomaisesti kuulumisten vaihtamiselle.
Bonuksena pari työmatkaa


Matkat ystävien kesken saivat syksyllä seurakseen pari työmatkaa, joista toinen suuntasi Kööpenhaminaan ja Etelä-Ruotsiin Absolut-vodkan kotikulmille. Toinen syksyn työmatkoista käytti minut Istanbulissa, ja täten sain kuin sainkin matkavuoteen yhden uuden maan. Olisikin muuten hyvä aika pitkästä aikaa laskea, mikä mahtaa olla tämän hetken saldo.
Vuoden viimeinen matka Turkuun


Matkavuosi ei ollut kuitenkaan vielä tässä, vaikka olenkin jo tehnyt vuoden viimeisen ulkomaanmatkan. Joulun vietämme tyttäreni kanssa Jyväskylässä vanhempieni luona ja uudenvuoden juhlille lähden Turkuun.

Turku onkin pitkään jo ollut matkalistallani, joten ihanaa vihdoin päästä sinne muutoinkin kuin töiden puolesta - vaikkakin kyseessä on kollegani uudenvuoden juhlat ja aaton ajattelin ahertaa töitä Turun konttorilta käsin. Kyseessä on kuitenkin vähemmän työaiheinen matka kuin viimeisimmät tiimipalaveri ja firman pikkujoulut - vaikkakin ilta vierähtää tälläkin kertaa ihanien kollegoiden sekä firman tuotteiden parissa.

Samppanjat onkin jo kätevästi kylmässä ;)


Kurkistus matkavuoteen 2019


Kuten yleensäkin, tässä vaiheessa en ole vielä päässyt alkavan vuoden matkasuunnitelmien kanssa juuri mihinkään. Vain yksi matka on varma ja kohteena on Belgia. Vaikka se on työmatka, niin se sisältää uuden maapisteen, ja tekee matkasta täten kiinnostavan myös matkailun näkökulmasta. Ohjelma tosin on tiukka, kuten tavallista, mutta ehkei se Brysselin osalta haittaa (olenpa ennakkoluuloinen, heh). Töiden puolesta haaveilen toisestakin uudesta maapisteestä, mutta koska matka ei ole vielä varmistunut, en uskalla sitä vielä kirjata ylös. Se on nimittäin sellainen matka, että jäädessään toteutumatta tulee se harmittamaan valtavasti. Peukut siis pystyyn, että tämä mysteerikohde tulee toteutumaan.

Talviloman ajankohtaa en ole vielä päättänyt, ja sen hyödyntämiseen ajattelin pitää silmällä alkuvuoden äkkilähtöjä. Unelma olisi polskutella tyttäreni kanssa kaksistaan jossain lämpimässä viikon verran. Toinenkin lomaviikko olisi vielä käyttämättä, sillä kesällä minulle tuli virallisesti 10 vuotta täyteen firman palveluksessa ja sain täten lahjaksi yhden ylimääräisen lomaviikon. Jää nähtäväksi, mitä tekemistä sille viikolle keksin.

Millainen sinun matkavuosi on ollut? Entä mitä suunnitelmia sinulla on tulevalle vuodelle?

Pysy mukana matkassa:

8 kommenttia:

 1. Hieno vuosi ja upeita matkoja. Ystävien kesken matkailu on mukavaa! Ja onpa kiva tapa työpaikalla antaa lahjaksi ylimääräinen lomaviikko. Matkailun ystävällä ei koskaan voi olla liikaa lomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minusta ollut hieno matkavuosi! On ollut sitten mukavaa viettää näin paljon aikaa ystävien kanssa. Ja tuo lomaviikko on minustakin oikein mieluisa lahja :)

   Poista
 2. Jotenkin olen ajatuksissani erottanut matkailun ja urheilun toisistaan, joten sporttiloma tuntuu hassulta ajatukselta - mieluummin urheilen kotinurkilla.
  Mutta tuo upea uima-allaskuva pistää kyllä miettimään, voisihan se olla kivaa uida muuallakin kuin Espoonlahden uimahallissa. Hmmm ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on tämä pikkulapsiarki, kun kaikki aika on hyödynnettävä ja lomalla, jos joskus on aikaa urheilla ja rentoutua kunnolla :) Tuo pitkä, kunnollinen uima-allas on kyllä harvinaisuus resorteissa ylipäätään. Uiminen on harvoin matkoilla mahdollista. Siis sellainen kunnollinen uiminen.

   Poista
 3. On ollut kiva seurata reissujasi vuoden aikana:) Vaikka nautin täysin siemauksin perheen kanssa matkustamisesta, on ystävien kanssa tehdyt täyttä kultaa ja välillä paikallaan. Monet ystävämme asuvat ulkomailla, joten heillä vieraillessamme pääsee hieman samaan tunnelmaan. Olemme tehneet myös porukalla surffireissuja Portugaliin ja Ranskaan sekä kierrelleet ystävien Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Ystävien kanssa etenkin pitkät reissut ovat välillä haasteellisia, kun aikuiset ihmiset ovat niin lähellä toisiaan koko ajan ja kaikilla on omat toiveensa matkustelusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen kanssa matkustaminen on ihan parasta! Vielä en uskaltautunut hänen kanssaan kaksistaan reissuun, mutta onneksi pääsimme käymään Legolandissa isommalla porukalla. Pian 4-vuotias alkaa olla jo sen verran iso tyttö, että toivottavasti tänä vuonna tehdään myös äiti-tytär-matka.

   Mutta oli myös aivan ihanaa, että ehdin viettää niin paljon aikaa ystävien kanssa. Pidemmillä matkoilla on muistettava myös se oma aika, jotta taas jaksaa muiden kokoaikaista seuraa :) Toisaalta minulla on ollut todella hyvää onnea elämässä, kun olen löytänyt niin monta hyvää ystävää, joiden kanssa matkatoiveet osuvat niin yhteen!

   Poista
 4. Hieno reissuvuosi sinulla ja vaihtelevilla porukoilla. Itse laskin että viime vuonna tuli käytyä ulkomailla 15 eri maassa. Tällä kertaa pyörimme lähinnä Euroopassa, ellei vuoden alun paluuta Anaheimista lasketa.
  Kaikki omat reissuni tuli tehtyä lasten kanssa, mutta vielä en raaski heitä kotiinkaan jättää kun ovat vasta 3- ja 5-vuotiaita.
  En ole edes tajunnut tuollaisia sporttihotelleja olevan olemassa. Täytyykin tutkia että miten ne toimisivat lasten kanssa tai jos eivät toimi niin joskus myöhemmin täytyy ehdottomasti päästä tuollaiselle lomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tytär on vasta 3-vuotias, mutta ero ja vuoroviikkosysteemi pakottavat muutenkin olemaan joka toisen viikon erossa lapsesta. Ja toistaiseksi en ole uskaltautunut koko viikon reissulle hänen kanssaan kahdestaan. Mutta toivottavasti tänä vuonna näinkin!

   Ainakin tuo Thaimaan sporttihotelli toimii varmasti hyvin myös lasten kanssa. Lapset vaan uimakouluun ja itse treenaamaan! :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan